Estifun in La Roche en Ardenne

Estifun in La Roche en Ardenne

In het pinksterweekend reisde ik (Suzanne Jansen) mee met het Estifunteam van Estivant Vakanties naar La Roche en Ardennes. Een van hun leukste 1-oudervakantie bestemmingen.  De kampeerspullen werden ingepakt. De lens van de camera werd op scherp gesteld.  En zowel de zonnebrand als het regenpak gingen mee in de koffer.  Ik was klaar voor een weekend vol survivals als klimmen, kanoën en abseilen, maar vooral veel Esti-fun..

In het pinksterweekend reisde ik (Suzanne Jansen) namens Kids Vakantiegids mee met het Estifunteam van Estivant Vakanties naar La Roche en Ardennes. Een van de leukste 1-oudervakantie bestemmingen van Estivant.  De kampeerspullen werden ingepakt. De lens van de camera werd op scherp gesteld.  En zowel de zonnebrand als het regenpak gingen mee in de koffer.  Ik was klaar voor een weekend vol survivals als klimmen, kanoën en abseilen, maar vooral veel Esti-fun..

En gaan!

Op 9 juni werd ik ‘s middags door de locatiemanager Eric van La Roche opgepikt. Ik kon met het Estivantteam meerijden en zo onderweg ook al kennis met ze maken. In totaal verbleven er dit weekend 16 gezinnen, 4 Estifunners en één locatiemanager op de accommodatie. Ik zal ze even aan jullie voorstellen: Eric (locatiemanager), Bart (sportinstructeur) en de Estifunners Anne, Nynke, Miranda en Fabiënne. In de auto was het al erg gezellig en maakte ik kennis met de enthousiaste Estifunners: De weersverwachtingen waren niet zo goed, dus hoe dit zou uitpakken was een dankbaar onderwerp in auto. Gelukkig waren de Estifunners ook berekend op een plan B bij slecht weer. Voor mij was het de tweede keer in mijn leven dat ik ben wezen kamperen, dus ik hoopte voor de gasten (en stiekem ook een beetje voor mezelf) op mooi weer.

Valt best mee dat kamperen ;)

Op donderdagavond kwamen we laat in de avond aan op camping Floreal II in La Roche en Ardennen. Een super, mooie kampeerplek vlak aan het rustig kabbelende riviertje de Ourthe. Ik kreeg mijn eigen tent te zien en werd rondgeleid door de basis van de Estifunners: de Blokhut. Vanuit de blokhut zouden dit weekend alle activiteiten beginnen en eindigen. Hier zou ook elke activiteit worden aangekondigd met het ultieme campinglied ‘We gaan beginnen, is iedereen binnen? De eerste avond sliep ik samen met de Estifunners in een klein tentje achter de blokhut, maar de avond erna zou ik ook in de grote, luxe tent waar de gasten ook in sliepen, mogen. Ik moest natuurlijk wel helemaal ervaren hoe het zou zijn als gast ;) We dronken nog gezellig even een drankje en gingen allemaal op tijd naar bed om ons voor te bereiden op een druk weekend.

‘We gaan nog niet beginnen’…

De gasten zouden op vrijdagmiddag vanuit Nederland en België aankomen. Om 14.00 zou het welkomstprogramma beginnen. De koffie en limonade stonden klaar. De speakers stonden op scherp en het Estifun team was voorbereid. We konden beginnen. Alleen er kwam niemand…. Het werd 15.00, 16.00, 17.00 en tegen 17.30 kwamen daar de eerste gasten. Door files kwamen veel gasten pas later in de avond aan. Dit gooide het programma een beetje door de war. Eigenlijk zou er ’s avonds al een leuke kennismakingsactiviteit voor de kids op het programma staan. Nu kwam direct het flexibele karakter van de Estifunners naar boven. Zodra de gasten aan kwamen, werd er even kort met de kids kennis gemaakt en kregen de ouders een kopje koffie. Één van de Estifunners liep mee naar de tent en vertelde iets over de mogelijkheden van de luxe tenten. Daar kregen de ouders ook het welkomstpakket en het programma. In alle tenten stonden al bedden en was er zelfs een koelkastje aanwezig. Ik wist niet dat je ook zo glamoureus kon kamperen.
Gelukkig kwam er tussen de regenbuien af en toe een zonnetje te voorschijn en konden de kids de eerste avond al lekker buitenspelen. Direct werden er vriendschappen gesloten en oude bekenden kwamen elkaar weer tegen. Sommige 1-oudergezinnen kenden elkaar al van andere locaties van Estivant Vakanties en kwamen steeds terug. Een goed teken!

Quote Jente (5 jr) : ‘Mama, wij hebben echt de mooiste tent van de wereld.’

Welkom!

Tijdens het welkomstwoordje waren gelukkig bijna alle gezinnen op de camping aanwezig. Eric heette onder het genot van een kopje koffie/thee en limonade de gasten welkom en vertelde hen over het programma. Derek van Club Actif kwam ook langs om wat te vertellen over het bij te boeken kanoën en de Bizon Rock. Het enthousiasme van Eric en Derek werkte aanstekelijk en overal om me heen hoorde ik al ‘Pap, mam, dat gaan wij wel doen toch?’. De ouders waren uitgenodigd om rond 21.00 in de blokhut een borreltje te komen doen. Even lekker met de andere ouders kennis maken en bijkomen van de reis. De sfeer zat er direct al goed in. Ondanks de iets wat verlate start van het weekend, had ik er het volste vertrouwen in dat het een topweekend zou worden.

‘We gaan beginnen, is iedereen binnen’?

Al vroeg werd ik wakker van fluitende vogeltjes en de zon op mijn tent. Yeeh! De zon scheen! Nu konden we echt beginnen. Alle gezinnen waren goed gearriveerd en om 10.00 begon het Estifun-programma. De kids werden in twee groepen opgedeeld naar leeftijd. Kids van 4 tm 12 gingen met Fabiënne en Nynke aan de slag en de 13+’ers met Bart en Anne. Om 11.00 konden de gasten die dat wilden met mee een wandeltocht richting het centrum van La Roche. Alle 13+’ers zagen het wel zitten om ook even mee te lopen richting het dorpje. Bart en Anne hadden het ‘s ochtends dus nog even rustig en de 13+’ers vermaakten zich prima in het leuke stadje. Hier vind je volop terrasjes en leuke Belgische winkeltjes. Om 13.00 verzamelden we allemaal weer op de camping. Fabiënne en Nynke hadden in de tussentijd volop kennisgemaakt met de kids. Door diverse kennismakingsspelletjes zoals het ‘Wc-rolspel’ en de ‘Wind waait voor..’ waren de jonge kids al helemaal dikke maatjes met elkaar geworden. Een grote totempaal was het resultaat van vlijtige knutselactiviteiten en uiteraard waren de spiertjes helemaal opgewarmd door het dansen van de Hokey Pokey.

Wist je dat: La Roche staat ook wel bekend als de ‘Fietshoofdstad van België’. Pas dus in het dorpje op voor allerlei langs scheurende wielrenners…

Wild Waterplezier

’s Middags moesten Anne en Bart ook aan de bak. Samen met Derek van Club Actif gingen ze mee met de gasten en kids die wilden kanoën. Derek vertelde ons waar we met het kanoën op moesten letten. Sommige kids, maar vooral ook de ouders waren best een beetje zenuwachtig, maar Derek verzekerde ons dat omslaan bijna onmogelijk was. Met een groep van 23 man trotseerden we het stuwmeer met onze kano’s. Het zag er naar uit dat we het niet droog zouden houden. Niet omdat we niet goed konden kanoën, maar dat de regen flink zou gaan losbarsten.

Gelukkig bleef het bij een klein buitje en genoot iedereen volop van het prachtige gebied. Droog gebleven en moe, maar voldaan kwamen we een paar uurtjes later weer terug aan de kant. Nu was het tijd om even lekker wat te gaan eten. De 1-oudergezinnen zaten lekker bij de tent te eten en het Estifunteam trok zich tijdens het eten even terug om de spetterende muziekbingo die ’s avonds op het programma stond voor te bereiden.

‘Heb je even voor mij’..

‘Heb je even voor mij?’ Van wie was die ook alweer? En hoe heet ook alweer die hit van de meidengroep Kus? Deze vragen vlogen je om de oren tijdens de muziekbingo die het Estifunteam organiseerde. Daisy Disco en Effie Afro presenteerden de muziekbingo. Net zoals bij een echte bingo was het de bedoeling dat je zo snel mogelijk je kaartje vol kreeg. Alleen nu stonden er muzieknummers en artiesten op het kaartje en moest je dus goed opletten bij de muziek die werd gespeeld. Allerlei bekende en minder bekende hits passeerden de revue en zelfs voor de ouders was het soms best een beetje lastig. Daisy en Effie konden het dan ook niet laten om hier en daar de ouders en de kids wel een beetje te helpen. Al snel werd er ook volop geswingd en fanatiek meegezongen. Na een spetterende show werden de prijzen verdeeld en ging iedereen neuriënd richting tent.

Bizonrock

Nu de stembanden en de dansspieren lekker los waren, kon zondags de echte actie beginnen. De jonge kids bleven op de camping en volgden het Estifunprogramma met volop dans en knutselen. De iets oudere kids of diegene die het al wel aandurfden gingen richting de Bizonrock. Een challengeparcours met diverse activiteiten zoals een klimwand, een tokkelbaan en een abseilbaan. Esther en Daphne van Club Actif zorgde ervoor dat iedereen helemaal goed voorbereid was. Met onze helm op en onze veiligheidspakje aan, waren we er klaar voor nu het ‘echte Ardennen’ te gaan trotseren. Er werd keihard geklommen. Gierend van de tokkelbaan naar beneden gegleden en ook de abseilbaan werd niet met rust gelaten. Zowel de ouders als de kids bleken echte waaghalzen toen ze van de steile abseilbaan afdaalden. Het zonnetje kwam er tussendoor ook nog bij. Deze ochtend was voor veel kids echt het hoogtepunt van het weekend. Het Estifunprogramma in La Roche is dan ook echt geschikt voor de echte, actieve durfal.

Barbeknoeien en een swingende funnight

Na een heftig ochtend op de Bizonrock, stond de zondagmiddag in het teken van de Funnight. Bij elke reis van Estivant Vakanties wordt er een Funnight georganiseerd. Zo ook in La Roche. Fabiënne en Nynke gingen met de kids van 4 tm 12 aan de slag en Bart en Anne bleken echte dancingqueens. De hele middag werden er dansjes voorbereid, voetbalkunstjes geoefend en een heel bijzondere bekeract ontwikkeld. De overige Estifunners waren hard aan de slag met de barbecue voor de ouders en de kids die ’s avonds voor de funnight plaats zou vinden. Heerlijke salades en natuurlijk lekker veel worstjes en hamburgers stonden op het menu. Om 19.00 was het dan zover. De voorbereidingen voor de Funnight waren klaar en nu eerst aanvallen… De ouders en de kids smulden onder het genot van een lekker drankje en heerlijk in het zonnetje van een welverdiende bbq. Toen iedereen uitgegeten was, kon de Funnight beginnen. De 13+ meiden lieten iedereen versteld staan met hun danskwaliteiten. Jente (5 jr) leek met zijn voetbalkwaliteiten wel de nieuwe Wesley Sneijder.

En tot slot bleek het Estifunteam te beschikken over veel komisch talent toen ze aan de hand van een diashow het weekend nog eens opnieuw lieten zien. Van late aankomst tot aan Bizonrock, alle hoogtepunten passeerden de revue. De Funnight was een succes en het bleef nog lang onrustig…

Aan al het goeds komt een eind…

Na een actief weekend vol Estifun was het op maandag alweer tijd om te vertrekken. Gezien de vele files die verwacht werden in verband met Pinkpop adviseerde locatiemanager Eric de gezinnen om op tijd te vertrekken. Zover was het gelukkig nog niet. Om 10.00 klonk weer het bekende deuntje ‘We gaan beginnen, is iedereen binnen'… Vanuit alle tenten kwamen de kids weer aangedruppeld. De jongere kids gingen met Fabiënne en Nynke naar een grasveldje op de camping om spelenderwijs het weekend af te sluiten. Populaire spelletjes werden in de Spelletjeshutspot gehusseld en omstebeurt mochten de kids een spelletje uit de pan halen. ‘Schipper, mag ik over varen’ en ‘Dierenmemory’ stonden onder andere op het menu. De 13+’ers sloten het weekend ook al spelend af en samen met Bart en Anne werd er fanatiek meegedaan met het spelletje ‘Set’.

Rond 13.00 was het dan echt tijd om afscheid te nemen van een gezellige camping en elkaar. Nummers werden uitgewisseld en Hyvesprofielen werden gedeeld. De gezinnen werden op gepaste wijze uitgezwaaid door het Esitfunteam en moe, maar voldaan vertrokken de gezinnen weer richting huis.

Praktische informatie

- Vanaf Utrecht is het ca.  2 uur rijden naar La Roche en Ardennes. 
- Een Estivant 1-oudervakantie naar Camping Floreal II boek je via Estivant.nl

Deel sterren uit!

Ik geef Estifun in La Roche en Ardenne:

Score: 4 sterren uit 5 beoordelingen

Lees meer ▾
Artikelen & tips van de redactie
Eenoudervakantie

Eenoudervakantie

Eenouder gezinnen op vakantie! Hier vind je de eenoudervakantie tips voor een vakantie voor eenoudergezinnen!