Ga je mee op natuurreis met Outdoor Center Värmland?

Ga je mee op natuurreis met Outdoor Center Värmland?

Evelien - Outdoor Center Värmland
Geschreven door

Evelien - Outdoor Center Värmland

Voor jong en oud, groot en klein.. voor iedereen leuk, leerzaam én spannend! Outdoor Center Värmland heeft verschillende reizen samengesteld die onderverdeeld zijn in weekprogramma's voor gezinnen met kinderen onder de 12 jaar én weekprogramma's voor gezinnen met kinderen boven de 12 jaar. Ontdek welke themadagen jij kunt meemaken!

Speciale themadagen boordevol avontuur!

Bij Outdoor Center Värmland zijn er speciale themadagen georganiseerd. Dit zijn dagen die met meerdere gezinnen beleefd worden. Denk hierbij aan: Expeditie Vikingsson, Survivaldag, Kindervlottendag en Oriëntatiedag. Deze themadagen beginnen we allereerst met een spannend verhaal.. halverwege gaan we zélf het verhaal spelen. Verrassend!

Op de overige dagen zijn jullie met het gezin vrij om een activiteit te doen, zoals een kanotocht, fietstocht, een boot met motor huren, een vlot met tiny house huren, een quadtocht, waterfun (wat dacht je van waterskiën, knee-, tubboarden of op een banaan?), een coole geocache route en nog veel meer! 

Maaar, allereerst beginnen jullie de week met een spellendag in combinatie met het Jagerspad. De kids én ouders leren elkaar dan gelijk kennen. Leuk én handig voor de rest van de week!

Speciale themadagen boordevol avontuur!

Spellendag 'Expeditie Vikingsson'

Wat ga je allemaal doen tijdens de spellendag 'Expeditie Vikingsson'? Om 11.00 uur is het verzamelen. Deze dag wordt gestart met een verhaal over de levenswijze van de prehistorische mensen naar de mensen van nu. Zo zie je ook hoe de jachttechnieken in de loop der tijd zijn opgebouwd. De groep wordt vervolgens in 2 gesplitst. Groep één begint met het Jagerspad en groep twee begint met de spellen.

1) De spellen worden gespeeld door de eerste groep. Snelheid, kracht en techniek wisselen zich elkaar hier in hoog tempo af. Ook mag je de hersens laten kraken bij de 'Escpae Room'.

2) Het Jagerspad brengt de benodigde elementen, zoals speerwerpen, hamer gooien en boogschieten. En ga je ook echt schieten met verschillende disciplines? 

Na de activiteiten is er een gezamenlijke lunch en rond de middag is het monkey klimmen! De dagen vliegen voorbij. Bij Outdoor Center Värmland beleef je één en al plezier en iedereen heeft het naar z'n zin! De insteek is dan ook: één groot feest, dat is toch geweldig! 

Spellendag 'Oriëntatietocht'

En wat houdt de 'Oriëntatietocht' dan precies in? Dan wordt de dag gestart met een verhaal over Capus en Rekje, twee reetjes die in het bos wonen. Na dit verhaal weten de kids álles over hertjes.. vervolgens wordt de trollen- en kabouterroute gewandeld. Onderweg worden de leukste opdrachten en spellen uitgevoerd en de kids vinden een schat bij Koningin Rissna en Koning Ismund. Maar dan moet de schatkist natuurlijk wel open kunnen..

De dag vordert in het spechtenbos - pas op voor de heks! - en worden allerlei kennis en weetjes over de natuur uitgewisseld om als laatste met kaart en kompas terug naar de auto's te navigeren. Lukt dat zomaar?! Tussen alle activiteiten door wordt er uiteraard uitgerust en lekker geluncht!

NIEUW dit jaar: Geocaching!

Ken jij het woord 'Geocaching' al? Geocachen is een schatzoektocht op basis van GPS coördinaten. En bij Outdoor Center Värmland weten ze daar wel raad mee. Er zijn maar liefst drie geoache routes waarvan twee voor gezinnen met kinderen onder 12 jaar (de Wolvenroute en de Trollenroute) en één voor gezinnen met kinderen boven de 12 jaar (the Travelers). Voor meer informatie over de Geocache routes neem je een kijkje op de Facebook pagina van Travelstones Sweden.

Uitvalbasis op Outdoorcamping Oldskool

Uitvalbasis op Outdoorcamping Oldskool

De uitvalsbasis voor de kinderprogramma's is Outdoorcamping Oldskool, op circa 15 kilometer afstand boven Munkfors in de Zweedse provincie Värmland. Omgeven door eindeloze bossen en meren is dit de perfecte uitvalsbasis voor avontuurlijke vakanties en outdoor activiteiten. De camping is prachtig gelegen en je loopt zo het bos in! Kids kunnen zich hier 100% uitleven. Er staan speeltoestellen, een trampoline en een volleybalveld. TIP: er is ook een vuurplek om 's avonds een gezellig kampvuurtje te maken!

Overnacht in een trekkershut, een appartement, ingerichte tent of neem je eigen accommodatie mee en beleef een natuurlijke vakantie in Zweden. Bekijk alle mogelijkheden op de website van Outdoor Center Värmland en boek alvast een onvergetelijke natuurreis!

Laatste artikelen
Op vakantie bij Acoya Resort Curacao

Op vakantie bij Acoya Resort Curacao

Op zoek naar een luxe vakantievilla of een appartement voor je hele gezin op Curaçao? In een tropische oase van rust? En niet te ver van de hagelwitte bountystranden op het eiland? Acoya is the place to be!

Vorstelijk kamperen met Estivo travel

Vorstelijk kamperen met Estivo travel

Vraag jij je wel eens af of kamperen en luxe wel samen gaan? Zeker weten! Je voelt je de koning(in) te rijk in de Premium Stacaravan van Estivo travel. Ideaal voor wie wel houdt van wat extra comfort op vakantie, maar toch ook de gezelligheid van de camping niet wil missen. Omdat de 35 m2 grote stacaravan beschikt over maar liefst 3 slaapkamers en 2 badkamers, is er voor iedereen meer dan genoeg ruimte. En dan is er nog de heerlijk grote veranda. Op de camping ben je tenslotte het liefst lekker buiten. Je vindt het campingpaleisje van Estivo travel op koninklijke kampeeradresjes in 'la bella Italia' en je boekt ze nu ook nog eens met mega last minute korting voor de zomer. Op naar Italië!

Inpakken & wegwezen: kamperen in Italië!

Inpakken & wegwezen: kamperen in Italië!

Inpakken & wegwezen maar! We mogen weer! Italië heeft weer kleurcode geel! Deze zomer kan je weer gaan genieten van de azuurblauwe zee, de lokale Italiaanse marktjes, de mooie stranden, de gelato en de pizza’s die in Italië altijd beter smaken dan thuis. We kunnen ons voorstellen dat er toch nog veel vragen zijn. Hoe gaat het er nu dan aan toe in Italië? Moeten we nog ergens rekening mee houden? Hoe werkt dat op de campings en kunnen we bijvoorbeeld wel zwemmen? Alle antwoorden en meer goede tips voor deze zomer lees je hieronder.

De kleinste 5 sterren camping van Nederland!

De kleinste 5 sterren camping van Nederland!

Op zoek naar een gezellige, kleinschalige familiecamping in het Overijsselse Vechtdal? Check dan Camping 't Veld in Rheeze! Camping 't Veld mag zich met minder dan 100 kampeerplaatsen de kleinste ANWB 5 sterren camping van Nederland noemen! Camping 't Veld is de ideale vakantiebestemming voor een fijne, ontspannen, en onbezorgde vakantie. Even lekker weg van de drukte maar niet in de drukte op vakantie gaan!

Beleef een vakantie vol avontuur in Tsjechië!

Beleef een vakantie vol avontuur in Tsjechië!

Voor een heerlijke vakantie met het hele gezin hoef je echt niet ver te reizen. Slechts één dagje rijden en je bent al in het mooie Tsjechië. Een land vol verrassingen. Verrassend dichtbij, verrassend betaalbaar, verrassend mooi, maar bovendien verrassend leuk. Bij Tsjecho Reizen noemen ze Tsjechië ook wel een onontdekte parel, want hoewel de ‘Gouden Stad’ Praag in overvloed wordt bezocht, barst het land van de meest prachtige onontdekte plekjes. Sprookjesachtige kastelen, beeldschone ruige natuur, schilderachtige steden en bijzondere kuuroorden. En natuurlijk bevinden er zich in het land allerlei uitstapjes speciaal gericht op kids zoals toffe waterparken, dierentuinen en klimparken. Wij helpen je met het vinden van een kindvriendelijk verblijf!

Hier kun je weer naartoe op vakantie!

Hier kun je weer naartoe op vakantie!

YES! Steeds meer landen krijgen kleurcode geel, waardoor het weer mogelijk wordt om buiten de landsgrenzen vakantie te vieren met de kids. En dat is fantastisch nieuws, want we snakken meer dan ooit naar de warmte van de zon, naar eindeloze stranden, naar spetterende waterparken en lekker veel 'Vitamine Zee'! En het goede nieuws dat steeds meer papa's en mama's volledig gevaccineerd zijn en PCR-testen waarschijnlijk gratis worden voor mensen die naar het buitenland op vakantie willen maakt het plannen van een zomervakantie nog leuker.  Wil je weten wáár je weer vakantie kunt vieren, waarmee je voor vertrek rekening moet houden en welke adresjes nu het meest worden geboekt in de 'gele landen'? Je checkt het allemaal hier.