Op vakantie met dreumes en peuter

Op vakantie met dreumes en peuter

Wouter van der Meer - De Zandstuve
Geschreven door

Wouter van der Meer - De Zandstuve

Kampeerdorp De Zandstuve is vorig jaar begonnen met hun eigen, unieke en innovatieve dreumesprogramma voor kids tot 4 jaar oud. Wegens succes en de vele enthousiaste reacties heeft De Zandstuve ook dit jaar weer een origineel en effectief programma bedacht voor de dreumesen en peuters tijdens De Dreumesweken. Check hier alles over dit toffe programma voor de allerkleinsten. 

Ontdekken op een creatieve manier

Familietopper Kampeerdorp de Zandstuve heeft iets bijzonders voor kleine kids. Namelijk een eigen innovatief dreumesprogramma voor kinderen tot vier jaar. Dit programma is te volgen voor dreumesen en ouders tijdens de succesvolle Dreumesweken.

De maanden mei, juni en september zijn dé maanden om er in alle rust op uit te gaan met je dreumes en peuter. Het is lekker rustig, supervoordelig, meestal heerlijk weer en er zijn onderscheidende activiteiten voor kinderen in de dreumes- en peuterfase. Recreatiemanager Marc Luijben: “Dit doen we met vroegschoolse educatieve spelvormen waarbij er wordt gewerkt aan de cognitieve, motorische en sociale ontwikkeling van het kind. Dat alles natuurlijk in de fantasierijke vorm van Stuufeiland. We stimuleren ouders om de spelvormen thuis voort te zetten, zodat de onderlinge band versterkt wordt.”

Dreumes- en peutertijd: een belangrijke basis

Dreumes- en peutertijd: een belangrijke basis

Uit veel onderzoeken blijkt dat er in de eerste levensjaren van een kind een belangrijke basis gelegd wordt. Op deze basis bouwen kinderen hun hele leven door. Het unieke programma, dat speciaal ontwikkeld is voor kleine mensen die de grote wereld willen ontdekken, is gebaseerd op een aantal kernwaarden:

  • Bevordering van creativiteit en het ontdekken van de wereld om zich heen
  • Grove en fijne motoriek bevorderen
  • Cognitieve en sociale ontwikkeling
  • Voor- en vroegschoolse educatie vorm
  • Aanwakkeren van fantasie en oplossend denken
  • Een doorlopend dagritme 

Kampeerdorp de Zandstuve is de eerste en enige kindercamping in Nederland die zo'n speciaal programma heeft voor dreumesen en peuters!

Activiteiten voor ouder en kind

Er worden passende activiteiten georganiseerd, waarbij kinderen veel invloed hebben op de daadwerkelijk invulling. Het is spelend en ontdekkend leren. Dat wil zeggen: niets is verkeerd en alles is mogelijk. Het is belangrijk om de ouder-kind relatie te stimuleren door ouders actief te betrekken bij activiteiten en samen deel te nemen aan activiteiten. Er is een vast midweekritme met tussendoor ook extra verrassingsactiviteiten.

Dagprogramma voor dreumesen en peuters

Het dagprogramma heeft van dinsdag tot en met vrijdag een vast ritme. Uit onderzoeken blijkt dat jonge kinderen hier sterk behoefte aan hebben. Elke dag is er voor kleine kids een ander programma. Klik hier voor de dagprogramma's. De Dreumesweken lopen van 6 t/m 26 mei, 11 juni t/m 5 juli en 31 augustus t/m 29 september. Natuurlijk loopt Cobus de uil ook rond op het park en kijkt hij uit naar een dikke knuffel, een superleuke foto en misschien zelfs wel een vrolijk dansje met een enthousiaste dreumes! In de weekenden zijn er meer activiteiten voor oudere kinderen.

Winnen, winnen, winnen

Laat onder de Facebookpost op onze Facebookpagina weten wat jij met jouw dreumes het liefst doet op Kampeerdorp De Zandstuve én hoe de blauwe uil van het park heet & maak kans op een superleuk weekend weg in een familiechalet voor 5 personen van 28 juni tot 1 juli!

Op vakantie met je dreumes of peuter in Nederland?

Op vakantie met je dreumes of peuter in Nederland?

Ben je op zoek naar relaxte vakantie voor jezelf en je dreumes of peuter? Lijkt het jullie 'stuuftastisch' om samen spelenderwijs de wereld om jullie heen te ontdekken? Dat kan. Er zijn in juni en september namelijk nog prachtige glamping-accommodaties vrij in de midweken. Wil je liever kamperen? Ook hiervoor is nog plek! Kamperen in mei, juni of september kan al vanaf €145 per week of €19 per nacht. Kom je met je peuter of dreumes, dan zijn de Vechtdallodge (voor 6 of 8) of Rheezerlodge (DeLuxe) het meest geschikt.

Meer weten? Bekijk de website van Kampeerdorp de Zandstuve.

Laatste artikelen
Top 10 leukste Sinterklaas arrangementen

Top 10 leukste Sinterklaas arrangementen

Het heerlijk avondje is gekomen! Over een maand, donderdag 5 december, is het weer Pakjesavond! Op heel veel vakantieparken in Nederland zijn er speciale Sint arrangementen tussen half november en 6 december. Speur samen met de kids naar de Gouden Pepernoot, ontvang pietjes in je bungalow, knutsel een stoomboot of check waar de sint slaapt tijdens deze drukke periode! Kids Vakantiegids zet de leukste Sinterklaas arrangementen voor je op een rijtje.

Prinsessen opgelet: 5x de allermooiste kamers!

Prinsessen opgelet: 5x de allermooiste kamers!

Zijn jouw kids gek op alles wat roze is, blinkt, grote baljurken en hebben ze thuis (het liefst) een echte prinsessenkamer? Dan worden ze van deze adresjes wel héél vrolijk. Als jullie een weekend weg gaan, kun je natuurlijk in een standaard familiehuisje zitten. Maar… Waarom geen update naar een prachtige prinsessenkamer, kasteel, Barbie huis of hotelkamer waar sprookjes écht uitkomen? Check hier 5x de allermooiste kamers waar prinsessen nooit meer weg willen!

Grrruwelijk genieten in Disneyland Paris

Grrruwelijk genieten in Disneyland Paris

Mijn oudste zoon Daan (12) is gek van griezelen én Disneyland Parijs. Hij wilde dan ook heel graag een keer met Halloween naar het pretpark. We hebben een jaarabonnement, dus ik vond het prima. Maar vind maar eens vrij weekend in het schema van een drukbezet gezin van vijf. 'Waarom rijden we niet een keer een dagje op en neer?', zei ik laatst tegen mijn man Harm. In de herfstvakantie was er op de kalender nog één dag helemaal blanco. We besluiten de gok te wagen: wat kunnen we met z’n vijven allemaal doen tijdens één dagje Disneyland Paris?

Kidstoppers op Kreta

Kidstoppers op Kreta

Een van de Kids Vakantiegids toppers op Kreta is all inclusive hotel Grecotel Club Marine Palace & Aquapark 4*. Tijd om een kijkje te nemen bij dit fantastische familiehotel. En omdat we er toch waren checkten we ook meteen Grecotel Creta Palace 5*, dat op 20 minuten afstand van Club Marine Palace ligt. Twee verschillende familiehotels op Kreta, maar beiden vol vermaak voor kids.

15 handige wintersport tips met kids

15 handige wintersport tips met kids

Ben je van plan om met de kinderen op skivakantie te gaan? Een magische ontmoeting met verse sneeuw, hoge bergen en een frisse strakblauwe lucht: jááá het feestje kan beginnen! Als ouder wil je dan natuurlijk goed voorbereid zijn en er alles aan doen dat het hele gezin geniet van een fantastische wintersportvakantie. In deze blog geven wij je 15 handige tips voor een geslaagde wintersport met kids. Lees alles over all-inclusive skiën, Nederlandstalige skilessen, accommodaties met oefenweides en hoe het is om op wintersport te gaan met een baby of tieners.

Top 10 vakantieparken voor tieners

Top 10 vakantieparken voor tieners

Op zoek naar een vakantiepark dat 100% tiener-proof is? Een vakantiepark waar een tiener zich een weekendje, midweek of vakantieweek geen moment verveelt en waar ze kunnen zwemmen, gamen, chillen, actief bezig zijn, mogen hangen en volop hun eigen gang kunnen gaan? Dat hebben wij gevonden! En niet één, nee maar 10 vette vakantieparken voor tieners.