Ga je mee op natuurreis met Outdoor Center Värmland?

Ga je mee op natuurreis met Outdoor Center Värmland?

Evelien - Outdoor Center Värmland
Geschreven door

Evelien - Outdoor Center Värmland

Voor jong en oud, groot en klein.. voor iedereen leuk, leerzaam én spannend! Outdoor Center Värmland heeft verschillende reizen samengesteld die onderverdeeld zijn in weekprogramma's voor gezinnen met kinderen onder de 12 jaar én weekprogramma's voor gezinnen met kinderen boven de 12 jaar. Ontdek welke themadagen jij kunt meemaken!

Speciale themadagen boordevol avontuur!

Bij Outdoor Center Värmland zijn er speciale themadagen georganiseerd. Dit zijn dagen die met meerdere gezinnen beleefd worden. Denk hierbij aan: Expeditie Vikingsson, Survivaldag, Kindervlottendag en Oriëntatiedag. Deze themadagen beginnen we allereerst met een spannend verhaal.. halverwege gaan we zélf het verhaal spelen. Verrassend!

Op de overige dagen zijn jullie met het gezin vrij om een activiteit te doen, zoals een kanotocht, fietstocht, een boot met motor huren, een vlot met tiny house huren, een quadtocht, waterfun (wat dacht je van waterskiën, knee-, tubboarden of op een banaan?), een coole geocache route en nog veel meer! 

Maaar, allereerst beginnen jullie de week met een spellendag in combinatie met het Jagerspad. De kids én ouders leren elkaar dan gelijk kennen. Leuk én handig voor de rest van de week!

Speciale themadagen boordevol avontuur!

Spellendag 'Expeditie Vikingsson'

Wat ga je allemaal doen tijdens de spellendag 'Expeditie Vikingsson'? Om 11.00 uur is het verzamelen. Deze dag wordt gestart met een verhaal over de levenswijze van de prehistorische mensen naar de mensen van nu. Zo zie je ook hoe de jachttechnieken in de loop der tijd zijn opgebouwd. De groep wordt vervolgens in 2 gesplitst. Groep één begint met het Jagerspad en groep twee begint met de spellen.

1) De spellen worden gespeeld door de eerste groep. Snelheid, kracht en techniek wisselen zich elkaar hier in hoog tempo af. Ook mag je de hersens laten kraken bij de 'Escpae Room'.

2) Het Jagerspad brengt de benodigde elementen, zoals speerwerpen, hamer gooien en boogschieten. En ga je ook echt schieten met verschillende disciplines? 

Na de activiteiten is er een gezamenlijke lunch en rond de middag is het monkey klimmen! De dagen vliegen voorbij. Bij Outdoor Center Värmland beleef je één en al plezier en iedereen heeft het naar z'n zin! De insteek is dan ook: één groot feest, dat is toch geweldig! 

Spellendag 'Oriëntatietocht'

En wat houdt de 'Oriëntatietocht' dan precies in? Dan wordt de dag gestart met een verhaal over Capus en Rekje, twee reetjes die in het bos wonen. Na dit verhaal weten de kids álles over hertjes.. vervolgens wordt de trollen- en kabouterroute gewandeld. Onderweg worden de leukste opdrachten en spellen uitgevoerd en de kids vinden een schat bij Koningin Rissna en Koning Ismund. Maar dan moet de schatkist natuurlijk wel open kunnen..

De dag vordert in het spechtenbos - pas op voor de heks! - en worden allerlei kennis en weetjes over de natuur uitgewisseld om als laatste met kaart en kompas terug naar de auto's te navigeren. Lukt dat zomaar?! Tussen alle activiteiten door wordt er uiteraard uitgerust en lekker geluncht!

NIEUW dit jaar: Geocaching!

Ken jij het woord 'Geocaching' al? Geocachen is een schatzoektocht op basis van GPS coördinaten. En bij Outdoor Center Värmland weten ze daar wel raad mee. Er zijn maar liefst drie geoache routes waarvan twee voor gezinnen met kinderen onder 12 jaar (de Wolvenroute en de Trollenroute) en één voor gezinnen met kinderen boven de 12 jaar (the Travelers). Voor meer informatie over de Geocache routes neem je een kijkje op de Facebook pagina van Travelstones Sweden.

Uitvalbasis op Outdoorcamping Oldskool

Uitvalbasis op Outdoorcamping Oldskool

De uitvalsbasis voor de kinderprogramma's is Outdoorcamping Oldskool, op circa 15 kilometer afstand boven Munkfors in de Zweedse provincie Värmland. Omgeven door eindeloze bossen en meren is dit de perfecte uitvalsbasis voor avontuurlijke vakanties en outdoor activiteiten. De camping is prachtig gelegen en je loopt zo het bos in! Kids kunnen zich hier 100% uitleven. Er staan speeltoestellen, een trampoline en een volleybalveld. TIP: er is ook een vuurplek om 's avonds een gezellig kampvuurtje te maken!

Overnacht in een trekkershut, een appartement, ingerichte tent of neem je eigen accommodatie mee en beleef een natuurlijke vakantie in Zweden. Bekijk alle mogelijkheden op de website van Outdoor Center Värmland en boek alvast een onvergetelijke natuurreis!

Laatste artikelen
The Preston P(a)lace to be met tieners!

The Preston P(a)lace to be met tieners!

Whooo! Detectives Gijs (13) en Noortje (10) zijn dit weekend een nachtje naar all inclusive Family Resort Preston Palace geweest om te checken wat er allemaal te doen is voor tieners. Nou, heel veel! Volop zwieren, zwaaien en botsen in de indoor kermis Boardwalk. Chillen en spetteren in het subtropische zwemparadijs Riviera dat helemaal in junglestyle is. Bowlen, midgetgolfen, filmpje pakken in de bioscoop, potje poolen, jumpen op het springkussen... en tussendoor natuurlijk ook proeven van alle lekkere snacks en maaltijden, want tieners hebben altijd honger ;) Wat een heerlijke minivakantie!  

Black Friday vakantie DEALS

Black Friday vakantie DEALS

WHOOP! WHOOP! Deze hele week is het nog Black Friday! Ook bij diverse vakantieaanbieders, vakantieparken en familiehotels. Dat betekent dat je nog tot en met zondag 28 november met extra korting een weekendje, weekje of midweek weg boekt naar een vakantiepark in Nederland of vlieg heerlijk naar de (winter)zon. Leg nu alvast je voorjaars-, meivakantie of zomervakantie extra voordelig vast en laat de vakantievoorpret maar beginnen! Pssst... er zijn ook nog plekjes vrij in het sintweekend en de kerstvakantie! Lang leve BLACK FRI-YAY!

Vier kerst met Landal in KerstStad Valkenburg

Vier kerst met Landal in KerstStad Valkenburg

KERSTFANS OPGELET! In het zuiden van het land is KerstStad Valkenburg afgelopen weekend van start gegaan en Kids Vakantiegids was daarbij! Geniet net als ons van de mooie kerstminiaturen - als je goed kijkt zie je zelfs nog Disney Figuren en spot je de Efteling. Sta oog in oog met dino's in Dinorijk, knutsel je eigen mergelkunstwerk, chill in de kabelbaan van Winter Wonderland, toost met een warme chocomel en glühwein op Santa's Village en kerstshop till you drop in de ondergrondse kerstmarkten. KERSTTIP: Je vindt alle kerstactiviteiten op loopafstand van Landal Kasteeldomein de Cauberg. Ideaal met kids!

Top 10 COOLE familieadresjes met 100% sneeuw!

Top 10 COOLE familieadresjes met 100% sneeuw!

SNOWALERT: Wil je deze kerstvakantie niets liever dan sleetje rijden in de sneeuw, sliden van de mooiste witte pistes, sneeuwschoenwandelen door een dik pak sneeuw, een sneeuwpop bouwen voor je vakantiehuis en knuffelen met husky's! TIP: Begin maar vast te oefenen met I'm dreaming of a white Christmas, want Kids Vakantiegids tipt je de TOP 10 van COOLSTE sneeuwzekere vakantieadresjes in Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Zwitserland, Zweden, Finland, Frankrijk en Canada! Wauw, wat een waanzinnige winterwonderland wannabe's!  

Top 6 Winterzon DEALS #creatingmemories

Top 6 Winterzon DEALS #creatingmemories

Op zoek naar de winterzon en wil je niet te ver vliegen met de kids? Op max 5 uur vliegen vind je twee topbestemmingen: Gran Canaria en Egypte! Met gemiddelde (zeewater)temperaturen rond de 20-22 graden en 7-10 zonuren per dag is het hier volop genieten van de zon, zee en strand tijdens de kerst- en voorjaarsvakantie! Kids Vakantiegids tipt 6 spetterende Sunweb familiehotels in Gran Canaria en Egypte voor een splashtastische holiday! En... de hele maand november geeft Sunweb ook nog eens 100 euro korting per boeking op deze fijne adresjes!  

Op minivakantie bij Preston Palace

Op minivakantie bij Preston Palace

“Wanneer mag ík nou een keer naar Preston Palace?” vraagt Reza regelmatig met een zucht als hij voor de zoveelste keer ziet hoe zijn grote broer dolgelukkig bij Preston de beer in zijn armen valt. Hij heeft de foto’s en filmpjes zo vaak bekeken, dat hij al bijna kan dromen hoe het hotel er van binnen uitziet. Maar nu is het éindelijk zover. Vlak voor de start van de herfstvakantie gaat Reza op bezoek bij het all-in Family Resort in Almelo. En hij gaat niet alleen, hij neemt zijn beste vriend Fedde mee. Dat kan alleen maar één groot feest worden.