Kindercampings in Noord-Brabant

9 Vakanties gevonden

Op vakantie in Noord-Brabant met het hele gezin zit je altijd goed op een kindercamping. Er is volop vermaak voor de kids, ze vinden hier snel nieuwe vakantievriendjes (waarmee ze ook zelf kunnen afspreken) en je kunt je kids wat vrijer laten. Iedereen om je heen is ook met de kinderen speciaal naar deze camping gekomen, dus laat ze lekker rennen, fietsen, enthousiast zijn en een keertje wat later naar bed gaan. Het is tenslotte vakantie.

1

Kleinschalige kindercampings in Noord-Brabant

Het voordeel van een kleine camping is dat het allemaal wat overzichtelijker is, zowel voor de ouders als de (kleine) kids. Zij lopen niet verloren rond, of verdwalen niet in de wirwar van tenten- of stacaravanstraatjes en de ouders raken ze ook niet zo snel kwijt. Zeker met kids die nog niet kunnen zwemmen geeft dat rust. Kleine kids hebben genoeg aan een kidsvriendelijk ondiep zwembad en een centrale speeltuin. Kijk voordat je een camping boekt goed naar wat jullie wensen zijn. Is je kind heel ondernemend, dan zal het zich overal thuis voelen. Is je kind wat rustiger en onzekerder in contacten, dan is een kleinschalige camping in Noord-Brabant ideaal voor jullie.

Logeertip: Recreatiepark Brugse Heide ligt midden in de natuur en vlak bij Natuurreservaat Het Leenderbos en Natuurreservaat Malpie, waardoor er genoeg gelegenheid is om lekker te fietsen of wandelen. Op het vakantiepark vind je een heerlijk buitenzwembad met ernaast een ligweide.Voor kinderen is er genoeg gezelligheid te beleven. Zin om te knuffelen met pluizige diertjes? Dat kan op de kinderboerderij. Het entertainmentprogramma is bedoeld voor de allerkleinsten, maar ook voor 16-jarigen, waardoor er voor iedereen wat wils is. Tijdens de schoolvakanties zijn er show- en speelavonden, puzzeltochten en sportcompetities en kunnen kids geschminkt worden als hun lievelingsdier.

2

Logeren bij de boer

De ultieme manier om te proeven van het Brabantse boerenleven is om vakantie te vieren op een FarmCamps boerderij. Help de boer met zijn dagelijkse werk op de boerderij, check of de kippen eieren hebben gelegd, knuffel met de boerderijdieren, speel op de tractorbanden of op de hooizolder en maak samen met de boerin de heerlijkste (ijs)gerechten! FarmCamps BreeheesFarmCamps De Smulhoeve en FarmCamps Op de Beemd zijn farm-tastische adresjes op het Brabantse platteland. ‘s Avonds gaat het kampvuur aan en kun je je eigen marshmallows roosteren. En als je de boer en boerin goed helpt, krijg je een echt BoerenKnechtDiploma. Het leven is echt goed op het Brabantse land.

3

Wandelen met alpaca’s

Nog een leuke en bijzondere boerderijvakantie tip is FarmCamps Vorstenbosch. Op de boerderij van boer Willem-Mathijs en boerin Anne maak je kennis met de wondere wereld van de überschattige alpaca. Op deze Brabantse boerderij beschikken ze over maar liefst 45 alpaca’s en jaarlijks komen er rond de 15 alpacaveulens bij, allen worden geboren tussen mei en augustus. Grote kans dat je dus een kleine fluffy ontmoet! Willen jullie helpen met voeren? Of samen een wandeling maken? Het kan allemaal. Naast deze onvergetelijke ervaring, zijn er nog veel meer leuke activiteiten te beleven op de boerderij. Knuffel met cavia’s, skelter rond over het erf en bouw hutten in de Hooi Hooi Speelschuur. 

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddelde score van 5 (2 reviews)

Door jou bekeken

Kindercampings in Noord-Brabant

Thema