Zuid Bohemen

Zuid Bohemen

De meeste grote en bekende skigebieden van Tsjechië liggen in het Reuzengebergte dat zich uitstrekt over de Noord en Oost Bohemen, maar zeker wanneer je met kleine kinderen op wintersport gaat is de regio Zuid-Bohemen ook een echte aanrader. De Tsjechen timmeren de laatste jaren flink aan de weg met moderne appartementen en mooie pistes voor een betaalbare prijs. Tel daar de schitterende Boheemse bossen, het mysterieuze Lipnomeer en het gezellige Oost-Europese sfeertje bij op, en je hebt een heerlijke bestemming voor je wintersport met kinderen! 

Zuid-Bohemen is een regio in het zuiden van Tsjechië, die grenst aan Duitsland en Oostenrijk. Het gebied ligt, zeker vergelijken met de Alpen, niet zo hoog, maar toch ligt er van half december tot eind maart meestal genoeg sneeuw om te skiën. En zo niet, dan zorgen de sneeuwkanonnen daar wel voor.

Tip! Ga je op wintersportvakantie in Zuid-Bohemen, vergeet dan niet je schaatsen mee te nemen. Een middagje op het schitterende Lipnomeer is een leuke afwisseling en superleuk voor kids.

Kindvriendelijk skigebied Lipno Nad Vltavou

Lipno Nad Vltavou is een klein maar geliefd skigebied in de Zuid-Bohemen. Lange tijd vond je vooral Tsjechen op de pistes, maar de laatste jaren kom je er ook steeds meer toeristen uit Duitsland, Oostenrijk en Nederland tegen. Vooral gezinnen met (jonge) kinderen, want  daarvoor is het gebied een uitstekende wintersportbestemming. Met een kleine tien kilometer aan pistes, ouderwets betaalbare skipassen en schilderachtige Tsjechische plekjes beleef je er een heerlijke skivakantie met kids!

 

Praktische informatie

* Aantal blauwe pistes: 5 km
* Aantal rode pistes: 2 km
* Aantal stoeltjesliften: 3
* Hoogte van het skigebied: 760 - 900 m
* Aantal skischolen: 1
* Nederlandstalige skiles: Nee

Prijzen skipassen (seizoen 2016/2017)
Dagkaart volwassenen: € 25,- 
Dagkaart kinderen (6-15): € 20,-
Dagkaart jeugd (16-18): € 20,- 
6-dagenkaart volwassenen: € 115,-
6-dagenkaart kinderen (6-15): € 80,-
6-dagenkaart jeugd (16-18): € 90,-
Exacte prijzen afhankelijk van wisselkoers.

Afstand vanaf Utrecht: naar Lipno nad Vltavou 920 kilometer, ca. 9 uur rijden met de auto.  

Deel sterren uit!

Ik geef Zuid Bohemen:

Score: 3 sterren uit 6 beoordelingen

Lees meer ▾
Bestemmingen in Tsjechië
Lipno

Lipno

Naar Tsjechië op wintersport? Zeker doen! In Lipno vind je alles dat je je maar kunt wensen: van mooie pistes tot hoge wandelpaden, van vette snowparken tot speeltuinen. Sneeuwpret voor het hele gezin.