Reizen door Vietnam is heel kindvriendelijk, de Vietnamezen zijn dol op kinderen! Zo stoppen ze kids constant snoep, chips en andere lekkernijen toe als je bijvoorbeeld over de markt heen loopt. De leukste bezienswaardigheden in Vietnam voor gezinnen met kinderen zijn een bezoek aan Ho Chi Minh Stad, de Mekong Delta en Nha Trang.  

Ho chi Minh

Saigon, oftewel Ho Chi Minh stad, is de grootste stad van Vietnam en erg leuk om te bezoeken tijdens een vakantie met kinderen. Saigon is beroemd geworden door Ho Chi Minh, een verzetstrijder die tegen het Franse kolonialisme streed. Naar hem is Ho Chi Minh Stad dan ook vernoemd. De stad ademt in sommige wijken nog steeds de sfeer uit van de Franse koloniale tijd. Een goed voorbeeld hiervan is de Notre Dame Cathedral, die leuk is om te bezoeken tijdens een familie vakantie in Vietnam.

Een goede manier om de stad te bekijken tijdens een familie vakantie met kinderen is met de fietstaxi! Je gaat achterin zitten en laat je lekker rondrijden. Ideaal voor kinderen! In Saigon is Vooral de Chinese wijk erg bijzonder. Hier kan je tijdens je vakantie bijvoorbeeld een mooie tempel bezoeken en zelf een lekker geurend wierookstokje branden. Wel je schoenen uit doen, anders worden de goden boos! Voor echte Vietnam vakantie souvenirs ga je naar de stadsmarkt Ben Thanh. 

Let op dat je voor het bezoeken van Vietnam een visum moet aanvragen.

Mekong Delta met kinderen

Buiten Saigon vind je de Mekong Delta, waar je tijdens je vakantie een mooie boottocht kan maken. Hier kan je rondkijken op de drijvende markten, bootjes met handelswaar erop. Vlakbij zit ook Kokosnoteneiland, de honingzemerij en een slangenboerderij. Je had vast geen idee dat je dat allemaal kan meemaken tijdens een vakantie in Vietnam?

Nha Trang Vietnam strandvakantie met kinderen

Een van de populaire badplaatsen voor een familie vakantie met kinderen in Vietnam is Nha Trang. Hier vind je prachtige zandstranden en een azuurblauwe zee met een kleurrijke onderwaterwereld. Voor de kust liggen kleine eilandjes waar je naartoe kan varen. Nha Trang heeft ook een haven met veel boten. De manier waarop de lokale bevolking van boot naar boot reist is ook een echte bezienswaardigheid. De Vietnamezen verplaatsen zich namelijk van boot naar boot in een mandje! Ook bijzonder en lekker om af te koelen zijn de modderbaden vlakbij Nha Trang. Je mag dus zelfs vies worden tijdens je vakantie!

Praktische informatie

Vaccinaties: Voor een reis naar Vietnam worden de vaccinaties tegen DTP en Hepatitis A aanbevolen. Afhankelijk van o.a. jullie verblijfsduur, activiteiten, accomodatie en andere zaken zijn de vaccinaties tegen buiktyfus, hepatitis B, rabies, Japanse Encefalitis, gele koorts en TBC aan te bevelen voor Vietnam. Aan de hand van jullie reisschema kan bepaald worden welke vaccinaties van toepassing zijn.

Deel sterren uit!

Ik geef Vietnam:

Score: 4 sterren uit 14 beoordelingen

Lees meer ▾
Vergelijk aanbieders
TUI
TUI

Groepsrondreizen voor de hele familie | NL talige reisleiding

Top 2 Vietnam
Vietnam: Het mooiste van Vietnam

Vietnam: Het mooiste van Vietnam

  • Trein- en boottocht
  • Prachtige stranden
  • Watervallen
1
 Riksja Family – Vietnam in een notendop

Riksja Family – Vietnam in een notendop

  • Vietnam in een notendop
  • Een perfecte combinatie van cultuur, natuur en strand
  • Ideaal voor grote- en kleine kinderen
2

Bekijk locatie op google maps

Bestemmingen in Azie & Midden Oosten
Bali

Bali

Bali is een super vakantiebestemming voor gezinnen met kids! Het Indonesische eiland heeft een tropisch klimaat, de temperatuur ligt altijd rond de 30 graden. Het regenseizoen loopt van november tot en met april. Kuta Beach is het populairste vakantie adr

China

China

Kung Fu Panda Po is klaar voor een nieuw avontuur! In het derde deel van de populaire filmreeks gaat de noedels slurpende dikkerd met zijn vader Li op reis naar een geheim pandaparadijs waar ze een stel onhandige, luie panda’s klaarstomen tot ultiem

Indonesie

Indonesie

Indonesië is een geweldige en unieke vakantie bestemming voor gezinnen met kinderen!In Indonesië heerst een tropisch klimaat, dat betekent dat het er bijna altijd mooi weer is! De temperaturen liggen er het hele jaar door rond de 30 graden.

Israel

Israel

Java

Java

Java is voor gezinnen met kinderen een geweldige vakantiebestemming! Dit Indonesische eiland heeft een tropisch klimaat, dat betekent dat het op Java bijna elke dag lekker weer is! De temperatuur ligt namelijk altijd rond de 30 graden.

Jordanie

Jordanie

Op zoek naar informatie voor een vakantie in Jordanië met kinderen? Hier vind je de leukste tips voor kinderen en familie, zoals een bezoek aan Petra, de Dode Zee, de Rode Zee en Aqaba.

Malediven

Malediven

Maleisie

Maleisie

Op zoek naar een bestemming waar je alle facetten van het kleurrijke Azie vind, maar toch kunt genieten van de comfort die we in het westen gewend zijn. Dan is Maleisie echt iets voor jou.

Sri Lanka

Sri Lanka

Op zoek naar informatie voor een vakantie naar Sri Lanka met kinderen? Hier vind je de leukste tips voor kinderen en familie. Van olifanten wassen in Pinnawela tot walvissen spotten in Mirissa!

Thailand

Thailand

Thailand met kinderen? Thailand is een betoverend mooi en super avontuurlijk land; een fantastische vakantiebestemming voor kids en ouders dus!