Kenia

Kenia

In Kenia kan je prachtige rondreizen maken met de kinderen! De natuur is prachtig en het klimaat is goed te doen. In Kenia wordt het niet extreem warm. De temperatuur is meestal tussen de 25 en 30 graden. Tijdens de rondreis maken de kinderen kennis met een compleet andere cultuur, bijvoorbeeld die van de Masai! Een indrukwekkende ervaring die ook zeker op de kinderen indruk zal maken! Bovendien erg leerzaam. Ook maken jullie gamedrives. Tijdens gamedrives ga je op zoek naar wilde dieren. Jullie zien olifanten, zebra's en misschien zelfs wilde leeuwen! Tijdens jullie reis slapen jullie voornamelijk in tentjes en soms in comfortabele resorts met zwembad. Op het einde van de vakantie is er vaak ruimte om even heerlijk aan het strand te zitten om bij te komen van alle indrukken! Lees meer

Familievakantie Kenia 

Rondreizen zijn de meest voorkomende reisvorm in Kenia en ook zeker een aanrader! Jullie willen namelijk niet al die mooie plekjes van dit land niet missen! Bij verschillende organisaties kan je een rondreis met kinderen boeken in Kenia, bijvoorbeeld bij: Koning Aap Kidz, Djoser Junior en SNP Travelkids. Jullie logeren in hotels, maar overnachten ook veel in tenten. Na een spannende nacht in een tent onder de prachtige sterrenhemel reizen jullie het land door per truck of minibus! Een rondreis door Kenia staat nooit vast. Bij veel reisorganisaties is het reisschema naar je eigen wensen aan te passen.

Beste reistijd Kenia met kinderen

Na de regentijd is Kenia erg mooi! Dan kleurt het landschap namelijk groen en staan veel bomen en bloemen in bloei! Naarmate de droge tijd vordert worden de bomen kaler en het landschap geler. In deze tijd zijn de wilde dieren wel makkelijker te spotten! De droge tijd is van december tot en met maart en juni tot en met oktober. Overdag loopt de temperatuur op tot 25 graden à 30 graden. In de ochtend en nacht kan het echter weer erg fris zijn. Het is dan ook aan te raden om warme vesten en truien mee te nemen.

Wildreservaat

In Kenia vind je de mooie wildreservaten. Hier kan je leuke safari’s maken met de kinderen. In natuurreservaat Naivasha kun je wandelen of fietsen tussen de giraffen, gazelles en zebra’s! Superleuk! Spectaculaire wandelingen maak je bij Mount Kenia en in de heuvels van Loita en Naivasha.

Masai Mara

In het Masai Mara park vind je prachtige natuur. Hier wonen ook de Samburu en Masai stammen, de oorspronkelijke stammen van Kenia. In het park kan je kennismaken met de Masai. Ze dragen felgekleurde kleren en een speer om hun middel! Voor de kinderen is het erg indrukwekkend om eens kennis te maken met deze beschaving.

Indische Oceaan

Bij de witte stranden in Kenia aan de Indische oceaan kun je geweldig duiken en snorkelen. Neem ook zeker een dag vrij van alle leuke excursies om heerlijk te genieten van de rust op het witte strand!

Eten in Kenia

Bij sommige rondreizen reist er een kok mee die een heerlijk diner voor jullie kookt! In de resorts wordt meestal een uitgebreid buffet neergezet met lokale en internationale gerechten. Veel restaurants in Kenia zijn gespecialiseerd in Arabische en Indische gerechten, maar ja kunt hier ook exotisch wild eten! Wat dacht je van een hapje zebra of struisvogel? Aan de kust wordt veelal vis gegeten die regelrecht uit de Indische Oceaan komen! Heerlijk!

Praktische informatie

  • Beste reistijd: december tot en met maart en juni tot en met oktober
  • Tijdverschil met Nederland: In de winter is het twee uur later dan in Nederland en in de zomer één uur.
  • Vluchtduur: ca. 8 uur
  • Taal: Engels en Swahili
  • Vaccinaties: Vaccinaties zijn niet verplicht, maar worden wel aangeraden. De volgende vaccinaties worden aangeraden: tegen Gele koorts, Hepatitis A en B, Tyfus en DTP. 
  • Visum: Een visum is verplicht. Je moet deze ongeveer drie tot vier weken voor je vertrek aanvragen. Een visum kost 50 euro.
  • Voltage: 220-240 volt. De stopcontacten zijn van Engels model. Daarom kan je het beste een universele adapter meenemen.
  • Belangrijke alarmnummers: Het algemene alarmnummer is 999.
  • Overig: In Kenia kan je geen kraanwater drinken.

Deel sterren uit!

Ik geef Kenia:

Score: 3 sterren uit 10 beoordelingen

Lees minder ▴

Zoek je ideale vakantie in Kenia

Bestemmingen in Afrika

Afrika (overig)

Afrika (overig)

Kaapverdiė

Kaapverdiė

Madagascar

Madagascar

Marokko

Marokko

Namibie

Namibie

Tanzania

Tanzania

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika