De leukste Sinterklaas activiteiten in 2020 Uitgelicht

De leukste Sinterklaas activiteiten in 2020

Linda - Kids Vakantiegids
Geschreven door

Linda - Kids Vakantiegids

Het feest van Sinterklaas zal er in 2020 op veel plaatsen anders uitzien dan we gewoonlijk gewend zijn. Geen grote landelijke intocht uit Spanje met duizenden kinderen en papa's en mama's langs de route, maar een geheime intocht die alleen via de tv te volgen zal zijn. Ook veel plaatselijke intochten gaan niet door. 'Zou de goede sint wel komen' dit jaar? Jazeker! Bij deze te gekke vakantieparken wordt je pakjesavond (dat dit jaar ideaal op zaterdagavond valt) en het sinterklaasfeest leuker dan ooit. Dus zet de schoentjes maar vast klaar voor het leukste kinderfeest van het jaar!

Wow... check de sinterklaasbungalow!

Bij de vakantieparken van Landal GreenParks kun je genieten van heerlijk samenzijn met elkaar tijdens de sinterklaasperiode. Geniet samen met het hele gezin van de Sinterklaasactiviteiten die worden aangeboden. Wist je dat... er ergens op de parken een Gouden Pepernoot verstopt ligt? Degene die hem vindt, krijgt een cadeautje. En vergeet ook niet om een kijkje te nemen bij de sinterklaasbungalow en te smullen van het speciale pietenontbijt dat de pietjes zelf komen brengen tot aan de voordeur van je verblijf. En met de schoenbouwplaat kunnen de kids hun eigen schoentje knutselen. Het heerlijk avondje is gekomen.

Wow... check de sinterklaasbungalow!
'Hoor wie klopt daar kinderen?'

'Hoor wie klopt daar kinderen?'

Bij Center Parcs is het altijd al heel gezellig tijdens Winter Wonderland, maar de komst van Sinterklaas maakt het nóg gezelliger. Gaaf: tijdens de sinterklaasperiode kun je een Pakjes Bezorgservice boeken. Kids wachten vol spanning tot er op de deur van de accommodatie wordt gebonsd. Tip: het helpt als je héél hard de sinterklaasliedjes zingt ;-)

Help de Wannabe pepernootpiet pepernoten bakken en wie weet kom je Sinterklaas wel tegen tijdens zijn parktour of bij zijn eigen Sinterklaas Cottage. Let op: de sinterklaasactiviteiten verschillen per park, dit is namelijk afhankelijk van het aantal Birdies. Zo zijn de parken onderverdeeld in 3-Birdies parken en 4 en 5-Birdies parken. Op de 3-Birdies parken vind je bijvoorbeeld wel een Pakjesbezorging, maar geen Sinterklaasshow en Wannabe Pepernootpiet. 

Slaap net als de sint op De Leistert

Vanaf het weekend van 19 november is sinterklaas weer op Recreatiepark De Leistert om kinderen te verrassen. Neem je Pietenpakje of Sinterklaasmantel mee en doe mee met de Pietentraining op zaterdag 21 en 28 november en natuurlijk ook op zaterdag 5 december - de spannende middag voor Pakjesavond. Als je slaagt voor de opdrachten, verdien je een echt Pietendiploma! Wist je dat... Sinterklaas en de pietjes een versierde bungalow, nummer 119, hebben gekregen op de Buitenhof. Misschien slaap je wel naast de bungalow van de sint, hoe gaaf is dat! Oh, kom er eens kijken...  

Slaap net als de sint op De Leistert
Knutsel een cadeautjesfabriek in safari-stijl

Knutsel een cadeautjesfabriek in safari-stijl

Tijdens de sinterklaasperiode zijn er op Beekse Bergen echte rangerpieten. Check de Ranger Basecamp en de Djambo Club die helemaal in het teken staan van de pietenschool! Kom samen pepernoten bakken (proeven hoort daar natuurlijk ook bij!), leer over daken lopen (neem je beste pietenschoenen mee), een cadeautjesfabriek maken en misschien mag je ook wel je schoentje zetten.

Het complete animatieprogramma Sinterklaas op Beekse Bergen wordt pas lastminute bekendgemaakt. Wat je al wél zeker weet is dat je behalve de sintactiviteiten óók kunt zwemmen op het park én gratis toegang hebt tot het Safaripark Beekse Bergen en de parken die bij de AttractiePas horen. Misschien spot je Safari Piet nog? Let op: Bij veranderende richtlijnen van het RIVM kan het animatieprogramma veranderen. Vraag bij de rangers om de laatste actuele informatie.

Haal je eigen pietendiploma

Tijdens het Sinterklaasweekend staan er speciale Sinterklaasactiviteiten op het animatieprogramma van Vakantiepark Dierenbos. Zo kun je meedoen met de pietendisco, je eigen schoentje knutselen, pepernoten bakken en meedoen aan de pietenschool. Haal jij alle opdrachten? Dan ben jij een echte hulppiet en ontvang je jouw pietendiploma! Vet cool! Verder kun je heerlijk genieten in het verwarmde overdekte zwembad op het vakantiepark. Of ga je liever de strijd aan op de bowlingbaan? Het kan allebei! En natuurlijk staat het animatieteam klaar om samen met de kids leuke activiteiten te ondernemen. 'Oh... kom er eens kijken'.

Haal je eigen pietendiploma
Lekker lui Sinterklaasfeest met extra late check-out

Lekker lui Sinterklaasfeest met extra late check-out

Sinterklaas is één groot feest op Vakantiepark Westerbergen! Pepernoten bakken, lekker ontbijten met pieten en natuurlijk komt Sinterklaas langs om samen feest te vieren. Laat piet langskomen in de accommodatie of doe mee met de Sinterklaasactiviteiten samen met Winck, Blinck en Blaadje! Het speciale Sinterklaasarrangement bestaat uit één ontbijt met de pieten, één pietenbezoek (reserveren), een recreatieprogramma met Sinterklaasthema en - cadeautje van het park - een late check out op zondag 6 december (tot en met 20.00 uur), bedlinnen en een eindschoonmaak. Het sinterklaasarrangement geldt van 27 t/m 29 november en 4 t/m 6 december. Het park heeft verder een indoor speelparadijs en een verwarmd binnenzwembad. Kunnen de kids heerlijk in de pyjama terug naar het huisje. Misschien zijn de pietjes dan al geweest?

Zie jij KnuffelPiet bij De Boshoek?

Het sinterklaasweekend bij Recreatiepark De Boshoek belooft een echt avontuur te worden. Er is lekkage in de Kidsclub; neem jij een emmer mee om Huispiet te helpen? Emmerpiet is op vrijdag 4 december om 18.00 bij de receptie om alle emmers te verzamelen. En als je KnuffelPiet ziet (zwarte krullen, roze/zwarte kleren met gymschoenen) vertel het dan snel bij de Receptie. Naast deze avonturen is er nog een bomvol sintanimatieprogramma. 

Tip: boek gratis de pietenbrigade voor het langsbrengen voor de kadootjes. Liever dat de pietjes niet naar binnenkomen? Dat is ook goed dan blijven ze bij de deur en geven ze daar de zak vol kadootjes af! Op het park geniet je verder nog van het binnenzwembad en de speeltuinen en vergeet ook zeker niet om de omgeving te verkennen. Je zit midden op de prachtige Veluwe!

Zie jij KnuffelPiet bij De Boshoek?
Topcombinatie: pakjesavond én pretparkfun

Topcombinatie: pakjesavond én pretparkfun

Maak van jullie pakjesavond één groot gezellig Sinterklaasweekend bij Vakantiepark Duinrell. Samen met de familie cadeautjes uitpakken, genieten in de winterattracties en van de tropische temperaturen in het Tikibad. In het weekend van 21-22 november en 28-29 november kun je terecht voor een super sinterklaasweekend met onder andere dagelijks 4 uur toegang tot het Tikibad en toegang tot de winterattracties op zaterdag en zondag.

Verblijven jullie in een Duingalow dan heb je gratis Wi-Fi. Kids kunnen hun schoen zetten in de Superstore, en sint en piet wachten op de kids in de Pub waar jullie eenmalig 6 gratis drankjes kunnen krijgen. Zo'n Duinrell sinterklaasweekend, daar kikker je van op! Met deze fijne vakantieadresjes wordt Sinterklaas in Nederland in 2020 toch een topfeest. Fijne Pakjesavond allemaal!

Warm welkom door Sinterklaas en pieten

Het 2-daags Sinterklaas arrangement van Fletcher is te boeken in 11 verschillende Fletcher hotels verspreid door het hele land, met aankomst op 28 november en 4 of 5 december. Het arrangement is inclusief overnachting, waarbij de kids voor het slapen gaan hun schoentje mogen zetten, uitgebreid pieten ontbijt en speciaal 3-gangen sinterklaasdiner. Op de dag van aankomst word je om 15.00 uur in het hotel ontvangen door Sinterklaas en zijn pieten en gedurende het verblijf is er voor de kinderen een leuk programma opgesteld waarbij ze worden vermaakt door Sinterklaas en de pieten. Als dat geen feestweekend wordt!

Warm welkom door Sinterklaas en pieten
'Hij komt, hij komt'... bij Molecaten Vakantieparken

'Hij komt, hij komt'... bij Molecaten Vakantieparken

Vier pakjesavond in het bos of dichtbij zee op een vakantiepark van Molecaten. Tijdens het sinterklaasweekend van vrijdag 4 tot en met zondag 6 december zijn er op enkele parken allerlei sinterklaasactiviteiten, zoals het Pieten Knutselfestijn met Molly en Caatje, Sinterklaasshow en de Mega Pietenshow. Let op: vanwege corona mogen ouders niet mee doen. Vergeet niet om je sint- en pietenpak mee te nemen in je koffer! Je kunt sinterklaas vieren in een bungalow of chalet op onder anderen de parken Molecaten Park De Leemkule en Landgoed GinkelduinTip: geef de sintcadeaus af bij de receptie als je wilt dat de pietjes ze op 5 december komen bezorgen.

Laatste artikelen
Coronaproof vakantie vieren op Tenerife

Coronaproof vakantie vieren op Tenerife

Het reisadvies van de Canarische Eilanden is eind oktober weer van oranje naar geel veranderd. Yes! Dat betekent dat we er weer op een veilige manier vakantie kunnen vieren. Na maanden van lockdown zijn de hotels en restaurants meer dan ooit voorbereid om toeristen weer coronaproof te mogen ontvangen. Kids Vakantiegids' Linda vloog samen met de Kids Vakantiegids Detective knuffel met de eerste vlucht van TUI naar Tenerife om zelf te ervaren hoe je coronaproof vakantie kan vieren op dit fantastisch mooie eiland. 

6x magische Kerstvakantie DEALS

6x magische Kerstvakantie DEALS

Het is november. Nog maar een paar weekjes tot ‘the most wonderful time of the year’! Heb jij ook wel zin om er in de kerstvakantie even lekker een paar dagen met het hele gezin op uit te gaan? Dat komt mooi uit! Deze hele maand geven we de leukste tips voor een magische kerstvakantie in eigen land. Wat dacht je bijvoorbeeld van unieke kerstarrangementen, waarbij je een kerstboom of zelf een compleet kerstdiner aan je huisje kunt laten bezorgen? Of een bijzondere kerstvakantie op grote hoogte in een gave boomhut. En wist je dat er zelfs vakantieparken zijn waar de Kerstman in hoogsteigen persoon cadeautjes bij je bungalow komt brengen, hoe gaaf is dat? Eén ding is zeker: deze kerstvakantie wordt magischer dan ooit!

Op wintersport met kinderen in coronatijd

Op wintersport met kinderen in coronatijd

Haal de handschoenen en snowboots maar van zolder, want Koning Winter staat weer voor de deur. Maar de wintersport 2020 verloopt anders dan voorgaande jaren vanwege corona. De wintersportlanden Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland en Italië hebben code geel, dat betekent dat je hier veilig vakantie kunt vieren met de kinderen. Wist je dat... het in sommige delen van Oostenrijk en Frankrijk zelfs in de herfstvakantie al mogelijk is om te skiën! Met deze tips van Kids Vakantiegids genieten jullie volop - én veilig - op de pistes en in de sneeuw in het buitenland - maar zeker óók in ons eigen land - komende winter. 

Als Robinson Crusoe op Curaçao in coronatijd

Als Robinson Crusoe op Curaçao in coronatijd

Is een vakantie naar Curaçao nu aan te raden? Om een antwoord op deze vraag te geven  vloog ik met TUI naar het tropische eiland. Voor vertrek twijfelde ik nog even of ik het wel aandurfde, maar toen ik eenmaal met mijn voeten in het witte zand stond verdwenen alle twijfels als sneeuw voor de zon. Het was hier zo rustig, dat we het strand praktisch voor ons zelf hadden. Ook het vliegtuig was maar voor een derde gevuld en alle passagiers hebben een negatieve Covid-19 test uitslag moeten overhandigen, wat mij een heel veilig gevoel gaf. In het vliegtuig moet je bovendien verplicht een mondkapje op. Het lijkt heel lang om 10 uur met een mondkapje op te moeten zitten, maar ook hier had ik geen last van. Integendeel, ik kon nu eindelijk eens gaan slapen zonder me druk te hoeven maken over mijn mond die openvalt wanneer ik wegdroom ;-) Fact: als je naar Curaçao wilt vliegen is het verplicht om in het bezit te zijn van een negatieve Covid-19 uitslag die niet ouder is dan 48 uur. Boek je via TUI? Dan is de Covid-19 test bij de prijs inbegrepen en kun je de test laten doen bij het dichtstbijzijnde Huisartsenlab. De uitslag krijg je per sms en per mail. Zonder deze uitslag word je niet toegelaten op de vlucht.

TOP 10 happy herfstvakantie aanbiedingen!

TOP 10 happy herfstvakantie aanbiedingen!

Ontdek samen met de kids de prachtige herfstkleuren van de Nederlandse natuur tijdens de herfstvakantie 2020. Waai heerlijk uit aan zee, pimp je eigen pompoen bij de Kids Club, show vol trots je zelfgemaakte lampion in de optocht, bubbel in je private jacuzzi en misschien spot je wel een kabouter op een van de ruim zestig speciale kabouterpaden. Met deze top 10 middenin de natuur vakantie adresjes mét aanbiedingen beleef je met het hele gezin een heerlijke herfstvakantie! Hallo herfst!

GETEST: Een weekendje nazomeren op Resort Limburg

GETEST: Een weekendje nazomeren op Resort Limburg

De nazomer is in volle gang, en daar maken Kids Vakantiegids Detectives Elisa (5), Mila (5), Ryan (3) en Jari (3) graag gebruik van. Tijdens een zonnig septemberweekend logeert het viertal – met moeders – in een luxe familievilla op EuroParcs Resort Limburg. Drie dagen lang spelen, dansen, schelpjes zoeken, zwemmen en smullen tot ze niet meer kunnen. Dat vinden ze "super, super, súperleuk!" Of zoals ze dat in Limburg zouden zeggen: ‘Ut sjunste óp de welt!'