Heide Park

  • Grootste aanbod gezinsvakanties
  • Blogs, artikelen & reviews van de redactie

Pretpark Heide-Park Duitsland is een pretpark voor jong en oud! Van snelle achtbanen zoals de hoogste achtbaan ter wereld en een vrije valtoren, maar ook super leuke familieattracties zoals de Sprookjestocht of waan je een cowboy in het Wilde Westen! Een tocht door het Hollandse stadsdeel in de ‘Grachtentocht’ is ook zeker een bezoekje waard! 

Meer inspiratie

Overnachten bij Heide-Park

Heide-Park Duitsland is zo groot dat je haast niet genoeg hebt aan één dag. Blijf daarom overnachten op steenworp afstand van het pretpark in Hotel Port Royal of op de luxe camping Ho..

Heide-Park attractie top 5

Attractiepark Heidepark heeft in totaal wel 50 attracties. Van hele snelle zoals de hoogste achtbaan ter wereld, tot leuke familieattracties die geschikt zijn voor jong en oud! Van wildwaterbaan to..
1

Heide Park met kinderen

Heide-Park Duitsland groeide binnen no-time uit tot een supergaaf familie attractiepark met wel 50 attracties! Het park is opgedeeld in verschillende themagebieden zoals het Hollandse stadje met grachtenhuizen en een windmolen. Hier vind je vast veel herkenning, want het lijkt net alsof je in Nederland loopt! Verder is er het themagebied Heidedorp, met prachtig nagebouwde met rietbedekte huizen uit de omgeving van de Lüneburger Heide.

Het park heeft veel bekende kermisattracties in het land ‘Dal van de Maya’s’ zoals de Breakdance, Round Up, Enterprise en Top Spin. Deze superleuke attracties zullen je ongetwijfeld doen denken aan een bezoekje aan de kermis! Aan één dagje Heide-Park heb je eigenlijk niet genoeg. Maar dat is geen probleem. Boek gewoon een nachtje in het te gekke Hotel Port Royal, waar je kunt slapen in echte piratenkamers. Of ga voor de luxe camping Holiday Camp met volop animatie voor kids! 

2

Letterlijke hoogtepunten!

Eén van de hoogtepunten van het pretpark is de houten achtbaan Colossos. Deze is met zestig meter de hoogste van de wereld! In de eerste supersnelle afdaling bereikt de achtbaan een snelheid van wel 120 kilometer per uur. Een attractie voor echte waaghalzen dus! De Scream, de vrije valtoren van ruim honderd meter, is ook een wereldtopper! Je maakt een val van wel 100 kilometer per uur! Heide-Park heeft nog zes andere grote achtbanen, zoals de Krake, met een loodrechte val van meer dan 40 meter! 

In de hypercoaster Desert Race word je als een katapult binnen 2,4 seconden afgeschoten naar een snelheid van 100 kilometer per uur! Andere supersnelle attracties zijn de Limit en Big Loop met twee grote loopings waarin je met 70 kilometer per uur 30 meter hoog door de lucht raast. Of zoef op de Bobbahn in volle snelheid de bobbaan af of ga met z’n twintigen vliegen in de Hanging Looping Limit!

Iets minder heftig is de Screamie, de mini vrije valtoren. Of stap in de achtbaan speciaal voor kids; de Indian Rollercoaster! En wat je ook zeker niet mag missen is de zoektocht naar goud in Lucky Land! In dit land kunnen de kleintjes de hele dag van attractie naar attractie rennen. Wil je zeker weten dat je de allergaafste attracties niet mist? Check dan snel de Heide-Park Attractie Top 5!

3

Familieattracties

Heidepark is een park dat super leuk is om te bezoeken met het hele gezin. Voor iedere leeftijd is er volop keuze uit alle attracties! Maak een ritje in de familieachtbaan Indy Blitz! En ben jij niet bang voor water? Stap dan in één van de drie wildwaterbanen van de Mountain Rafting! Waterpret verzekerd! Of stap zelf achter het stuur in de attractie-auto's, maak een ritje in de knotsgekke olifanten of stap in de draaimolen de ‘Tal der Maya’. Deze is vooral voor de allerkleinsten super leuk! Of waan je een echte piraat tijdens de Piratenshow in de Piraten Arena!

Terwijl de kids zich vermaken in het westerndorpje Lucky Land, kunnen ouders even heerlijk tot rust komen! Speciaal voor kinderen tot en met twaalf jaar staat in dit ‘Wilde Westen’ een klein reuzenrad en een indianenachtbaan. Ga op zoek naar het goud en werp hoefijzers!  

4

Shows

Even uitpuffen van alle avonturen in het park? Dat kan in het openlucht theater waar iedere dag bijzondere shows worden gegeven zoals het Piratenspektakel in de Piraten Arena en de grote Maya Avonturen Show. Hallo Spencer is een show rondom het televisiekarakter in de Spencer Studio. Nieuw dit jaar is de show Ghostbusters 5D. Houd je laserpistool in de aanslag om de geesten te verslaan. Alleen voor stoere kids die niet bang zijn voor een paar spoken. 

5

Restaurants

In Heidepark zijn verschillende restaurants voor grote en kleine trek. In de Ole Kutter kan je terecht voor Hollandse patat en Panorama serveert heerlijke Duitse gerechten zoals schnitzel! Restaurant Capitol is helemaal ingericht in Victoriaanse stijl.

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddelde score van ( Reviews & ervaringen)

Door jou bekeken

Heide Park

Thema