In het Zwitserse vakantiegebied Graubünden liggen verschillende skigebieden die geschikt zijn voor een vakantie met kinderen en familie. Met kinderen op vakantie in Graubünden? Een aantal bestemmingen in Graubünden heeft het Families Welkom-keurmerk.

Keurmerk Families Welkom

Hiermee behoren deze plaatsen tot de Zwitserse vakantieplaatsen die bijzonder geschikt zijn voor een familievakantie. De bestemmingen in Graubünden met het speciale keurmerk hebben hun aanbod specifiek afgestemd op de wensen en behoeften van kinderen, ouders en begeleiders. 

Kinderprogramma Graubunden

Tijdens een vakantie voor de hele familie in vakantiegebied Graubünden worden in de wintermaanden veel (gratis) activiteiten georganiseerd voor zowel jong als oud. Veel bestemmingen hebben een speciaal familieprogramma, een kinderclub en een kids village in een ski resort. 

Activiteiten Graubunden

De gecertificeerde ‘Families-welkom’ vakantiebestemmingen hebben veelzijdige activiteiten. Savognin heeft behalve het familiecertificaat ook het predicaat van de ADAC van beste familieskigebied van de Alpen. Met het belevenispark Madrisaland voor lichamelijk en visueel gehandicapten maakt skioord Klosters het aanbod compleet. Schat zoeken met een gps, Geo-Caching, kan ook in de rest van Zwitserland, maar skidorp Brigels heeft dit innovatieve idee verder uitgebreid. Met een mobiele telefoon of geleende gps ga je als familie tijdens een sneeuwschoentocht op zoek naar een sleutelwoord. Wie dit vindt, krijgt een verrassing! 

Skiën met bosvriendjes

Laax heeft onlangs eveneens het predicaat ‘Families welkom’ van Zwitserland Toerisme behaald. In de sneeuwwonderlanden is veel nieuws te ontdekken. Laax heeft samen met Linard Bardill, kinderboekenschrijver en liedjesauteur, een nieuw concept ontwikkeld rond Ami Sabi. Hij is de vriend van het bos, de bergen en de dieren. De kinderen beleven de bergwereld van Graubünden en leren daarnaast ook nog skiën. Met de Ami Sabi sneeuwwonderlanden is dit gebied ook heel geschikt voor een vakantie met familie en kinderen. 

Graubunden geschikt voor gehandicapten

In augustus is in Klosters, midden in het skigebied Madrisa in Graubünden, een nieuw belevenispark geopend. De stichting ‘Erlebnis mit Herz-Madrisa’ heeft zich ten doel gesteld door de aankoop van de speel infrastructuur visueel en lichamelijk gehandicapten te ondersteunen. Bezoek deze winter dit race- en sneeuwpark in Graubünden. 

Arosa: wintersport voor het hele gezin

Arosa is een compact skigebied voor volwassenen, maar de bestemming vergeet ook de kinderen niet. Het is bij uitstek geschikt voor een volledige familie. Opa en oma kunnen lekker wandelen (60 km winterwandelpaden)in de sneeuw en genieten van de omgeving, vaders en moeders staan op de ski’s en de kinderen vermaken zich op een slee parcours. Er is in Arosa geen doorgaand verkeer, het is een auto vrij dorp, en door de ligging is het er altijd zeer zonnig en staat er geen sterke wind. Arosa heeft een speciale kidsclub met junior-pipe en junior kidspark. 

Lenzerheide: familiepret verzekerd

Lenzerheide is bijzonder omdat er aan twee kanten van het gebied skipistes zijn, waardoor er altijd aan de zonzijde geskied kan worden. Het is een groot ski-gebied (155km) met veel mogelijkheden. De Heidsee is een groot meer waarop veel wordt gelanglauft en geschaatst, ideaal voor familie activiteiten. Lenzerheide heeft een van de mooiste rodelbanen van Zwitserland, familiepret verzekerd!
Het Globi familie programma biedt alles wat kinderen wensen; poppenshows, magische shows, sprookjes uren, maar bijvoorbeeld ook iglo bouwen. De Snowli kids club is een aantrekkelijke kinder opvang service die alles doet om het de kinderen naar de zin te maken. 

Savognin

Savognin is nog redelijk onontdekt. Het dorp heeft 8 kinderspeelplaatsen en 9 km aan slee route. Middenin het dorp bevindt zich de Pinoccioclub, een kinderclub met veel activiteiten.
Het skigebied Savognin met het kinder ski paradijs ‘La Nars’ werd door ADAC tot beste familieskigebied 2008/ 2009 van de Alpen verkozen. Probeer het uit: het langste tovertapijt van Zwitserland, de rotondo-carroussel, Magicparc en veel meer. Vergeet ook zeker de natuurlijke schaatsbaan in Savognin niet: maar liefst 3 km lang en 3 meter breed! 

Snow tubing in de sneeuw

Het kleine plaatsje Bergün is in de winter een waar sprookje. Bovendien is hier ook nog eens veel te doen. Naast de beroemde sleebaan kun je ook op een van de drie snow-tubingbanen naar beneden suizen. Snow-tubing is een echt familie uitje waarbij je met banden naar beneden roetsjt. 

Heidi

Graubünden is onlosmakelijk verbonden met Heidi, het meisje uit de Bündner bergen dat door de roman van Johanna Spyri wereldberoemd is geworden. Maienfeld is de geboorteplaats van Heidi en hier bevinden zich het Heidi Huis en het Heidi Hotel. Vanuit Maienfeld start bovendien een interactieve Heidi Tour die met de Rhätische Bahn door het kanton Graubünden voert.
Schellen-Ursli is de mannelijke tegenhanger van Heidi, geïllustreerd door Alois Carigiet en geschreven voor Selina Chönz. Schellen-Ursli is misschien niet zo beroemd als Heidi, maar het verhaal behoort zonder twijfel tot de bekendste Zwitserse kinderboeken. Schellen-Ursli is een klein Engadiner boerenjongetje dat met zijn ouders in het bergdorpje Guarda in Graubünden woont en daar allerlei dingen beleeft.
De Schellen-Ursli-weg in Guarda laat de traditie herleven. Deze weg het Zwitserse Graubünden is met interactieve posten uitgerust – ‘bespijker’ je schoenen, lees de sporen, luid de bellen en nog veel meer – een perfecte onderbreking van het skiën. 

Kindvriendelijke hotels Graubunden

Kindvriendelijke hotels in Graubünden zijn er met faciliteiten variërend van kinderoppas en kinder opvang tot wellness voor kinderen en avontuurlijke uitstapjes. Veel hotels in Graubünden hebben ook een speciaal familiearrangement in de winter. In Graubünden kun je met kinderen altijd wel terecht in een kindvriendelijk hotel, appartement, chalet, pension of huisje.

Het Globi kinderhotel, onderdeel van hotel Disentiserhof in Disentis en boekbaar bij Arke, is een hotel dat is gebouwd in de vorm van een kasteel. Het kinderslot biedt kinderen tussen 2 en 12 jaar maar liefst 5 etages speelplezier. Onder begeleiding kunnen kinderen zich hier zowel binnen als buiten met vele activiteiten vermaken. Eenmaal per week kan er zelfs in het kasteel worden overnacht.

Het Posthotel in Arosa, dat boekbaar is via Pharos Reizen, ligt op een paar meter van de piste, het kinderland Snowliland en het funpark voor kinderen. Het hotelverblijf is op basis van halfpension. Voor het diner zijn er vier verschillende restaurants te kiezen, waarvan twee een speciaal kindermenu hebben. Pharos heeft hoge kinderkortingen, tot 100%, en het speciale SkiKids programma voor families.

In Savognin ligt het kindvriendelijke hotel Cresta. Kinderen leven zich uit bij kinder club Pinoccio club of in de speelkamer van het hotel. Ook is er een klimwand en zijn er spelletjes te huur. Hotel Cresta ligt in een, door Snowtime Travel aangegeven, kind&go vriendelijk skidorp. 

Graubunden algemeen

Het kanton Graubünden heeft 187.800 inwoners (Zwitserland 7,3 miljoen). Met een oppervlakte van 7.106 km2 is Graubünden het grootste kanton van Zwitserland (17,2% van de totale oppervlakte van het land) en met 26 inwoners/km2 ook het dunst bevolkte. Ter vergelijking: in het kanton Zürich wonen 736 inwoners per km2, in Tirol 53 inwoners per km2. De kantonshoofdstad Chur, de oudste stad van Zwitserland, heeft 32.400 inwoners.

Op zoek naar een kindvriendelijk hotel of appartement in Graubunden?
Vergelijk een groot aantal hotels en appartementen bij:
VrijUit
Arke

Deel sterren uit!

Ik geef Graubunden:

Score: 4 sterren uit 7 beoordelingen

Lees meer ▾
Top 2 Graubunden
Aparthotel Muchetta

Aparthotel Muchetta

  • Appartementen met of zonder halfpension
  • Kinderspeeltuin & KidsClub
  • Binnen Kinderzwembad
1
Appartementencomplex Rocksresort

Appartementencomplex Rocksresort

  • Zeer geschikt voor families
  • Ami Sabi Wunderland (4-12 jaar)
  • Freestyle Academy voor skiers & snowboarders
2

Bekijk locatie op google maps

Bestemmingen in Zwitserland
Berner Oberland

Berner Oberland

Vakantie naar Zwitserland met kinderen? Berner Oberland is een van de mooiste skigebieden zowel voor gevorderden als beginners, maar de vele meren, bergen en dalen zorgen ook in de zomer voor een prachtvakantie!

Wallis

Wallis

Zijn jullie echte skifanaten? Bezoek dan Wallis met kinderen, want dit is het hoogstgelegen skigebied van de Alpen. Dat betekent bijna sneeuwzeker! Voor een wintersport naar Zwitserland met kinderen een perfecte bestemming!