Gecheckt: Kampeerdorp de Zandstuve

Gecheckt: Kampeerdorp de Zandstuve

Met de kids naar Kampeerdorp de Zandstuve? Kids Vakantiegids ging je voor! In juli 2013 ging journaliste Suzanne samen met de Kids Vakantiedetectives Lukas (5) en Koen (2) een weekendje naar de Overijsselse kindercamping. Lees hier hun enthousiaste verslag!

Op uitnodiging van Kampeerdorp de Zandstuve mochten Kids Vakantiegids Detectives Lukas (5) en Koen (2) drie dagen en twee nachtjes deze te gekke camping checken. De voorpret begon al met de super leuke uitnodiging in de vorm van Cobus de Uil. Dus: tassen ingepakt, lekkers mee voor onderweg en let’s go! Stuufhoi!

Hé, een speeltuin! En nog één, en nog één…

Na anderhalf uur rijden en tien keer vragen of we er al zijn -we hebben er immers zin in- komen we aan bij Kampeerdorp de Zandstuve, of eigenlijk het Stuufeiland. Met het eiland en de bijzondere eilandbewoners gaan we later kennis maken. Maar bij aankomst staat Blitz, een super te gekke meid die er met haar blauwe haren kei stoer uitziet, ons al op te wachten. Net bijgekomen van haar super vriendelijke welkom, kijken we onze ogen uit.  “Oh, een speeltuin! En daar nog één, wat is het hier leuk!”.

Luxe kamperen in de Stuuflodge

Van de vriendelijke receptioniste krijgen we alle info voor het komende weekend en de sleutel van onze Stuuflodge aan de Berk 18. Een paspoort met leuke spelletjes en waarin we de komende dagen alle handtekeningen van de eilandbewoners kunnen verzamelen en een bomvol activiteitenprogramma. Snel rijden we naar ‘ons huis’! Aan het leuke pleintje met wederom een speeltuin, staat een super luxe tent op ons te wachten. “Yeeh, ik wil bovenin!”, roept Lukas meteen als hij de stapelbedden ziet. Compleet met keukentje, badkamer (met bad!) en een super mooie veranda waar papa en mama ons overal kunnen zien, is dit echt een hele luxe tent. Gelukkig, want daar houden we als beginnende kampeerders wel van!

Berk’s Bostheater

We zijn dus al helemaal onder de indruk van onze tent, maar gaan we slapen op deze eerste avond? Echt niet! Eerst moeten we maar eens even op ontdekkingstocht over hoe het nou zat met het Stuufeiland. Gelukkig worden we al mooi geholpen tijdens het Berk’s Bostheater dat elke avond speelt. Hier maken we kennis met de eilandbewoners Berk de Zandwachter, Bella de Zeenimph, Blitz, Buur Zonnevuur en natuurlijk onze lieveling Cobus de Uil. Oh, nu zijn we bijna de bomen vergeten: Stiefje, Stuufje en Steefje. Tijdens het leuke theater leren we de eerste bewoners al kennen en de komende dagen zullen we er nog veel meer tegenkomen. Nu we de eerste knuffel van Cobus binnen hebben, kunnen we met een gerust hart in ons stapelbed springen. Zzzzz...

Vervelen? Onmogelijk!

Is iedereen wakker? Compleet vol van opwinding worden we vroeg wakker en maken we ons klaar voor een drukke dag. Elke dag is er namelijk super veel te doen de kinderen op Stuufeiland: boswandelingen, kennismakingsspelen, theatervoorstellingen, dansen en nog veel meer. Waar moeten we beginnen? We starten met ochtendgymnastiek samen met  Cobus de Uil. Lekker dansen en zingen om de dag goed te beginnen! Daarna gaan we knutselen met het Stuufteam. Dit zijn dan niet de eilandbewoners, maar super aardige jongens en meisjes die je helpen bij alle kidsactiviteiten. Naast het theater zit Cobus’ speelkasteel, een hele grote binnenspeeltuin. Als je daar helemaal naar boven klautert, kom je bij het nest van Cobus, waar hij lekker ligt te slapen om bij te komen voor zijn volgende optreden.

Spettertime!

Kampeerdorp de Zandstuve heeft een grote binnenspeeltuin, maar ook een te gek binnen- en buitenzwembad. Gelukkig hebben we mooi weer, dus kunnen we ook lekker naar het buitenzwembad. Volop glij- en klauter- en natuurlijk zwemplezier. En wie houdt veilig de wacht tijdens het zwemmen? De onderwaterlesjuf Bella de Zeenimph! Van papa en mama moet ik nog even zeggen dat het een heel veilig zwembad is, dat echt gericht is op kinderen. Het heeft bijvoorbeeld veel ondiepe stukken voor peuters en kleuters. En papa en mama? Die gaan lekker relaxen op het terras of aan de waterrand of natuurlijk gezellig samen met ons spetteren. We zouden hier wel weken kunnen blijven!

Cobus’ lievelingseten

Van al dat spelen, klauteren, zwemmen en onthouden van namen van je nieuwe vriendjes, krijg je een aardig rammelende buik!  Al snel weet je dat Cobus zijn lievelingseten pannenkoek met muis is. Nu hebben wij niet zoveel zin in die muis, maar wel in die pannenkoeken! Dus ’s avonds gaan we lekker pannenkoeken eten in het familierestaurant. Wij krijgen een kleurplaat van Cobus en een eigen koksmuts! Daarna natuurlijk weer snel naar Berk’s Bostheater, want wie zouden we daar gaan zien? Jazeker, de eilandbewoners en de grote knuffeluil Cobus. Na het theater is de dag voor Koen echt klaar. Hij gaat samen met mama naar de Stuuflodge om over Cobus en zijn vrienden te dromen. En Lukas en papa? Die gaan nog even keihard door in de kidsdisco. En met wie gaan we daar staan swingen?  Met Cobus, maar ook met Berk, Blitz en Buur. Gezellig!

We gaan nog niet naar huis, nog lange niet…

Na een super drukke dag hebben we heerlijk geslapen! Vandaag is alweer de laatste dag, maar niet voordat we nog even flink genieten van al het moois van deze topcamping. Wat staat er vandaag op het programma? Weer even de heupen losgooien tijdens de ochtendgymnastiek met Cobus, daarna lekker knutselen en met verf kliederen met het Stuufteam en daarna nog een spannende boswandeling. We komen tijd te kort, want we willen natuurlijk ook nog met de eilandbewoners op de foto vandaag!

Tijd tekort

En dan is het einde van het weekend toch echt in zicht. Eigenlijk hebben we véél te weinig tijd gehad om alle topactiviteiten van het Stuufeiland te zien; we hadden nog wel dagen kunnen zwemmen, spelen en knuffelen met Cobus en de andere eilandbewoners! Om de pijn een beetje te verzachten krijgen we gelukkig een Cobus knuffel en een CD met alle leuke Zandstuve-liedjes mee naar huis. In de auto terug zingen we lekker mee met  ‘Cobus is de beste, Cobus is oke’ . Al swingend op de nu al bekende deuntjes, vallen we in slaap en dromen we over het fantastische kampeerdorp en ons fantastische weekend. We hebben een toptijd gehad! Dank je wel, Kampeerdorp de Zandstuve. Hopelijk tot snel; stuufhoi!

Groetjes, Lukas & Koen Evertsen.

Praktische informatie

  • Kampeerdorp de Zandstuve ligt in het Overijsselse Rheeze. Vanaf Utrecht is het 1,5 uur auto-uren naar Rheeze.
  • De Zandstuve is echt super kindvriendelijk. Van kinderbedjes tot aan kindvriendelijke doucheruimtes, aan alles is gedacht. Er zijn zelfs familiedouches waar je met twee kids tegelijk in past.
  • Het Stuufteam animatieteam bestaat uit echte professionals.
  • Je kunt bij de Zandstuve een bolderkar huren, heel handig voor je bagage én voor vermoeide kids.
  • Check voor meer info de pagina over De Zandstuve.

Deel sterren uit!

Ik geef Gecheckt: Kampeerdorp de Zandstuve:

Score: 4 sterren uit 5 beoordelingen

Lees meer ▾
Top 1 Gecheckt: Kampeerdorp de Zandstuve
Kampeerdorp de Zandstuve
Nederland, Overijssel

Kampeerdorp de Zandstuve ★ ★ ★ ★ ★

  • Overdekt subtropisch zwembad en buitenzwembad
  • Klimmen & klauteren in indoor Cobus Speelkasteel
  • Animatieteam & verschillende Kidsclubs
1

Bekijk locatie op google maps

Artikelen & tips van de redactie
Kindercamping Nederland

Kindercamping Nederland

Beleef een waanzinnig avontuurlijke vakantie op een kindercamping in Nederland. Ons kleine landje heeft een heleboel te gekke kindercampings met de leukste kinderfaciliteiten en de gaafste accommodaties voor kleine avonturiers en hun familie. Zet bijvoorbeeld je eigen tentje op bij een leuke kindercamping aan zee, bivakkeer in een stoere safaritent tussen de wilde dieren of logeer in een te gekke kinderbungalow tussen de sprookjesfiguren; het kan allemaal op de gaafste kindercampings in Nederland.