8-daagse shortbreak: Kids Go Ontario

8-daagse shortbreak: Kids Go Ontario

8-daagse shortbreak: Kids Go Ontario
  • Oost-Canada in een notendop
  • Op avontuur in wereldstad Toronto
  • Bezoek de spectaculaire Niagara Falls
Bekijk prijzen

Vind de beste prijs voor: 8-daagse shortbreak: Kids Go Ontario

1 Tioga Tours

Tioga Tours

Tip!
Bekijk prijs
  • Beschrijving

Trakteer de kinderen – én jezelf – op een onvergetelijke vakantie met de Kids Go Ontario Shortbreak van Tioga Tours. Tijdens deze 8-daagse familiereis ontdek je Oost-Canada in een notendop. Ga op avontuur in wereldstad Toronto, struin door een waar Star Wars-landschap in LEGOLAND Discovery Center en bezoek de adembenemende Niagara Falls. 

Reisoverzicht van dag tot dag

Dag 1: Na de directe vlucht van Air Transat kom je aan in de mooiste stad van heel Canada: Toronto. In deze waanzinnige metropool is van alles te beleven. Natuurlijk mag en bezoekje aan de 447 meter hoge SkyPod in de top van de CN Tower niet missen. Op een heldere dag kun je hier wel 160 kilometer meter ver kijken en zelfs de Niagara Falls zien. Geen last van hoogtevrees? Stap op de zogenaamde ‘Glass Floor’. Op maar liefst 342 meter hoogte kijk je door de glazen vloer zo de diepte in.

Dag 2: Op de tweede dag kun je een bezoek brengen aan Casa Loma, een waanzinnig mooi kasteel aan de rand van Toronto. Het kasteel werd bijna een eeuw geleden gebouwd door een miljonair die gek was op de Middeleeuwen. Dat zie je dan ook overal terug. Sluip door de ondergrondse gangen en tunnels, of beklim de torens voor een mooi uitzicht vanaf de heuvel waarop het kasteel is gebouwd. Ook leuk is Fort York, waar de soldaten in 18e-eeuwse uniformen je mee terug in de tijd nemen met gave optredens en demonstraties.

Dag 3: LEGO-fans zetten koers naar LEGOLAND Discovery Center in Toronto. Hier lijkt het wel of je in de grootste LEGO doos óóit bent gesprongen. Check de 4D LEGO Movie A New Adventure, ga op intergalactisch Star Wars avontuur in Miniland of red de prinses na een bloedstollende laserquest.  

Dag 4: Nog een volle dag om de metropool Toronto te leren kennen. Stap op een Hop on hop off bus-voor een ‘rondje’ door de stad, slenter door de bekende Kensington Market of stap in een snelle rollercoaster in Ontario’s Place aan de over van Lake Ontario. Even bijkomen? Geniet van een picknick in het mooie Tommy Thompson Park, op een schiereiland in Lake Ontario, of maak een uitstapje naar de Toronto Islands met mooie stranden en bossen.

Dag 5: Nu je Toronto helemaal hebt verkend haal je de auto op en vervolg je je weg naar Niagara Falls. Na een rit van ongeveer anderhalf uur (80 mijl/130 kilometer) sta je pal voor de adembenemende watervallen. Wist je dat de Niagara Falls eigenlijk uit drie watervallen bestaat? De grootste - Horseshoe Falls – ligt in Canada, de American Falls en Bridal Veil Falls liggen in Amerika. Je kunt ze bewonderen vanaf een brug waar je zo overheen wandelt. Zo bezoek je tijdens deze trip niet alleen Canada, maar ook Amerika!

Dag 6: Een hele dag om rond te kijken bij de Niagara Falls. Aan beide kanten vind je attracties en uitkijktorens voor een spectaculair zicht op de watervallen. Wil je het watergeweld van héél dichtbij bekijken? Ga dan voor een ‘Journey behind de Falls’: een lift naar beneden. Of stap aan boord van de Maid of the Mist, waarmee je tot vlak voor de watervallen vaart.

Dag 7 en dag 8: Op de 7e dag van de Kids Go Ontario Shortbreak rijd je terug naar Toronto. Hier lever je je auto weer in, en vertrek je naar het vliegveld voor de terugvlucht naar Nederland. Door de vluchtduur en het tijdsverschil tussen Canada en Nederland kom je op de 8e dag weer in Nederland aan. 

Vluchtduur
ca. 8 uur en 40 minuten
Munteenheid
Canadese Dollar
Vaccinaties
Er zijn geen vaccinaties verplicht voor een vakantie naar Canada.
Tijdverschil
Canada is zo groot, dat het in 6 verschillende tijdzones ligt. In Toronto is het 6 uur vroeger dan in Nederland. Toronto kent, net als Nederland, een zomer- en wintertijd.

Kids Vakantiebeoordelingen

Plaats de eerste beoordeling!

Beoordelen »

Vind de beste prijs voor: 8-daagse shortbreak: Kids Go Ontario

1 Tioga Tours

Tioga Tours

Tip!
Bekijk prijs

Bekijk locatie op google maps

Suggesties

Familiereis Canada
Noord Amerika, Canada

Familiereis Canada

  • Veel kans op het spotten van wilde dieren
  • Op kanotocht over de meren van Wells Gray
  • Bezoek aan de mooiste parken van West Canada
1

Familiereis Canada

West-Canada: Indianen, cowboys en avontuur in West-Canada
Noord Amerika, Canada

West-Canada: Indianen, cowboys en avontuur in West-Canada

  • Indianen, cowboys & ranches
  • Dinosaurusmuseum
  • Inclusief een verrassing voor de kids
2

West-Canada: Indianen, cowboys en avontuur in West-Canada

1 Travelnauts

Travelnauts