Sprookjescamping de Vechtstreek

Sprookjescamping de Vechtstreek

'Dag als het Mag'! Wil jij kamperen met kinderen op een kindvriendelijke camping in Nederland? Dat kan! Kids Vakantiegids checkte  Sprookjescamping de Vechtstreek in Rheeze. De Sprookjescamping is een magische plek om met kinderen tussen 0 en 11 jaar te verblijven op nog geen twee uur rijafstand van Utrecht! Kom naar de Sprookjescamping en beleef de magie zelf! 'Doeiouwekoei'!

'Dag als het Mag'! Wil jij kamperen met kinderen op een kindvriendelijke camping in Nederland? Dat kan! Kids Vakantiegids checkte  Sprookjescamping de Vechtstreek in Rheeze. De Sprookjescamping is een magische plek om met kinderen tussen 0 en 11 jaar te verblijven op nog geen twee uur rijafstand van Utrecht! Kom naar de Sprookjescamping en beleef de magie zelf! 'Doeiouwekoei'!

Onderweg naar Sprookjescamping de Vechtstreek

Vrijdagmiddag om 14h00 staan mijn nichtjes voor de deur om me op te pikken voor ons magische avontuur op de Sprookjescamping. Ik ben nog geen seconde in de auto en de boefjes van 5 en 2 beginnen al. ‘Gaan we dan NU naar de Sprookjescamping?’. De meiden, Beau en Belle, zijn op van de zenuwen.. Een ontmoeting met Hannah de Heldhaftige en Droesem de draak is als een sprookje die werkelijkheid gaat worden. Het is één drama in de auto. De meiden hebben amper geslapen van de spanning en zijn een beetje humeurig. Voordeel is dat de ladies zo moe zijn dat zij halverwege de reis in slaap vallen en van de bekende ‘Dag als het mag’ groet pas weer wakker worden. Het sprookjesavontuur kan beginnen!

Dag als het mag!

Eenmaal aangekomen op de Sprookjescamping worden we vrolijk begroet door de dames bij de receptie: ‘Dag als het mag’! Nadat de kids hun sprookjesgeld hebben ontvangen zijn ze erg snel afgeleid door het waanzinnige speelschip en vinden zij zelf hun weg naar buiten. Terwijl ik verder het programma en de sleutels aanneem van onze toercaravan bij de Drakengrotten. Na een kort moment in de speeltuin gaan we dan op weg naar onze verblijfplek voor de aankomende 2 nachten in de Drakengrotten. We komen uit bij een moderne toercaravan voorzien van een aangenaam interieur. De meiden hebben gelijk hun plekje al gevonden in het stapelbed en vinden de nachtlampjes met Droesem helemaal te gek! Terwijl de kids buiten spelen in de speeltuin (voor de toercaravan) gaan wij de auto uitpakken. Beau komt tien minuutjes later al weer terug. Ze heeft al zoveel nieuwe vriendjes gemaakt ze wil nu al niet meer naar huis!

Sprookjesachtige verblijven in fabelachtige ‘landen’

Bij Sprookjescamping de Vechtstreek kan je verblijven in een chalet, toercaravan, waard tent, sprookjeskota of een trekkershut. Deze verblijven liggen verspreid over 5 sprookjesachtige ‘landen’; Feeëndans, Bloementuin, het Kikkerland, het Kabouterwoud of de Drakengrotten. Ieder ‘sprookjesland’ wordt gekenmerkt door zijn eigen sprookjesheld. Zo heb je Tati de Toffe Toverfee, Maartje Mensbloem, Lodewijk de Kikkerprins, Kabor de Kabouter en Droesem de Draak, handig voor kinderen om te herkennen! Bij ieder fabelachtig land zijn er voldoende speelvoorzieningen waardoor kids altijd kunnen spelen. Zelfs wanneer papa en mama lekker voor hun verblijf zitten!

Belle 2 jaar: 'Kijk Tante Sha-li een Dlaak, Kijk!' Zegt ze over Droesem de Draak bij de ingang van de Drakengrotten.

Op avontuur!

Nadat de auto is uitgepakt en de toercaravan is ingepakt gaat de verkenningstocht beginnen. Allereerst verkennen we de sanitaire voorzieningen. Zelfs in sprookjesland moeten de meiden toch een vluchtig toiletbezoekje brengen. Ogen van dolle pret bij de kinderwc. Even rondkijken door ‘De Waterbron’ laat ons gauw inzien dat dit een echt sprookje is voor kids. Wasbakken op allerlei hoogtes, familiedouches en aparte kinderdouches met op de achtergrond een gezellig deuntje. Kinderen voelen zich hier gewoon een beetje grote mensen! Na ‘De Waterbron’ lopen we richting Familierestaurant de Kasteelkeuken. Ook hier hebben de kids dolle pret. We worden vriendelijk verwelkomt en de kids verdwijnen in de speelhoek. Moeilijkheden met eten? Voor het eerst hebben Beau en Belle dat niet. Ze mogen zelf langs het kinderbuffet om patatjes, pannekoekjes, fricandelletjes en nog veel meer op te scheppen. Dat is pas smikkelen! Een beetje uit concentratie zijn ze wel wanneer Droesem de Draak binnen komt. Al wiebelend zitten ze te wachten tot ook Droesem een verhaaltje bij ons aan tafel komt maken. Daar komt Droesem dan… Droesem is benieuwd of ook wij naar de Sprokkelplaats komen om te kijken naar het theater.. Beau en Belle ‘Ja toch mama, ja toch mama??!’. Er wordt snel afgerekend zodat we geen minuut hoeven te missen van het theater!

Beau 5 jaar: ‘Mama jij moet buiten wachten, dit is een kinderwc hoor…’ zegt Beau terwijl ze het deurtje achter zich dicht trekt.

Knuffeltheater en Sprookjesdisco

Daar komt de Bumpiejeep met Hannah de Heldhaftige aangereden met alle kinderen achter zich aan. De Bumpiejeep haalt dagelijks alle kids op om mee te gaan naar de Sprokkelplaats om samen het Knuffeltheater te beleven. Eenmaal binnen blijkt al gauw dat de kinderen weten wat er komen gaat. De kinderen zitten in het midden en de ouders er om heen, er klinkt een luid geroep om Hannah de Heldhaftige en Bumpie de Beer… De lichten dimmen en daar komen ze dan! Hannah de Heldhaftige begint te zingen en alle kinderen zingen uit volle borst mee… Binnen no time kennen ook Beau en Belle de tekst en zingen zij vrolijk mee. Bij het Knuffeltheather is het voor kids van alle leeftijden lachen, gieren en brullen. Kinderen worden uit het publiek gehaald, roepen luid en nemen vrolijk deel aan het theater. Aan het eind van het theater wordt er nog een lied gezongen waarbij er allemaal kleine lampjes gaan stralen waardoor het lijkt alsof je onder de sterren zit.. Beau en Belle vonden het prachtig! Na het theater staan alle kinderen op en beginnen woest te swingen.. Het is tijd voor de SPROOKJESDISCO! Andere kindjes van de camping pakken Beau en Belle bij de hand en leren de dames gauw de passen.

Beau 5 jaar: 'Mam wij zijn daar, met Sven jeweetwel die jongen die ook in de Drakengrotten slaapt'. Daar gingen de dames hand in hand swingen met leeftijdsgenootjes.

Tanden poetsen met Tati de Toffe Toverfee

Na de sprookjesdisco lopen we langzaamaan terug naar de Drakengrotten. Beau en Belle zijn op van enthousiasme.. Het liedje van ‘Dag als het mag en Doeiouwekoei’ zit er helemaal in en wordt luidkeels gezongen. Bij de toercaravan pakken we gauw de spulletjes om daarna richting ‘De Waterbron’ te gaan. Terwijl de kids onder de douche staan hoor ik ineens vrolijkheid op de gang. Daar stond Tati de Toffe Toverfee samen met allemaal kindjes de tanden te poetsen. Een feestje om naar te kijken!

Tati’s Kliederclub

Met Tati de Toffe Toverfee is iedere ochtend tussen 10.00 en 10.45 ultrafun te beleven. Als jij dan al klaarwakker bent kun je lekker komen knutselen! De Sprookjescamping organiseert vaak themaweekenden, zo is er tijdens ons bezoek (vrijdag 13 mei t/m zondag 16 mei) het Skelterweekend. Op zaterdag 14 mei kun je je eigen (of gehuurde) fiets of skelter versieren om vervolgens mee te doen aan de skelteroptocht. Helaas is onze Belle hier iets te jong én ongeduldig voor dus besluiten we zelf een fiets te huren om de buurt te verkennen.

De omgeving

Nadat we de kaart hebben bekeken en twee fietsen met kinderzitje hebben gehuurd zetten we onze fietstocht in. Er blijkt van alles in de omgeving te doen te zijn. Zo kun je naar de Kinderboerderij, de geitenmelkerij, een kano huren of speuren naar sporen in Ommen. Wij kiezen uiteindelijk voor de Kinderboerderij. We worden gewaarschuwd dat het een redelijk stukje fietsen is (45min) maar nemen de uitdaging van harte aan. Eenmaal op de fiets is het genieten van de groene omgeving, de kleine paadjes en alles wat je erom heen ziet. Bij aankomst op de Sprookjescamping krijg je een kaart. Het is een duidelijke kaart waardoor je je route zo kan vinden! Eenmaal op Kinderboerderij de Zwieseborg aangekomen drinken we een kop thee en besluiten dan de dieren te gaan knuffelen. De Kinderboerderij heeft een leuke knuffelhoek voor kids en een mooie speelweide.

Meet en Greet met Roary de racewagen en Sprookjesfiguren

Op de terugweg besluiten we in het centrum van Hardenberg een korte lunchstop in te lassen om vervolgens terug te gaan richting de Sprookjescamping. Het centrum van Hardenberg ligt op ca. 15 minuten fietsen van de Sprookjescamping. Eenmaal terug op de camping gaan we nog naar Grote Chris voor een spannende Meet en Greet. Ondanks dat Grote Chris de held van de twee dames is moet tante Shari toch echt mee op de foto. Na het kiekje met grote Chris en Roary zijn er genoeg mogelijkheden om met de Sprookjesfiguren op de foto te gaan. Hannah de Heldhaftige, Tati de Toffe Toverfee, Droesem de Draak en de Botterbaas van de Botteriken zijn allemaal aanwezig. De kinderen worden helemaal dol. Het mooie aan de Sprookjescamping is dat het echt om de kinderen draait. De kinderen hebben de tijd van hun leven. De Sprookjesfiguren nemen alle tijd en zorgen dat alle kindjes aan de beurt komen.

Lol in de toercaravan

Na een lange dag zijn de kinderen op van vermoeidheid. Daarom besluiten we vandaag niet achter de Bumpiejeep te lopen maar de kids vroeg naar bed te doen. Dit keer koken we zelf in onze toercaravan en wassen we met zijn viertjes af. Na het afwassen wordt er gedoucht en bij de caravan nog een dvdtje gekeken. Voordat de dvd is afgelopen kruipen de kinderen uit zichzelf al in bed. Het Droesem de Draak lampje aan en slapen maar!

Doeiouwekoei!

Zondag is de dag van ons vertrek. Nadat we heerlijk hebben ontbeten gaan de kids richting speeltuin voor de toercaravan. Petie en ik pakken langzaam de auto weer in en begeven ons richting uitgang. Bij de receptie worden we wederom welkom geheten met 'Dag als het mag' vol enthousiasme antwoorden de meiden 'Dag als het mag'! Jammer genoeg hebben we nog niet genoeg sprookjesgeld om een souvenir van te halen. Toch mogen beide meiden een leuk kadootje uitzoeken. Volgende keer sparen we verder met het Sprookjesgeld en beleven we de magie van de Sprookjescamping opnieuw, want terugkomen.... dat doen we zeker nog een keer! Wanneer we naar buiten lopen zeggen we alle vier: 'Doeiouwekoei!'.

Beau (5 jaar) Belle (2 jaar): 'Mama gaan we volgend weekend weer? Straks is het Sprookjesgeld niets meer waard..'

Kinderactiviteiten op Sprookjescamping de Vechtstreek

Dat de Sprookjescamping de Vechtstreek een super kindvriendelijke camping is staat als een paal boven water! Zo kun je er nog veel meer doen dan wij hebben gedaan. Naast het Sprookjestheather en de Sprookjesdisco kun je er ook zwemmen, een kinderfiets of een stoere skelter huren en vakantievriendjes ontmoeten bij de kinderclubs van de Sprookjescamping.

- Kinderclubs bij de Sprookjescamping
Op de Sprookjescamping is er een dagelijks programma voor de kinderen. Vervelen is er echt niet bij! De camping weet dat een kleintje van drie andere dingen leuk vindt dan een stoertje die al negen is. Daarom heeft de camping vier kinderclubs. Ingedeeld naar leeftijdscategorie, zodat activiteiten gesplitst kunnen worden.

- De Magische Elfjes (van 0 t/m 2 jaar)
- De Ondeugende Beren (van 2 t/m 4 jaar)
- De Stoere Draken (van 5 t/m 6 jaar)
- De Buddy's (van 7 tot 11 jaar)

Zo is er bijvoorbeeld een bosmiddag voor de Buddyclub, een knuffel halfuurtje voor de Magische Elfjes, dansspelletjes voor de Ondeugende Beren en een ruiluurtje voor de Stoere Draken. Ook voor papa’s en mama’s is er genoeg te doen. Zij kunnen volleyballen, klaverjassen of meerennen met de ochtendjog!

- Waterpret

De Sprookjescamping beschikt over echte waterspeelparadijzen. Zo heb je het buitenparadijs; de Botterikenfabriek en het binnenparadijs met Hannah’s Kasteel. In de zomer van 2011 komt er ook nog een diep zwembad. Naast de zwembaden kun je lekker zwemmen bij strandmeer Oldemeijer, op 200m afstand van de camping, of vissen in de Elfenvijver!

Toegang tot het zwembad is gratis voor de camping gasten.

- Speeltuinen en een trampoline

De speeltuinen op de camping zijn geschikt voor alle leeftijden. Je vindt er schommels, klimtoestellen en touwen waar de kids kunnen klauteren en slingeren. Daarnaast is er een coole trampoline en is er een stoer muziekspel!

- Fietsen en skelters huren

Fietsen en skelters kunnen per dagdeel of voor een hele dag gehuurd worden. Voor een balansbike of skelter betaal je voor een dagdeel € 7,50 en voor een loopfiets €5,-. Voor een hele dag betaal je €10,50 voor een fiets met kinderzitje en €6,50 voor een kinderfiets.

- GPS tochten

Ben jij sportief aangelegd? Huur dan een GPS apparaat en struin door het stuifduin de 'Rheezerbelten'. Er zijn 2 routes de 2 uur durende korte route en de 4 uur durende lange route.

- Ontspannende wandeling

Vanaf de Sprookjescamping zijn er verschillende wandelroutes door de mooie omgeving. Zo is er een Kampmanskuiltjesroute (4km), het Natuurpad (3km) en de Blauwe Bospadroute (4km). Meer informatie kun je bij de receptie vragen.

Naast deze leuke kinderactiviteiten op Sprookjescamping de Vechtstreek kun je ook nog allerlei gave uitstapjes maken met de kids in de buurt van de camping.

Praktische informatie

  • Vanuit Utrecht is het ca. 1,5 uur rijden naar Sprookjescamping de Vechtstreek in Rheeze.
  • Wil jij ook graag een bezoek brengen aan de Sprookjescamping? Boek dan snel je verblijf op Sprookjescamping.nl.

Deel sterren uit!

Ik geef Sprookjescamping de Vechtstreek:

Score: 4 sterren uit 4 beoordelingen

Lees meer ▾
Artikelen & tips van de redactie
Gecheckt: Sprookjescamping & Sprookjesschool

Gecheckt: Sprookjescamping & Sprookjesschool

Op 13 september gebeurde er iets heel bijzonders op de Sprookjescamping. De Sprookjesschool opende haar deuren! En Kids Vakantiegids Detective Roos (3 jaar) mocht er bij zijn! Vanuit een supergave toercaravan heeft ze een sprookjesachtig weekend beleefd. Dag als het mag!

Kids Vakantiegids Detective @ Ernst, Bobbie en de rest

Kids Vakantiegids Detective @ Ernst, Bobbie en de rest

Kids Vakantiegids Detective Roos mocht op 12 oktober naar de nieuwste show van Ernst, Bobbie en de rest: Wij willen water. Een super spannend optreden, met zelfs een uitstapje naar het exotische Afrika!  

Avonturenpark Hellendoorn opent nieuwe attractie

Avonturenpark Hellendoorn opent nieuwe attractie

Avonturenpark Hellendoorn opent de nieuwe attractie De Berenboom in Dreumesland, als huis voor Baba en Belle! De allerkleinste avonturiers kunnen hier het leuke berenstel ontmoeten en er vinden leuke activiteiten plaats! Hoe leuk is dat?

Zwarte Cross: een waar Blagenparadijs

Zwarte Cross: een waar Blagenparadijs

Afgelopen weekend was het weer zo ver: het jaarlijkse Zwarte Cross festival in Lichtenvoorde. Kids Vakantiegids was aanwezig om te kijken of er ook voor de kleine blagen een onvergetelijk avontuur te ontdekken was!

Op avontuur bij Hof van Saksen in Nooitgedacht en verder!

Op avontuur bij Hof van Saksen in Nooitgedacht en verder!

Kids Vakantiegids trok er in de herfstvakantie op uit en bezocht samen met het Kids Vakantiegids Detective team twee compleet vernieuwde en zeer kindvreindelijke vakantieadresjes in Drenthe. Ze checkten het gerestylede en super-de-luxe vakantiepark Hof van Saksen in Nooitgedacht en bezochten ook nog even Hotel de Bonte Wever in Assen!

Gigagaaf Graubünden

Gigagaaf Graubünden

Naar Zwitserland met kinderen? Dan is de super kindvriendelijke regio Graubünden absoluut jouw place to be! Kids Vakantiegids ging je voor naar het nummer 1 vakantiegebied van Zwitserland. 

Gecheckt: Landal in Limburg

Gecheckt: Landal in Limburg

Glooiende heuvels, rivierdalen, bossen met klaterende riviertjes om in te spelen. De redactie van Kids Vakantiegids ging op persreis naar Landal in Limburg en ontdekte hoe mooi het hier is. Lees mee en ontdek dit mooie stukje buitenland in ons eigen Nederland!

Kids Vakantiegids Detectives @ Antalya

Kids Vakantiegids Detectives @ Antalya

Wij werden gevraagd of we een weekendje met het Kids Vakantiedetective team mee wilden naar Antalya in Turkije. Daar mochten we met een elftal detectives het Kids VakantieTip! keurmerk uitreiken aan hotel Royal Wings! Tja, wat zeg je dan? Ja, natuurlijk!  Door Dominique van Leeuwen (14 jaar) en Saartje Peereboom Voller (14 jaar)

Gecheckt: Landal Esonstad

Gecheckt: Landal Esonstad

Op zoek naar een uniek vakantiepark in Friesland? Check Landal Esonstad in het Friese Anjum! De Kids Vakantiegids detectives gingen je voor. Zij checkten het park, spotten zeehondjes op de Waddenzee, beoefenden gave watersporten en ze maakten een uitje naar Schiermonnikoog.

Kids Vakantiegids Detectives @Toverland

Kids Vakantiegids Detectives @Toverland

Het is zaterdagochtend, stralend weer en we zijn onderweg naar Toverland! We parkeren de auto en het leuke muziekje brengt ons gelijk al in de stemming. We hebben er zin in!

Safaripark Beekse Bergen

Safaripark Beekse Bergen

Kids Vakantiegids on tour naar Safaripark Beekse Bergen Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek. Hoe leuk is dat? Journalistes Mayke en Nadi gingen op safari tussen de dieren in Safaripark Beekse Bergen! Een spannende safari door safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek.

Naar Turkije met de kinderen

Naar Turkije met de kinderen

Naar Turkije met kinderen? Kids Vakantiegids ging je voor. Op uitnodiging van Corendon verkenden we in de meivakantie het Turkse schiereiland Bodrum. Hier vierden we vakantie in een vakantievilla met prive zwembad op Turquiose vakantiepark! Een super vakantie vol zon, zee en vrolijke kids. Lees mee!

Rondreis LEGOLAND

Rondreis LEGOLAND

Gewapend met foto en filmcamera reisde het Kids Vakantiedetective team een week door Denemarken. De rondreis startte met een overnachting in het onwijs populaire LEGOLAND Hotel. Na dit LEGO avontuur stond een midweek in een vakantiepark pal aan het strand in Denemarken op het programma. Het laatste weekend logeerden de detectives in het spiksplinternieuwe LEGOLAND Billund Resort - Vakantiepark Lalandia, dat net als LEGOLAND Hotel bij LEGOLAND Billund ligt. Lees mee en ontdek hoe gaaf een kindvriendelijke rondreis in Denemarken is!

Getest, de luxe Tendi lodgetenten op camping Bad Hoophuizen

Getest, de luxe Tendi lodgetenten op camping Bad Hoophuizen

Op zoek naar een te gekke surfspot voor kids? De redactie van Kids Vakantiegids spotte een toppertje aan het Veluwemeer, camping Bad Hoophuizen. We sliepen pal aan het meer in een luxe safaritent, met de surfboards voor de deur! Een droomplek voor waterratjes!

Gecheckt: Kampeerdorp de Zandstuve

Gecheckt: Kampeerdorp de Zandstuve

Op uitnodiging van Kampeerdorp de Zandstuve mochten Kids Vakantiegids Detectives Lukas (5) en Koen (2) drie dagen en twee nachtjes deze te gekke camping checken. De voorpret begon al met de super leuke uitnodiging in de vorm van Cobus de Uil. Dus: tassen ingepakt, lekkers mee voor onderweg en let’s go! Stuufhoi!

Vakantie & Attractiepark Duinrell

Vakantie & Attractiepark Duinrell

Kids Vakantiegids vertrok met de drie Kids Vakantiedetectives Ryan (10 jaar), Joël (8 jaar) en Kimberly (5 jaar) een weekend naar Vakantie & Attractiepark Duinrell. Zij beleefden twee doldwaze dagen in Duinrell, met het gaafste waterpark van Nederland!

Kamperen nabij Parijs!

Kamperen nabij Parijs!

De twee Kids Vakantiedetectives De Bot checkten in de herfstvakantie Camping de la Croix du Vieux Pont in het plaatsje Berny Rivière in Frankrijk, een leuke camping nabij Parijs. Samen met hun ouders vierden ze de herfstvakantie in een luxe houten cottage. Ze speelden in de speeltuin van de camping, doken in het zwembad, bezochten Sea Life en beklommen de Eiffeltoren in Parijs! Lees mee!

Estifun in La Roche en Ardenne

Estifun in La Roche en Ardenne

In het pinksterweekend reisde ik (Suzanne Jansen) mee met het Estifunteam van Estivant Vakanties naar La Roche en Ardennes. Een van hun leukste 1-oudervakantie bestemmingen.  De kampeerspullen werden ingepakt. De lens van de camera werd op scherp gesteld.  En zowel de zonnebrand als het regenpak gingen mee in de koffer.  Ik was klaar voor een weekend vol survivals als klimmen, kanoën en abseilen, maar vooral veel Esti-fun..

Kindvriendelijke vakantie Spanje

Kindvriendelijke vakantie Spanje

Op zoek naar een kindvriendelijke vakantie in Spanje? Kids Vakantiegids bezocht de kindvriendelijke vakantie regio Catalunya in Spanje. Journaliste Marlotte en Kids Vakantiedetective Quentin (10 jaar) stapten in het vliegtuig en bezochten de Costa Brava en de Costa Daurada in Catalunya. Zo bezochten ze in de Costa Brava Camp Nou in Barcelona, Camping El Delfin Verde en l’Estartit.

Preston Palace

Preston Palace

Een all inclusive hotel met een subtropisch zwemparadijs, een indoor kermis, bowlingbanen en… midgetgolf! We hebben het over Preston Palace in Almelo, een waar vakantieparadijs voor kids! Kids Vakantiegids ging je voor en verbleef een weekendje in dit super kindvriendelijke all inclusive hotel. Hier kun je lekker goedkoop een waanzinnig weekendje weg in Overijssel. Lees mee…

Chateau de Drancourt

Chateau de Drancourt

Op vakantie met de kinderen naar Frankrijk? Maar liever niet te ver rijden? Kids Vakantiegids checkte kindercamping Chateau de Drancourt in Frankrijk. Een mooie viersterren camping bij het dorpje Valery sur somme in Picardie, een Frans departement dat op vijf uur rijden vanaf Utrecht ligt.  Een prachtige plek voor een vakantie met de kinderen in Frankrijk, want Chateau de Drancourt ligt middenin de groene heuvels en vlak aan het strand!

Kids Vakantiegids checkt Europa-Park Duitsland

Kids Vakantiegids checkt Europa-Park Duitsland

Europapark nodigde Kids Vakantiegids uit om haar pretpark , de hotels en de camping te beoordelen. Europapark wilden we wel eens zien. Zo stapten we – Marlotte en Damian (11 jaar) in de auto en 6 uur later arriveerden we bij Europapark in het plaatsje Rust in Duitsland.

Een Keycamp Nijntje stacaravan op Duinrell

Een Keycamp Nijntje stacaravan op Duinrell

Geliefd bij baby’s, peuters en hun ouders: Nijntje. Dick Bruna’s creatie is niet voor niets al jarenlang een groot succes over de hele wereld. Een vakantie in een nijntje stacaravan is dus helemaal geweldig met jonge kinderen. De nijntje stacaravan werd getest door doorgewinterde reisjournalist Linda Korsten, samen met haar zoontje (2,5 jaar), man en ouders.

Op rondreis door Costa Rica met kinderen

Op rondreis door Costa Rica met kinderen

Na 23 dagen Costa Rica kunnen wij volmondig zeggen: Costa Rica is prima te doen met jonge, avontuurlijke natuurliefhebbers! Costa Rica heeft zoveel te bieden! In Costa Rica zeggen de mensen als groet: Pura Vida, dat betekent dat het leven is om van te genieten. Dit is daar dan ook niet zo moeilijk. Daar kwamen wij al snel achter.

Het Betere Boerenbed - Boerderij 'Landgoed Volenbeek' in Ermelo

Het Betere Boerenbed - Boerderij 'Landgoed Volenbeek' in Ermelo

Ben jij op zoek naar een boerderij vakantie in Nederland? Dan vind jij bij Het Betere Boerenbed precies wat je zoekt! Kids Vakantiegids checkte speciaal voor jou boerderij het Landgoed Volenbeek in Ermelo. Bij de boerderij beleef je gezellige tijden met de boer en al zijn dieren en dat op ca. 45 autominuten afstand van Utrecht! Pak je tas in met je kaplaarzen, warme pyama en zaklantaarn en ga zelf op boerderij avontuur! Het is superkoel!

Plopsaland Coevorden

Plopsaland Coevorden

Plopsaland Coevorden is open! Speciaal voor jou checkte journaliste Mayke en kidsreporters Kim (11), Demi (8) en Nick (8) het spiksplinternieuwe Plopsa Indoor in Coevorden. Wat ze van Plopsaland Coevorden vonden? Supergaaf! Lees mee en ontdek hoe leuk het hier is.

Noord Cyprus met de eerste Corendon vlucht

Noord Cyprus met de eerste Corendon vlucht

De eerste vlucht van Corendon Vliegvakanties landde op 8 april 2010 op Noord Cyprus. Dit onontdekte gedeelte van Cyprus is niet erg toeristisch, maar toch zeker de moeite waard! Journaliste Mayke Bos reisde mee en checkte dit Turkse gedeelte van Cyprus.

Camping Beerze Bulten

Camping Beerze Bulten

Kids Vakantiegids on tour naar het Giga Konijnenhol van camping Beerze Bulten. Reden? De première van de nieuwe musical ‘Bultje in Las Vegas’ in het Giga Konijnenhol van camping Beerze Bulten! Deze mag je zeker niet missen! Journaliste Mayke ging op pad naar camping Beerze Bulten en doet verslag.

Gecheckt: all inclusive hotel De Bonte Wever

Gecheckt: all inclusive hotel De Bonte Wever

De Bonte Wever in het groene Drenthe is een stijlvol all inclusive hotel met subtropisch zwemparadijs en een indoor KNSB ijsbaan. Een ideaal adresje voor een vakantie in Nederland met kinderen, want dit hotel ligt ook nog eens vlakbij Autotron, Speelstad Oranje en de Hunebedden. Kids Vakantiegids nam de proef op de som en checkte hoe leuk het hier is.

Youpi! Lodge en Prinsessenbehandeling  @ Beerze Bulten

Youpi! Lodge en Prinsessenbehandeling @ Beerze Bulten

Journaliste Shari Pieneman checkte samen met haar twee nichtjes, Beau (5) en Belle (2,5) de Youpi! Lodge op kindercamping Beerze Bulten. Hier beleefden zij het ultieme Youpi! De Poepie gevoel en ondergingen zij een super-de-luxe prinsessenbehandeling in de wellness.

Naar de sneeuw met Estivant

Naar de sneeuw met Estivant

Ben jij benieuwd hoe een wintersport met Estivant eruitziet? Kids Vakantiegids nam de proef op de som. We gingen een week met Estivant mee op wintersport naar het Oostenrijkse Zell am Ziller. Eén ding staat vast: tijdens een wintersport met Estivant is sneeuwpret gegarandeerd!

Kids Vakantiegids Detectives @ Toverland Sevenum

Kids Vakantiegids Detectives @ Toverland Sevenum

It’s a kind of Magic…! In Noord Limburg ligt bij het plaatsje Sevenum het attractiepark Toverland. We komen meteen in de goede sfeer. De laatste rotonde vóór attractiepark Toverland is al betoverend mooi. We parkeren onze auto en horen meteen leuke muziekdeuntjes uit de grond komen. We hebben er zin in!

Futuroscope

Futuroscope

Pretpark Futuroscope in het Franse Poitiers prikkelt al je zintuigen. Wat dacht je van een doldwaze rit op een lievebeersbeestje?  Nat  geniest worden door een verkouden boom?  Oog in oog staan met dieren uit de toekomst en tijdens een diner zo lekker eten dat er stoom uit je neus komt?  Klinken deze attracties als toekomstmuziek? Nou, niet in het pretpark Futuroscope!

Skien in Alpbachtal

Skien in Alpbachtal

Jodelen, rodelen en skien in Alpbachtal in Oostenrijk. Ewout, Ursula en hun twee kinderen Renzo (10) en Djairo (7) gingen in februari vier dagen op wintersport vakantie in Alpbachtal in Oostenrijk. Vanuit een pension in Kramsach in Alpbachtal doen zij voor Kids Vakantiegids uitgebreid verslag van hun super-de-luxe ski vakantie!

Resort Bad Boekelo

Resort Bad Boekelo

Sandton Resort Bad Boekelo in Boekelo nodigde ons gezin uit voor een try-outweekend van het nieuwe animatieprogramma van Sandton Resort Bad Boekelo. Leuk, want hier in het mooie Twentse landschap, vlak bij Enschede, liggen onze roots. Wij zijn opgegroeid in Twente en kennen Bad Boekelo uit onze jeugd. Hier gingen we zwemmen in het zoute golfslagbad!

Noord Limburg met kinderen

Noord Limburg met kinderen

Noord Limburg, hoe leuk is dat? Journaliste Mirjam Kloppers ging een weekendje wandelen en fietsen in Noord Limburg. Op uitnodiging van Noord Limburg toerisme ging ze kijken hoe leuk een vakantie in Noord Limburg is voor gezinnen met kinderen. Lees mee en ontdek alles over Noord Limburg, van Nationaal Park De Maasduinen tot aan attractiepark Toverland in Sevenum.

Op avontuur in Miniatuur bij MiniWorld Rotterdam

Op avontuur in Miniatuur bij MiniWorld Rotterdam

MiniWorld Rotterdam viert haar naamswijziging én het vijfjarig jubileum. Dat vraagt natuurlijk om een feestje. En waar een leuk feestje is, daar is Kids Vakantiegids! Journalist Manon reist (per trein natuurlijk) naar MiniWorld Rotterdam om het feestje bij te wonen, en meteen dit supergave museum te checken. 

Naar de Kitzbuheler Alpen in Tirol

Naar de Kitzbuheler Alpen in Tirol

Laura de Bot, uitgever van ‘Bewuste Ouders’, reisde samen met haar gezin naar de Kitzbüheler Alpen in Tirol, Oostenrijk. Vanuit de bekende wintersport plaats Westendorf ontdekten zij hoe leuk het hier is in de zomer! Zeker voor ouders en kinderen, die van een actieve vakantie houden, is het hier super.  

Luxemburg met kinderen

Luxemburg met kinderen

’s Ochtends al heel vroeg sta ik op. Vandaag ga ik met de trein naar Luxemburg. Luxemburg erg goed bereikbaar per trein. Via Maastricht kom ik in Belgie, waar ik moet overstappen in Luik. Dan nog een kleine treinrit van Luik naar Luxemburg Stad en ik ben aangekomen in het kleine land Luxemburg!

Zo leuk is Stayokay Ameland!

Zo leuk is Stayokay Ameland!

Journalist Mirjam Kloppers en haar gezin werden door het team van Stayokay Ameland uitgenodigd om de paasdagen bij hen door te brengen. Dat hoefden ze natuurlijk geen tweede keer te vragen! Mirjam, Gerd, Odin en Britte pakten hun koffers en stapten op de boot. Op naar het mooie Ameland!

Kinder- en Familie Halloween in MoviePark Germany

Kinder- en Familie Halloween in MoviePark Germany

Sinds oktober is van donderdag t/m zaterdag van 12 tot 17 uur Kinder- en Familie Halloween in MoviePark Germany. Journaliste Shari Pieneman, van Kids Vakantiegids, ging 16 oktober samen met haar zus en nichtjes (Beau 4 en Belle 2 jaar) op onderzoek uit!

Heksendoorn in Hellendoorn

Heksendoorn in Hellendoorn

Attractiepark Hellendoorn staat nog tot en met 30 oktober in het teken van heksen, monsters en ander gespuis. Dit griezelige evenement willen wij, journalistes Shari Pieneman en Nadi Zoetebier van Kids Vakantiegids, niet missen. Op naar Heksendoorn!

Op naar Speelparadijs Malkenschoten!

Op naar Speelparadijs Malkenschoten!

Ydwine ging 30 oktober samen met haar vakantiedetectives, Zhe (3 jaar) en Yehdu (5 jaar), op onderzoek uit! De kids zijn een beetje ongeduldig, want ze hebben nu al zin in het grote avontuur. Hoewel het er een beetje donker uitziet belooft het zeker een gezellige dag te worden!

Halloween in Europa-Park

Halloween in Europa-Park

Europa-Park bestaat 35 jaar en het is ook nog eens Halloween! Reden voor een feestje en tegelijkertijd een mooie gelegenheid om een bezoekje te brengen aan het pretpark! Journaliste Martine Etten van Kids Vakantiegids werd uitgenodigd mee te gaan naar Duitsland om Europa-Park en hotel Colosseo uit te testen!

Op avontuur in de natuur

Op avontuur in de natuur

Drie dagen midden in de natuur van Bergen op Zoom. Dat leek Marlies Evertsen wel wat! Samen met haar man en kids Koen (1) en Lukas (4) logeerde ze bij Stayokay hostel Bergen op Zoom in een huisje met speelbos in de achtertuin! Benieuwd naar hun ervaring? Lees dan snel het verslag Op avontuur in de natuur. 

Spetterpret in het Watermuseum

Spetterpret in het Watermuseum

Gave experimenten doen en tegelijkertijd van alles leren over zoet water… Dat zag Martine Etten, journaliste van Kids Vakantiegids, wel zitten! Op naar het Nederlands Watermuseum in Arnhem!

Op avontuur tussen de dieren in Natuurdiorama Holterberg

Op avontuur tussen de dieren in Natuurdiorama Holterberg

Midden in het bos op een fijne herfstmiddag avonturen beleven tussen de dieren. Wat is er fijner dan dat? Martine Etten, journaliste van Kids Vakantiegids, kon niet wachten! Samen met een vriendin trok zij naar Natuurdiorama op de Holterberg.

Allure of the seas

Allure of the seas

Allure of the Seas, het grootste cruiseschip ter wereld, maakte begin december haar eerste vaart. Ook journaliste Marlotte stapte aan boord van deze spiksplinternieuwe aanwinst van Royal Caribbean. Vanuit Fort Lauderdale in de USA cruiste zij drie dagen mee op de Allure of the Seas. Op deze super-de- luxe en zeer kindvriendelijke cruise ontmoette zij Shrek en al zijn Dreamworks vrienden en surfde ze over giga golven op de fantastische flowrider!

Grrrrrrriezelen in Oostende

Grrrrrrriezelen in Oostende

Op uitnodiging van Toerisme Vlaanderen pakte Kidsvakantiegids.nl de zwarte heksenhoed in de koffer en inspecteerde het 11e griezelfestival in het Vlaamse Oostende.

Gecheckt: Vakantiepark Oranje

Gecheckt: Vakantiepark Oranje

Op vakantie met een kind van 2, een kleuter van 4 en een dochter van 10, waar ga je dan heen? Journaliste Kim Jansen koos voor Vakantiepark Oranje, ook wel bekend als Pipodorp. Helaas is dit vakantiepark nu niet meer te boeken, maar dit report geeft wel aan hoe kids het vinden om op vakantie te gaan naar een vakantiepark met een pretpark in de achtertuin (Vakantiepark Slagharen is tegenwoordig een goed alternatief). 

Bijzonder kamperen in Lorraine

Bijzonder kamperen in Lorraine

Op vakantie naar Frankrijk met kinderen? In het noorden van Frankrijk vind je la Lorraine. Kids Vakantiegids checkte deze schitterende Franse regio voor je tijdens de persreis ‘Bijzonder kamperen in de Lorraine´. En wat blijkt? Lorraine is een ideale vakantiebestemming voor een vakantie met kinderen!

Op ontdekkingstocht in de Auvergne

Op ontdekkingstocht in de Auvergne

De Auvergne is een streek in Frankrijk. Het bestaat uit 4 regio’s; Allier, Cantal, Haute Loire en Puy de Dôme. Ik - journaliste Nadi - ben voor Kids Vakantiegids op pad gegaan naar Allier, de bovenste regio van de Auvergne. Er is ontzettend veel te doen voor gezinnen met kinderen. Zo kan je hier actief in de natuur wandelen, fietsen of paardrijden, maar je kan ook op ontdekkingstocht naar het verleden!

Mette test nieuwe Spelotheek Preston Palace

Mette test nieuwe Spelotheek Preston Palace

Woensdag 9 november was de opening van de nieuwe Spelotheek van Preston Palace! Mette mocht als Kids Vakantiegids Detective aanwezig zijn bij de opening! Alle nieuwe speeltoestellen moesten natuurlijk grondig gekeurd worden! Wat vond Mette van de Spelotheek?

Zwaantjes kijken bij het Zwanenmeer van Holland Opera

Zwaantjes kijken bij het Zwanenmeer van Holland Opera

Holland Opera heeft deze winter een leuke opera voor kinderen vanaf zes jaar. Terwijl buiten de temperatuur nauwelijks onder nul komt, dwarrelen er bij het Zwanenmeer sneeuwvlokjes naar beneden!

Op kids vakantie in Alcossebre, Spanje

Op kids vakantie in Alcossebre, Spanje

Op zoek naar een kindvriendelijke vakantie aan de Spaanse Costa's? Kids Vakantiegids checkte de badplaats Alcossebre aan de Costa de Azahar. Conclusie: heerlijk strandweer in het voor- én naseizoen, mooie kindvriendelijke stranden, superveel leuke speeltuinen en heerlijk ijs!