Het Betere Boerenbed - Boerderij 'Landgoed Volenbeek' in Ermelo

Het Betere Boerenbed - Boerderij 'Landgoed Volenbeek' in Ermelo

Ben jij op zoek naar een boerderij vakantie in Nederland? Dan vind jij bij Het Betere Boerenbed precies wat je zoekt! Kids Vakantiegids checkte speciaal voor jou boerderij het Landgoed Volenbeek in Ermelo. Bij de boerderij beleef je gezellige tijden met de boer en al zijn dieren en dat op ca. 45 autominuten afstand van Utrecht! Pak je tas in met je kaplaarzen, warme pyama en zaklantaarn en ga zelf op boerderij avontuur! Het is superkoel!

Het Betere Boerenbed in Ermelo werd gecheckt door Petie Cornelissen samen met haar man, zusje (én journaliste Shari Pieneman) en twee dochters, Beau (5) en Belle (2,5). Bij Landgoed Volenbeek gaan we een weekend helemaal back to basis zonder gas en/of licht met een verblijf in een Betere Boerenbed tent!

Onderweg naar Betere Boerenbed Landgoed Volenbeek

Eenmaal onderweg begint het al: ‘Mama waar gaan we naartoe?’, vraagt Beau. ‘Naar Het Betere Boerenbed’! ‘Wat is dat?’ ‘Een soort camping op een boerderij maar dan helemaal terug in de tijd, dus geen elektriciteit, geen gas etc’.. ‘Is dat dan leuk mama?’, vragen Beau en Belle in koor. ‘Natuurlijk is dat leuk, je mag alle dieren aaien, kijken bij het koeien melken, helpen op de boerderij en nog heel veel meer! De boerinnetjes vinden dit toch allemaal wel heel spannend en zijn op van enthousiasme! Een uur en kwartier later komen we aan bij Het Betere Boerenbed in Ermelo, een grote boerderij aan de rand van het bos. Terwijl we het erf oprijden laten de kids zich volop horen, ‘kijk mama een skelter, een fiets, een driewieler en een kruiwagen!’. Eenmaal de auto geparkeerd willen de dames gelijk hun kaplaarzen aan en rennen richting het eerste weiland. ‘Mama!, ik zie ik zie wat jij niet ziet en het is wit met zwarte vlekken’!! Je raadt het al: koeien! Terwijl wij op zoek gaan naar de boer en boerin om ons te melden spelen de kids volop met al het speelgoed.

Boer Wouter en Boerin Thea

Aangekomen op Het Betere Boerenbed in Ermelo duiken we de eerste de beste deur in en komen uit in de landwinkel. Een minuutje laten ontmoeten we ook Boer Wouter en Boerin Thea de trotse eigenaars van boerderij Landgoed Volenbeek in Ermelo. Boerin Thea verwelkomd ons hartelijk en legt ons alles uit. Zo verteld ze ons over de mogelijkheid om vers brood bestellen en over leuke activiteiten zoals; pizza’s maken, huifkartochten, koeien melken, knuffelschuur, fietsen huren, hout sprokkelen en boodschappen doen in de eigen landwinkel. Na alle informatie laat boerin Thea zien waar onze tent staat. Dit weekend zijn wij de trotse bewoners van tent: De Kiefte. Er is geen sleutel nodig je doet het tentzeil opzij en de sfeer komt je tegemoet met een houtkachel, olielampjes, bedstee, koelkist, gietijzeren pannen en potten! Onze kleine boerinnetjes rennen gelijk richting de bedstee en voelen zich al aardig thuis!

Kruien kruien kruien met het (krui)wagentje!

Auto’s zijn niet toegestaan op het terrein van Landgoed Volenbeek daarom krijg je vervanging: de oude vertrouwde kruiwagen! Helemaal gaaf voor kids natuurlijk! Beau en Belle duiken er direct in en kijken al met pretoogjes richting papa en mama. Terwijl papa en mama alles hebben overgeladen van de auto in de kruiwagen kunnen we kruiend naar de tent. Het weekend vol boerderijpret is begonnen!

De ‘ boerderie’ verkennen!

Nadat de kruiwagen is uitgepakt en de tent is ‘ingericht’ is het tijd om de boerderij te gaan verkennen! Na 20m komen we terecht in de knuffelschuur met o.a. konijnen, kippen, schapen, cavia’s en een kalfje. Helemaal gaaf voor kids, want zij mogen alle diertjes aaien. Dat laten Beau en Belle zich geen twee keer zeggen! De meiden klimmen en klauteren over de hekjes en zitten gelijk met de konijntjes op schoot, geven het kalf een aai over de bol, rennen achter de kuikentjes aan en vertroetelen de cavia’s. Na het knuffelen is het tijd voor het echte werk! Gewapend met kruiwagen gaan we met onze boerinnen in wording hout halen. Gelukkig ligt dit al in stukken klaar en hoef je het alleen maar in de kruiwagen te laden. De meiden vinden het hartstikke spannend. ‘Gaan we straks een vuurtje maken?’, vraagt Belle. Aangezien er geen licht in de tent is zullen we wel moeten! ‘Gaaf’ vinden Belle en Beau! Eenmaal weer in onze tent gaat Jurgen, met hulp van de meiden, in de weer om de houtkachel te laten branden. Een kwartier later brandt de houtkachel en staan de kaarsen en olielampjes aan. De kids vinden het maar spannend zo in het donker en ik vind het vooral sfeervol.

Beau 5 jaar : ‘Gaan we straks een vuurtje maken?’

De landwinkel

Onderdeel van Landgoed Volenbeek is de landwinkel. Hier vind je ambachtelijke producten. Zo kun je verse koeienmelk en boerenbrood bestellen. Daarnaast vind je er ook verse eieren, afwasmiddel, tandenborstels, broodbeleg en ijsjes. Het leuke van de landwinkel is dat je alles kan pakken en niet direct hoeft af te rekenen. Dat betekent dat de kids zelf kunnen winkelen en daarna op kunnen schrijven wat ze hebben meegenomen. Bij Landgoed Volenbeek in Ermelo gaat dit gewoon op goed vertrouwen. Ook kun je kaarsen en koelelementen voor je koelkast –uhm koelkist- hier halen, voor deze producten hoef je niets extra’s te betalen.

O nee… ‘Ik moet plassen!’

Net als elke dag moet er ook tijdens het bezoek aan de boerderij geplast worden. Beau roept ineens: ‘mama ik moet plassen, maar er zit alleen een raar gat!’. En inderdaad achter de houten deur met een hartje erin komt er (onder de houten deksel) een gat vandaan…(waar gelukkig wel een echte wc onder zit!) Stiekem is er buiten de echte wc nog wel meer luxe. In de tent vind je ook een kraantje met koud water. Koud water moet je dan wel weer zelf opwarmen op de houtkachel voor; het afwassen, thee zetten of een warme lap voor in het gezicht.

Beau 5 jaar: ‘Mama, ik moet plassen, maar er zit alleen een raar gat!’

Kukelekuuuuuuu

De volgende ochtend worden we wakker van de haan die het licht heeft gezien.. ‘Kukulekuuuuu!!!!!’ klinkt het al vroeg in de morgen! Heerlijk om zo te ontwaken in de buitenlucht. Kinderen rechtop in bed ‘wat is dat?’. Tja dat is wel even anders als de mobiele wekkers van papa en mama. Een beetje geplaagd door de muggen zijn we wel die nacht maar dat mocht de pret niet drukken. ’s Ochtends vroeg hijsen we de meiden alweer in de spijkerbroek met kaplaarzen om ze vervolgens eieren te laten rapen bij de kippen, hoe vers wil je ze hebben? Nog geen tien minuten later komen de boerinnen terug met 2 eieren, vol trots! Iets te trots, in de onoplettendheid struikelde Belle over het opstapje en kneep net iets te hard in het rauwe ei…

De laatste hap van het ontbijt zit amper in de mond en de boefjes beginnen alweer te wippen van ongeduld ‘mogen we NU naar de konijnen?’. De dames zijn alweer op onderzoek uit en komen later met 3 heren én een kar vol met hout, ‘Papa, dit had je toch nodig om water warm te maken?’. Na 3 karren met stookhout hebben we wel even genoeg. Terwijl de kids verder spelen in de speeltuin en losgaan op de wipwap genieten wij heerlijk in het zonnetje van de natuur en vooral van de rust.

Pizza uit eigen steenoven

Bij aankomst vertelde Boerin Thea dat we de volgende dag onze eigen pizza kunnen maken. Jammie! Om half 1 verzamelen we bij de steenoven om onze eigen heerlijke, maar ook prachtige, pizza te maken. Beau versiert haar pizza met kaas, salami, paprika, mozzarella, olijven, ham, champignons, tomaat en natuurlijk een knakworstje!?!? Zodra alle pizza’s kant en klaar zijn gaan ze ongeveer 3 minuutjes de steenoven in! De kinderen spelen met de skelter en brengen nog een knuffel naar de dieren in de knuffelschuur. Na 3 minuutjes komt de geur je al tegemoet en gaan we smikkelen aan de grote houtentafel met de andere gasten die ook bij Het Betere Boerenbed in Ermelo verblijven.

Hobbelen tijdens de huifkartocht

Nadat we ons buikje rond hebben gegeten staat het volgende avontuur al klaar… Op ons staat een prachtige huifkar te wachten met een grote Belg ervoor. Al hobbelend gaan we door het bos langs zandweggetjes en weilanden. Onderweg kom je van alles tegen om te ondernemen met de kids. Zo kom je langs een bosbessenkwekerij, het Ermelose klimbos en Boerderij pret (een binnenspeeltuin). Na een uurtje hobbelen zijn we terug bij Het Betere Boerenbed en sprinten de kids weer naar de knuffelschuur om volop met de dieren te knuffelen!

Koeien melken

Bij melkveehouderij Landgoed Volenbeek kan je ook mee kijken bij het melken van de koeien. Dat willen wij natuurlijk niet missen! Het eerste wat Beau vraagt bij het zien van de koeien; ‘mama wat hebben ze daar onder de buik hangen?’. ‘Dat zijn uiers en daar komt melk uit’. Waarop Beau zegt, ‘hebben vrouwen die ook?’…. Gelukkig komen de koeien binnen en worden de dames aangesloten op de melkmachines. Beau en Belle vinden het maar een beetje gek van die apparaten die aan de uiers zuigen. Boerin Beau en Boerin Belle beginnen spontaan te trappelen van enthousiasme als ze een fles krijgen om een schaapje melk te geven. Al rennend gaan de dames naar de knuffelschuur waar de schaapjes al tegen het gaas opklimmen. De fles gaat door het gaas en binnen twee minuten is de hele fles leeg! ‘Wow! Ik heb nog nooit iemand zo snel melk zien drinken mama!’, zegt Belle. Helemaal blij en gelukkig brengen de meiden de fles weer terug naar de boer om vervolgens de tractor eens van dichtbij te bewonderen.

Belle 2,5 jaar: Wow! Ik heb nog nooit iemand zo snel melk zien drinken mama!’

Oogjes toe

Beau krijgt geen genoeg van het spelen en gaat, zodra het donker wordt, met zaklamp en andere kleine boeren en boerinnen op het erf spelen. Helaas begint het slecht weer te worden en vluchten alle kids weer richting hun tent. Ook met slecht weer is Het Betere Boerenbed super, dankzij de olielampjes, de kaarsen en de spelletjes hebben we een heerlijke avond gehad met de regen die heerlijk op onze tent kletterde. Aan het einde van de avond zegt Belle ineens ‘waar is de televisie’? Pas na twee dagen komt onze kleine boerin erachter dat er geen televisie of andere elektronische apparaten zijn. Bij Het Betere Boerenbed hebben kids ook helemaal geen tijd voor andere dingen dan; koeien melk, dieren knuffelen, spelen in het weiland, vriendjes maken en klimmen en klauteren in de speeltuin.

Belle 2,5 jaar: ‘Waar is de televisie’?

Het Betere Boerenbed is the Best!

Kukelekuuuuu klinkt het de volgende ochtend alweer vroeg door de weilanden. Terwijl wij net uit onze bedstee komen staan de meiden al klaar met hun kaplaarzen aan om de verse melk op te halen en verse eieren onder de kip vandaan te plukken. Na een stevig en vers ontbijt gaan we onze spullen inpakken en is het tijd De Kiefte te verlaten. De kinderen nemen uitgebreid de tijd om afscheid te nemen van alle diertjes, maar dan ook echt allemaal! Dan gaan we nog even langs bij de landwinkel om af te rekenen wat we deze week uit de winkel hebben meegenomen en ruilen we onze kruiwagen weer in voor de auto. Helaas komt er ook weer een einde aan dit heerlijke weekend vol rust en ontspanning maar vooral met heel veel plezier. Beau en Belle raken op de terugweg niet uitgepraat over alles op de boerderij en vinden Het Betere Boerenbed op Landgoed Volenbeek in Ermelo THE BEST!

Vijf meest fantastische Kids Vakantietips op maximaal 50 km van dit vakantie adres!

Activiteiten en excursies in de buurt van Het Betere Boerenbed 'Landgoed Volenbeek' in Ermelo

 • Klimparcours in Klimbos Ermelo
  (afstand vanaf de Landgoed Volenbeek:  ca. 5,6 km / 10 minuten)
  Het klimparcours van Klimbos Ermelo ligt vlakbij Landgoed Volenbeek. Het klimbos ligt middenin de bossen van de prachtige Veluwe. Vier spectaculaire routes met in totaal 60 hindernissen vragen je om je grenzen te verleggen en de uitdaging aan te gaan om een avontuurlijke beleving te ervaren! Een stoere manier om Ermelo van boven te zien en als Tarzan door de boomtoppen te slingeren. Het klimparcours kent vier niveaus en is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar tot volwassenen. 
  - Kidsparcours: Voor de kleinere klimmers is er een speciaal Kidsparcours bestaande uit 9 uitdagende hindernissen een meter boven de grond. Onder begeleiding van de ouders, die langs het parcours mee kunnen lopen, gaan de kinderen hun eerste stappen zetten in de wereld van het klimmen. Het kidsparcours is geschikt voor kinderen van 5 t/m 7 jaar.
  - Familyparcours: Hier worden de eerste stappen op grote hoogte in Klimbos Ermelo zelfstandig gezet. De uitdaging begint met de balkenbrug en eindigt met een spectaculaire kabelbaan! Via het spinnenweb, de reuzenpas en de plankenbrug neem je 14 hindernissen over een totale lengte van 158 meter. Voor dit parcours moet je minimaal 130 cm lang izijn en 8 jaar of ouder.
  - Jungleparcours: Het Jungleparcours heeft 20 hindernissen en hangt op een hoogte van ongeveer 4 meter. Over een totale lengte van 230 meter ga je via de kruiptonnen naar de ganzenpas, waarbij je onderweg het uitdagende horizontale net moet bedwingen. De ene uitdaging volgt de andere in razend tempo op! Hoogtepunt is de tokkelbaan van 35 meter. Het Jungleparcours is geschikt voor iedereen die minimaal 130 cm lang is en 8 jaar en ouder.
  - The Kick: De grootste uitdaging in het Klimbos Ermelo is “THE KICK”! 17 hindernissen wachten je op, op een hoogte van 9 meter over een totale lengte van 250 meter! De moeilijke en uitdagende hindernissen vragen je om je grenzen verder te verleggen. The Kick is geschikt voor iedereen die minimaal 150 cm lang is en 13 jaar en ouder.
 • Bosbessen plukken bij bosbeskwekerij De Pollekamp
  (afstand van Landgoed Volenbeek is ca. 2,2km / 3 minuten)
  Tijdens de oogst kun je zelf blauwe bessen komen plukken. In de landwinkel krijg je een plukemmertje en op het aangewezen veld kun je dan plukken zoveel je wilt! (De prijs bedraagt € 3,75 per kilo.) Je kunt van blauwe bessenplukken prima een dagje uit voor het hele gezin maken. Terwijl papa en mama een bakje koffie of thee kun jij lekker bessen plukken!
 • De Bataviawerf in Lelystad
  (afstand  van Landgoed de volenbeek is ca. 37,4 km / 45 minuten)
  Vind jij schepen en geschiedenis ook zo boeiend? Dan moet je zeker een bezoekje brengen aan De Bataviawerf! Niet alleen leer je van alles over de scheepswerf van toen en nu, kan je een kijkje nemen aan dek zelf ook kun je een waanzinnige tentoonstelling bekijken!
 • Indoorspeeltuin Boerderij Pret
  (afstand  van Landgoed de volenbeek is ca. 1,1 km / 2minuten)
  Lekker spelen in de ballenbad, jumpen op het springkussen of stoer klimmen op en door de klimnetten? Dat doe je in de indoorspeeltuin Boeren Pret! Kruip door de gangenstelsels en tunnels, of ga al gierend en suizend van de rodelbaan.
  Voor de allerkleinsten tot 4 jaar biedt de softplayhoek met een eigen ballenbad enorme pret!
 • Hans en Grietje Speelpark
  (afstand  van Landgoed de volenbeek is ca. 17,8 km / 24minuten)
  Bij Hans en Grietje kan je het sprookje in het echt beleven: er is het snoephuisje van de heks, de gevangenis waarin Hans vetgemest werd en een Heksenbos met verschillende tochten.
Praktische informatie

- Het Betere Boerenbed (Boerderij 'Landgoed Volenbeek' in Ermelo) ligt op ca. 45 minuten rijden vanaf Utrecht.

- Het Betere Boerenbed heeft 15 Betere Boerenbed boerderijen

Deel sterren uit!

Ik geef Het Betere Boerenbed - Boerderij 'Landgoed Volenbeek' in Ermelo:

Score: 3 sterren uit 5 beoordelingen

Lees meer ▾
Artikelen & tips van de redactie
Gecheckt: Sprookjescamping & Sprookjesschool

Gecheckt: Sprookjescamping & Sprookjesschool

Op 13 september gebeurde er iets heel bijzonders op de Sprookjescamping. De Sprookjesschool opende haar deuren! En Kids Vakantiegids Detective Roos (3 jaar) mocht er bij zijn! Vanuit een supergave toercaravan heeft ze een sprookjesachtig weekend beleefd. Dag als het mag!

Kids Vakantiegids Detective @ Ernst, Bobbie en de rest

Kids Vakantiegids Detective @ Ernst, Bobbie en de rest

Kids Vakantiegids Detective Roos mocht op 12 oktober naar de nieuwste show van Ernst, Bobbie en de rest: Wij willen water. Een super spannend optreden, met zelfs een uitstapje naar het exotische Afrika!  

Avonturenpark Hellendoorn opent nieuwe attractie

Avonturenpark Hellendoorn opent nieuwe attractie

Avonturenpark Hellendoorn opent de nieuwe attractie De Berenboom in Dreumesland, als huis voor Baba en Belle! De allerkleinste avonturiers kunnen hier het leuke berenstel ontmoeten en er vinden leuke activiteiten plaats! Hoe leuk is dat?

Zwarte Cross: een waar Blagenparadijs

Zwarte Cross: een waar Blagenparadijs

Afgelopen weekend was het weer zo ver: het jaarlijkse Zwarte Cross festival in Lichtenvoorde. Kids Vakantiegids was aanwezig om te kijken of er ook voor de kleine blagen een onvergetelijk avontuur te ontdekken was!

Op avontuur bij Hof van Saksen in Nooitgedacht en verder!

Op avontuur bij Hof van Saksen in Nooitgedacht en verder!

Kids Vakantiegids trok er in de herfstvakantie op uit en bezocht samen met het Kids Vakantiegids Detective team twee compleet vernieuwde en zeer kindvreindelijke vakantieadresjes in Drenthe. Ze checkten het gerestylede en super-de-luxe vakantiepark Hof van Saksen in Nooitgedacht en bezochten ook nog even Hotel de Bonte Wever in Assen!

Gigagaaf Graubünden

Gigagaaf Graubünden

Naar Zwitserland met kinderen? Dan is de super kindvriendelijke regio Graubünden absoluut jouw place to be! Kids Vakantiegids ging je voor naar het nummer 1 vakantiegebied van Zwitserland. 

Gecheckt: Landal in Limburg

Gecheckt: Landal in Limburg

Glooiende heuvels, rivierdalen, bossen met klaterende riviertjes om in te spelen. De redactie van Kids Vakantiegids ging op persreis naar Landal in Limburg en ontdekte hoe mooi het hier is. Lees mee en ontdek dit mooie stukje buitenland in ons eigen Nederland!

Kids Vakantiegids Detectives @ Antalya

Kids Vakantiegids Detectives @ Antalya

Wij werden gevraagd of we een weekendje met het Kids Vakantiedetective team mee wilden naar Antalya in Turkije. Daar mochten we met een elftal detectives het Kids VakantieTip! keurmerk uitreiken aan hotel Royal Wings! Tja, wat zeg je dan? Ja, natuurlijk!  Door Dominique van Leeuwen (14 jaar) en Saartje Peereboom Voller (14 jaar)

Gecheckt: Landal Esonstad

Gecheckt: Landal Esonstad

Op zoek naar een uniek vakantiepark in Friesland? Check Landal Esonstad in het Friese Anjum! De Kids Vakantiegids detectives gingen je voor. Zij checkten het park, spotten zeehondjes op de Waddenzee, beoefenden gave watersporten en ze maakten een uitje naar Schiermonnikoog.

Kids Vakantiegids Detectives @Toverland

Kids Vakantiegids Detectives @Toverland

Het is zaterdagochtend, stralend weer en we zijn onderweg naar Toverland! We parkeren de auto en het leuke muziekje brengt ons gelijk al in de stemming. We hebben er zin in!

Safaripark Beekse Bergen

Safaripark Beekse Bergen

Kids Vakantiegids on tour naar Safaripark Beekse Bergen Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek. Hoe leuk is dat? Journalistes Mayke en Nadi gingen op safari tussen de dieren in Safaripark Beekse Bergen! Een spannende safari door safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek.

Naar Turkije met de kinderen

Naar Turkije met de kinderen

Naar Turkije met kinderen? Kids Vakantiegids ging je voor. Op uitnodiging van Corendon verkenden we in de meivakantie het Turkse schiereiland Bodrum. Hier vierden we vakantie in een vakantievilla met prive zwembad op Turquiose vakantiepark! Een super vakantie vol zon, zee en vrolijke kids. Lees mee!

Rondreis LEGOLAND

Rondreis LEGOLAND

Gewapend met foto en filmcamera reisde het Kids Vakantiedetective team een week door Denemarken. De rondreis startte met een overnachting in het onwijs populaire LEGOLAND Hotel. Na dit LEGO avontuur stond een midweek in een vakantiepark pal aan het strand in Denemarken op het programma. Het laatste weekend logeerden de detectives in het spiksplinternieuwe LEGOLAND Billund Resort - Vakantiepark Lalandia, dat net als LEGOLAND Hotel bij LEGOLAND Billund ligt. Lees mee en ontdek hoe gaaf een kindvriendelijke rondreis in Denemarken is!

Getest, de luxe Tendi lodgetenten op camping Bad Hoophuizen

Getest, de luxe Tendi lodgetenten op camping Bad Hoophuizen

Op zoek naar een te gekke surfspot voor kids? De redactie van Kids Vakantiegids spotte een toppertje aan het Veluwemeer, camping Bad Hoophuizen. We sliepen pal aan het meer in een luxe safaritent, met de surfboards voor de deur! Een droomplek voor waterratjes!

Gecheckt: Kampeerdorp de Zandstuve

Gecheckt: Kampeerdorp de Zandstuve

Op uitnodiging van Kampeerdorp de Zandstuve mochten Kids Vakantiegids Detectives Lukas (5) en Koen (2) drie dagen en twee nachtjes deze te gekke camping checken. De voorpret begon al met de super leuke uitnodiging in de vorm van Cobus de Uil. Dus: tassen ingepakt, lekkers mee voor onderweg en let’s go! Stuufhoi!

Vakantie & Attractiepark Duinrell

Vakantie & Attractiepark Duinrell

Kids Vakantiegids vertrok met de drie Kids Vakantiedetectives Ryan (10 jaar), Joël (8 jaar) en Kimberly (5 jaar) een weekend naar Vakantie & Attractiepark Duinrell. Zij beleefden twee doldwaze dagen in Duinrell, met het gaafste waterpark van Nederland!

Kamperen nabij Parijs!

Kamperen nabij Parijs!

De twee Kids Vakantiedetectives De Bot checkten in de herfstvakantie Camping de la Croix du Vieux Pont in het plaatsje Berny Rivière in Frankrijk, een leuke camping nabij Parijs. Samen met hun ouders vierden ze de herfstvakantie in een luxe houten cottage. Ze speelden in de speeltuin van de camping, doken in het zwembad, bezochten Sea Life en beklommen de Eiffeltoren in Parijs! Lees mee!

Estifun in La Roche en Ardenne

Estifun in La Roche en Ardenne

In het pinksterweekend reisde ik (Suzanne Jansen) mee met het Estifunteam van Estivant Vakanties naar La Roche en Ardennes. Een van hun leukste 1-oudervakantie bestemmingen.  De kampeerspullen werden ingepakt. De lens van de camera werd op scherp gesteld.  En zowel de zonnebrand als het regenpak gingen mee in de koffer.  Ik was klaar voor een weekend vol survivals als klimmen, kanoën en abseilen, maar vooral veel Esti-fun..

Kindvriendelijke vakantie Spanje

Kindvriendelijke vakantie Spanje

Op zoek naar een kindvriendelijke vakantie in Spanje? Kids Vakantiegids bezocht de kindvriendelijke vakantie regio Catalunya in Spanje. Journaliste Marlotte en Kids Vakantiedetective Quentin (10 jaar) stapten in het vliegtuig en bezochten de Costa Brava en de Costa Daurada in Catalunya. Zo bezochten ze in de Costa Brava Camp Nou in Barcelona, Camping El Delfin Verde en l’Estartit.

Preston Palace

Preston Palace

Een all inclusive hotel met een subtropisch zwemparadijs, een indoor kermis, bowlingbanen en… midgetgolf! We hebben het over Preston Palace in Almelo, een waar vakantieparadijs voor kids! Kids Vakantiegids ging je voor en verbleef een weekendje in dit super kindvriendelijke all inclusive hotel. Hier kun je lekker goedkoop een waanzinnig weekendje weg in Overijssel. Lees mee…

Chateau de Drancourt

Chateau de Drancourt

Op vakantie met de kinderen naar Frankrijk? Maar liever niet te ver rijden? Kids Vakantiegids checkte kindercamping Chateau de Drancourt in Frankrijk. Een mooie viersterren camping bij het dorpje Valery sur somme in Picardie, een Frans departement dat op vijf uur rijden vanaf Utrecht ligt.  Een prachtige plek voor een vakantie met de kinderen in Frankrijk, want Chateau de Drancourt ligt middenin de groene heuvels en vlak aan het strand!

Kids Vakantiegids checkt Europa-Park Duitsland

Kids Vakantiegids checkt Europa-Park Duitsland

Europapark nodigde Kids Vakantiegids uit om haar pretpark , de hotels en de camping te beoordelen. Europapark wilden we wel eens zien. Zo stapten we – Marlotte en Damian (11 jaar) in de auto en 6 uur later arriveerden we bij Europapark in het plaatsje Rust in Duitsland.

Een Keycamp Nijntje stacaravan op Duinrell

Een Keycamp Nijntje stacaravan op Duinrell

Geliefd bij baby’s, peuters en hun ouders: Nijntje. Dick Bruna’s creatie is niet voor niets al jarenlang een groot succes over de hele wereld. Een vakantie in een nijntje stacaravan is dus helemaal geweldig met jonge kinderen. De nijntje stacaravan werd getest door doorgewinterde reisjournalist Linda Korsten, samen met haar zoontje (2,5 jaar), man en ouders.

Op rondreis door Costa Rica met kinderen

Op rondreis door Costa Rica met kinderen

Na 23 dagen Costa Rica kunnen wij volmondig zeggen: Costa Rica is prima te doen met jonge, avontuurlijke natuurliefhebbers! Costa Rica heeft zoveel te bieden! In Costa Rica zeggen de mensen als groet: Pura Vida, dat betekent dat het leven is om van te genieten. Dit is daar dan ook niet zo moeilijk. Daar kwamen wij al snel achter.

Plopsaland Coevorden

Plopsaland Coevorden

Plopsaland Coevorden is open! Speciaal voor jou checkte journaliste Mayke en kidsreporters Kim (11), Demi (8) en Nick (8) het spiksplinternieuwe Plopsa Indoor in Coevorden. Wat ze van Plopsaland Coevorden vonden? Supergaaf! Lees mee en ontdek hoe leuk het hier is.

Noord Cyprus met de eerste Corendon vlucht

Noord Cyprus met de eerste Corendon vlucht

De eerste vlucht van Corendon Vliegvakanties landde op 8 april 2010 op Noord Cyprus. Dit onontdekte gedeelte van Cyprus is niet erg toeristisch, maar toch zeker de moeite waard! Journaliste Mayke Bos reisde mee en checkte dit Turkse gedeelte van Cyprus.

Camping Beerze Bulten

Camping Beerze Bulten

Kids Vakantiegids on tour naar het Giga Konijnenhol van camping Beerze Bulten. Reden? De première van de nieuwe musical ‘Bultje in Las Vegas’ in het Giga Konijnenhol van camping Beerze Bulten! Deze mag je zeker niet missen! Journaliste Mayke ging op pad naar camping Beerze Bulten en doet verslag.

Gecheckt: all inclusive hotel De Bonte Wever

Gecheckt: all inclusive hotel De Bonte Wever

De Bonte Wever in het groene Drenthe is een stijlvol all inclusive hotel met subtropisch zwemparadijs en een indoor KNSB ijsbaan. Een ideaal adresje voor een vakantie in Nederland met kinderen, want dit hotel ligt ook nog eens vlakbij Autotron, Speelstad Oranje en de Hunebedden. Kids Vakantiegids nam de proef op de som en checkte hoe leuk het hier is.

Youpi! Lodge en Prinsessenbehandeling @ Beerze Bulten

Youpi! Lodge en Prinsessenbehandeling @ Beerze Bulten

Journaliste Shari Pieneman checkte samen met haar twee nichtjes, Beau (5) en Belle (2,5) de Youpi! Lodge op kindercamping Beerze Bulten. Hier beleefden zij het ultieme Youpi! De Poepie gevoel en ondergingen zij een super-de-luxe prinsessenbehandeling in de wellness.

Naar de sneeuw met Estivant

Naar de sneeuw met Estivant

Ben jij benieuwd hoe een wintersport met Estivant eruitziet? Kids Vakantiegids nam de proef op de som. We gingen een week met Estivant mee op wintersport naar het Oostenrijkse Zell am Ziller. Eén ding staat vast: tijdens een wintersport met Estivant is sneeuwpret gegarandeerd!

Kids Vakantiegids Detectives @ Toverland Sevenum

Kids Vakantiegids Detectives @ Toverland Sevenum

It’s a kind of Magic…! In Noord Limburg ligt bij het plaatsje Sevenum het attractiepark Toverland. We komen meteen in de goede sfeer. De laatste rotonde vóór attractiepark Toverland is al betoverend mooi. We parkeren onze auto en horen meteen leuke muziekdeuntjes uit de grond komen. We hebben er zin in!

Futuroscope

Futuroscope

Pretpark Futuroscope in het Franse Poitiers prikkelt al je zintuigen. Wat dacht je van een doldwaze rit op een lievebeersbeestje?  Nat  geniest worden door een verkouden boom?  Oog in oog staan met dieren uit de toekomst en tijdens een diner zo lekker eten dat er stoom uit je neus komt?  Klinken deze attracties als toekomstmuziek? Nou, niet in het pretpark Futuroscope!

Skien in Alpbachtal

Skien in Alpbachtal

Jodelen, rodelen en skien in Alpbachtal in Oostenrijk. Ewout, Ursula en hun twee kinderen Renzo (10) en Djairo (7) gingen in februari vier dagen op wintersport vakantie in Alpbachtal in Oostenrijk. Vanuit een pension in Kramsach in Alpbachtal doen zij voor Kids Vakantiegids uitgebreid verslag van hun super-de-luxe ski vakantie!

Resort Bad Boekelo

Resort Bad Boekelo

Sandton Resort Bad Boekelo in Boekelo nodigde ons gezin uit voor een try-outweekend van het nieuwe animatieprogramma van Sandton Resort Bad Boekelo. Leuk, want hier in het mooie Twentse landschap, vlak bij Enschede, liggen onze roots. Wij zijn opgegroeid in Twente en kennen Bad Boekelo uit onze jeugd. Hier gingen we zwemmen in het zoute golfslagbad!

Noord Limburg met kinderen

Noord Limburg met kinderen

Noord Limburg, hoe leuk is dat? Journaliste Mirjam Kloppers ging een weekendje wandelen en fietsen in Noord Limburg. Op uitnodiging van Noord Limburg toerisme ging ze kijken hoe leuk een vakantie in Noord Limburg is voor gezinnen met kinderen. Lees mee en ontdek alles over Noord Limburg, van Nationaal Park De Maasduinen tot aan attractiepark Toverland in Sevenum.

Op avontuur in Miniatuur bij MiniWorld Rotterdam

Op avontuur in Miniatuur bij MiniWorld Rotterdam

MiniWorld Rotterdam viert haar naamswijziging én het vijfjarig jubileum. Dat vraagt natuurlijk om een feestje. En waar een leuk feestje is, daar is Kids Vakantiegids! Journalist Manon reist (per trein natuurlijk) naar MiniWorld Rotterdam om het feestje bij te wonen, en meteen dit supergave museum te checken. 

Naar de Kitzbuheler Alpen in Tirol

Naar de Kitzbuheler Alpen in Tirol

Laura de Bot, uitgever van ‘Bewuste Ouders’, reisde samen met haar gezin naar de Kitzbüheler Alpen in Tirol, Oostenrijk. Vanuit de bekende wintersport plaats Westendorf ontdekten zij hoe leuk het hier is in de zomer! Zeker voor ouders en kinderen, die van een actieve vakantie houden, is het hier super.  

Luxemburg met kinderen

Luxemburg met kinderen

’s Ochtends al heel vroeg sta ik op. Vandaag ga ik met de trein naar Luxemburg. Luxemburg erg goed bereikbaar per trein. Via Maastricht kom ik in Belgie, waar ik moet overstappen in Luik. Dan nog een kleine treinrit van Luik naar Luxemburg Stad en ik ben aangekomen in het kleine land Luxemburg!

Zo leuk is Stayokay Ameland!

Zo leuk is Stayokay Ameland!

Journalist Mirjam Kloppers en haar gezin werden door het team van Stayokay Ameland uitgenodigd om de paasdagen bij hen door te brengen. Dat hoefden ze natuurlijk geen tweede keer te vragen! Mirjam, Gerd, Odin en Britte pakten hun koffers en stapten op de boot. Op naar het mooie Ameland!

Kinder- en Familie Halloween in MoviePark Germany

Kinder- en Familie Halloween in MoviePark Germany

Sinds oktober is van donderdag t/m zaterdag van 12 tot 17 uur Kinder- en Familie Halloween in MoviePark Germany. Journaliste Shari Pieneman, van Kids Vakantiegids, ging 16 oktober samen met haar zus en nichtjes (Beau 4 en Belle 2 jaar) op onderzoek uit!

Heksendoorn in Hellendoorn

Heksendoorn in Hellendoorn

Attractiepark Hellendoorn staat nog tot en met 30 oktober in het teken van heksen, monsters en ander gespuis. Dit griezelige evenement willen wij, journalistes Shari Pieneman en Nadi Zoetebier van Kids Vakantiegids, niet missen. Op naar Heksendoorn!

Op naar Speelparadijs Malkenschoten!

Op naar Speelparadijs Malkenschoten!

Ydwine ging 30 oktober samen met haar vakantiedetectives, Zhe (3 jaar) en Yehdu (5 jaar), op onderzoek uit! De kids zijn een beetje ongeduldig, want ze hebben nu al zin in het grote avontuur. Hoewel het er een beetje donker uitziet belooft het zeker een gezellige dag te worden!

Halloween in Europa-Park

Halloween in Europa-Park

Europa-Park bestaat 35 jaar en het is ook nog eens Halloween! Reden voor een feestje en tegelijkertijd een mooie gelegenheid om een bezoekje te brengen aan het pretpark! Journaliste Martine Etten van Kids Vakantiegids werd uitgenodigd mee te gaan naar Duitsland om Europa-Park en hotel Colosseo uit te testen!

Op avontuur in de natuur

Op avontuur in de natuur

Drie dagen midden in de natuur van Bergen op Zoom. Dat leek Marlies Evertsen wel wat! Samen met haar man en kids Koen (1) en Lukas (4) logeerde ze bij Stayokay hostel Bergen op Zoom in een huisje met speelbos in de achtertuin! Benieuwd naar hun ervaring? Lees dan snel het verslag Op avontuur in de natuur. 

Spetterpret in het Watermuseum

Spetterpret in het Watermuseum

Gave experimenten doen en tegelijkertijd van alles leren over zoet water… Dat zag Martine Etten, journaliste van Kids Vakantiegids, wel zitten! Op naar het Nederlands Watermuseum in Arnhem!

Op avontuur tussen de dieren in Natuurdiorama Holterberg

Op avontuur tussen de dieren in Natuurdiorama Holterberg

Midden in het bos op een fijne herfstmiddag avonturen beleven tussen de dieren. Wat is er fijner dan dat? Martine Etten, journaliste van Kids Vakantiegids, kon niet wachten! Samen met een vriendin trok zij naar Natuurdiorama op de Holterberg.

Allure of the seas

Allure of the seas

Allure of the Seas, het grootste cruiseschip ter wereld, maakte begin december haar eerste vaart. Ook journaliste Marlotte stapte aan boord van deze spiksplinternieuwe aanwinst van Royal Caribbean. Vanuit Fort Lauderdale in de USA cruiste zij drie dagen mee op de Allure of the Seas. Op deze super-de- luxe en zeer kindvriendelijke cruise ontmoette zij Shrek en al zijn Dreamworks vrienden en surfde ze over giga golven op de fantastische flowrider!

Grrrrrrriezelen in Oostende

Grrrrrrriezelen in Oostende

Op uitnodiging van Toerisme Vlaanderen pakte Kidsvakantiegids.nl de zwarte heksenhoed in de koffer en inspecteerde het 11e griezelfestival in het Vlaamse Oostende.

Gecheckt: Vakantiepark Oranje

Gecheckt: Vakantiepark Oranje

Op vakantie met een kind van 2, een kleuter van 4 en een dochter van 10, waar ga je dan heen? Journaliste Kim Jansen koos voor Vakantiepark Oranje, ook wel bekend als Pipodorp. Helaas is dit vakantiepark nu niet meer te boeken, maar dit report geeft wel aan hoe kids het vinden om op vakantie te gaan naar een vakantiepark met een pretpark in de achtertuin (Vakantiepark Slagharen is tegenwoordig een goed alternatief). 

Sprookjescamping de Vechtstreek

Sprookjescamping de Vechtstreek

'Dag als het Mag'! Wil jij kamperen met kinderen op een kindvriendelijke camping in Nederland? Dat kan! Kids Vakantiegids checkte  Sprookjescamping de Vechtstreek in Rheeze. De Sprookjescamping is een magische plek om met kinderen tussen 0 en 11 jaar te verblijven op nog geen twee uur rijafstand van Utrecht! Kom naar de Sprookjescamping en beleef de magie zelf! 'Doeiouwekoei'!

Bijzonder kamperen in Lorraine

Bijzonder kamperen in Lorraine

Op vakantie naar Frankrijk met kinderen? In het noorden van Frankrijk vind je la Lorraine. Kids Vakantiegids checkte deze schitterende Franse regio voor je tijdens de persreis ‘Bijzonder kamperen in de Lorraine´. En wat blijkt? Lorraine is een ideale vakantiebestemming voor een vakantie met kinderen!

Op ontdekkingstocht in de Auvergne

Op ontdekkingstocht in de Auvergne

De Auvergne is een streek in Frankrijk. Het bestaat uit 4 regio’s; Allier, Cantal, Haute Loire en Puy de Dôme. Ik - journaliste Nadi - ben voor Kids Vakantiegids op pad gegaan naar Allier, de bovenste regio van de Auvergne. Er is ontzettend veel te doen voor gezinnen met kinderen. Zo kan je hier actief in de natuur wandelen, fietsen of paardrijden, maar je kan ook op ontdekkingstocht naar het verleden!

Mette test nieuwe Spelotheek Preston Palace

Mette test nieuwe Spelotheek Preston Palace

Woensdag 9 november was de opening van de nieuwe Spelotheek van Preston Palace! Mette mocht als Kids Vakantiegids Detective aanwezig zijn bij de opening! Alle nieuwe speeltoestellen moesten natuurlijk grondig gekeurd worden! Wat vond Mette van de Spelotheek?

Zwaantjes kijken bij het Zwanenmeer van Holland Opera

Zwaantjes kijken bij het Zwanenmeer van Holland Opera

Holland Opera heeft deze winter een leuke opera voor kinderen vanaf zes jaar. Terwijl buiten de temperatuur nauwelijks onder nul komt, dwarrelen er bij het Zwanenmeer sneeuwvlokjes naar beneden!

Op kids vakantie in Alcossebre, Spanje

Op kids vakantie in Alcossebre, Spanje

Op zoek naar een kindvriendelijke vakantie aan de Spaanse Costa's? Kids Vakantiegids checkte de badplaats Alcossebre aan de Costa de Azahar. Conclusie: heerlijk strandweer in het voor- én naseizoen, mooie kindvriendelijke stranden, superveel leuke speeltuinen en heerlijk ijs!