Venetië

28 Vakanties gevonden
Venetië

Naar Venetië met kinderen? De theatrale ‘Waterstad’ in Noord-Italië is niet de meest voor de hand liggende keuze voor een familievakantie, maar de meeste kinderen vinden het er geweldig. Check de werkplaatsen waar de beroemde Venetiaanse maskers worden gemaakt, dobber op een gondel over het water, bezoek het imposante Paleis van de Doge en eet heerlijke Italiaanse ijsjes. In dit artikel lees je de leukste kindvriendelijke uittips voor een te gekke familie vakantie in Venetië.

Verhalen die je wilt lezen 1

Venetië
Blog

GECHECKT! 2 Toffe campings in Bella Italia

1

Venetie met kinderen

Ga je naar Venetie met kinderen, dan wacht je een hartstikke leuke en sprookjesachtige vakantie. De stad is op het eerste gezicht niet heel kindvriendelijk (de kanalen zijn bijvoorbeeld niet afgeschermd en de hobbelige straten zijn niet bepaald geschikt voor buggy’s), maar met een beetje zoeken zijn er hartstikke leuke kindvriendelijke uitjes en accommodaties te vinden. Om je vast een handje te helpen, zet Kids Vakantiegids de leukste highlights voor het hele gezin op een rijtje.

Venetië

2

Highlights Venetie met kinderen

  • Dé tip voor een gezinsvakantie naar Venetie: maak een tochtje over de kanalen en check de stad vanaf het water. Een tripje in een gondel is wat aan de dure kant, maar voor een paar euro maak je al een tochtje met een ‘traghetto’, een soort van openbare gondel.
  • Ook voor cultuur snuiven zit je helemaal goed in Venetie. Bezoek bijvoorbeeld een werkplaats waar de beroemde Venetiaanse maskers worden gemaakt of check het Paleis van de Doge. In het paleis kom je ook de bekende leeuwenkop met de open mond tegen. En kijk maar uit, want het verhaal gaat dat als je je hand in zijn mond steekt en een leugen vertelt, de leeuw je hand eraf bijt!
  • Een vakantie naar Italie is niet compleet zonder minstens één Italiaans ijsje per dag, en dat geldt ook voor Venetie. Bij Zattere, aan de noordzijde van het Guidecca-kanaal, haal je de lekkerste ijsjes van de hele stad.
  • Strandfans opgelet: buiten Venetie zijn hartstikke leuke badplaatsen te vinden waar je prima kunt relaxen en spelen met je kinderen. Pak bijvoorbeeld de boot naar het Lido, een strand van wel 18 kilometer lang!

3

Beste reistijd Venetie met kinderen

De beste tijd om Venetie te bezoeken met kinderen is in mei en juni of in september. De temperaturen liggen dan tussen de 22 en 25 graden en je hebt een grote kans op zon. En dat is wel zo fijn, want de meeste bezienswaardigheden en activiteiten in Venetie zijn in de buitenlucht. Vermijd indien mogelijk het hoogseizoen, want dan is het in de stad vooral heet, broeierig en erg druk.

Venetië

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddelde score van ( Reviews & ervaringen)

Door jou bekeken

Venetië

Thema