FarmCamps de Bonte Fries

  • Bonte beestenboel in je Barn- of Farmtent
  • Pony rijden, borstelen en knuffelen
  • Zo veel spelen als je maar wilt

Vind de beste prijs voor FarmCamps de Bonte Fries

Over FarmCamps de Bonte Fries

Deze melkveehouderij ligt in het prachtige Slappeterp in Friesland op nog geen 20 minuten rijden van de Friese kust, Leeuwarden en Harlingen. Met al hun koeien, een hele hoop schapen en lammetjes, een flink aantal ‘wilde’ fokpaarden, pony’s, (dwerg)geiten, konijnen, cavia’s, poezen, eenden en kippen is het hier een bonte beestenboel.  Vroeger draaide het hier vooral om de fokpaarden, op de top stonden er zelfs 500(!) op en om de boerderij. Daar heeft boer Piet mooie verhalen over, waar je hem zeker naar moet vragen. Ook nu staat er nog steeds een grote kudde wilde Bonte en Friese paarden.

Kinderactiviteiten

Op deze boerderij is genoeg te doen. Zo kun je een kijkje nemen in de melkput of help je de boer of boerin met het halen van de koeien, het voeren van de dieren en het schoonmaken van de hokken. Liever iets anders poetsen? Dan zit je goed met de pony’s van boerin Marije en boer Piet, deze moeten regelmatig geborsteld en geknuffeld worden. Wil je wat langer op pad met een pony, dan huur je een wandelpony en maak je samen een mooie wandeling in de omgeving. Of wat dacht je van een eigen verzorglammetje die 3 keer per dag een fles mag hebben en heel erg blij wordt van jouw knuffels en geaai. Even geen zin in dieren (onmogelijk, maar stel…) dan vermaak je je hier wel op de skelters, in de modderkeuken, op de trampoline of in de zandbak en met slecht weer kunnen de kids lekker spelen in de stal. En kijk niet raar op als er door de boer en boerin ook behoorlijk wat gekkigheid wordt uitgehaald op de boerderij.

Slapen in mega luxe tenten

Bij De Bonte Fries kun je kiezen uit 6 luxe Barntenten en 4 luxe Farmtenten om je glamping vakantie in door te brengen. De luxe Farmtent heeft een eigen badkamer met een douche en een volledig ingerichte keuken met koelkast, gasfornuis en espressomachine. In de luxe Barntenten zit een eigen badkamer met ligbad, een grote luxe keuken met vaatwasmachine en een Hooi Hooi Slaapzolder! Beide tenten zijn voorzien van airco om het hoofd koel te houden in de warme zomermaanden.

De 10 luxe tenten staan op een groot veld, wat deels is opgedeeld door een vaart die het land binnenstroomt. 

Faciliteiten

Skelters
Verhuur Boeren Kinderoverall
Trampoline
Boerenpaspoort
Hutten bouwen
Fietscrossbaan
Tour de Boer
Pony's verzorgen
Modderkeuken
Hoefijzer pimpen
Verzorglammetje
Spelen in de stal
Wandelpony
Rondje mee op de pony kar
Babypakket
Bezoek aan de melkput
Kampvuur
Avondwandeling bij zonsondergang
Zandbak
Steltlopen
Boerderijwinkel 
Buikschuifbaan maken
Ontbijt aan tent
Skelter- en trekker optocht
Handdoekenpakket bij te bestellen

In de buurt

Reviews 0

Deze accommodatie heeft nog geen reviews

Vind de beste prijs voor FarmCamps de Bonte Fries

Foto's 19

Door jou bekeken

FarmCamps de Bonte Fries

Accommodatie