Outdoor Center Värmland

Outdoor Center Värmland

Outdoor Center Värmland (OCV) verzorgt actieve en leerzame outdoor en survival reizen voor het hele gezin in de Zweedse provincie Värmland. Reizen vol met avontuur en actie. De ruige oerbossen van Värmland zijn ons “speelterrein”. Hier vind je kraakheldere rivieren en meren, ideaal voor een echte outdoor vakantie.

Outdoor Center Värmland ligt in de provincie Värmland in Zweden. Deze regio heeft een schitterende natuur, oorverdovende stiltes en allerlei spannende dieren zoals elanden, beren en wolven! Waar natuur nog natuur is en je nog mag wild kamperen en een “fikkie stoken”. Je uren kan lopen, zonder iemand tegen te komen. Het èchte “wildernis”- gevoel dus!  Outdoor Center Värmland zorgt er altijd voor dat er op een veilige manier met de wildernis wordt omgegaan en laat geen sporen achter in de natuur.

Kinderprogramma’s 

Outdoor Center Värmland organiseert speciale kinderprogramma’s voor gezinnen met avontuurlijke kids. Deze kinderprogramma’s doe je samen met een aantal andere gezinnen zodat kinderen altijd snel vakantievriendjes maken. Alle activiteiten zijn op kinderen gericht en er is altijd geduldige en ervaren begeleiding. Jullie gids weet heel veel van de natuur en kan jullie dus van alles leren! Vuur maken, kaart en kompas lezen, vlotten bouwen, welke dieren in Zweden leven en bijbehorende sporen en bijvoorbeeld welke planten, bessen en paddestoelen je kunt eten. Kortom: na jouw avontuurlijke outdoor vakantie weet je net als de gids alles van de natuur! 

Outdoor Center Värmland bevindt zich op vijf strategische locaties. Hierdoor zijn er actieve en avontuurlijke vakanties naar ieders wens. Tijdens de kinderprogramma’s voor kinderen vanaf 12 jaar ga je al wandelend, fietsend of peddelend van locatie naar locatie. Je slaapt afwisselend in wildernishuisjes, tentenkampen of een bed en breakfast. Overnachten kan ook in kamp Lupus Base, een locatie dat nog meer in the middle of nowhere ligt! De kinderprogramma’s voor kinderen onder de 12 jaar worden meestal vanaf één locatie georganiseerd. Wil jij meer zien, dan alleen de camping èn durf jij het aan…. Ga dan mee op avontuur!  

Uitvalsbasis

De uitvalsbasis voor de kinderprogramma’s is outdoorcamping Värmlandsgården. Deze camping ligt op ongeveer 12 kilometer afstand van Hagfors. Omgeven door eindeloze bossen en meren is dit de perfecte uitvalsbasis voor avontuurlijke vakanties en outdoor activiteiten. De camping is prachtig gelegen aan een meer, met een eigen strandje. Het terrein bevat een stukje bos tussen twee meren in. Hier kunnen de kinderen zich heerlijk uitleven. Er zijn ook kampvuurplekken voor de jeugd. Tegenover de camping bevindt zich een eilandje. Ook is er een  soort grot in de buurt, waar je een nachtje kan slapen! Op de camping kun je een Stuga (een soort blokhut met sanitair), ingerichte tenten of caravans huren of je neemt je eigen accommodatie mee. 

Deel sterren uit!

Ik geef Outdoor Center Värmland:

Score: 5 sterren uit 8 beoordelingen

Lees meer ▾