Naar de Kitzbuheler Alpen in Tirol

Naar de Kitzbuheler Alpen in Tirol

Laura de Bot, uitgever van ‘Bewuste Ouders’, reisde samen met haar gezin naar de Kitzbüheler Alpen in Tirol, Oostenrijk. Vanuit de bekende wintersport plaats Westendorf ontdekten zij hoe leuk het hier is in de zomer! Zeker voor ouders en kinderen, die van een actieve vakantie houden, is het hier super.  

Tip: kijk hier voor kindvriendelijke reizen naar de Kitzbuheler Alpen.


Zondag zijn we vertrokken en hebben overnacht in Stuttgart (Duitsland). Maandagochtend zijn we ‘s morgens op ons gemakje vertrokken op weg naar Westendorf in Oostenrijk. Dit plaatsje ligt in de Kitzbüheler Alpen en is een bekende wintersportplaats. Wat minder bekend is dat het hier ook prachtig is in de zomerperiode en dat het heel leuk is voor kinderen.

 

Kitzbüheler Alpen Sommer Card

We hadden voor alle gezinsleden ‘Kitzbüheler Alpen Sommer Card’. Met deze kaart konden we tijdens ons verblijf onbeperkt gebruik maken van alle (ski-)liften. Dat is wel zo handig, want de leukste activiteiten worden boven op de berg(en) georganiseerd. Met de kaart kun je bovendien profiteren van extra veel voordeel op diverse dagattracties (bv musea, openlucht zwembaden, badeseeën, zomerrodelbanen, etc). Zie voor een overzicht www.sommercard.kitzalps.com.

Maandag

Appartement Residenz 4 Jahreszeiten in Westendorf

Rond 15.00 uur kwamen aan in Westendorf bij ons appartementen complex. We werden hartelijk ontvangen door Manuela en Manfred Schwaiger, de eigenaren van het kindvriendelijke appartementencomplex Residenz 4 Jahreszeiten. Na het inchecken, zijn we ons appartement gaan verkennen. Wij hadden een dubbel appartement op de bovenste verdieping. Residenz 4 Jahreszeiten heeft twee slaapkamers, twee badkamers, een woonkamer, een keukentje met eettafel en een balkon. Het is een 4 sterren appartement en alles is keurig verzorgt, schoon en goed onderhouden. Beneden wordt het ontbijt geserveerd. Er wordt geen lunch of diner verzorgt. Om het appartementencomplex ligt een mooie tuin, met diertjes en wat speeltoestellen. Ook kun je buiten zitten op het terras of lekker ontspannen met ligstoelen en parasols. Beneden in het complex is speelkelder gemaakt, waar je zelfs kunt voetballen!

Appartement Residenz 4 Jahreszeiten
Fam. Schwaiger
Holzham 93, 
A-6363 Westendorf

 

Familiehotel Loipenstubn in Brixen

’s Avonds zijn we uit eten geweest met Elisabeth en Katharina van het toeristenbureau Kitzbüheler Alpen. We hadden afgesproken in het restaurant van Familiehotel Loipenstubn in Brixen. Van hen hebben we aanvullende informatie gekregen over de regio. We zijn veel te weten gekomen en hebben nu al zin om de omgeving te gaan verkennen. Eerst lekker slapen en morgen op pad! We hebben overigens heerlijk authentiek gegeten (Schnitzel natuurlijk!) en werden bijzonder vriendelijk geholpen.

Familiehotel Loipenstubn
Feuringweg 36 Brixen

Dinsdag

Fantastisch ontbijtbuffet

Heerlijk uitgeslapen, gedoucht en sportief gekleed, verschijnen we rond 9.00uur aan het ontbijt. Manuela maakt het meest fantastische ontbijtbuffet die je je kunt wensen.

Ponytour

Om 11.00 uur moeten we verzamelen bij het Waldfußballplarz in Westendorf voor een ponytour in het bos. In 15 minuten lopen we er naar het verzamelpunt toe. Onderweg komen we al aardig wat bramenstruiken tegen. Later in het bos, zien we nog veel meer bramen- en bosbessenstruiken. En snoepen er af toe van. Het pony rijden is voor de kids. Papa & mama mogen alleen meelopen en de pony bij de teugels vasthouden. Het is erg leuk en de tocht is heel mooi, door het bos en een stukje de berg op. Na circa 1,5 uur zijn we terug bij de verzamelplaats en lopen we terug naar ons appartement. Daar eten we even wat en rusten even wat uit, want vanmiddag gaan we bergbeklimmen.

Bergbeklimmen Kids Club Salvenland

Om 13.30 uur gaan we richting het plaatsje Hopfgarten. Daar ontmoeten we de gids, die ons naar boven brengt. Met de kabelbaan gaan we naar boven. Dat is op zich al super spannend en het uitzicht is prachtig! Nog een kleine wandeling en we zijn bij de Kids Club Salvenland aangekomen voor de kinderklettercursus. We zijn met een groepje van 4 kinderen (in de leeftijd van 6-9 jaar). Een kliminstructeur leert ons de basis van het bergbeklimmen en abseilen. Papa en mama moeten de kinderen wel een beetje helpen met vertalen, want de instructeur spreekt natuurlijk Duits. De kinderen mogen allemaal omstebeurt klimmen. Nadat de kids zijn gezekerd en nog even hebben geoefend, mogen ze naar boven klimmen. Het ene kind durft iets hoger dan een ander, maar alle kinderen doen het erg goed. Iedereen krijgt applaus wanneer ze veilig beneden zijn aangeland! Wanneer de kinderen allemaal zijn geweest, begint het opeens hard te regenen. Tijd om terug te gaan.

Woensdag 

Nog een sportieve dag!

Heerlijk geslapen, gedoucht en wederom sportief gekleed, verschijnen we rond 8.00 uur aan het ontbijt. Manuela verrast ons elke ochtend met weer ander vers fruit, toetjes, broodjes en eieren.

Klimbos Hornpark in St. Johann

Om 9.00 uur vertrekken we richting ‘Klimbos Hornpark’ in St. Johann in Tirol. We hebben gehoord dat het een nieuw klimbos is en dat het zelfs het hoogstgelegen klimbos van Tirol is. In het bos zijn vijf verschillende klimparcours tussen de bomen uitgezet met totaal 60 tussenstations. Ook voor de kleintjes (vanaf drie jaar) is er een spannend traject. De kinderen mochten, samen met papa of mama, klimmen, klauteren en balanceren over elementen op verschillende hoogtes van tot wel 15 meter! Maar eerst moeten we allemaal een klimgordel om en worden we vastgehaakt. We krijgen eerst alle veiligheidsregels te horen en beginnen op het oefenparcours om ze te trainen. Daarna gaan we het parcours volgen. Het is heel spannend en soms ook best wel moeilijk. Aan het einde is er een 120 meter hoge kabelbaan (Flying Fox), waar we van roetsjen. Heel vet!!!

Hornpark Kletterwald
Hornweg 21
6380 St. Johann in Tirol

St. Johann

Tussen de middag zijn we met de kabelbaan verder de berg op gegaan om daar wat te eten. De kinderen hebben nog heerlijk gespeeld in de speeltuin, die bij het restaurant was, terwijl papa en mama in het zonnetje hebben gezeten. ’s Middags zijn we het plaatsje St. Johann in geweest en hebben daar wat site-seeing gedaan. Het is een leuk klein plaatsje met oud centrum.

Donderdag 

Regenjassen

Na een goede nachtrust en een frisse douche, zijn we naar rond 8.00 uur naar beneden gegaan om te ontbijten. Het regent helaas vandaag, dus gaan we naar boven om onze regenjassen te halen. Vandaag zijn we veel buiten, dus willen we goed voorbereidt zijn.

Husky ranch in Angerberg

Om 10.00 uur hebben we afgesproken om gezamenlijk naar de Husky ranch in Angerberg te gaan. We maken eerst kennis met de 23 huskyhonden. Ze zijn erg lief! Met de hele groep en de baas gaan we de honden uitlaten. Na een uurtje hebben we pauze en gaan de kinderen indiaantje spelen. De kids mogen met echte zakmessen speren maken. Daarmee kunnen ze straks de worstjes boven de barbecue roosteren. Ook maken de kinderen een vette Tomahawk (indianenbijl), die ze mogen versieren met lint en veren. Na de pauze gaan we verder wandelen met de honden.

Vrijdag 

Uitslapen

Vandaag konden we lekker uitslapen. Rond 9.30 uur gaan we ontbijten en kunnen lekker een beetje natafelen.

Aquarena zwemparadijs in Kitzbühel 

Vandaag zouden we eigenlijk naar Hexenwasser Hochsöll gaan. Vanwege het tegenvallende weer, hebben we het bezoek aan het Hexenwasser Hochsöll naar maandag verzet. Vandaag zijn we naar een overdekt winkelcentrum geweest om lekker te shoppen. Later in de middag zijn we in het Aquarena zwemparadijs in Kitzbühel geweest. Het bad was niet zo groot, maar wel leuk ingedeeld. Bovendien was het netjes en schoon. Opvallend was wel dat het water erg veel chloor bevatte. Binnen een uur zwemmen, prikten onze ogen en zagen erg rood. Er waren twee vette glijbanen, waar de kinderen wel 10 keer van af zijn gegaan. De ene glijbaan ga je gewoon op je billen naar beneden. Een heel stuk glij je zelfs in het donker! De andere baan is er eentje speciaal voor autobanden. Met een binnenband van een tractor, ga je de trap op naar boven. Bovenaan gekomen, hoeven de kids maar eventjes te wachten. De band neerleggen en er zelf in gaan zitten. Wanneer het stoplicht groen is, hard naar beneden. Ook deze baan is gedeeltelijk in het donker! De kinderen kunnen er geen genoeg van krijgen!

Zaterdag 

Zoals elke ochtend beginnen we met een douche en een heerlijk ontbijt bij Manuela.

Zilvermijn in Schwaz

Vandaag zijn we naar de zilvermijn in Schwaz geweest. Eeuwen geleden was Schwaz, door de winning van zilver en koper, een rijke stad. Nu kun je de showmijn bezoeken met een treintje. Toen wij er waren (rond lunchtijd) was de wachttijd inmiddels opgelopen tot 1,5 uur. Dat vonden wij iets te lang. Daarom zijn we doorgereden naar Innsbruck. Bij een volgend bezoek aan Tirol, zullen we het zeker nog eens proberen.

Innsbruck

Innsbruck is een prachtige oude stad, met veel monumentale middeleeuwse gebouwen en een gezellig centrum. Eerst hebben we heerlijk gegeten op een terrasje. Daarna zijn we langs de winkeltjes gelopen. De swarovski-winkel vonden wij het leukste. Je kijkt je ogen uit in het 3 verdiepingen tellende pand!

Zondag

Douchen en ontbijten.

Ellmi’s Zauberwelt

Na het ochtendritueel zijn we naar Ellmi’s Zauberwelt geweest. Bovenop de berg aangekomen, kunnen de kinderen uren in het speelpark rondlopen. Overal zijn speeltoestellen van natuurlijke materialen te vinden, op en rond een bergtop. Je kunt met een kaart het park rond om opdrachten te doen en stempels te verzamelen. De kinderen konden er geen genoeg van krijgen. Na een tijdje wilde papa en mama een cappuccino drinken op het terras. Toen zijn de kinderen een tweede kaart gaan halen en hebben de tocht nog een keer gemaakt. Het was erg lekker weer, maar aan het einde van de middag ging het een beetje regenen. Papa en mama hielden het voor gezien, maar de kids waren het er eigenlijk niet zo mee eens…

Bergbahnen Ellmau-Going
Weißbachgraben 5
A-6352 Ellmau

Maandag 

Douchen en ontbijten.

Hexenwasser in Hochsöll

We hebben om 10.00 uur afgesproken om naar Hexenwasser in Hochsöll te gaan. Het natuur-speelpark ligt op 1.150 m hoogte en bestaat uit een 450 m lang pad met kabelbaan, Stöckalm en meer dan 60 speelplaatsen. Je kunt er met je blote veten door een soort waterbaan lopen. Bovenaan is een speelplaats met drie enorme platte stenen op elkaar. Met kleine keien kun je er zachtjes op slaan, waardoor er mooie klanken ontstaan. Verderop is er een muziekinstrument van grafiet, waar je met natte handen, muziek kunt maken. Verder langs het pad, kun je met je blote voeten door een modderbad (in een uitgeholde boomstam) lopen, om die vervolgens weer af te spoelen in de beek. Er zijn diverse water en zand speelplekken, waar de kinderen dammen kunnen maken of zandkastelen kunnen bouwen. Zelfs bij de restaurantjes kunnen de kinderen heerlijk spelen, terwijl ouders even uitrusten. Let wel even op, wanneer de laatste gondel naar benden gaat. Anders wordt het lopen geblazen!

Bergbahn Hochsöll
Stampfanger 21
A-6306 Söll

Dinsdag

We genieten nog een laatste keer van het geweldige ontbijt. Dan is het tijd om uit te checken. Nadat we de tassen hebben gepakt en de DVD speler hebben geïnstalleerd in de auto, nemen we afscheid van Manuela en Manfred. Het was een fantastische week! We komen zeker nog een keer naar Kitzbüheler Alpen in Tirol in de zomer. Zeker voor ouders en kinderen, die van avontuur houden is het hier super.

Praktische informatie

Oostenrijkers zijn zeer vriendelijk en behulpzaam. Veel horeca is berekend op ouders met kinderen en hebben voor speelgelegenheden gezorgd. Bovendien is het overal waar je komt schoon en opgeruimd. Je ziet bijvoorbeeld niet of nauwelijks vuil op straat rondzwerven. Opvallend is dat de toiletten in openbare gelegenheden, als restaurants en zelfs benzinestations ook echt schoon zijn. Ideaal met (kleine kinderen).

 

Op een actieve vakantie naar de Kitzbuheler Alpen in Oostenrijk? Check dan onze kindvriendelijke reizen naar de Kitzbuheler Alpen.

Deel sterren uit!

Ik geef Naar de Kitzbuheler Alpen in Tirol:

Score: 5 sterren uit 3 beoordelingen

Lees meer ▾
Artikelen & tips van de redactie
Gecheckt: Sprookjescamping & Sprookjesschool

Gecheckt: Sprookjescamping & Sprookjesschool

Op 13 september gebeurde er iets heel bijzonders op de Sprookjescamping. De Sprookjesschool opende haar deuren! En Kids Vakantiegids Detective Roos (3 jaar) mocht er bij zijn! Vanuit een supergave toercaravan heeft ze een sprookjesachtig weekend beleefd. Dag als het mag!

Kids Vakantiegids Detective @ Ernst, Bobbie en de rest

Kids Vakantiegids Detective @ Ernst, Bobbie en de rest

Kids Vakantiegids Detective Roos mocht op 12 oktober naar de nieuwste show van Ernst, Bobbie en de rest: Wij willen water. Een super spannend optreden, met zelfs een uitstapje naar het exotische Afrika!  

Avonturenpark Hellendoorn opent nieuwe attractie

Avonturenpark Hellendoorn opent nieuwe attractie

Avonturenpark Hellendoorn opent de nieuwe attractie De Berenboom in Dreumesland, als huis voor Baba en Belle! De allerkleinste avonturiers kunnen hier het leuke berenstel ontmoeten en er vinden leuke activiteiten plaats! Hoe leuk is dat?

Zwarte Cross: een waar Blagenparadijs

Zwarte Cross: een waar Blagenparadijs

Afgelopen weekend was het weer zo ver: het jaarlijkse Zwarte Cross festival in Lichtenvoorde. Kids Vakantiegids was aanwezig om te kijken of er ook voor de kleine blagen een onvergetelijk avontuur te ontdekken was!

Op avontuur bij Hof van Saksen in Nooitgedacht en verder!

Op avontuur bij Hof van Saksen in Nooitgedacht en verder!

Kids Vakantiegids trok er in de herfstvakantie op uit en bezocht samen met het Kids Vakantiegids Detective team twee compleet vernieuwde en zeer kindvreindelijke vakantieadresjes in Drenthe. Ze checkten het gerestylede en super-de-luxe vakantiepark Hof van Saksen in Nooitgedacht en bezochten ook nog even Hotel de Bonte Wever in Assen!

Gigagaaf Graubünden

Gigagaaf Graubünden

Naar Zwitserland met kinderen? Dan is de super kindvriendelijke regio Graubünden absoluut jouw place to be! Kids Vakantiegids ging je voor naar het nummer 1 vakantiegebied van Zwitserland. 

Gecheckt: Landal in Limburg

Gecheckt: Landal in Limburg

Glooiende heuvels, rivierdalen, bossen met klaterende riviertjes om in te spelen. De redactie van Kids Vakantiegids ging op persreis naar Landal in Limburg en ontdekte hoe mooi het hier is. Lees mee en ontdek dit mooie stukje buitenland in ons eigen Nederland!

Kids Vakantiegids Detectives @ Antalya

Kids Vakantiegids Detectives @ Antalya

Wij werden gevraagd of we een weekendje met het Kids Vakantiedetective team mee wilden naar Antalya in Turkije. Daar mochten we met een elftal detectives het Kids VakantieTip! keurmerk uitreiken aan hotel Royal Wings! Tja, wat zeg je dan? Ja, natuurlijk!  Door Dominique van Leeuwen (14 jaar) en Saartje Peereboom Voller (14 jaar)

Gecheckt: Landal Esonstad

Gecheckt: Landal Esonstad

Op zoek naar een uniek vakantiepark in Friesland? Check Landal Esonstad in het Friese Anjum! De Kids Vakantiegids detectives gingen je voor. Zij checkten het park, spotten zeehondjes op de Waddenzee, beoefenden gave watersporten en ze maakten een uitje naar Schiermonnikoog.

Kids Vakantiegids Detectives @Toverland

Kids Vakantiegids Detectives @Toverland

Het is zaterdagochtend, stralend weer en we zijn onderweg naar Toverland! We parkeren de auto en het leuke muziekje brengt ons gelijk al in de stemming. We hebben er zin in!

Safaripark Beekse Bergen

Safaripark Beekse Bergen

Kids Vakantiegids on tour naar Safaripark Beekse Bergen Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek. Hoe leuk is dat? Journalistes Mayke en Nadi gingen op safari tussen de dieren in Safaripark Beekse Bergen! Een spannende safari door safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek.

Naar Turkije met de kinderen

Naar Turkije met de kinderen

Naar Turkije met kinderen? Kids Vakantiegids ging je voor. Op uitnodiging van Corendon verkenden we in de meivakantie het Turkse schiereiland Bodrum. Hier vierden we vakantie in een vakantievilla met prive zwembad op Turquiose vakantiepark! Een super vakantie vol zon, zee en vrolijke kids. Lees mee!

Rondreis LEGOLAND

Rondreis LEGOLAND

Gewapend met foto en filmcamera reisde het Kids Vakantiedetective team een week door Denemarken. De rondreis startte met een overnachting in het onwijs populaire LEGOLAND Hotel. Na dit LEGO avontuur stond een midweek in een vakantiepark pal aan het strand in Denemarken op het programma. Het laatste weekend logeerden de detectives in het spiksplinternieuwe LEGOLAND Billund Resort - Vakantiepark Lalandia, dat net als LEGOLAND Hotel bij LEGOLAND Billund ligt. Lees mee en ontdek hoe gaaf een kindvriendelijke rondreis in Denemarken is!

Getest, de luxe Tendi lodgetenten op camping Bad Hoophuizen

Getest, de luxe Tendi lodgetenten op camping Bad Hoophuizen

Op zoek naar een te gekke surfspot voor kids? De redactie van Kids Vakantiegids spotte een toppertje aan het Veluwemeer, camping Bad Hoophuizen. We sliepen pal aan het meer in een luxe safaritent, met de surfboards voor de deur! Een droomplek voor waterratjes!

Gecheckt: Kampeerdorp de Zandstuve

Gecheckt: Kampeerdorp de Zandstuve

Op uitnodiging van Kampeerdorp de Zandstuve mochten Kids Vakantiegids Detectives Lukas (5) en Koen (2) drie dagen en twee nachtjes deze te gekke camping checken. De voorpret begon al met de super leuke uitnodiging in de vorm van Cobus de Uil. Dus: tassen ingepakt, lekkers mee voor onderweg en let’s go! Stuufhoi!

Vakantie & Attractiepark Duinrell

Vakantie & Attractiepark Duinrell

Kids Vakantiegids vertrok met de drie Kids Vakantiedetectives Ryan (10 jaar), Joël (8 jaar) en Kimberly (5 jaar) een weekend naar Vakantie & Attractiepark Duinrell. Zij beleefden twee doldwaze dagen in Duinrell, met het gaafste waterpark van Nederland!

Kamperen nabij Parijs!

Kamperen nabij Parijs!

De twee Kids Vakantiedetectives De Bot checkten in de herfstvakantie Camping de la Croix du Vieux Pont in het plaatsje Berny Rivière in Frankrijk, een leuke camping nabij Parijs. Samen met hun ouders vierden ze de herfstvakantie in een luxe houten cottage. Ze speelden in de speeltuin van de camping, doken in het zwembad, bezochten Sea Life en beklommen de Eiffeltoren in Parijs! Lees mee!

Estifun in La Roche en Ardenne

Estifun in La Roche en Ardenne

In het pinksterweekend reisde ik (Suzanne Jansen) mee met het Estifunteam van Estivant Vakanties naar La Roche en Ardennes. Een van hun leukste 1-oudervakantie bestemmingen.  De kampeerspullen werden ingepakt. De lens van de camera werd op scherp gesteld.  En zowel de zonnebrand als het regenpak gingen mee in de koffer.  Ik was klaar voor een weekend vol survivals als klimmen, kanoën en abseilen, maar vooral veel Esti-fun..

Kindvriendelijke vakantie Spanje

Kindvriendelijke vakantie Spanje

Op zoek naar een kindvriendelijke vakantie in Spanje? Kids Vakantiegids bezocht de kindvriendelijke vakantie regio Catalunya in Spanje. Journaliste Marlotte en Kids Vakantiedetective Quentin (10 jaar) stapten in het vliegtuig en bezochten de Costa Brava en de Costa Daurada in Catalunya. Zo bezochten ze in de Costa Brava Camp Nou in Barcelona, Camping El Delfin Verde en l’Estartit.

Preston Palace

Preston Palace

Een all inclusive hotel met een subtropisch zwemparadijs, een indoor kermis, bowlingbanen en… midgetgolf! We hebben het over Preston Palace in Almelo, een waar vakantieparadijs voor kids! Kids Vakantiegids ging je voor en verbleef een weekendje in dit super kindvriendelijke all inclusive hotel. Hier kun je lekker goedkoop een waanzinnig weekendje weg in Overijssel. Lees mee…

Chateau de Drancourt

Chateau de Drancourt

Op vakantie met de kinderen naar Frankrijk? Maar liever niet te ver rijden? Kids Vakantiegids checkte kindercamping Chateau de Drancourt in Frankrijk. Een mooie viersterren camping bij het dorpje Valery sur somme in Picardie, een Frans departement dat op vijf uur rijden vanaf Utrecht ligt.  Een prachtige plek voor een vakantie met de kinderen in Frankrijk, want Chateau de Drancourt ligt middenin de groene heuvels en vlak aan het strand!

Kids Vakantiegids checkt Europa-Park Duitsland

Kids Vakantiegids checkt Europa-Park Duitsland

Europapark nodigde Kids Vakantiegids uit om haar pretpark , de hotels en de camping te beoordelen. Europapark wilden we wel eens zien. Zo stapten we – Marlotte en Damian (11 jaar) in de auto en 6 uur later arriveerden we bij Europapark in het plaatsje Rust in Duitsland.

Een Keycamp Nijntje stacaravan op Duinrell

Een Keycamp Nijntje stacaravan op Duinrell

Geliefd bij baby’s, peuters en hun ouders: Nijntje. Dick Bruna’s creatie is niet voor niets al jarenlang een groot succes over de hele wereld. Een vakantie in een nijntje stacaravan is dus helemaal geweldig met jonge kinderen. De nijntje stacaravan werd getest door doorgewinterde reisjournalist Linda Korsten, samen met haar zoontje (2,5 jaar), man en ouders.

Op rondreis door Costa Rica met kinderen

Op rondreis door Costa Rica met kinderen

Na 23 dagen Costa Rica kunnen wij volmondig zeggen: Costa Rica is prima te doen met jonge, avontuurlijke natuurliefhebbers! Costa Rica heeft zoveel te bieden! In Costa Rica zeggen de mensen als groet: Pura Vida, dat betekent dat het leven is om van te genieten. Dit is daar dan ook niet zo moeilijk. Daar kwamen wij al snel achter.

Het Betere Boerenbed - Boerderij 'Landgoed Volenbeek' in Ermelo

Het Betere Boerenbed - Boerderij 'Landgoed Volenbeek' in Ermelo

Ben jij op zoek naar een boerderij vakantie in Nederland? Dan vind jij bij Het Betere Boerenbed precies wat je zoekt! Kids Vakantiegids checkte speciaal voor jou boerderij het Landgoed Volenbeek in Ermelo. Bij de boerderij beleef je gezellige tijden met de boer en al zijn dieren en dat op ca. 45 autominuten afstand van Utrecht! Pak je tas in met je kaplaarzen, warme pyama en zaklantaarn en ga zelf op boerderij avontuur! Het is superkoel!

Plopsaland Coevorden

Plopsaland Coevorden

Plopsaland Coevorden is open! Speciaal voor jou checkte journaliste Mayke en kidsreporters Kim (11), Demi (8) en Nick (8) het spiksplinternieuwe Plopsa Indoor in Coevorden. Wat ze van Plopsaland Coevorden vonden? Supergaaf! Lees mee en ontdek hoe leuk het hier is.

Noord Cyprus met de eerste Corendon vlucht

Noord Cyprus met de eerste Corendon vlucht

De eerste vlucht van Corendon Vliegvakanties landde op 8 april 2010 op Noord Cyprus. Dit onontdekte gedeelte van Cyprus is niet erg toeristisch, maar toch zeker de moeite waard! Journaliste Mayke Bos reisde mee en checkte dit Turkse gedeelte van Cyprus.

Camping Beerze Bulten

Camping Beerze Bulten

Kids Vakantiegids on tour naar het Giga Konijnenhol van camping Beerze Bulten. Reden? De première van de nieuwe musical ‘Bultje in Las Vegas’ in het Giga Konijnenhol van camping Beerze Bulten! Deze mag je zeker niet missen! Journaliste Mayke ging op pad naar camping Beerze Bulten en doet verslag.

Gecheckt: all inclusive hotel De Bonte Wever

Gecheckt: all inclusive hotel De Bonte Wever

De Bonte Wever in het groene Drenthe is een stijlvol all inclusive hotel met subtropisch zwemparadijs en een indoor KNSB ijsbaan. Een ideaal adresje voor een vakantie in Nederland met kinderen, want dit hotel ligt ook nog eens vlakbij Autotron, Speelstad Oranje en de Hunebedden. Kids Vakantiegids nam de proef op de som en checkte hoe leuk het hier is.

Youpi! Lodge en Prinsessenbehandeling  @ Beerze Bulten

Youpi! Lodge en Prinsessenbehandeling @ Beerze Bulten

Journaliste Shari Pieneman checkte samen met haar twee nichtjes, Beau (5) en Belle (2,5) de Youpi! Lodge op kindercamping Beerze Bulten. Hier beleefden zij het ultieme Youpi! De Poepie gevoel en ondergingen zij een super-de-luxe prinsessenbehandeling in de wellness.

Naar de sneeuw met Estivant

Naar de sneeuw met Estivant

Ben jij benieuwd hoe een wintersport met Estivant eruitziet? Kids Vakantiegids nam de proef op de som. We gingen een week met Estivant mee op wintersport naar het Oostenrijkse Zell am Ziller. Eén ding staat vast: tijdens een wintersport met Estivant is sneeuwpret gegarandeerd!

Kids Vakantiegids Detectives @ Toverland Sevenum

Kids Vakantiegids Detectives @ Toverland Sevenum

It’s a kind of Magic…! In Noord Limburg ligt bij het plaatsje Sevenum het attractiepark Toverland. We komen meteen in de goede sfeer. De laatste rotonde vóór attractiepark Toverland is al betoverend mooi. We parkeren onze auto en horen meteen leuke muziekdeuntjes uit de grond komen. We hebben er zin in!

Futuroscope

Futuroscope

Pretpark Futuroscope in het Franse Poitiers prikkelt al je zintuigen. Wat dacht je van een doldwaze rit op een lievebeersbeestje?  Nat  geniest worden door een verkouden boom?  Oog in oog staan met dieren uit de toekomst en tijdens een diner zo lekker eten dat er stoom uit je neus komt?  Klinken deze attracties als toekomstmuziek? Nou, niet in het pretpark Futuroscope!

Skien in Alpbachtal

Skien in Alpbachtal

Jodelen, rodelen en skien in Alpbachtal in Oostenrijk. Ewout, Ursula en hun twee kinderen Renzo (10) en Djairo (7) gingen in februari vier dagen op wintersport vakantie in Alpbachtal in Oostenrijk. Vanuit een pension in Kramsach in Alpbachtal doen zij voor Kids Vakantiegids uitgebreid verslag van hun super-de-luxe ski vakantie!

Resort Bad Boekelo

Resort Bad Boekelo

Sandton Resort Bad Boekelo in Boekelo nodigde ons gezin uit voor een try-outweekend van het nieuwe animatieprogramma van Sandton Resort Bad Boekelo. Leuk, want hier in het mooie Twentse landschap, vlak bij Enschede, liggen onze roots. Wij zijn opgegroeid in Twente en kennen Bad Boekelo uit onze jeugd. Hier gingen we zwemmen in het zoute golfslagbad!

Noord Limburg met kinderen

Noord Limburg met kinderen

Noord Limburg, hoe leuk is dat? Journaliste Mirjam Kloppers ging een weekendje wandelen en fietsen in Noord Limburg. Op uitnodiging van Noord Limburg toerisme ging ze kijken hoe leuk een vakantie in Noord Limburg is voor gezinnen met kinderen. Lees mee en ontdek alles over Noord Limburg, van Nationaal Park De Maasduinen tot aan attractiepark Toverland in Sevenum.

Op avontuur in Miniatuur bij MiniWorld Rotterdam

Op avontuur in Miniatuur bij MiniWorld Rotterdam

MiniWorld Rotterdam viert haar naamswijziging én het vijfjarig jubileum. Dat vraagt natuurlijk om een feestje. En waar een leuk feestje is, daar is Kids Vakantiegids! Journalist Manon reist (per trein natuurlijk) naar MiniWorld Rotterdam om het feestje bij te wonen, en meteen dit supergave museum te checken. 

Luxemburg met kinderen

Luxemburg met kinderen

’s Ochtends al heel vroeg sta ik op. Vandaag ga ik met de trein naar Luxemburg. Luxemburg erg goed bereikbaar per trein. Via Maastricht kom ik in Belgie, waar ik moet overstappen in Luik. Dan nog een kleine treinrit van Luik naar Luxemburg Stad en ik ben aangekomen in het kleine land Luxemburg!

Zo leuk is Stayokay Ameland!

Zo leuk is Stayokay Ameland!

Journalist Mirjam Kloppers en haar gezin werden door het team van Stayokay Ameland uitgenodigd om de paasdagen bij hen door te brengen. Dat hoefden ze natuurlijk geen tweede keer te vragen! Mirjam, Gerd, Odin en Britte pakten hun koffers en stapten op de boot. Op naar het mooie Ameland!

Kinder- en Familie Halloween in MoviePark Germany

Kinder- en Familie Halloween in MoviePark Germany

Sinds oktober is van donderdag t/m zaterdag van 12 tot 17 uur Kinder- en Familie Halloween in MoviePark Germany. Journaliste Shari Pieneman, van Kids Vakantiegids, ging 16 oktober samen met haar zus en nichtjes (Beau 4 en Belle 2 jaar) op onderzoek uit!

Heksendoorn in Hellendoorn

Heksendoorn in Hellendoorn

Attractiepark Hellendoorn staat nog tot en met 30 oktober in het teken van heksen, monsters en ander gespuis. Dit griezelige evenement willen wij, journalistes Shari Pieneman en Nadi Zoetebier van Kids Vakantiegids, niet missen. Op naar Heksendoorn!

Op naar Speelparadijs Malkenschoten!

Op naar Speelparadijs Malkenschoten!

Ydwine ging 30 oktober samen met haar vakantiedetectives, Zhe (3 jaar) en Yehdu (5 jaar), op onderzoek uit! De kids zijn een beetje ongeduldig, want ze hebben nu al zin in het grote avontuur. Hoewel het er een beetje donker uitziet belooft het zeker een gezellige dag te worden!

Halloween in Europa-Park

Halloween in Europa-Park

Europa-Park bestaat 35 jaar en het is ook nog eens Halloween! Reden voor een feestje en tegelijkertijd een mooie gelegenheid om een bezoekje te brengen aan het pretpark! Journaliste Martine Etten van Kids Vakantiegids werd uitgenodigd mee te gaan naar Duitsland om Europa-Park en hotel Colosseo uit te testen!

Op avontuur in de natuur

Op avontuur in de natuur

Drie dagen midden in de natuur van Bergen op Zoom. Dat leek Marlies Evertsen wel wat! Samen met haar man en kids Koen (1) en Lukas (4) logeerde ze bij Stayokay hostel Bergen op Zoom in een huisje met speelbos in de achtertuin! Benieuwd naar hun ervaring? Lees dan snel het verslag Op avontuur in de natuur. 

Spetterpret in het Watermuseum

Spetterpret in het Watermuseum

Gave experimenten doen en tegelijkertijd van alles leren over zoet water… Dat zag Martine Etten, journaliste van Kids Vakantiegids, wel zitten! Op naar het Nederlands Watermuseum in Arnhem!

Op avontuur tussen de dieren in Natuurdiorama Holterberg

Op avontuur tussen de dieren in Natuurdiorama Holterberg

Midden in het bos op een fijne herfstmiddag avonturen beleven tussen de dieren. Wat is er fijner dan dat? Martine Etten, journaliste van Kids Vakantiegids, kon niet wachten! Samen met een vriendin trok zij naar Natuurdiorama op de Holterberg.

Allure of the seas

Allure of the seas

Allure of the Seas, het grootste cruiseschip ter wereld, maakte begin december haar eerste vaart. Ook journaliste Marlotte stapte aan boord van deze spiksplinternieuwe aanwinst van Royal Caribbean. Vanuit Fort Lauderdale in de USA cruiste zij drie dagen mee op de Allure of the Seas. Op deze super-de- luxe en zeer kindvriendelijke cruise ontmoette zij Shrek en al zijn Dreamworks vrienden en surfde ze over giga golven op de fantastische flowrider!

Grrrrrrriezelen in Oostende

Grrrrrrriezelen in Oostende

Op uitnodiging van Toerisme Vlaanderen pakte Kidsvakantiegids.nl de zwarte heksenhoed in de koffer en inspecteerde het 11e griezelfestival in het Vlaamse Oostende.

Gecheckt: Vakantiepark Oranje

Gecheckt: Vakantiepark Oranje

Op vakantie met een kind van 2, een kleuter van 4 en een dochter van 10, waar ga je dan heen? Journaliste Kim Jansen koos voor Vakantiepark Oranje, ook wel bekend als Pipodorp. Helaas is dit vakantiepark nu niet meer te boeken, maar dit report geeft wel aan hoe kids het vinden om op vakantie te gaan naar een vakantiepark met een pretpark in de achtertuin (Vakantiepark Slagharen is tegenwoordig een goed alternatief). 

Sprookjescamping de Vechtstreek

Sprookjescamping de Vechtstreek

'Dag als het Mag'! Wil jij kamperen met kinderen op een kindvriendelijke camping in Nederland? Dat kan! Kids Vakantiegids checkte  Sprookjescamping de Vechtstreek in Rheeze. De Sprookjescamping is een magische plek om met kinderen tussen 0 en 11 jaar te verblijven op nog geen twee uur rijafstand van Utrecht! Kom naar de Sprookjescamping en beleef de magie zelf! 'Doeiouwekoei'!

Bijzonder kamperen in Lorraine

Bijzonder kamperen in Lorraine

Op vakantie naar Frankrijk met kinderen? In het noorden van Frankrijk vind je la Lorraine. Kids Vakantiegids checkte deze schitterende Franse regio voor je tijdens de persreis ‘Bijzonder kamperen in de Lorraine´. En wat blijkt? Lorraine is een ideale vakantiebestemming voor een vakantie met kinderen!

Op ontdekkingstocht in de Auvergne

Op ontdekkingstocht in de Auvergne

De Auvergne is een streek in Frankrijk. Het bestaat uit 4 regio’s; Allier, Cantal, Haute Loire en Puy de Dôme. Ik - journaliste Nadi - ben voor Kids Vakantiegids op pad gegaan naar Allier, de bovenste regio van de Auvergne. Er is ontzettend veel te doen voor gezinnen met kinderen. Zo kan je hier actief in de natuur wandelen, fietsen of paardrijden, maar je kan ook op ontdekkingstocht naar het verleden!

Mette test nieuwe Spelotheek Preston Palace

Mette test nieuwe Spelotheek Preston Palace

Woensdag 9 november was de opening van de nieuwe Spelotheek van Preston Palace! Mette mocht als Kids Vakantiegids Detective aanwezig zijn bij de opening! Alle nieuwe speeltoestellen moesten natuurlijk grondig gekeurd worden! Wat vond Mette van de Spelotheek?

Zwaantjes kijken bij het Zwanenmeer van Holland Opera

Zwaantjes kijken bij het Zwanenmeer van Holland Opera

Holland Opera heeft deze winter een leuke opera voor kinderen vanaf zes jaar. Terwijl buiten de temperatuur nauwelijks onder nul komt, dwarrelen er bij het Zwanenmeer sneeuwvlokjes naar beneden!

Op kids vakantie in Alcossebre, Spanje

Op kids vakantie in Alcossebre, Spanje

Op zoek naar een kindvriendelijke vakantie aan de Spaanse Costa's? Kids Vakantiegids checkte de badplaats Alcossebre aan de Costa de Azahar. Conclusie: heerlijk strandweer in het voor- én naseizoen, mooie kindvriendelijke stranden, superveel leuke speeltuinen en heerlijk ijs!