Eenoudervakantie naar Bitez in Turkije

Eenoudervakantie naar Bitez in Turkije

M'n eerste kennismaking met Turkije. Voor het eerst maakte ik vorige zomer deel uit van het Estivant-team. Even geen colleges en tentamens meer, maar een bezoek aan de hammam en aan Aquapark met de kinderen van onze gasten.

Échte vakantievierders
M'n eerste kennismaking met Turkije. Voor het eerst maakte ik vorige zomer deel uit van het Estivant-team. Even geen colleges en tentamens meer, maar een bezoek aan de hammam en aan Aquapark met de kinderen van onze gasten. Die paar weken zijn omgevlogen. Natuurlijk zijn mensen die op vakantie gaan altijd al in een goeie stemming. Maar de mensen die met Estivant meegaan, zijn echte vakantievierders. Dan is het geen enkele moeite om als begeleider een stapje harder te lopen of iets extra's te doen.

En Bitez was helemaal te gek. Het is op en top Turkije, en toch is het anders dan mensen verwachten. Dat zie ik wel aan hun reacties op de activiteiten die we in zo'n weekje doen. Aan het begin van de week staat altijd een bezoek aan de hammam op het programma. Het is een traditie in Turkije, maar op een standaard-strandvakantie zul je het zo snel niet doen. Hetzelfde geldt voor een bezoek aan een tapijtenhandelaar, waar we altijd stoppen tijdens een van de excursies. Ik denk dat geen van onze gasten op eigen initiatief naar zo'n handelaar zou gaan. Maar wie je na afloop ook spreekt, iedereen vindt zo'n stukje cultuur prachtig. Ook omdat onze Turkse gastheren daar van dat soort dingen altijd een leuke show weten te maken.

Dat is ook ons voordeel hier, dat we ook Turken in ons Estivant-team hebben. Mannen als Suat en Habib zijn de perfecte Turkije-ambassadeurs. Altijd enthousiast, altijd leuke ideeën. Je merkt aan alles dat gasten het naar hun zin hebben in ons eigen Estivant-hotel in Bitez. Je hoort veel vergelijkbare reacties: een gastvrij land met vriendelijke mensen. Als je niet oppast, zit je de hele dag thee te drinken bij wildvreemden die je spontaan uitnodigen. Het zal niet meevallen straks om die heerlijke werkvakantie straks weer in te ruilen voor m'n colleges economie...

Margot

Praktische informatie

Margot ging mee op een eenoudervakantie van Estivant vakanties naar Bitez in Turkije.

Reistijd: in circa drie en een half uur vlieg je met Corendon Airlines van Schiphol naar Bodrum in Turkije.

Visum: je dient in het bezit te zijn van een geldig visum. Een visum is verkrijgbaar aan de grens voor €10,-. Een visum is niet nodig als je via land reist.

Inentingen: de GGD beveelt DTP en hepatitis A aan. Informeer jezelf vooraf, mede aan de hand van het exacte reisschema.

Boeken: een vakantie naar Bitez in Turkije is te boeken via Estivant Vakanties.

Deel sterren uit!

Ik geef Eenoudervakantie naar Bitez in Turkije:

Score: 5 sterren uit 4 beoordelingen

Lees meer ▾
Meer inspiratie
Met papa of mama op vakantie met Eénoudervakantiegids

Met papa of mama op vakantie met Eénoudervakantiegids

Eenoudervakanties zijn zorgeloze vakanties voor alleenstaande ouders. Of het nu gaat om een actieve groepsreis of een ontspannende zonvakantie, de reisleiding zorgt te allen tijde voor jou en je kind(eren). 

Animatieteam Estifun voor eenoudergezinnen

Animatieteam Estifun voor eenoudergezinnen

Estivant organiseert kampeervakanties voor uitsluitend eenoudergezinnen. Vervoer mag je zelf regelen, maar je kunt ook kiezen voor een bus of het vliegtuig. Estivant regelt het vervoer tot aan de deur van je kant en klaar ingerichte tent. Terwijl de ouders uitrusten, worden de kinderen gratis vermaakt door het Estifun animatieteam.

Eenoudervakantie naar Argeles sur Mer in Frankrijk

Eenoudervakantie naar Argeles sur Mer in Frankrijk

Een beetje gespannen wacht ik op de bus die ons straks vanuit Utrecht naar onze vakantiebestemming Argelès sur Mer gaat brengen. Gespannen, omdat het de eerste keer is dat ik met een eenoudervakantie mee ga. Nick en Tessa hebben er heel veel zin in...

Animatieteam Sun & Fun van Cirkel Vakanties

Animatieteam Sun & Fun van Cirkel Vakanties

Zie jij jezelf al enorme golven trotseren op een bodyboard, de zeilen hijsen richting zee of lekker chillen op het strand? Top! Want bij Cirkel vakanties kan het. Samen met het team Sun & Fun dat Nederlands spreekt!

Eenoudervakantie op Cyprus

Eenoudervakantie op Cyprus

Eenouder gezinnen vakantie op Cyprus, met als topper een bezoekje aan het waterpark van Paphos!