Bretagne

22 Vakanties gevonden

Gezinnen met kids beleven een supervakantie in Bretagne! In de zomer liggen de temperaturen rond de 20 graden; de perfecte temperatuur als je veel wilt zien en beleven! In Bretagne vind je de leukste excursies voor de kids; ga met het hele gezin terug in de tijd van Obelix in Maison des Mégalithes of laat de kids in één dag een echte archeoloog worden in een Bretons kasteel. Ook kunnen ze racen van de hoogste glijbanen in amusementspark Armoripark. 

1

Bretagne met kinderen

Bretagne is een regio in het noordwesten van Frankrijk. Aan de noordkant van Bretagne vind je Het Kanaal en aan de west- en zuidkant ligt de Atlantische Oceaan. Het westen van Bretagne is heuvelachtig, in het oosten zie je veel weide- en heidegebieden. In het noorden lig je op vlakke zandstranden tussen rotsen en in het zuiden van Bretagne vind je kleine baaien en eilandjes. Op deze pagina tippen we jou de leukse accommodaties en excursies voor een onvergetelijke naar Bretagne!

2

Ontdek de wereld van Obelix in Maison des Mégalithes

Waan je in de wereld van Obelix in Maison des Mégalithes! Bij Carnac staan vier meter hoge menhirs (stenen die rechtop staan), verspreid over vier kilometer. Deze stenen zijn tussen de tweeduizend en vijfduizend jaar voor Christus ontstaan. Het lijkt net de Steentijd! Vergeet niet je bezoekje aan deze bijzondere stenen af te sluiten met een rondleiding door het Prehistorisch Museum in Carnac. Hier kun je samen met de kids van alles leren over deze menhirs!

3

Prinses of ridder voor één dag op Fête des Remparts

In de zomers vinden door heel Bretagne veel middeleeuwse festivals (Fête des Remparts) plaats. Je kunt samen met de kids de dappere ridders aanmoedigen tijdens gevechten te paard, je bewonderen over supergoede jongleurs, luisteren naar live muziek uit de middeleeuwen en handgemaakte oude spulletjes kopen. Zijn de kinderen al helemaal in de stemming gekomen? Dan kunnen ze zelfs een echt middeleeuws kostuum aantrekken! Zo worden de kids een echte knappe prinses of stoere ridder. Picture time!

4

Leren zeilen langs de Bretonse kust

Hebben de kids altijd al eens willen leren zeilen? Dan hebben ze in Bretagne de kans!Verspreid langs de kust vind je 36 ‘Point Passion Plage’ locaties, waar kinderen zeilles kunnen nemen op een echte zeilboot! De kinderen kunnen op een veilige manier leren zeilen op een boot dat zelfs voor de allerkleinsten geschikt is! Natuurlijk blijven de zwemvesten altijd aan! 

5

Archeoloogje spelen bij een Bretons kasteel

Kinderen worden een echte archeoloog in de Bretonse kastelen La Hunaudaye Castle bij Plédéliac en Landévennec Abbey bij Landévennec! Gewapend met een zeef en borstel gaan de kids aan de slag. Ze hebben de kans om in de grond aardewerk, dierenbotten en misschien zelfs een middeleeuws kasteel tegen te komen! Kinderen beleven net zulke avonturen als Indiana Jones!

6

Spelen en springen in amusementspark Armoripark

Kinderen van alle leeftijden kunnen lol maken in het amusementspark Armoripark bij Bégard. De kids kunnen bootje varen, een menselijk potje tafelvoetbal spelen, springen in luchtkastelen en racen van de hoogste glijbanen in het aquapark. De jongste kinderen kunnen zich vermaken met go-karts en minigolf. Ook kunnen ze knuffelen met boerderijdieren als ezels en geitjes.

7

Survivallen in Récré Nature Villecartier

In het survivalpark Récré Nature Villecartier bij Bazouges-la-Pérouse kunnen kinderen kiezen uit meer dan tweehonderd activiteiten, verspreid over 2,5 kilometer. Kids kunnen slingeren, abseilen vanaf de bomen en klauteren over een touwbrug boven het water! Kinderen moeten vijf jaar en ouder zijn om te mogen survivallen, voor de allerkleinsten zijn er radiografisch bestuurbare boten. Lekker lunchen kun je met het hele gezin bij één van de picknickplaatsen. 

8

Beste reistijd Bretagne

De beste reistijd voor Bretagne in Frankrijk is van juni tot en met september. In de zomermaanden kan het kwik oplopen naar zo'n 22-23 graden, prima temeperaturen om ook actieve dingen te ondernemen. De watertemperatuur ligt tussen 12°C en 22°C. Als je ook graag wilt zwemmen in de zee of een buitenbad, dan kun je het beste tussen mei en september op vakantie gaan met de kinderen. 

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddelde score van ( Reviews & ervaringen)

Door jou bekeken

Bretagne

Thema