Eifel

10 Vakanties gevonden

De Eifel is een prachtige streek in het oostelijke gedeelte van de Ardennen, ten westen van het rijnlandschap en ten noorden van het Moezelgebied. Je vindt er kronkelende riviertjes, diepblauwe meren, uitgestrekte bossen en pittoreske plaatsjes boordevol cultuur en historie. Dankzij de gunstige ligging (grenzend aan Zuid-Limburg) en het enorme aanbod aan gave activiteiten en kindvriendelijke accommodaties is de Eifel een ideale bestemming voor een weekendje weg of (korte) vakantie met kids. 

1

Eifel met kinderen

Zin in een lekker actieve vakantie midden in de natuur? Dan zit je goed in de Duitse Eifel. Trek over onverharde paden door het groene heuvelland, langs gedoofde vulkanen en overnacht onderweg in kindvriendelijke hotels en gezellige boerderijen. Uiteraard mag ook een bezoekje aan Eiffelzoo en het Hochseilpark niet missen.

2

Excursies en dagjes uit in de Eifel

  • In het noorden van de Eifel ligt het Nationaal Park Eifel: een schitterend bescherm natuurgebied van met een oppervlakte van 110 vierkante kilometer. Tijdens een wandeling of een fietstochtje spot je de coolste dieren en planten. Wist je dat er in dit gebied bijna 1500 bedreigde plant- en diersoorten voorkomen? Zoals de wilde katten en zwarte ooievaars. Ook gaaf: ga op avontuur met een parkranger.
  • Nog meer natuur en avontuur vind je in Wild- & Erlebnispark Daun. Ga op zoek naar je lievelingsdier in het wild en leef je daarna lekker uit op de speelplaats. In het Natureum, direct naast de ingang ontdek je hoe fascinerend het leven van de bosbewoners is. Ook vind je in het wildpark een 800 meter lange rodelbaan waar je heel de zomer, alleen of met z’n tweeën, naar beneden kun racen. 
  • Eifelpark Gondorf bij Bitburg is een pretpark in dierentuin, kinderboerderij en natuurcentrum in één. Spot beren, wolven, roofvogels en wilde zwijnen in het dierentuingedeelte, aai en voer konijnentjes en geitjes in de kinderboerderij en ga voor een adrenalinekick in de Eifel-coater in het pretparkgedeelte. In het ‘natuurcentrum’ ontdek je hoe Dinosauriërs vroeger leefden en hoe groot ze eigenlijk waren, hoe belangrijk bijen zijn voor de natuur, hoe houtskool werd gemaakt in de Eifel en nog véél meer. Da’s superleuk én superleerzaam in één! 
  • Zit het weer een dagje tegen? Geen probleem, dan ga je lekker op avontuur in indoor speeltuin Aktivi Kinder Abenteureland! In dit speelparadijs voor jong en oud vind je leuke speeltoestellen, glijbanen, tunnels, een klimtoren, klimwand, trampolines, ballenbakken, auto- en motorattracties en nog véél meer. 

3

Beste reistijd Eifel met kinderen

De Eifel heeft een gematigd zeeklimaat, dat vergelijkbaar is met het klimaat in Nederland. Januari is de koudste maand en juli de warmste en het hele jaar door kunnen er regenbuien vallen. Net als in Nederland heeft ieder seizoen zijn eigen charmes, maar wil je veel tijd buiten doorbrengen en lekker wandelen, mountainbiken, watersporten of op verkenning in de natuur dan zijn de maanden mei tot en met september het meest geschikt voor een familievakantie in de Eifel. 

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddelde score van 3.5 (10 reviews)

Door jou bekeken

Eifel

Thema