Elke dag vakantie met je eigen chalet Redactie op pad

Elke dag vakantie met je eigen chalet

Linda - Kids Vakantiegids
Geschreven door

Linda - Kids Vakantiegids

Hoe gaaf is het om (bijna) iedere dag vakantie te vieren in je eigen chalet! Op Vakantiepark Lauwersoog in Groningen kun je eigenaar worden van je eigen gloedjenieuwe vakantiewoning. Wakker worden met uitzicht over het Lauwersmeer, spetteren en spelen in de (water)speeltuin, klimmen en klauteren op de speelzolder, meedoen met de animatieactiviteiten van het Ranger Team, knuffelen met mascotte Max en - in de zomer - suppen, varen en zwemmen in het Lauwersmeer en de Waddenzee! Super gaaf toch! Kids Vakantiegids' Linda reisde met haar Detectives naar het Noorden om hier meer te weten over te komen. 

PICTURE THIS: 180 dagen per jaar vakantie!

De helft van het jaar - 180 dagen (!) - vakantie vieren in je eigen chalet, wie wil dat nu niet! Het kan bij Vakantiepark Lauwersoog in Groningen. Als eigenaar van een gloednieuwe chalet op het park, mag je 180 dagen per jaar genieten in je eigen vakantiewoning. Een weekend geen voetballende kids; hup naar het park. Een studiedag; hup een nachtje naar Groningen. Warme weersvoorspellingen; hup de supboard mee en naar het Lauwersmeer. Je hoeft niet op zoek te gaan naar een vrije plek op een camping, je springt in de auto en rijdt naar je eigen Groningse vakantiepaleisje dichtbij de Waddenzee. Dat klinkt toch fan-tas-tisch! Kids Vakantiegids' Linda reist met haar Detectives naar het Hoge Noorden om 'de 4 stappen om eigenaar van je eigen vakantiepaleisje te worden' zelf te ervaren en te bespreken met de sales van het park.

CRAZY OCTOBER DEALS van Siblu Lauwersoog

Picture this: Wakker worden met een kopje koffie met uitzicht over het Lauwersmeer, de kids naar buiten en lekker spelen in de (water)speeltuinen met (nieuwe) vakantievriendjes, meedoen met de animatie, met het hele gezin heerlijk uiteten in Restaurant Het Booze Wijf of op je eigen terras smullen van de afhaal of de BBQ. Als eigenaar van je eigen vakantiewoning op Vakantiepark Lauwersoog heb je gratis en onbeperkt toegang tot alle faciliteiten op het park. En dat 180 dagen per jaar! En met de Waddenzee, de waddeneilanden Schiermonnikoog en Ameland en tal van andere mooie natuurgebieden en toffe kidsuitjes heel dichtbij is er meer dan genoeg te beleven in Groningen en Friesland.

Tip: Nog tot en met 31 oktober zijn er de CRAZY OCTOBER DEALS bij Vakantiepark Lauwersoog. Maak een afspraak, kom langs op het showterrein en geniet van de vele extra's en voordelen. 

Tip: de aanschaf van een chalet is juist nu een goede investering, omdat de rente laag is. Je kunt nu gemakkelijker kopen met de overwaarde van je huis of een extra hypotheek afsluiten met de overwaarde.

 

PLAYTIME op Vakantiepark Lauwersoog

Elke dag spelen in je 'eigen' speeltuin, welk kind wil dat nu niet! Detectives Noortje en Tess (allebei 10) in ieder geval wel. Terwijl ik incheck bij de receptie, springen de dames al op het springkussen van de outdoor (water)speeltuin naast de ingang. "Kijk, je kunt hier ook lekker kliederen!" Hoewel het nu in oktober met een graad of vijftien wel ophoudt, trekken de waterspeeltoestellen altijd kids aan. De Detectives beginnen ook te pompen en zandtaartjes te bakken. De speeltuin is heerlijk overzichtelijk en biedt vermaak voor alle leeftijden. Later op de dag, lees: nog voordat we de koffers hebben uitgepakt, hebben de dames de speelzolder ook al gecheckt. Kids kunnen hier klimmen, sliden, in de ballenbak spelen en met blokken bouwen. Tip: de speelzolder ligt vlakbij Restaurant Het Booze Wijf. Ideaal, kids kunnen tussen de gangen even spelen en papa en mama nog even naborrelen. Ook wonen er nog twee geitjes op het park en zijn er kleinere speeltuintjes. Goed om te weten: er zijn plannen voor een binnenzwembad eind 2022.

PROEFSLAPEN in jullie toekomstige chalet?

Wij slapen in de 6p-chalet IRM Aventura 3 met een ruim terras met BBQ. De chalet heeft een oppervlakte van 44 m2 verdeeld over 3x 2p-slaapkamers, twee badkamers, apart toilet, keuken met oven, vaatwasser en magnetron, uitschuifbare eettafel, verwarming, airco, eigen parkeerplaats en voldoende groen om het chalet. De chalet heeft een vraagprijs van € 50.999 euro en ligt in een nieuw aangelegde straat centraal op het vakantiepark met voldoende ruimte om het chalet om te spelen en voetballen. Het Lauwersmeer, de speelzolder, buitenspeeltuin, supermarkt, receptie... alles is dichtbij. En dat is heel fijn met kinderen. 

 

STAP 1: Voldoet het vakantiepark aan je verwachtingen?

Het is natuurlijk belangrijk dat de faciliteiten van een vakantiepark aansluiten bij je eigen wensen. Daarom hanteert het salesteam van Vakantiepark Lauwersoog vóór de aanschaf van een vakantiewoning een viertal stappen. Deze stappen zijn een soort van houvast om te bekijken of er een match is tussen jouw gezin en de camping/omgeving. Je kunt het vergelijken met de aankoop van een huis, dan bespreek je ook met je gezin en de makelaar wat je woonwensen zijn. Probeer dus antwoord te krijgen op de vraag: wat verwachten wij van het vakantiepark? Betrek je kinderen - als ze oud genoeg zijn - daar ook bij.

Wat verwacht je van het chalet en de faciliteiten?

De beslissing om een eigen chalet te kopen, neem je natuurlijk ook niet van de ene op de andere dag. Het gaat om bedragen tussen de €40.000 - €70.000 euro; daar wil je wel even een nachtje over slapen. Nou, en dat kan letterlijk bij Vakantiepark Lauwersoog! Bij serieuze interesse is het mogelijk om net als de Detectives een nachtje te proefslapen, zodat je de sfeer kunt proeven van het chalet, het park en de omgeving. Maar voordat het zover is, zijn er eerst een aantal vragen die je jezelf en je gezin moet stellen. Wat verwacht je van het vakantiepark? Je mag er zo'n 180 dagen per jaar gebruik van maken, dus dan moet je je er wel echt thuisvoelen. Willen jullie vermaakt worden op het park, zijn jullie erg ondernemend en trekken jullie er graag opuit, hoe ver wil je dat de reistijd is tussen je vakantiewoning en je vaste verblijfplaats? 

Tip: in de Instapost hiernaast checken de Detectives enkele chalets die te koop zijn op Camping Lauwersoog dat dichtbij de Waddenzee ligt en grenst aan het Lauwersmeer.

 

WADLOPEN en andere leuke uittips in het Noorden

WADLOPEN en andere leuke uittips in het Noorden

Behalve vermaakt worden op het vakantiepark, wil je natuurlijk ook graag met je gezin de omgeving verkennen. Het noorden van Nederland (Groningen en Friesland) heeft veel te bieden. Stap op de boot naar Schiermonnikoog of Ameland, spot de insectenwereld bij DoeZOO, geniet van de natuur in Nationaal Park Lauwersmeer, spetter bij het Lauwersmeer en de Waddenzee, spot zeehonden in het wild of bij Pieterburen, bezoek pittoreske dorpjes... en nog veel meer.

Tip van de Detectives: Tijdens ons verblijf zijn we naar het wad gegaan bij het dorpje Moddergat dat tegen de zeedijk aanligt. Je kunt hier 365 dagen per jaar wadlopen. Check: je kunt de vuurtoren van Schiermonnikoog zien vanaf het wad.

STAP 2: Beslis of de kosten in je budget passen

Oké, je bent verliefd geworden op de omgeving en het vakantiepark, maar hoe zit het dan met de financiën? Zoals gezegd variëren de prijzen voor de aanschaf van een nieuwe chalet tussen de 40.000-70.000 euro. Het unieke bij Vakantiepark Lauwersoog is dat wanneer je overgaat tot de aanschaf van een chalet, deze ook echt van jullie is! Je kunt het chalet zelfstandig onderverhuren en betaalt dan geen percentage aan Siblu Villages. Wel betaal je de jaarplaatshuur van je chalet.

Tip: bij aanschaf van een nieuwe chalet geniet je nu van een voordelige jaarplaatshuur. Ter illustratie: voor onze proefslaapchalet van €50.999,- geldt een jaarplaatshuur vanaf € 997,-. 

STAP 2: Beslis of de kosten in je budget passen
STAP 3: Vind het chalet dat past bij je budget en behoeften

STAP 3: Vind het chalet dat past bij je budget en behoeften

Als je helder hebt wat je te besteden hebt en hoe de financiering werkt, kun je concreet invulling gaan geven aan je woonwensen voor de vakantiewoning. In welke prijsklasse zoek je iets? Met hoeveel personen wil je gelijktijdig gebruik maken van het chalet? Hoe lang mag jouw chalet op het vakantiepark blijven staan? Vakantiepark Lauwersoog beschikt direct bij de ingang over een Showterrein. Hier kun je de verschillende merken/modellen ook van binnen bezichtigen. Het verkoopteam kan ter plekke al je vragen beantwoorden tijdens een rondtour.

Tip: je kunt het terras geheel naar eigen wens samenstellen. Wil je een groot terras waar je voldoende ruimte hebt om met het hele gezin buiten te zitten? Wil je een deel overkapt? Het is allemaal bespreekbaar.

STAP 4: Vind de kavel voor je chalet

Een geschikte chalet vinden is één, maar het is ook belangrijk waar je chalet kan staan op het vakantiepark. Wil je graag dichtbij de faciliteiten genieten van je vakantiewoning, of juist liever met uitzicht over het Lauwersmeer. Dit is allemaal bespreekbaar met het salesteam. De prijzen verschillen per grootte en plek van de kavel. Kids Vakantiegids Tip: het park is heel overzichtelijk en niet super groot, dus alles is relatief dichtbij en op max 10 minuten lopen.

Tip: Als je interesse hebt in een vakantiewoning is er de mogelijkheid om met het salesteam in een golfkar een rondeiding te krijgen over het gehele park. Zo kun je voor jezelf een goede afweging maken waar je voorkeur naar uitgaat. 

Kids Vakantiegids Linda heeft zo'n rondleiding gedaan samen met verkoopadviseur Jan-Wouter Zwart van Siblu Villages en aansluitend heeft ze hem geïnterviewd. Het interview is te zien in de YouTube-video hiernaast.

UNIEK: Inkomsten verhuur 100% voor jezelf

UNIEK: Inkomsten verhuur 100% voor jezelf

Op de dagen dat je niet zelf in je chalet bent - de andere helft van het jaar ;) - is het mogelijk om de chalet particulier te verhuren. En dat maakt de koop van een chalet bij Siblu Lauwersoog ook zo interessant. Op andere vakantieparken krijg je vaak een percentage van de totale winst (de tijd dat de chalet is verhuurd) uitbetaald, hier zijn de inkomsten 100% voor jezelf. Bij de aanschaf van bijvoorbeeld de IRM Aventura 3 voor € 50.999,- kun je in een aantal jaren toch (een groot deel van) de kosten terugverdienen. 

Tip: Het is ook mogelijk om Siblu als tussenpartij in te schakelen als je bijvoorbeeld wilt verhuren aan vreemden, maar daar hangen dan wel kosten aan. Ook is het mogelijk om Siblu in te schakelen voor zaken als de schoonmaak, klein onderhoud, marketing en sleutelafgifte.  

 

En nu genieten in je vakantiepaleisje

Als jullie na het 4-stappenplan nog altijd enthousiast zijn en graag willen overgaan tot de aankoop van een chalet, kan het vlot gaan. Wie weet begin je 2022 wel als de trotse eigenaar van je eigen vakantiewoning in Groningen! Geniet van jullie nieuwe stekje en maak samen fijne herinneringen in het mooie Noorden van Nederland. Wij moeten na 24 uur helaas weer afscheid nemen van Vakantiepark Lauwersoog, maar we komen zeker nog een keer terug. Voor de speelzolder en een duik in het Lauwersmeer, maar ook om de omgeving nog verder te verkennen. De zeehondjes van Pieterburen, de waddeneilanden Schiermonnikoog en Ameland, het Schelpenmuseum... er valt nog zoveel te ontdekken!

En nu genieten in je vakantiepaleisje
Laatste artikelen
Wintersport met kids in West-Canada? Goed idee!

Wintersport met kids in West-Canada? Goed idee!

Ben je op zoek naar een gave winterbestemming met je kinderen? Denk dan eens aan Jasper National Park in West-Canada. De Canadezen noemen dit ook wel hun 'hidden gem' en dat zijn wij met ze eens! Rustige pistes, verse poedersneeuw, gave winterse activiteiten en zes maanden lang sneeuwzekerheid maken dit de perfecte wintersportbestemming voor de kerst- of voorjaarsvakantie. Maar wie kan dit beter vertellen dan onze gezinsreizenexpert Kees? Hij komt namelijk net terug uit Jasper en heeft op een rijtje gezet waarom wintersporten in West-Canada een heel goed idee is.

Fly or drive naar de tofste TUI voorjaarstoppers

Fly or drive naar de tofste TUI voorjaarstoppers

Al plannen aan het maken voor de voorjaarsvakantie? Wordt het een retourtje naar de zon of zoeken jullie het liever dichter bij huis met de eigen auto. Wat je wensen ook zijn, bij TUI vind je de tofste voorjaarstoppers. Geniet van de tropische temperaturen op Curaçao, spetter bij je hotel met eigen aquapark op Gran Canaria, chill in het grootste indoor subtropische zwemparadijs ter wereld in Duitsland, ga schaatsen aan de Zeeuwse kust of spot wild tijdens een safari in de achtertuin van je vakantiewoning. Wie kan er nu ook al niet meer wachten tot het februari 2022 is!

The Preston P(a)lace to be met tieners!

The Preston P(a)lace to be met tieners!

Whooo! Detectives Gijs (13) en Noortje (10) zijn dit weekend een nachtje naar all inclusive Family Resort Preston Palace geweest om te checken wat er allemaal te doen is voor tieners. Nou, heel veel! Volop zwieren, zwaaien en botsen in de indoor kermis Boardwalk. Chillen en spetteren in het subtropische zwemparadijs Riviera dat helemaal in junglestyle is. Bowlen, midgetgolfen, filmpje pakken in de bioscoop, potje poolen, jumpen op het springkussen... en tussendoor natuurlijk ook proeven van alle lekkere snacks en maaltijden, want tieners hebben altijd honger ;) Wat een heerlijke minivakantie!  

Black Friday vakantie DEALS

Black Friday vakantie DEALS

WHOOP! WHOOP! Deze hele week is het nog Black Friday! Ook bij diverse vakantieaanbieders, vakantieparken en familiehotels. Dat betekent dat je nog tot en met zondag 28 november met extra korting een weekendje, weekje of midweek weg boekt naar een vakantiepark in Nederland of vlieg heerlijk naar de (winter)zon. Leg nu alvast je voorjaars-, meivakantie of zomervakantie extra voordelig vast en laat de vakantievoorpret maar beginnen! Pssst... er zijn ook nog plekjes vrij in het sintweekend en de kerstvakantie! Lang leve BLACK FRI-YAY!

Vier kerst met Landal in KerstStad Valkenburg

Vier kerst met Landal in KerstStad Valkenburg

KERSTFANS OPGELET! In het zuiden van het land is KerstStad Valkenburg afgelopen weekend van start gegaan en Kids Vakantiegids was daarbij! Geniet net als ons van de mooie kerstminiaturen - als je goed kijkt zie je zelfs nog Disney Figuren en spot je de Efteling. Sta oog in oog met dino's in Dinorijk, knutsel je eigen mergelkunstwerk, chill in de kabelbaan van Winter Wonderland, toost met een warme chocomel en glühwein op Santa's Village en kerstshop till you drop in de ondergrondse kerstmarkten. KERSTTIP: Je vindt alle kerstactiviteiten op loopafstand van Landal Kasteeldomein de Cauberg. Ideaal met kids!

Top 10 COOLE familieadresjes met 100% sneeuw!

Top 10 COOLE familieadresjes met 100% sneeuw!

SNOWALERT: Wil je deze kerstvakantie niets liever dan sleetje rijden in de sneeuw, sliden van de mooiste witte pistes, sneeuwschoenwandelen door een dik pak sneeuw, een sneeuwpop bouwen voor je vakantiehuis en knuffelen met husky's! TIP: Begin maar vast te oefenen met I'm dreaming of a white Christmas, want Kids Vakantiegids tipt je de TOP 10 van COOLSTE sneeuwzekere vakantieadresjes in Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Zwitserland, Zweden, Finland, Frankrijk en Canada! Wauw, wat een waanzinnige winterwonderland wannabe's!