Australie

Australie

Op zoek naar Australië informatie voor een vakantie Australie met kinderen? Hier vind je de leukste tips voor kinderen en familie: surf over hoge golven bij Gold Coast, ga naar Sydney of doe een Australie rondreis door de outback. Lees meer

Ga Down Under op een kindervakantie Australie! Australie is hét land om te leren surfen, het is er zo’n beetje de nationale sport geworden. Gold Coast, aan de oostkust van Australie, is voor beginners en kinderen een goede plek om te starten. De Gold Coast heeft veel attracties voor kinderen. Er zijn verschillende pretparken zoals Dreamworld, Warner Bros Movie World, Wet 'n Wild Waterworld en het mooie Seaworld met de Shark Bay.

Super strandtips
In Australie vind je meer prachtige strand plaatsen die ook zeker de moeite waard zijn; Bondi Beach, Cable Beach, Whitehaven Beach, Whitsunday Islands, Lake McKenzie op Fraser Island en Bells Beach. Op Moreton Island kan je een spannende safaritocht maken naar de hoogste zandtuin ter wereld. Helemaal cool: hier kan je sandboarden! Je roetsjt dan van deze hoge zandglijbaan naar beneden op een soort sleetje. Ook kan je bij Moreton Island kennis maken met dolfijnen, tijdens de bootexcursies vanaf dit eiland mag je zelfs voeren!

Sydney voor kids
In Sydney vind je veel bekende gebouwen, waarvan de meest bekende het Sydney Opera House is. Het Sydney Opera House ligt naast de Sydney Harbour Bridge en ze zijn beide een bezoekje waard! Taronga Zoo is de dierentuin van Sydney, erg leuk voor kinderen. Net als het Sydney Aquarium. Wandelend in de tunnel in het aquarium zwemmen tientallen haaien en gekleurde vissen om je heen!

Dieren in Australië
Op vakantie in Australie springt er bovendien regelmatig een kangoeroe of tapir over je pad en zie je zomaar Koala’s in de boom hangen. Langs de kust van Melbourne zie je zelfs kolonies zeehonden. Superleuk voor kids!

Rondreis met kinderen
Een rondreis door Australie is een echte aanrader voor gezinnen met kinderen. Er zijn verschillende kindvriendelijke reisaanbieders die rondreizen aanbieden door Australie die zijn afgestemd op kinderen en familie. Zo vind je bijvoorbeeld bij Djoser een rondreis met een heel gaaf programma voor families. Het leuke is dat de kinderen ook meteen andere kinderen leren kennen met wie ze hun ervaringen kunnen delen. Bij Travelnauts kan je in overleg je rondreis samenstellen, afgestemd op de leeftijd van de kinderen en je eigen interesses. Je volgt dan geen vast programma.

Praktische informatie

  • Vlieguren vanaf Amsterdam naar Sydney; c.a. 24 uur (vaak met overstap)
  • Aanrader is om na 11 vlieguren een 3-daagse tussenstop in Hong Kong te maken.
  • Australie is zeer kindvriendelijk en er zijn geen vaccinaties vereist.
  • De beste reistijd is tijdens de Australische zomer van september t/m april. Overdag is het ca. 27 graden. S-avonds kan het erg afkoelen, neem ook warme kleding mee.

Deel sterren uit!

Ik geef Australie:

Score: 4 sterren uit 10 beoordelingen

Lees minder ▴

Zoek je ideale vakantie in Australie

Top 1 Australie

AustraliŽ: Highlights van de Oostkust: Sydney, koala’s, regenwoud & strand
Australie , Australie

AustraliŽ: Highlights van de Oostkust: Sydney, koala’s, regenwoud & strand

  • Slapen in een boomhut
  • Dolfijnen voeren
  • Relaxen aan het strand
1

Bestemmingen in Australie

Nieuw Zeeland

Nieuw Zeeland