Zwemmen met dolfijnen in Florida

Zwemmen met dolfijnen in Florida

Wil jij ook zo graag zwemmen met dolfijnen? Dan moet je in de Amerikaanse staat Florida zijn! Op de Florida Keys-eilanden vind je allerlei speciale dolfijnencentra, waar je je favo dieren kunt ontmoeten, met ze kunt zwemmen en spelen en zelfs een echte dolfijnenexpert kunt worden. Plus: omdat het bij de Keys altijd zo lekker warm en zonnig is, zoeken de wilde dolfijnen Florida op. Grote kans dus dat je er één in het wild kunt spotten! Kids Vakantiegids geeft je hieronder de beste tips voor zwemmen met dolfijnen in Florida. Lees meer

Voor zwemmen met dolfijnen zit je in Florida wel goed! Vooral bij de Florida Keys zijn superveel speciale 'dolfijnencentra' waar je je grijze vriendjes in levenden lijve kunt ontmoeten. Wil jij er zeker van zijn dat je geen dolfijn mist? Check dan de Familie rondreis: Miami & The Keys

Dolfijnen checken in het Theater of the Sea

Echte dolfijnenfans kunnen hun hart ophalen in het Theater of the Sea in Islamorada. In dit supermooie zeedierenpark kun je dolfijnenshows kijken, dolfijnen ontmoeten en met ze zwemmen!  Wil je liever niet zwemmen, dan kun je ook met je favoriete dieren waden in laag water. Ideaal voor kids van alle leeftijden dus! En wil je meer zeedieren van dichtbij zien, dan kan dat in Theater of the Sea ook: er zwemmen ook nog zeeleeuwen, roggen, schildpadden en zelfs haaien en alligators rond! Check hier de gaafste dolfijnenprogramma’s van het Theater of the Sea:

Wade With The Dolphin

Voor kids die supergraag een dolfijn willen ontmoeten maar nog niet zo goed kunnen zwemmen, is er het Wade With The Dolphin-programma. Hierbij ontmoet je je grijze vriendje in een zwembad van ca. 1 meter diep en kun je een half uur met hem spelen en knuffelen!

Swim With Dolphins

In dit programma ga je een half uur lang zwemmen met jouw favo dier! Een trainer leert je een aantal handgebaren waarmee je de dolfijn kunstjes kunt laten doen en daarna ga je het water in. Zie jij het wel zitten om te gaan zwemmen met dolfijnen en ze als een volleerde trainer te laten springen en salto’s te laten maken? Check dan het Swim With Dolphins-programma van het Theater of the Sea!

Zwemmen met dolfijnen ‘in het wild’

Pak je duikbril en je snorkel er maar vast bij, want bij Dolphins Plus in Key Largo kun je het water in duiken en meezwemmen met de dolfijnen. Net als in het wild dus! Wil je liever niet duiken? Dan kun je je eigen Caribische Flipper natuurlijk ook ontmoeten in een zwembad. Hier vind je de coolste dolfijnenprogramma’s van Dolphins Plus:

Structured Dolphin Swim

Droom jij ervan om je eigen Flipper een kusje op zijn neus te geven? Dan is de Structured Dolphin Swim echt iets voor jou! Je krijgt in dit programma een uitgebreide uitleg over hoe dolfijnen leven en daarna ga je je nieuwe vriendje ontmoeten! Iedereen die aan dit programma meedoet, gaat in zijn eentje het water in, zodat iedereen de kans krijgt om de dolfijnen te knuffelen. Je moet in ieder geval 7 jaar zijn om mee te kunnen doen aan de Structured Dolphin Swim en je moet goed genoeg kunnen zwemmen om je fijn te voelen in een zwembad van 3 tot 4,5 meter diep (je krijgt natuurlijk wel een reddingsvest!).

Natural Dolphin Swim

Ben jij een echte avonturier? En kun je al een beetje duiken? Doe dan de Natural Dolphin Swim! In dit programma ga je het water in met een duikbril, snorkel en flippers en duik je vervolgens de diepte in om daar de dolfijnen te ontmoeten! Zwem met ze mee en bekijk Flipper en zijn vriendjes van héél dichtbij. Zo is het net alsof je in het wild met de dolfijnen zwemt! Onwijs gaaf!

Word een echte dolfijnen onderzoeker!

Wil jij echt álles leren over je grijze vriendjes? Dan moet je bij het Dolphin Research Center in Grassy Key zijn. Dit is een onderzoekscentrum dat er alles voor doet om dolfijnen, zeeleeuwen en andere zeedieren te beschermen. Je kunt hier zwemmen met dolfijnen of zeeleeuwen en je mag de hele dag in het centrum blijven, zodat je kunt zien hoe de dieren getraind worden. Super leerzaam dus! Er zijn bij Grassy Key heel veel verschillende dolfijnenprogramma’s, dus wij pikten de gaafste er vast voor je uit!

Dolphin Encounter

Wil je de Caribische dolfijnen van dichtbij zien, ze knuffelen en zelfs een paar handgebaren leren waarmee je de dolfijnen kunstjes kunt laten doen? Ga dan op een Dolphin Encounter, oftewel een Dolfijnenontmoeting. In dit programma, dat 20 tot 25 minuten duurt, ga je het water in en terwijl de trainer je van alles vertelt over de dolfijnen, mag je kennismaken met Flipper en zijn vriendjes en lekker met ze spelen! Als je het lief vraagt, willen ze je zelfs wel aan hun rugvin door het water trekken! Na het zwemmen mag je de rest van de dag in het centrum blijven en naar kijken naar hoe de dolfijnen getraind worden. En aan het eind van de dag krijg je een echte Dolphin Research Center-diploma!

Paint with a dolphin

De naam zegt het al: in dit programma ga je schilderen met dolfijnen! Dus vind jij het leuk om lekker te tekenen en te schilderen, dan is Paint with a dolphin zeker iets voor jou. Je gaat eerst naar het water toe om de dolfijnen van dichtbij ontmoeten, terwijl de trainers je alles vertellen over hoe dolfijnen leven. Daarna krijg je een t-shirt en kies je een paar kleuren verf. Je houdt het shirt boven het water en… Flipper gaat hem voor je beschilderen! Hoe gaaf is dat? Het shirt mag je na afloop natuurlijk meenemen, zodat je voor altijd je eigen dolfijnenshirt hebt! Iedereen vanaf 3 jaar mag meedoen aan Paint with a dolphin.

Praktische informatie

 • Vlieguren vanaf Amsterdam naar Miami: c.a. 10 uur
 • Beste reistijd: december tot mei
 • Tijdsverschil met Nederland: In Florida is het 6 à 7 uur vroeger dan in Nederland
 • Taal: Engels
 • Vaccinaties: Vaccinaties zijn voor een vakantie naar Florida niet nodig.
 • Visum: Voor een vakantie aan Florida heb je geen visum nodig als je er korter dan negentig dagen blijft.
 • Voltage: In Florida heb je een verloopstekker nodig.

Deel sterren uit!

Ik geef Zwemmen met dolfijnen in Florida:

Score: 4 sterren uit 6 beoordelingen

Lees minder ▴

Top 2 Zwemmen met dolfijnen in Florida

Familie rondreis: Miami & The Keys
Noord Amerika, Miami

Familie rondreis: Miami & The Keys

 • Zwemmen met dolfijnen
 • Miami Beach
 • Sunny Florida
1

Familie rondreis: Miami & The Keys

1 TUI

TUI

Familie rondreis met kids: Miami & The Keys
Noord Amerika, Miami

Familie rondreis met kids: Miami & The Keys

 • Individuele rondreis per auto
 • The Keys, bounty eilandjes
 • Miami Beach, the place to be!
2

Familie rondreis met kids: Miami & The Keys

1 TUI

TUI

Bekijk locatie op google maps

Overlayer