Cobus

Hey hallo!

Cobus is een bijzondere uil: hij is namelijk groot, heerlijk zacht en knalblauw. Hij heeft samen met zijn beste vriend Berk de Zandwachter het Stuufeiland ontdekt. Hij slaapt bovenin zijn nest in het speelkasteel, waar je zelfs naar boven kan klimmen om hem op te zoeken! Overdag is hij wakker en dan vindt hij het stuversleuk om met ons te dansen, spelletjes te spelen en te knuffelen. Zijn lievelingseten? Pannenkoeken met appelmoes en muisjes. Voor het slapen gaan krijgt hij altijd een kusje van alle kinderen. En als iedereen slaapt, dan vliegt hij over Stuufeiland om op ons te letten.

Waar en wanneer vind je Cobus?

Iedere dag gedurende onze openingstijden! Vooral in het weekend en in schoolvakanties is Cobus extra actief. Hij is helemaal blij als er veel kinderen op het Stuufeiland zijn :-)

Dit vindt Cobus het leukst om te doen

Cobus’ verjaardag: Alle kinderen van Stuufeiland zijn elk jaar van harte welkom om de verjaardag van Cobus te vieren. Samen eten we dan kleine pannenkoekjes (want dat is het lievelingseten van Cobus), geven we Cobus cadeautjes en zingen we voor hem. Alle Stuufeilandbewoners zijn op aanwezig en samen maken we er een stuversleuk verjaardagsfeestje van. Cobus’ spookkasteel: In het nest van Cobus komen zo af en toe spoken op bezoek. Alle kinderen van Stuufeiland mogen dan helpen om de spoken te verjagen! Pas dan kan Cobus weer veilig en rustig slapen. Cobus’ uilskuikensclub: Elke dag om 11.00 uur is er voor de kinderen tot zes jaar een moment om spelletjes te doen met Cobus. Er wordt muziek gemaakt, er worden verhaaltjes voorgelezen, er wordt gedanst en we doen nog veel meer leuke activiteiten! Het allerbelangrijkste is natuurlijk de knuffeltrein aan het eind: Dan kan iedereen Cobus welterusten wensen en een dikke kus en knuffel geven.

Stem je ook op Cobus?

Cobus de uil is geliefd door iedereen, van jong tot oud! Hij doet niets liever dan knuffelen en in het theater beleeft hij dagelijks de spannendste avonturen met Berk, Bella, Buur en Bliz. ’s Nachts vliegt hij over het Stuufeiland (de camping) om op de gasten te letten. Ook is Cobus de oplossing bij opvoedkundige stress; hij heeft al heel wat spenen ingenomen. Is dat niet stuuftastisch?