SNP FamilySpecials

SNP FamilySpecials

SNP FamilySpecials neemt je mee naar de mooiste gebieden over de hele wereld. Voor kinderen en ouders die graag actief zijn tijdens hun vakantie een echte aanrader! SNP biedt groepsreizen (met bijna overal Nederlands sprekende reisbegeleiding) en individuele reizen aan in heel Europa, maar ook bestemmingen daarbuiten.

SNP FamilySpecials biedt een grote variatie in actieve natuurvakanties voor gezinnen met kinderen: van korte weekendarrangementen in Nederland tot complete rondreizen op exotische bestemmingen: er is voor elk wat wils. Met onze jarenlange ervaring zijn alle reizen qua niveau en interesse afgestemd op het reizen met kinderen. Maar altijd vanuit het idee dat ouders én kinderen samen een actieve en leuke vakantie beleven in de mooiste streken van deze aarde. Je krijgt informatie over de mooiste routes of reist met deskundige en vriendelijke gidsen en alles is geregeld, zodat je alleen nog maar hoeft te genieten van een heerlijke vakantie met het gezin. 

Hoe ziet het SNP FamilySpecials programma eruit?

Ouders en kinderen die kiezen voor het SNP FamilySpecials programma, kenmerken zich veelal door dezelfde voorliefdes en ideeën. De interesse voor de natuur, de spannende verhalen van een streek, het avontuurlijke en actieve karakter van de reizen, dat maakt dat de kids op reis snel vrienden en vriendinnen maken met andere 'SNP-FamilySpecials '.

Het aanbod van SNP FamilySpecials is bijzonder groot. Voor alle leeftijdscategorieën van klein tot groot, dichtbij of ver weg, primitief of comfortabel, met het eigen gezin of juist in een groep: voor ieder gezin dat van actieve natuurreizen houdt heeft SNP iets te bieden.

De accommodaties die zijn geselecteerd voor de FamilySpecials-reizen worden gekenmerkt door kleinschaligheid, een eigen ongedwongen sfeer en een mooie, rustige ligging. Waar mogelijk wordt er gekozen voor accommodaties die gerund worden door de plaatselijke bevolking, liefst op een wijze die respect toont voor de natuurlijke omgeving. Veelal zijn er speciale kindvriendelijke voorzieningen aanwezig als speeltoestellen of een zwembad, maar bovenal moeten gezinnen zich er welkom voelen.

Wat heeft SNP te bieden? 

Ingerichte tenten

Met als tijdelijk onderkomen een compleet ingerichte tent op een niet te grote, groene en kindvriendelijke camping zijn de mogelijkheden eindeloos. Altijd speelkameraadjes beschikbaar en altijd lekker buiten. Per dag kun je beslissen wat je gaat doen. Op de meeste bestemmingen is in het hoogseizoen nog een enkele week beschikbaar: snel boeken is het devies. Voor ouders met peuters en kleuters: voor meer rust zijn juni en september de beste maanden; hier is nog voldoende plaats. Meer info op SNP FamilySpecials ingerichte tenten.

Standplaatsreis

Een flexibel programma als je niet zo nodig elke dag een vast programma hoeft. Je vindt de standplaatsverblijven van SNP FamilySpecials op de mooiste plekjes van Europa. Vaak zijn extra voorzieningen voor de kleintjes aanwezig, maar ook oudere kinderen voelen zich er thuis omdat er vaak vriendjes en vriendinnetjes te vinden zijn. De verblijfplaatsen kenmerken zich door kindvriendelijkheid, gastvrijheid, veel speelruimte en een rustige en fraaie ligging. Soms zijn er speciale kinderprogramma's, gericht op de natuur. Meer info op SNP FamilySpecials standplaatsreis.

Ezeltochten

Op stap met een ezel is de ideale wandelvakantie voor kinderen tussen ca. 4 en 9 jaar. Je maakt avontuurlijke trektochten, terwijl de ezel de bagage en soms ook de vermoeide kinderen vervoert. De kinderen hebben meteen een troeteldier. Vooral in Frankrijk, maar ook in Nederland, Portugal, Italië of Marokko. Ook bij enkele standplaatsreizen is voor enkele dagen een ezel te huren. Meer info op SNP FamilySpecials ezeltochten.

Fietsvakanties

Fietsen is iets wat veel kinderen leuk vinden. Altijd een succes, want met fietszitjes en aanhangfietsen is er een vervoermiddel voor alle leeftijden. Een echte trektocht langs leuke kindvriendelijke verblijven is helemaal super. Vaak een afwisseling van een dag trekken en een dag rust of tijd voor een dagtocht. Er zijn ook bestemmingen voor leuke dagtochten. Meer info op SNP FamilySpecials fietsvakanties.

Kano & vaarvakantie

Voor ouders en kinderen die graag op en nabij het water verblijven. Met een vlot de rivier af, zelf je eigen 'huisboot' sturen of luieren aan dek van een felucca. Kanotochten van licht tot ruig, dichtbij of ver weg, met kamperen of verblijvend in accommodaties. Meestal individueel, maar ook als groepsreis. Met instructeur, dus ook geschikt voor beginners. Voor kinderen met een zwemdiploma. Meer info op SNP FamilySpecials kano- en vaarvakantie.

Multi-activity

Avontuurlijke en uitdagende reizen met uitdagende activiteiten voor wat oudere kinderen vanaf ongeveer 10 jaar. Fietsen, een korte trektocht met bivak of voor de durfals spannende klooftochten, rafting, klimmen en abseilen in afwisselende multi-activity programma's. Meer info op SNP FamilySpecials multy-activity.

Sneeuwpret

Winterreizen voor wintervaste actieve ouders en kinderen. Lekker sneeuwballen gooien, een sneeuwpop maken, sleetje rijden, sneeuwwandelen of misschien wel leren skiën. Pure en natuurlijke sneeuwpret in kleinschalige verblijfplaatsen. Meer info op SNP FamilySpecials sneeuwpret. 

Verre rondreizen

SNP heeft een groot aanbod met speciaal op kinderen aangepaste reizen naar vreemde culturen en 's werelds mooiste natuurgebieden. Ook ver weg blijft het principe dat ouders en kinderen samen actief op reis zijn. Spannend en avontuurlijk, veilig en zonder grote gezondheidsrisico's. Lekker in je eigen tempo met je eigen gezin, of samen met andere Nederlandse families in een kleine groep? Alles is mogelijk.
Meer info op SNP FamilySpecials verre rondreizen.

Wandelvakanties

Voor de wat oudere kinderen die lol hebben in het maken van wandelingen. Maar dan wel met wat uitdaging in het programma: overnachten in hooggelegen berghutten, almhutten of speurtochten maken met een GPS. Vanaf een jaar of zes zijn er al dagtochten mogelijk. De allerkleinsten laten zich meenemen in rugdragers of terreinbuggies. Meer info op SNP FamilySpecials wandelvakantes.

 

SNP is aangesloten bij ANVR en SGR.

Deel sterren uit!

Ik geef SNP FamilySpecials:

Score: 4 sterren uit 10 beoordelingen

Lees meer ▾
Top 6 SNP FamilySpecials
10 dagen eilandhoppen Cycladen - Griekenland
Griekenland, Attica

10 dagen eilandhoppen Cycladen - Griekenland

 • Op elk eiland een actief programma
 • 3 totaal verschillende eilanden
 • Verblijf altijd vlak bij het strand
1
Oostenrijk , Tirol

Gezinsvakantie door de bergen in Oostenrijk

 • Overnachten in toffe berghutten
 • Zwemmen in meren en zwembaden
 • Spectaculaire Umbal watervallen
2
8-daagse reis door de Azoren - Portugal
Portugal, Azoren

8-daagse reis door de Azoren - Portugal

 • Spectaculaire walvisexcursies
 • Wandeltochten rond de vulkaan
 • Dolfijnen spotten op zee
3
Costa Rica - Schatkamer van de natuur
Caribisch gebied & Midden Amerika, Costa Rica

Costa Rica - Schatkamer van de natuur

 • Paradijs voor dierenliefhebbers
 • Veel hotels met zwembaden
 • Vette canopy en rafting tours
4
5-daagse wandelvakantie in de Franse Alpen
Frankrijk, Provence

5-daagse wandelvakantie in de Franse Alpen

 • Zwemmen in bergmeren
 • Familievriendelijke huttentocht
 • Optie: maak deze tocht met ezel
5
In 8 dagen de bergen ontdekken - Oostenrijk
Oostenrijk , Tirol

In 8 dagen de bergen ontdekken - Oostenrijk

 • Avonturenzwembad en -speeltuin
 • Spelenderwijs de bergen ontdekken
 • Overnachten in luxe met wellness en sauna
6

Bekijk locatie op google maps