Boerderijvakantie

Boerderijvakantie

Altijd al eens willen weten hoe het is om op een boerderij te leven? Kleine boertjes, boerinnetjes en dierenliefhebbers beleven een toptijd met een boerderijvakantie in eigen land of over de grens. Van koeien melken tot leren hoe kaas wordt gemaakt en van eitjes rapen (en opeten) tot de varkentjes voeren. Vier je vakantie bij de boer!

Logeren bij de boer

Laat de stad achter je en vertrek naar het platteland voor een vakantie op de  boerderij met de kinderen. Laat de tablet en smartphone maar thuis, want op de boerderij is er van alles te doen in de frisse buitenlucht. Je zult je geen moment vervelen. Maak kennis met het boerenleven en geniet van de uitgestrekte landschappen en het authentieke sfeertje op de boerderij. Vier je boerderijvakantie in Nederland of Duitsland.

Tijdens je vakantie bij de boer kampeer je in een tent op het erf van de boer, slaap je in de authentieke boerderij of droom je weg in een echte hooischuur. Logeren bij de boer is een ware belevenis. Wanneer de haan je ’s ochtends wakker kraait, is het tijd om op te staan en je eigen eitjes te rapen voor het ontbijt. Smul van heerlijk vers gebakken brood en een vers glas melk. Een stevig ontbijtje zorgt voor voldoende energie voor een actief dagje op en rond de boerderij.

Actieve boerderijvakantie

Steek je handjes uit de mouwen, trek een overall aan en help de boer met zijn dagelijkse bezigheden tijdens je actieve boerderijvakantie. Jij bent niet bang om een beetje vies te worden, je bent gek op dieren en wil heel graag leren wat de boer dagelijks doet op de boerderij. Leer hoe je een koe moet melken en hoe je van de verse melk heerlijke kaas kunt maken. Dat duurt best lang, maar de boer heeft vast wel een rijpe kaas liggen waar je van mag snoepen. Help de boer met het voeren van de schaapjes, de varkens, de koeien, de geitjes en de kippen en knuffel ondertussen met je favoriete boerderijdieren. Wie weet zie je wel een klein kalfje, biggetje of lammetje geboren worden of een snaveltje door de schaal van een eitje prikken. En hoe stoer is het om op een grote tractor te rijden of alleen al te zitten! Ga lekker ravotten in de speelschuur met je vakantievriendjes of rondrennen in de wei. Op sommige boerderijvakanties is er zelfs een zwembad waar je fijn in kunt plonzen. Bij warm weer kun je je natuurlijk ook prima vermaken met de tuinslang.

Boerderijvakantie Nederland

Voor een te gekke vakantie bij de boer hoef je niet ver van huis te gaan. Vier je boederijvakantie in Nederland! Hier vind je tal van unieke en leuke adresjes in het hele land. Nederland heeft prachtig groene natuurgebieden, uitgestrekte weilanden met authentieke boerderijen. Ook in de omgeving van de boerderij is er van alles te doen tijdens je vakantie bij de boer.  Maak een tochtje op de fiets door de prachtige groene omgeving of maak een stevige wandeling door de weilanden of andere natuurgebieden. Hang je hengel uit en wacht tot je beet hebt. Voor een actieve boerderijvakantie hoef je niet ver van huis te gaan, maar ben je er toch echt even helemaal tussenuit.

Deel sterren uit!

Ik geef Boerderijvakantie:

Score: 5 sterren uit 6 beoordelingen

Lees meer ▾
Vergelijk aanbieders
FarmCamps
FarmCamps

Luxe safaritenten bij de boer | Tour de Boer & BoerenPaspoort

Top 5 Boerderijvakantie
FarmCamps 't Looveld

FarmCamps 't Looveld

 • Hutten bouwen in de bossingel
 • Op de boerenwagen het bos in
 • IJs maken met boerin Matine
1
FarmCamps Hoeve Sonneclaer

FarmCamps Hoeve Sonneclaer

 • Boerengolf in het weiland
 • Vette Tractor Banden Klimtoren
 • Zelf koeien melken in de melkput
2
FarmCamps Fleur Stables

FarmCamps Fleur Stables

 • Eigen verzorgpony
 • Vis- en vaarwater voor de deur
 • Dichtbij de badplaats Callantsoog
3
FarmCamps Op de Beemd

FarmCamps Op de Beemd

 • Melkveehouderij
 • Direct naast het Trentse Bos
 • Kleinschalige boerderij
4
FarmCamps Mariekerke

FarmCamps Mariekerke

 • Kijken bij schapen melken en zelf schapen scheren
 • Mega Hooi Hooi Speelschuur
 • Water Pret Weide
5

Bekijk locatie op google maps

Meer inspiratie

Een boerderij vakantie met kinderen in Nederland, Duitsland, Belgie of Oostenrijk is echt superleuk! Knuffelen met konijntjes, de kalfjes een fles geven en de boer helpen met het melken van de koeien; zomaar een greep uit de vele activiteiten waarmee je mag helpen als je je vakantie op de boerderij viert!