Zuid-Bohemen

7 Vakanties gevonden

In het zuidwestelijke deel van Tsjechië, genaamd Zuid-Bohemen, vier je een heerlijke familievakantie op een van de vele campings of in een van de gezellige hotels aan het Lipnomeer. Je vindt in het omliggende gebied veel bossen en mooie burchten en kastelen. De regio is het hele jaar door erg populair bij gezinnen, vooral omdat je er zo goed kan watersporten, fietsen, klimmen en nog veel meer.

1

Zuid-Bohemen met kinderen

Bezoek het rode waterslot Červená Lhota, het prinsessenkasteel Hluboka of de burcht Strakonice. Kinderen leren boogschieten of vechten tegen echte ridders bij de oude, Tsjechische kastelen. Supercool! Het Lipnomeer is in Tsjechië dé plek voor waterpret. Lekker zwemmen, zeilen, vissen of bootje varen op het meer: alles wat je nodig hebt voor een topvakantie, toch? Natuurlijk is lekker luieren ook een optie op de heerlijke zand- en grasstrandjes. Avonturiers kunnen schatzoeken via een spannende GPS-tocht en het Lipno Bike Park is een avontuurlijk mountainbikepark, met rustige en iets extremere routes.

2

Activiteiten bij het Lipnomeer

Wil jij het Tsjechische landschap wel eens van bovenaf bekijken? Check dan het Boomkroonpad. Dit pad is 675 meter lang en ligt op 40 meter hoogte, waardoor je letterlijk tussen de boomtoppen loopt. Check het giga uitzicht en luister naar de vogeltjes die om je heen vliegen. Wauw! Bovendien kun je daarna van de langste glijbaan in Tsjechië, superleuk! Voor een nog grotere adrenalinekick zoek je eerst deze grote hoogtes op en huur je daarna een autoped (een gemotoriseerde step). Deze zijn de laatste jaren superpopulair en worden veel verhuurd rond het Lipnomeer. Ontdek eerst de hoogtes tussen de bomen en sjees vervolgens met je autoped keihard naar beneden richting het water. Gaaf!

Bij het Lipnomeer vind je ook een supercool klimpark met een kabelbaan, een tokkelbaan en verschillende routes voor kinderen én volwassenen. Het klimpark biedt je meer dan 500 meter avontuur. Klim zo hoog als je kan en je kunt súperver uitkijken over het hele Lipnomeer! Het spannendst is ongetwijfeld de laatste afdaling: een 150 meter lange Flybaan, waarop je met een katrol boven het water sjeest. Gaaf!

Lipno card

Tip: schaf, eenmaal in Tsjechië, de Lipno card aan! Hiermee krijg je korting op veel activiteiten rondom het Lipnomeer, zoals het Boomkroonpad, de kabelbaan en de huur van een autoped. De kaart krijg je gratis bij een verblijf bij verschillende hotels en pensions. Vraag het na bij je accommodatie.

3

Dagjes uit in Zuid-Bohemen

Ook als je iets verder weg van het Lipnomeer logeert, vind je supertoffe dagjes uit in de omgeving. Bezoek bijvoorbeeld het rode waterslot Červená Lhota, het prinsessenkasteel Hluboka of de burcht Strakonice. Kinderen leren boogschieten of vechten tegen echte ridders bij de oude, Tsjechische kastelen. Supercool! En bezoek ook het eeuwenoude kasteel van Rozmberk. Hier vinden echte ridderdagen plaats!

In Zuid-Bohemen zijn er veel accommodatiemogelijkheden te vinden, van campings tot vakantiehuisjes. Bungalowpark Landal Marina Lipno heeft een groot aanbod aan bungalows en vakantiehuizen en is te gek voor gezinnen met kinderen.

Kijk voor meer informatie over vakanties in Tsjechië bij Czech Tourism.

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddelde score van 3.1 (9 reviews)

Door jou bekeken

Zuid-Bohemen

Thema