Aquamania glijbanen

262 Vakanties gevonden
  • Grootste selectie familievakanties
  • Met zorg geselecteerd door de redactie

Let op: het Aquamania-label van Neckermann bestaat niet meer. Maar niet getreurd, want daarvoor hebben we een goed alternatief: het SPLASHWORLD-label van TUI

1

Kamikaze: Alleen voor echte dare devils

Let op: het Aquamania-label van Neckermann bestaat niet meer. Maar niet getreurd, want daarvoor hebben we een goed alternatief: het SPLASHWORLD-label van TUI

Zet je duikbril op, neem een flinke hap lucht en maak je klaar voor een meterslange verticale drop, loodrecht naar beneden! Boven aan deze bloedstollende slide slaat de twijfel toe: pak je de trap terug of stort je jezelf vol overgave ter aarde? Maar hé, je bent een daredevil of je bent het niet! Zodra je over de rand stapt is er no way back. Als een ware kamikazepiloot maak je een vrije val van tientallen meters stijl naar beneden, tot je met een enorme splash in het water beland. 

Waar vind je ‘m? Voor een wel heel spannende Kamikaze ga je naar Club Marvy in Özdere aan de Turkse Riviera. Stap de gele capsule binnen, kruis je armen en benen en wacht met ingehouden adem tot het luik onder je voeten openklapt en je met een snelheid van wel 80 km/u naar beneden schiet. Als je daar geen kick van krijgt! 

2

Masterblaster: De boomerang voor waaghalzen

Let op: de masterblaster is alleen voor waaghalzen die niet snel misselijk worden. Spring met z’n tweetjes in een opblaasband en zet je af tegen de rand voor een flinke drop naar beneden. En zorg dat je op topspeed bent, want alleen dan roetsj je weer omhoog tot je héél even stilvalt en het lijkt alsof je gewichtloos bent, voor je met een moordgang weer achteruit naar beneden glijdt. Net als een halfpipe op de skatebaan. Lekkerrr!

Waar? Waterratjes gaan helemaal los in de Masterblaster van Hotel Paradise Lago Taurito & Waterpark op Gran Canaria. In het waterpark Lago Oasis kan jij je waterhart ophalen, want met alle glijbanen die je hier vindt ben je niet zomaar uitgegleden.

3

Trechter: Let's go round and round

De Space Bowl, Super Combo, Cone of Cycloon. De trechterslide kent vele namen en is er in alle soorten, maten en kleuren. Eén ding hebben ze gemeen: ze zijn gááf! Sterretjes voor je ogen gegarandeerd wanneer je op volle snelheid naar beneden zoeft. Maar dan moet het beste nog komen. Na de afdaling beland je in de enorme trechter, waar je als een gek in de rondte gaat. Haal de snelheidsduivel in jezelf naar boven, want hoe sneller je gaat, hoe langer het duurt voor je in het water splasht! 

Waar vind je ‘m? De trechter van Aqua Fantasy Aquapark heet Super Combo. Waarom? Omdat dit een combo is van verschillende slides. Eerst zoef je door een donkere tube met duizenden gekleurde LED-lampjes om je vervolgens duizelig en dol te draaien in de trechter. Alsof dat niet genoeg is glijd je daarna in noodvaart weer een tunnelslide én donkere tube binnen. 

4

Multiglijbaan: 3, 2, 1... go!

Wat is er leuker dan in je eentje van de glijbaan roetsjen? Juist, met z’n allen tegelijk van de glijbaan roetsjen! Kies je positie, werp de competitie een vernietigende blik toe en zet je af tegen de rand voor een waterrace in optima forma. Op de multislide zoef je met z’n vieren, vijven of soms zelfs zessen naast elkaar van de felgekleurde banen. Hoe ga jij het snelst: op je buik, op je rug, of met je zwembroek tussen je billen? Klaar voor de start? 3..2..1.. Go! Wie het laatste is moet ijsjes halen. 

Waar vind je ‘m? Bedwing de felgekleurde multiglijbaan van Hotel Caretta Beach Village op het Griekse eiland Zakynthos met je vakantievrienden. 

 

5

Tunnelglijbaan: De Golden Oldie

Een klassieke knaller en de bekendste glijbaan onder de glijbanen: de tunnelslide. Maar laat je niet misleiden, want de ene Tube is de andere niet. Roetsj razendsnel naar beneden in een smalle tunnel, stuur jezelf op topspeed door de scherpe bochten van de kronkelbaan of waan je in de Galaxy als je wordt omringd door duizenden lichtjes in het pikkedonker. En roetsj je op een band, of op je billen? De mogelijkheden zijn eindeloos, maar één ding is zeker: adrenaline gegarandeerd!

Waar vind je ‘m? Oranje, blauw, groen of geel. Open of dicht. Vol scherpe bochten of recht naar beneden. Bij Sunrise Royal Makadi Resort vind je voor iedereen wel een toffe glijder. Snelheidsduivels roetsjen natuurlijk op topsnelheid van de allersnelste tunnelslide. En meteen nog een keer, want dat ging wel héél snel! 

6

Raftingglijbaan: Wild wild water!

Heb jij het motto ‘hoe wilder, hoe beter’? Dan is de wildwaterbaan jou op het lijf geschreven. Stap met de hele familie of je vakantievrienden in een grote, ronde band en maak je op voor een avontuurlijke raft over het woest schuimend water. Samen deins je door steile vallen en spannende versnellingen; alsof je over een wilde rivier raast. Maar houd je goed vast en pas op dat je niet kapseist, want al draaiend word je alle kanten op geslingerd. Yihaa! 

Waar vind je ‘m? Klaar voor de start? Raft! In het aquapark van Ali Bey Club in Side stap je met z’n vieren of zelfs vijven in een grote ronde band, om samen het woeste water te trotseren. Cool: je zit in een kringetje, dus de spanning is van elkaars gezicht af te lezen. En probeer je gezicht maar eens in de plooi te houden wanneer je over de giga golven deinst. 

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddelde score van 5 (5 reviews)

Door jou bekeken

Aquamania glijbanen

Thema