Ga op aquapark vakantie! Waterpret op het vakantieadres is erg populair. Zeker wanneer je op vakantie gaat met kinderen. kids houden van spelen met water en een aquapark vakantie is dus hartstikke populair. Spectaculaire glijbanen, spetteren, zwemmen en zonnen is de formule voor een top vakantie. Je beleeft zowel in het buitenland als in ons eigen kikkerlandje een super gave aquapark vakantie. Waag je aan super coole glijbanen als de Kamikaze en de Zwarte Mamba, spetter er op los in de sprayparken en waterspeeltuinen, plons in de zwembaden en beleef nog veel meer tijdens je aquapark vakantie!     

Wat is een aquapark?

Een aquapark is een attractiepark met waterattracties zoals zwembaden, waterglijbanen, sprayparken, waterspeeltuinen, waterspeeltoestellen, bubbelbaden, stroomversnellingen en golfslagbaden. Zowel op populaire zonbestemmingen als in Nederland zijn er een heleboel aquaparken te vinden voor een te gekke aquapark vakantie. Vaak horen de aquaparken bij een vakantieadresje of liggen ze in de buurt van een kindvriendelijk vakantieadres zodat kids die hele vakantie kunnen sliden en spetteren. Naast hotels met aquaparken zijn er ook campings met aquaparken. Vaak hebben aquaparken een tropisch thema met palmbomen, een strandje en verwarmde baden voor dat echte vakantiegevoel. Op populaire zonbestemmingen zijn de aquaparken vaak buiten te vinden. In Nederland, waar het weer nogal wisselvallig kan zijn, zijn aquaparken vaak gedeeltelijk binnen- en buiten zodat er ongeacht het weer het hele jaar door gebruik van gemaakt kan worden. Een aquapark vakantie is leuk voor zowel jong als oud. De grote glijbanen hanteren vaak een leeftijdsgrens, een minimale lengte of de verplichting om in het bezit te zijn van één of meerdere zwemdiploma’s. Ook zijn er vaak speciale gedeeltes waar kleine waterratjes zonder diploma veilig kunnen spelen, spetteren en glijden. In een aquapark is er meestal ook voldoende gelegenheid om wat te eten en te drinken. Wil je alles kunnen eten en drinken zonder je zorgen te maken over de portemonnee, bekijk dan alle all inclusive vakanties met aquapark.

Aquapark met Hotel

 

Aquapark vakantie: wat zijn de trends?

Voor een aquapark vakantie geldt: ‘Hoe meer, hoe beter’ en ‘groot, groter, grootst’. Des te meer voorzieningen, des te populairder het aquapark. Kinderen willen zoveel mogelijk glijbanen, waterspeeltoestellen en ander waterattracties. Als het om een aquapark vakantie gaat is het ook erg belangrijk voor gezinnen met kinderen dat het aquapark bij de accommodatie zelf ligt of in de buurt van het vakantieadres zodat je zo vaak mogelijk en onbezorgd kan genieten van alles wat een aquapark vakantie te bieden heeft. 

Waterglijbanen op een aquapark vakantie 

Waterglijbanen mogen natuurlijk niet ontbreken op je aquapark vakantie. Ze zijn er in vele soorten en maten. Van enorme hoogtes, tot scherpe bochten, in een raft, tussen de haaien, in het pikkedonker of rondtollend in een trechter. Vaak met stoere namen zoals Kamikaze,  Zwarte Mamba en Master Blaster voor echte waterhelden. Er zijn een aantal waterglijbanen te onderscheiden:

1. Kamikaze: De naam van deze waterglijbaan spreekt voor zich. Als een kamikazepiloot stort je letterlijk ter aarde want deze glijbaan is extreem steil. Vanaf een duizelingwekkende hoogte roetsj je met enorme snelheid naar beneden om met een harde plons in het water te belanden. Alleen voor echte daredevils! 

2. Zwarte Mamba:Wist je dat de Zwarte Mamba de gevaarlijkste en snelste slang ter wereld is? Deze glijbaan heet niet voor niets Zwarte Mamba want voor een afdaling van deze waterglijbaan moet je over een sterke maag beschikken. In deze waterglijbaan maak je een razendsnelle afdaling in het pikkedonker. Elke bocht komt onverwachts. 

3. Master Blaster: In de Master Blaster ga je alle kanten op. Neem plaats op een zwemband en zet je schrap. Als een boemerang word je heen en weer en van achter naar voren geslingerd op de half pipe.

4. Aquariumglijbaan: In de Aquariumglijbaan duik je in de wondere onderwaterwereld vol exotische vissen en haaien. Je afdaling begint in de open lucht tot je in een glazen buis belandt en dwars door een aquarium vol onderwaterwezens glijdt.

5. Raftingglijbaan: In deze waterglijbaan neem je samen of alleen plaats in een raft en trotseer je de wilde rivier tijdens je weg naar beneden.

6. Multiglijbaan: De Multiglijbaan is een toppertje voor de hele familie. Neem naast elkaar plaats en maak er een wedstrijdje van. Wie het eerst beneden is wint!

7. Tunnelglijbaan: De Tunnelglijbaan is wellicht de bekendste waterglijbaan. Deze glijbaan komt in vele soorten en maten. Zo zijn er tunnelglijbanen met licht- en geluidseffecten, maar ook tunnelglijbanen waarin je in het donker glijdt. Er zijn tunnelglijbanen waarin je blijft rondtollen, maar ook rustigere varianten die in een rechte lijn naar beneden buigen.

8. Trechterglijbaan: De Trechterglijbaan kent vele namen: Space Bowl, Cycloon of Super Combo en komt in vele soorten en maten.  Eerst maak je een steile afdaling om vervolgens in de trechter te belanden en rond te spinnen tot je in het gat verdwijnt.

9. Speelglijbaan: Speelglijbanen zijn bedoelt voor de allerkleinste badgasten en zijn vaak kleurrijk en aantrekkelijk vormgegeven zoals in de vorm van een piratenschip, een dolfijnenglijbaan of jungletoren. Deze glijbanen komen uit in een ondiep bad en zijn veilig voor kinderen zonder zwemdiploma.

Het Kids ZwemparadijsTip! Keurmerk

Kids Vakantiegids reikt elk jaar het Kids ZwemparadijsTip! Keurmerk uit aan de leukste vakantieadresjes in binnen- en buitenland met waterpret. Dit jaar bracht het publiek hun stem uit in zeven categorieën: Voor de nieuwste categorie ‘Vakantie met aquapark wereldwijd’ zijn alle kindvriendelijke accommodaties met een eigen aquapark of in de buurt van een aquapark wereldwijd beoordeeld. Voor de categorie ‘Vakantie met aquapark Europa’ zijn alle kindvriendelijke vakantieadresjes in Europa met een eigen aquapark of in de buurt van een aquapark beoordeeld. De resterende categorieën gaan uit van waterpretadresjes in Nederland, Duitsland en België. ‘Vakantie met aquapark’, ‘Vakantie met subtropisch zwemparadijs’, ‘Vakantie met overdekt zwembad’, ‘Vakantie met waterspeeltuin’ en ‘Vakantie met zwemvijver’. De redactie heeft eerst alle vakantieadresjes met waterpret aan een strenge keuring onderworpen en vervolgens vijf adresjes onderscheiden met het Kids ZwemparadijsTip! Keurmerk. Het publiek mocht vervolgens per categorie een absolute winnaar kiezen.

Aquapark vakantie toppers 

Voor een te gekke ‘Vakantie met aquapark in Nederland’ moet je volgens de stemmers van het Kids ZwemparadijsTip! Keurmerk naar Attractie- en Vakantiepark Slagharen. Slagharen beschikt over een eigen aquapark genaamd  Aqua Mexicana  en is in Mexicaanse stijl gebouwd met een oppervlakte van 5200 m2. Het aquapark beschikt over 10 verschillende waterglijbanen, waarvan 3 interactieve met special effects. Ook zijn er twee waterspeelplaatsen met leuke waterspeeltoestellen, twee sprayparken, een groot zwembad en een uniek bubbelbad waar maar liefst zeventig personen in kunnen. Tijdens je aquapark vakantie blijf je logeren op Vakantiepark Slagharen in één van de bijzondere accommodaties. Wat dacht je van een Wigwamtent of Cowboy Cottage?

Aqua Fantasy Aquapark Hotel & Spa in Kusadasi, Turkije is de winnaar in de categorie ‘Vakantie met aquapark Europa’. Dit aquapark is gigantisch met een oppervlakte van 60.000 m2 en compleet in Disneystijl gebouwd. Je vindt hier 31 glijbanen; van de Kamikaze tot de Trechterglijbaan, een wildwaterrivier, een lagune, watervallen, kinderbaden en diverse restaurants en bars. Tijdens deze aquapark vakantie zul je je dus geen moment hoeven vervelen. 

De Winnaar in de categorie ‘Vakantie met aquapark wereldwijd’ is Jungle Aqua Park in Hurghada, Egypte. Dit aquapark is 35.000 m2 groot en beschikt over 14 buitenzwembaden en maar liefst 35 glijbanen, waarvan 14 speciaal voor kinderen. Voor peuters en kleuters is er een kleurrijke waterspeeltuin met speelglijbaantjes en andere waterspeeltoestellen. Wat een top aquapark vakantie!

Lees meer ▾
Meest geboekte aquapark vakanties
Aqua Fantasy 5* in Turkije, met eigen aquapark

Aqua Fantasy 5* in Turkije, met eigen aquapark

Paradise Lago Taurito & Waterpark 3*, Gran Canaria

Paradise Lago Taurito & Waterpark 3*, Gran Canaria

Compostela Beach Golf Club Tenerife

Compostela Beach Golf Club Tenerife

Vergelijk aanbieders
TUI
TUI

TUI SPLASHWORLD | Hotels met spectaculaire waterparken

Corendon
Corendon

Ontdek de Aquafun adresjes in Turkije, Egypte & meer

Sunweb
Sunweb

Hotels & appartementen met waterpark + kinderkorting

Vacanceselect
Vacanceselect

Op deze glampings vind je de grootste zwemparadijzen

Populaire aquapark vakantie bestemmingen
Canarische Eilanden met aquapark

Canarische Eilanden met aquapark

Nederland met aquapark

Nederland met aquapark

Griekenland met aquapark

Griekenland met aquapark

Turkije met aquapark

Turkije met aquapark

Spanje met aquapark

Spanje met aquapark

Egypte met aquapark

Egypte met aquapark

Italië met aquapark

Italië met aquapark

Frankrijk met aquapark

Frankrijk met aquapark

Adresjes met het Kids ZwemparadijsTip! Keurmerk
Met aquapark

Met aquapark

Met subtropisch zwemparadijs

Met subtropisch zwemparadijs

Met overdekt zwembad

Met overdekt zwembad

Met waterspeeltuin

Met waterspeeltuin

Met zwemvijver

Met zwemvijver

Het beste aquapark vakantie aanbod van onze partners
TUI SPLASHWORLD

TUI SPLASHWORLD

Corendon Aqua fun

Corendon Aqua fun

Hotels met waterglijbanen

Hotels met waterglijbanen

De grootste zwemparadijzen

De grootste zwemparadijzen

Campings met zwemparadijs

Campings met zwemparadijs

Subtropische zwembaden

Subtropische zwembaden

De gaafste aquapark attracties
Kamikaze

Kamikaze

Multislide

Multislide

Trechter

Trechter

Aquariumglijbaan

Aquariumglijbaan

Masterblaster

Masterblaster

Tunnelglijbaan

Tunnelglijbaan

Lazy River

Lazy River

Waterspraypark

Waterspraypark

Meer inspiratie
Aquapark Griekenland

Aquapark Griekenland

De Griekse zon en spectaculaire glijbanen: de perfecte combinatie voor echte waterratjes! In Griekenland zijn veel aquaparken te vinden, sommigen horen zelfs direct bij een hotel. Hier check je alle topadresjes. 

Aquapark Canarische Eilanden

Aquapark Canarische Eilanden

Geniet van spetterpret in een aquapark op de Canarische Eilanden! Op de Canarische Eilanden is het bijna het hele jaar door mooi weer. Een flinke dosis waterpret is dus geen overbodige luxe. Gelukkig zijn er genoeg super coole aquaparken te vinden op de Canarische Eilanden met gave slides, spetterende waterspeeltuinen en fijne zwembaden.

Aquapark Italie

Aquapark Italie

Zoek je een aquapark vakantie in Europa? In Italie vind je tal van kindvriendelijke adresjes die helemaal top zijn voor een aquapark vakantie. Van campings met een eigen waterpark tot spetterende adresjes in de buurt. 

Aquapark Mallorca

Aquapark Mallorca

Ook op Mallorca zit je helemaal goed voor een spetterende aquapark vakantie. Kies voor een adresje met een eigen waterpark, of met een aquapark vlakbij. Hier vind je de gaafste aquaparken op Mallorca. 

Aquapark Tunesie

Aquapark Tunesie

Tunesie wordt de laatste jaren steeds populairder voor een aquapark vakantie, dankzij de combinatie van interessante culturele plaatsen, het indrukwekkende landschap en superkindvriendelijke accommodaties.

Aquapark Kos

Aquapark Kos

Een vakantie naar Griekenland met aquapark? Kos is precies wat je zoekt. Op dit zonnige eiland vind je spetterende waterparken, vaak met een kindvriendelijk hotel erbij. Zo staan jullie elke dag in no time in het water!

Aquapark Tenerife

Aquapark Tenerife

Een aquapark vakantie op Tenerife boeken? Bij deze familiehotels wacht je gegarandeerd waanzinnige waterpret. Vooral als je gaat voor een familiehotel met onbeperkte toegang tot waterpark Siam Park, het grootste aquapark op Tenerife.

Aquapark Tsjechië

Aquapark Tsjechië

Heb jij zin in een spetterende aquapark vakantie? Dan zit je in Tsjechië goed, want hier vind je heel veel superleuke waterparken en bij een aantal zit zelfs een kindvriendelijk hotel, zodat je er kunt blijven slapen.

Aquapark Marokko

Aquapark Marokko

Ben jij op zoek naar een aquapark vakantie? Marokko is misschien niet het eerste wat in je op komt, maar wel een heel goed idee. Naar een aquapark in Marokko is top, want met het warme klimaat kun je uitgebreid genieten van de zwembaden en glijbanen.

Aquapark Egypte

Aquapark Egypte

Aquapark Egypte? Het aanbod aan hotels in de buurt van een aquapark is enorm, dus hoe weet je nu waar je moet zijn voor een perfecte aquapark vakantie in Egypte? Bij deze adresjes is waterpret altijd gegarandeerd! 

Aquapark Duitsland

Aquapark Duitsland

Dacht je dat je voor een aquapark vakantie ver weg moet reizen? Dan heb je het mis, want ook bij onze buren in Duitsland kun je geweldige waterparken bezoeken en superveel waterpret beleven!

Aquapark Kroatië

Aquapark Kroatië

Ben jij een echt waterratje en wil jij wel een echte aquapark vakantie? Ga dan naar Kroatië, want hier vind je de gaafste aquaparken en kun je zelfs verblijven in een accommodatie met aquapark zodat je iedere dag kunt plonzen. 

Aquapark Dubai 

Aquapark Dubai 

Op vakantie in Dubai? Dan mag je een bezoek aan de aquaparken zeker niet missen, want in deze stad weten ze wel wat waterpret is! Van een glijbaan tussen de haaien tot een zwembad waar je in kunt surfen!

Aquapark België

Aquapark België

Op zoek naar een gaaf aquapark in België? Bekijk hier de leukste aquapark adresjes van onze Zuiderburen waar je kunt blijven logeren of met logeer tips in de buurt.

Camping met aquapark

Camping met aquapark

Wil jij op vakantie naar een camping met aquapark? Kids Vakantiegids heeft de leukste campings met aquaparken voor je op een rij gezet. Je vindt ze vooral in Frankrijk en Italie, maar ook in Hongarij en Nederland vind je een paar toppertjes.   

Camping met aquapark Frankrijk

Camping met aquapark Frankrijk

Naar een camping met aquapark? Frankrijk telt veel adresjes die leuk zijn voor het hele gezin! We zetten de toppers voor je op een rij; van familiecampings in Bretagne tot aquapark campings in het zuiden. 

De leukste aquaparken

De leukste aquaparken

Ben jij op vakantie het water niet uit te slepen? En zie jij jezelf als een echte daredevil die elke glijbaan durft te trotseren? Check dan deze waanzinnige waterparadijsjes top 10!

Vakantieparken met aquapark

Vakantieparken met aquapark

Op zoek naar een aquapark vakantie bij een vakantiepark? Wij zetten de leukste vakantieparken met aquaparken voor je op een rij. Je vindt ze op zonnige bestemmingen zoals Italie en Slovenie, maar ook dichtbij in eigen land. 

Aqualand Resort

Aqualand Resort

Met de kids op een spetterende aquapark vakantie in Griekenland? Check dan de kindvriendelijke topper SPLASHWORLD Aqualand Resort op Corfu. Hier hebben kinderen de tijd van hun leven in het gigagrote waterpark. 

Aquamania glijbanen

Aquamania glijbanen

Doe jij op vakantie niets liever dan van pijlsnelle waterslides af scheuren? Top! Dan zijn deze gigagave glijbanen van het Neckermann Aquamania label dé wildste droom van iedere waterfan!

Zwembaden voor dummies

Zwembaden voor dummies

Een vakantie zonder zwembad tot je beschikking, is haast geen echte vakantie te noemen. Maar er zijn tegenwoordig zó veel soorten zwembaden! Welke is het allerleukst voor komende zomer?

Waterpark Hellendoorn Aquaventura Slidepark

Waterpark Hellendoorn Aquaventura Slidepark

Waterratjes en thrillseekers zitten helemaal goed bij Aquaventura. Dit spikslinternieuwe slidepark van Avonturenpark Hellendoorn telt namelijk wel 11 coole waterglijbanen voor jong en oud. 

Aquafun vakantie

Aquafun vakantie

Echte waterratjes opgelet! Voor een spetterende vakantie kun je kiezen voor een vakantieadresje met het Aquafun logo. Dit betekent namelijk een vakantie vol met waanzinnige waterpret, want deze accommodaties hebben grote zwembaden, meerdere glijbanen, kinderbadjes en waterspeeltoestellen. Je herkent de Aquafun adresjes aan het Aquafun logo. 

SPLASHWORLD vakantie

SPLASHWORLD vakantie

Met een SPLASHWORLD aquapark vakantie verzeker je jezelf van een gaaf waterpark met snelle slides en toffe attracties naast de deur. Een daarbij geldt: hoe hoger de SplashFactor, hoe groter de waterpret. 

Siam Park

Siam Park

Siam Park is het grootste aquapark van heel Europa en biedt giga veel splashfun voor het hele gezin! En weet je wat nog veel gaver is, er zijn ook hotels waar je onbeperkt toegang tot het waterpark kunt bijboeken. Dus Tenerife, here we come.  

Water World

Water World

Beleef een aquatastische dag in waterpark WaterWorld op Cyprus. Wees de held of heldin in je eigen woeste-water-avontuur in dit op de oude Grieken geïnspireerde aquapark. Trotseer de spannendste glijbanen en spetter in het rond.           

Aqualand Bassin d'Arcachon

Aqualand Bassin d'Arcachon

Waterpret maakt een vakantie helemaal top. In Aqualand Bassin d'Arcachon in Frankrijk beleef je een spectaculaire dag in je zwemkleding. Bedwing de gave glijbanen of spetter in het rond in het Franse zonnetje.       

Slide & Splash

Slide & Splash

Wanneer de temperaturen stijgen is er niets fijner dan mega veel waterpret. In het zonovergoten Portugal kun je de hele dag sliden en splashen in Aquapark Slide & Splash. Als échte dierenvriend kun je hier ook bijzondere dieren bewonderen.           

Action Aquapark

Action Aquapark

In Sunny Beach, Bulgarije, kun je heerlijk spetteren en glijden in Action Aquapark. Dit stoere waterpark staat garant voor coole avonturen in je zwemkleding. Roetsj van de vele glijbanen of dobber rustig rond terwijl de zon je huid bruin kleurt.           

PortAventura Carib Aquatic Park

PortAventura Carib Aquatic Park

PortAventura heeft niet alleen een attractiepark, maar ook een cool waterpark. Voel de reggae vibes in Carib Aquartic Parc in Salou, Spanje. Dit aquapark beschikt over 14 coole waterattracties voor jong en oud.    

Camping met aquapark Spanje

Camping met aquapark Spanje

kom avontuurlijk kamperen op een camping met aquapark in Spanje of in de buurt van een aquapark om zo maximaal te kunnen genieten van alle waterpret.

Caneva Aquapark

Caneva Aquapark

Ben jij klaar voor de uitdaging? Kom naar Caneva Aquapark aan het Gardameer in Italië en gooi alle remmen los. In dit waterpark beleef je wilde avonturen op de spannende glijbanen. Na afloop plof je neer op een strandbedje aan Playa de Coco.     

Hotel met aquapark Spanje

Hotel met aquapark Spanje

Kies voor waterpret en verblijf in een hotel met aquapark in Spanje of met een aquapark in de buurt. Kids Vakantiegids zet de leukste hotels met aquapark op een rijtje voor een super coole aquapark vakantie.

Aquapark Abu Dhabi

Aquapark Abu Dhabi

Op zoek naar een Aquapark in Abu Dhabi? Op Abu Dhabi vind je het grootste aquapark ter wereld met een grootte van 43 voetbalvelden! Waterratjes beleven hier een toptijd met maar liefst 40 coole waterattracties zoals de freefall van 8 meter hoog of de super stoere familieglijbaan waar 6 mensen op kunnen! 

Aquapark Portugal

Aquapark Portugal

Beleef een spetterende familievakantie met een bezoekje aan een aquapark in Portugal! In deze aquaparken geniet je de hele dag van mega veel spetter- en glijpret samen met de hele familie. Van gierende adrenalineboosters voor echte daredevils tot mega waterpret voor de allerkleinsten. 

The Aquadome

The Aquadome

Waterratten opgelet! The Aquadome in Denemarken is het grootste waterpark van heel Scandinavië. Hier vind je maar liefst aan 10.000m2 splash fun. Dat betekent: onwijs veel glijbanen en rond draaiende magen. The Aquadome is een droom die uitkomt voor de allerkleinsten tot echte snelheidsduivels. Beleef waterpret binnen én buiten, boven en zelfs onderwater in het onderwateraquarium. 

AquaLava Waterpark Lanzarote

AquaLava Waterpark Lanzarote

Op vakantie naar het prachtige Lanzarote? Dan duik je ongetwijfeld de heldere zee in of plons je dagenlang in het zwembad bij hotel. Maar wist je dat Lanzarote ook een heel tof aquapark heeft? AquaLava Waterpark ligt in het bekende Playa Blanca, in het zuiden van Lanzarote. AquaLava Waterpark biedt ruim 9.000 m2 aan glijbanen, een lazy river, golfslagbad, strand en een gigantische waterspeeltuin. Ouders, tieners, peuters én de allerkleinsten beleven hier een dag vol spetterplezier. 

Een aquapark is een attractiepark met spetterende waterattracties. Denk hierbij aan coole waterglijbanen, sprayparken, waterspeeltuinen, bubbelbaden, stroomversnellingen, waterspeeltoestellen en golfslagbaden. Zowel in Nederland als op populaire zonbestemmingen vind je te gekke aquaparken. Een aquapark vakantie is ideaal met de kids! 

 • Voor een te gekke 'Vakantie met aquapark in Nederland' zit je bij Attractie- en Vakantiepark Slagharen aan het juiste adres. Slagharen beschikt namelijk over een eigen aquapark: Aqua Mexicana van wel 5200 m2 groot. Roetsj van 10 verschillende waterglijbanen, waarvan drie mét interactieve special effects. 
 • Naast Attractiepark Duinrell vind je vakantiepark Duinrell met het splashtastische Tikibad. Er is een overdekte waterspeeltuin voor kids tot 12 jaar, een verwarmd waterspeelbad voor allerkleinste waterratjes (0 tot 4 jaar) en voor de daredevils is er een driedubbele trechterglijbaan van 163 meter lang!
 • Echte waterratjes zitten helemaal goed in het waterspeelpark Splesj van Molecaten Park Bosbad Hoeven. Roetsj van spectaculaire en snelle glijbanen of ontdek met je vriendjes het spraypark. 
 • Voor een tropische beleving ga je naar Tropical Islands in Duitsland. Op een uurtje rijden van Berlijn vind je Europa's grootste indoor zwemparadijs! Je beleeft 66.000 m2 aan avontuur. Maak een expeditie door het regenwoud, spetter in het zwembad, zoef van 4 giga glijbanen of dobber over de lazy river. Cool!
 • Het grootste aquapark in Duitsland is Galaxy. Het waterpark is gelegen in Erding en beschikt over 26 glijbanen. Roetsj van de razendsnelle waterglijbaan of ga draai je dol in de kleurrijke Summer Bowl! OvernachtingsTIP: Hotel Victory Therme Erding
 • Aquapark Aqualibi ligt op slechts twee uur rijden van Utrecht en is onderdeel van Walibi België. Glijbanen, waterattracties, fonteinen, watervallen.. je vindt het hier allemaal! Spetter met je vriendjes en vriendinnetjes in de Mini Beach of ga voor de Rapido glijbaan. OvernachtingsTIP: Valléé Les Etoiles.
 • Voor de ultieme outdoor aqua-ervaring is Aquapark JUMP een walhalla voor waterratjes. Het grootste aquapark opblaasparcours van België ligt in een recreatiemeer waar je klimt, klautert én spettert. OvernachtingsTIP: EuroParcs Resort de Kempen. 
 • Het subtropisch zwemparadijs van Vakantiepark Hengelhoef zorgt voor urenlang waterpret! Er zijn reuze waterglijbanen, een Splash familieglijbaan en er is een Razende Rivier voor de waaghalzen. Ook baby's en peuters kunnen veilig spetteren en spelen in het aparte peuterbad. 

Waterglijbanen tijdens een aquapark vakantie zijn onvergetelijk. Je vindt ze in alle soorten en maten. Wij tippen je met een aantal te gekke waterglijbanen die je niet mag missen:

 • Kamikaze: een extreem steile glijbaan waarbij je vanaf een duizelingwekkende hoogte naar beneden roetsjt! Voor de echte daredevils!
 • Zwarte Mamba: de gevaarlijkste én snelste slang ter wereld! Maak een razendsnelle afdaling in het pikkedonker.
 • Master Blaster: neem plaats op je zwemband en zoefen maar. Je wordt heen en weer geslingerd zodat je alle kanten opgaat. 
 • Multiglijbaan: een toppertje voor de hele familie! Neem naast elkaar plaats en maak er een wedstrijdje van: wie is het eerst beneden?!
 • Trechterglijbaan: maak allereerst een steile afdeling om vervolgens in de trechter te belanden en rond te draaien tot je in het gat verdwijnt.