Kusadasi

11 Vakanties gevonden

Naar Kusadasi met kinderen? Goed idee! Deze badplaats aan de Turkse Egeïsche Kust is met zijn vele stranden en all inclusive resorts een echte zon-, zee- en strandbestemming, maar er zijn ook genoeg leuke kindvriendelijke uitjes te ondernemen. Waterratjes halen hun hart op in één van de leuke aquaparken in het gebied en cultuurliefhebbers gaan op avontuur naar de ruïnes van Efeze of stappen op de boot naar Griekenland. En ’s avonds kom je lekker tot rust met een frisse duik in het zwembad van je hotel, of in zee!

1

Excursies Kusadasi met kinderen

  • Wil je meer uit je vakantie halen dan alleen bakken op het strand, dan zit je in de omgeving van Kusadasi helemaal goed. Het gebied rondom de plaats heeft een interessante geschiedenis, waar nu nog veel resten van te bezichtigen zijn. Doe bijvoorbeeld een dagtourtje naar de ruïnes van Efeze. Efeze was 3000 jaar geleden een levendige handelsstad, waar de vruchtbaarheidsgodin Efeze vereerd werd. Vandaag de dag kun je heerlijk op avontuur gaan tussen de ruïnes van de bibliotheek en de verschillende tempels.
  • Onvervalste waterpret beleef je in een van de waterparken bij Kusadasi. Echte waterratjes halen hun hart op in Aquapark Adaland of het spetterende Aqua Fantasy. Dit waterpark is helemaal gebaseerd op Disney; de waterglijbanen komen zelfs uit het kasteel van Doornroosje.

2

Van Turkije naar Griekenland

  • Op je vakantie naar Turkije een uitstapje maken naar Griekenland? Dat kan! Neem in de haven van Kusadasi de veerboot naar het Griekse eiland Samos, dat op ongeveer een kilometer van de Turkse kust ligt. Hier wandel je door prachtige bossen en check je leuke Griekse dorpjes en oude ruïnes. De overtocht naar Samos duurt 1,5 uur en je kunt in de haven van Kusadasi leuke dagtripjes naar het eiland boeken.
  • Nog een leuk cultureel uitje is het kasteel van Kusadasi. Struin door de kasteeltuinen, wandel door het gebouw zelf en eet een hapje in de buurt. De entree tot het kasteel is gratis.

3

Beste reistijd Kusadasi met kinderen

De beste tijd voor een vakantie naar Kusadasi met kinderen is in het voor- of najaar. De temperaturen zijn dan lekker zomers, maar liggen niet al te hoog: denk aan 20-25 graden met zon. Ga je in de zomermaanden, dan kan het kwik oplopen tot 40 graden, wat vooral voor kleine kinderen onprettig kan zijn. Bovendien zit je dan midden in het hoogseizoen en kan het erg druk zijn in Kusadasi.

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddelde score van 3.7 (10 reviews)

Door jou bekeken

Kusadasi

Thema