Venetiaanse Rivièra

28 Vakanties gevonden
Venetiaanse Rivièra

Een vakantie naar de Venetiaanse Rivièra met kinderen betekent heel veel strandpret, slenteren door gezellige oude stadjes en genieten van het relaxte Italiaanse leven. Niet gek dus dat dit stukje Noord-Italië een hartstikke populaire vakantiestek is onder gezinnen met kinderen! Waterratjes en watersporters zitten in één van de vele oude vissersdorpen helemaal goed voor een flinke dosis spetterfun, terwijl je in de prachtige steden in het gebied prima cultuur kunt snuiven en geniet van heerlijk Italiaans ijs en ander lekkers.

Verhalen die je wilt lezen 1

Venetiaanse Rivièra
Blog

GECHECKT! 2 Toffe campings in Bella Italia

1

Beste reistijd Venetiaanse Riviera met kinderen

De Venetiaanse Riviera ligt in Noord-Italië en grenst aan de Adriatische kust. Je vindt er gezellige kleine badplaatsjes als Caorle en Cavallino, maar ook de wereldstad Venetië, zodat je er heerlijk op het strand kunt hangen, maar ook kennis kunt maken met de Italiaanse cultuur. Afhankelijk van waar je verblijft is de riviera een erg levendig stukje Italië; in de kleine kuststeden is het vaak vrij rustig, terwijl het in Venetië druk kan zijn. Zie je een vakantie naar de Venetiaanse Riviera wel zitten? Kids Vakantiegids tipt je de leukste kindvriendelijke highlights.

Venetiaanse Rivièra

2

Highlights Venetiaanse Riviera met kinderen

  • Waterfans opgelet: in de vele badplaatsen aan de riviera vind je prachtige kindvriendelijke stranden, waar je lekker kunt spetteren en allerlei coole watersporten kunt doen. Ook voor jonge gezinnen is er meer dan genoeg strandpret te beleven, want de stranden in het gebied lopen langzaam af, waardoor ze veilig zijn voor zelfs de kleinste badgasten. Bekende kindvriendelijke badplaatsen aan de Venetiaanse Riviera zijn Caorle, Bibione, Cavallino en Lido di Jesolo.
  • Ga op avontuur in Venetië! Deze romantische ‘waterstad’ is niet de eerste keus voor een kindvriendelijk tripje, maar als je je erin verdiept, vind je meer dan genoeg leuke uitjes voor het hele gezin. Dobber in een gondel over de grachten, breng een bezoekje aan het Paleis van de Doge en check in één van de vele werkplaatsjes hoe de bekende Venetiaanse maskers worden gemaakt!
  • Trek het binnenland in, want hier vind je mooie heuvellandschappen, eeuwenoude kastelen en veel meer gave plekjes om te bezoeken. Slenter bijvoorbeeld door de cultuurstad Triëst en speel riddertje in het imposante paleis van Padua.

3

Beste reistijd Venetiaanse Riviera met kinderen

De beste tijd voor een vakantie naar de Venetiaanse Riviera met kinderen is van mei t/m september. In die maanden wordt het tussen de 24 en 30 graden in het gebied en geniet je er van een heerlijk Mediterraan zonnetje. Wil je veel op pad met je kinderen, dan is het aan te raden om in mei, juni of september naar de Venetiaanse Riviera te gaan. Het is er dan vrij rustig omdat het hoogseizoen nog niet begonnen is en het is dan ook nog niet zo warm. Bestaat jullie ideale vakantie uit heel veel bakken op het strand en spelen in het water, dan zijn de warmere zomermaanden ook heel geschikt voor een vakantie naar de Venetiaanse Riviera.

Venetiaanse Rivièra

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddelde score van ( Reviews & ervaringen)

Door jou bekeken

Venetiaanse Rivièra

Thema