Boerderijvakantie

Te gek voor kleine boer(inne)tjes in de dop

51 Vakanties gevonden
  • Grootste selectie familievakanties
  • Met zorg geselecteerd door de redactie

Altijd al eens willen weten hoe het is om op een boerderij te leven? Kleine boertjes, boerinnetjes en dierenliefhebbers beleven een toptijd met een boerderijvakantie in eigen land of over de grens. Van koeien melken tot leren hoe kaas wordt gemaakt en van eitjes rapen (en opeten) tot de varkentjes voeren. Vier je vakantie bij de boer!

Verhalen die je wilt lezen 6

Nieuws

NIEUW: FarmCamps De Bonte Fries

Blog

Een farmtastisch herfstweekend op De Verloren Kost

Blog

Gecheckt: FarmCamps De Oostermaat

Nieuws

Logeer nu ook in luxe op FarmCamps boerderij Hoeve Luyterheyde

Blog

Even simpeler leven bij BoerenBed

Blog

Kleinschalig, maar groots genieten

1

Logeren bij de boer

Laat de stad achter je en vertrek naar het platteland voor een vakantie op de  boerderij met de kinderen. Laat de tablet en smartphone maar thuis, want op de boerderij is er van alles te doen in de frisse buitenlucht. Je zult je geen moment vervelen. Maak kennis met het boerenleven en geniet van de uitgestrekte landschappen en het authentieke sfeertje op de boerderij. Vier je boerderijvakantie in Nederland of Duitsland.

Tijdens je vakantie bij de boer kampeer je in een tent op het erf van de boer, slaap je in de authentieke boerderij of droom je weg in een echte hooischuur. Logeren bij de boer is een ware belevenis. Wanneer de haan je ’s ochtends wakker kraait, is het tijd om op te staan en je eigen eitjes te rapen voor het ontbijt. Smul van heerlijk vers gebakken brood en een vers glas melk. Een stevig ontbijtje zorgt voor voldoende energie voor een actief dagje op en rond de boerderij.

2

Actieve boerderijvakantie

Steek je handjes uit de mouwen, trek een overall aan en help de boer met zijn dagelijkse bezigheden tijdens je actieve boerderijvakantie. Jij bent niet bang om een beetje vies te worden, je bent gek op dieren en wil heel graag leren wat de boer dagelijks doet op de boerderij. Leer hoe je een koe moet melken en hoe je van de verse melk heerlijke kaas kunt maken. Dat duurt best lang, maar de boer heeft vast wel een rijpe kaas liggen waar je van mag snoepen. Help de boer met het voeren van de schaapjes, de varkens, de koeien, de geitjes en de kippen en knuffel ondertussen met je favoriete boerderijdieren. Wie weet zie je wel een klein kalfje, biggetje of lammetje geboren worden of een snaveltje door de schaal van een eitje prikken. En hoe stoer is het om op een grote tractor te rijden of alleen al te zitten! Ga lekker ravotten in de speelschuur met je vakantievriendjes of rondrennen in de wei. Op sommige boerderijvakanties is er zelfs een zwembad waar je fijn in kunt plonzen. Bij warm weer kun je je natuurlijk ook prima vermaken met de tuinslang.

3

Boerderijvakantie Nederland

Voor een te gekke vakantie bij de boer hoef je niet ver van huis te gaan. Vier je boederijvakantie in Nederland! Hier vind je tal van unieke en leuke adresjes in het hele land. Nederland heeft prachtig groene natuurgebieden, uitgestrekte weilanden met authentieke boerderijen. Ook in de omgeving van de boerderij is er van alles te doen tijdens je vakantie bij de boer.  Maak een tochtje op de fiets door de prachtige groene omgeving of maak een stevige wandeling door de weilanden of andere natuurgebieden. Hang je hengel uit en wacht tot je beet hebt. Voor een actieve boerderijvakantie hoef je niet ver van huis te gaan, maar ben je er toch echt even helemaal tussenuit.

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddelde score van 5 (11 reviews)

Door jou bekeken

Boerderijvakantie

Thema