Taco bij het kindercarnaval in Avifauna

Taco bij het kindercarnaval in Avifauna

Op zaterdagmiddag 13 februari 2010 was het weer feest voor alle kinderen tot 12 jaar in Alphen aan den Rijn & omstreken. Carnavalsvereniging ‘de Cascarvieten’ organiseerde haar jaarlijks terugkerende kindercarnaval in Vogelpark Avifauna.

Op zaterdagmiddag 13 februari 2010 was het weer feest voor alle kinderen tot 12 jaar in Alphen aan den Rijn & omstreken. Carnavalsvereniging ‘de Cascarvieten’ organiseerde haar jaarlijks terugkerende kindercarnaval in Vogelpark Avifauna. Ieder jaar een vet groot feest kan ik je zeggen. Dit jaar met als thema Disney. De Ara-zaal in het park was helemaal omgetoverd. Geen stukje muur was meer zichtbaar in de zaal en overal hingen gekleurde balonnen. Door de hele zaal krioelden sprookjesachtige figuren als Sneeuwwitje, Cruella de Ville, de 3 biggetjes en nog vele anderen.

“Het feest kan beginnen want wij zijn binnen…” knalt uit de speakers bij binnenkomst. Een paar honderd piraten, prinsessen en superhelden als Spiderman, Mega Mindy en politieheld Toby, ze waren er allemaal.

Het meest zag je toch wel de piraten, zoals Mitchell (8).. “Piraten zijn heel stoer en gemeen. Daarom vind ik ze leuk…”
Verderop staat nog een stoere jongen, Bart (5). In zijn Spidermanpak laat hij zijn stevige spierballen zien. ,,Ik vind het feest heel leuk, hoop dat ik een prijs ga winnen..”

Muziek was er volop. Een ‘knappe’ DJ met allemaal leuke feest- en dansmuziek. De ‘spreekstalmeester’ riep op tot een gigantische polonaise. Dat lukt zeker. Snel lieten de feestvierdertjes hun snoep en drinken staan en maakten één lange optocht. Zelfs de papa’s, mama’s en hier en daar opa’s en oma’s volgden.

Tijdens het feestvieren konden de kinderen genieten van de dansmariekes van de kinder- en midigarde, de Jeugdraad van Elf en de doldwaze fratsen van de "Eigen Inbreng" van de Cascarvieten. Ook werden de jeugdprins en page bekend gemaakt. Altijd een groot geheim wie het dit jaar zou zijn.

Er was een prijsvraag met bekeruitreiking voor de mooiste verkleedpakken op het grote podium. De prins en page helpen bij het kiezen van de winnaars van de mooiste kostuums. Een lastige klus, want iedereen heeft zijn uiterste best gedaan, maar toch zijn er een paar die met een echte beker naar huis gaan. Iedereen krijg wel een ‘vaantje’ als het feest afgelopen is roept de jeugdprins vanaf het podium. Het feest is alweer afgelopen. De uren zijn weer heel snel voorbij gegaan. De glimlachjes staan weer voor een jaar op de gezichtjes.

Deel sterren uit!

Ik geef Taco bij het kindercarnaval in Avifauna:

Score: 5 sterren uit 3 beoordelingen

Lees meer ▾
Artikelen & tips van de redactie
Tessa doet een Griezel tocht in het Stadshuis in Haarlem

Tessa doet een Griezel tocht in het Stadshuis in Haarlem

Laatst heb ik de griezel tocht gelopen in de kelders van het stadhuis in Haarlem. Het was heel erg spannend. Mijn broertje en ik mochten de grote deur openmaken die leidde naar de kelders...

Wilco in Hellendoorn

Wilco in Hellendoorn

Maandag 6 juli ben ik samen met mijn ouders en broertje naar Hellendoorn (Overijssel) geweest. Om 10.00 uur gaat het park open.

Damian bij de opening van Nickland in Movie Park Germany

Damian bij de opening van Nickland in Movie Park Germany

We waren uitgenodigd voor de Grand opening van Movie Park Germany en mochten lekker alle attracties uitproberen! De coolste nieuwste attractie vond ik de Splat-O-Sphere en de Avatar Air Glider.

Lukas in Het Land van Jan Klaassen

Lukas in Het Land van Jan Klaassen

Midden op het Achterhoekse platteland ligt Het Land van Jan Klaassen. Een te gek speelpark met tientallen speeltoestellen. Omdat ik net jarig was geweest mocht ik met mijn vader, moeder en tante mee om een dagje te dollen met Jan en zijn vrienden.

Yvet bij de grote kindertentoonstelling in Het Rijk van Heen en Weer

Yvet bij de grote kindertentoonstelling in Het Rijk van Heen en Weer

Ik ben naar de Grote kindertentoonstelling  in Het Rijk van Heen en Weer in het Museum voor Communicatie geweest.  Bij binnenkomst moest ik inchecken zodat ik onderweg in zes landen leuke spelletjes kon doen!

Quintin griezelt in Heksendoorn

Quintin griezelt in Heksendoorn

We kregen een uitnodiging om Hellendoorn te checken dat de hele maand oktober is omgetoverd tot Heksendoorn! En lekker griezelen dat vind ik vet gaaf, daarom wilden we natuurlijk graag een kijkje nemen!

Frank in SEA LIFE Scheveningen

Frank in SEA LIFE Scheveningen

Als je aan de boulevard van Scheveningen bent dan kan je er niet omheen: SEA LIFE. Zo ook ik niet tijdens een lekkere shortbreak aan het strand.

Kimberley bij de premiere van de voorstelling 'Mummies' in het Omniversum

Kimberley bij de premiere van de voorstelling 'Mummies' in het Omniversum

8 oktober was het zover, de première van de voorstelling `Mummies`. Van te voren was ik erg benieuwd naar de grote schermen. Ik had nog nooit een film op grootbeeldscherm gezien en liet me dan ook verrassen.

Elserieke bij de premiere van Bratz the movie

Elserieke bij de premiere van Bratz the movie

Ik ben naar de premiere geweest van de film Bratz. Om half 1 begon de film. Het was een hele leuke film. Het gaat over 4 meiden Sascha, Yasmin, Cloe, en Jade (Bratz). Ze gaan voor het eerst naar de middelbare school.

Alles4Kidz: Apenkooien voor gevorderden

Alles4Kidz: Apenkooien voor gevorderden

Overlayer