Panama

Panama

Op zoek naar Panama informatie voor een vakantie in Panama met kinderen? Hier vind je de leukste tips voor kinderen en familie, zoals reizen naar tropisch regenwoud Soberania, het Panamakanaal, Bocas del Toro of een trip naar een eiland met dolfijnen. Lees meer

Tropisch regenwoud
Panama ken je waarschijnlijk al wel vanwege het Panamakanaal. Op school hebben kinderen er zeker al wel van alles over gehoord. Maar wist je ook dat het een leuke vakantie bestemming is voor de hele familie? Je vindt er exotische eilanden, een groenblauwe zee, prachtige bergen en tropische regenwoud!

Nationaal Park Soberania
Het tropisch regenwoud van Panama is adembenemend. Onder begeleiding van een gids kun je mooie tochten maken door het Nationaal Park Soberanía. Dit park ligt rond de oevers van de Rio Chagres. Hier zie je honderden soorten zoogdieren, reptielen en vogelsoorten. Spot een toekan of een brulaap! Na de wandeling kun je een verfrissende douche nemen onder de waterval, die overal in het nationaal park te vinden zijn.

Schiereiland Bocas del Toro
Bocas del Toro is een schiereiland met prachtige stranden. Op het eiland Bastimentos kun je van mei tot en met september schildpadden zien die aan land komen om eieren te leggen. Wauw! Ook lopen overal kleine felrode kikkertjes rond en je kunt op veel plekken snorkelen en duiken naar tropische vissen.

Dolfijnen in Panama
Maak je een boottocht vanuit de eilanden, dan heb je grote kans om dolfijnen tegen te komen, superleuk voor kinderen natuurlijk. Op de eilanden bij Panama kunnen kids en familie ook heerlijk zwemmen en surfen.

Panamakanaal
Door het Panamakanaal varen ieder jaar wel 14.000 schepen! Als je benieuwd bent naar de gigantische schepen die door de sluis varen kun je een kijkje nemen bij de sluizen van Miraflores. Ook kun je met kinderen een leuke en spannende boottocht maken door de Miraflores en Pedro Miguel sluizen. Varen door een sluis is voor kinderen al een hele ervaring en dan vaar je ook nog eens op het Panamakanaal in Panama!

Praktische informatie

Voor een kidsvakantie naar Panama worden de vaccinaties aanbevolen voor DTP en Hepatitis A. Aan de hand van jullie reisschema kan bepaald worden welke vaccinaties eventueel extra van toepassing zijn.

Deel sterren uit!

Ik geef Panama:

Score: 3 sterren uit 10 beoordelingen

Lees minder ▴

Zoek je ideale vakantie in Panama

Bestemmingen in Caribisch gebied & Midden Amerika

Aruba

Aruba

Bonaire

Bonaire

Costa Rica

Costa Rica

Cuba

Cuba

Op zoek naar Cuba informatie voor een vakantie naar Cuba met kinderen? Hier vind je de leukste tips voor een rondreis met kinderen door Cuba. In Cuba vinden kids schitterende natuur, hagelwitte stranden en swingende salsa.

Curacao

Curacao

Dominicaanse Republiek

Dominicaanse Republiek

Jamaica

Jamaica

Mexico

Mexico

St Maarten

St Maarten