Met de autoslaaptrein naar Frankrijk

Autoslaaptrein aanbieding

Autoslaaptrein aanbieding

€ 150,- Mei Vakantie Familie Voordeel + GRATIS AUTO. Boek voor de meivakantie van 27 april tot 5 mei een privé coupé (Slaap 4 of Slaap 5/6) met € 150,- gezinskorting per retour. 

Aanbieding » §150 gezinskorting

Goedkoop naar Beekse Bergen

Goedkoop naar Beekse Bergen

Goedkoop naar Vakantiepark Beekse Bergen, SafariCamp of Vakantiepark Dierenbos? Check de last minutes van Libema (ook geldig op boomhutten en kinderbungalows met babyfaciliteiten)!

Aanbieding » Divers

Met de autoslaaptrein naar Frankrijk

14 uur lang in de auto zitten naar Zuid-Frankrijk en de PSP gaat stuk? 17 uur lang in auto naar zuid-Italië en om het uur stoppen omdat je moeder elke keer naar de wc moet? Herkenbaar? Dan is de Autoslaaptrein van Euro-Express Treincharter wellicht een uitkomst voor jou. Om deze bijzondere manier van reizen te checken ging Kids Vakantiegids een weekendje met ze mee op road..uhm railtrip! 
www.autoslaaptrein.nl

Let wel: de autotrein naar Frankrijk rijdt niet meer naar de Cote D'Azur / Avignon zoals voorheen, maar de route vanuit Den Bosch naar Alessandria aan de Frans-Italiaanse grens is een te overwegen alternatief (vanaf hier is het ca 250 kilometer naar Nice).
Daarnaast kun je er ook voor kiezen de TGV autotrein naar Frejus St Raphael vanaf Lille pakken. Lille ligt op ca. 3 auto-uren rijden vanaf Utrecht. 

Foto’s en video’s

Met de autoslaaptrein naar Frankrijk Met de autoslaaptrein naar Frankrijk Met de autoslaaptrein naar Frankrijk Met de autoslaaptrein naar Frankrijk Met de autoslaaptrein naar Frankrijk Met de autoslaaptrein naar Frankrijk Met de autoslaaptrein naar Frankrijk Met de autoslaaptrein naar Frankrijk Avignon - Frankrijk Avignon - Frankrijk Avignon - Frankrijk Avignon - Frankrijk
beforenext

Deel deze pagina

Met de autoslaaptrein naar Frankrijk

Weekendje Avignon
Om 17.00 ’s middags verzamelden we bij het station van Den Bosch. Vanaf hier vertrekken alle autoslaaptreinen. Er rijden drie Autoslaaptrein routes: naar het Franse Avignon, het Italiaanse Livorno en Bologna. Wij reisden een weekendje mee naar Avignon in het zuiden van Frankrijk. Voordat de trein vertrok moesten alle auto’s en motoren opgeladen worden. Ongeveer een uurtje waren de medewerkers aan het laden en lossen en zorgden ze ervoor dat alles goed vast stond (er zal maar een auto afvallen…)  en toen konden we gaan.

On the rails
Bij binnenkomst in de coupé werd ons een lekker welkomstdrankje aangeboden door onze eigen steward, die ons de hele reis tot in de puntjes verzorgde. Al snel zaten we in België en boemelde de trein gestaag door. Rond etenstijd begeleidde onze steward ons naar het restaurant in de Autoslaaptrein. Daar wachtte ons een lekker a-la-carte diner en werden de kinderen verrast met een ovenheerlijk kidsmenu! Met onze buiken vol gingen we naar de coupes terug voor onze welverdiende nachtrust. We dommelden dankzij het geschut van de Autoslaaptrein zo in slaap en droomden over mooie vakantiebestemmingen.

Avignon
De volgende ochtend werden we gewekt door onze eigen steward met een heerlijk ontbijtje. We hoefden nog maar een half uurtje te wachten en toen kwam de Autoslaaptrein al aan in Avignon in Frankrijk. Daar aangekomen hebben we heerlijk een dagje rondgeslenterd in deze mooie Middeleeuwse stad.  Aan het eind van de dag was het alweer tijd om terug te gaan met de trein. We gingen immers mee om het reizen met de trein te ervaren.

Tips in Avignon
Avignon is een prima plek voor een lekker weekendje weg. Check bijvoorbeeld de resten van de rijke periode van de stad in het Paleis des Papes. Dit is een groot paleis waar in de 14e eeuw 9 pausen hebben gewoond. In de 14e eeuw had de paus de macht over grote delen van Europa en was Avignon dus ook een hele belangrijke en rijke stad. De pracht en praal uit die tijd zie je bijvoorbeeld terug uit de grote, gouden Maria op het dak. Bling bling!

Uiteraard kan een wandeling over de bekende brug uit het kinderliedje Sur le pont d'Avignon niet ontbreken. Avignon is een echte cultuurstad dus er is altijd wel wat op het gebied van theater, muziek of dans te beleven.

Back on track
Eenmaal terug aan boord werden we weer opgewacht door onze eigen steward. Ondertussen waren we al dikke vrienden geworden en was het leuk om hem weer te zien. Ook de terugweg werden we weer verrast door een heerlijk diner. Na een gezellig diner was het alweer bedtijd. Nog even kletsen met de mensen in de coupe naast me en toen lekker slapen. Voor ik het wist waren we terug in ons eigen kikkerlandje en zat deze bijzondere reis met de Autoslaaptrein er al weer op. Een unieke ervaring en een ideale manier van reizen als je lekker relaxed op je vakantieplek aan wil komen.

Praktische informatie

De Autoslaaptrein is vooral handig als je op zonvakantie gaat naar Frankrijk of Italië en je niet wilt rijden, maar wel je eigen auto bij je wilt hebben. Een reis met de Autoslaaptrein van Euro-Express Treincharter kost ongeveer € 395,-p.p. (incl. auto). Alle informatie over de Autoslaaptrein vind je www.autoslaaptrein.nl.

Populair

1
Center Parcs Les Bois-Francs in Verneuil-sur-Avre - Frankrijk
Center Parcs Les Bois-Francs in Verneuil-sur-Avre - Frankrijk

Center Parcs Les Bois-Francs ligt in het hartje van het schitterende Normandie en biedt talloze m...

v.a. §176,-

Lees meer »

Populair

Gerelateerde artikelen
Schrijf je nu in!

Schrijf je nu in!

Schrijf je nu in!

Vul je e-mail in en ontvang de leukste
Kids Vakantiegids tips!

Laat je inspireren!

Ik geef Met de autoslaaptrein naar Frankrijk: Score: 5 sterren uit 1 beoordeling