Cote d'Azur

23 Vakanties gevonden

De Côte d’Azur in Zuid-Frankrijk is niet voor niets een mega populaire familie vakantie bestemming!  Het is er altijd lekker weer en op de brede stranden, aan het azuurblauwe water kun je een spetterende vakantie beleven. Kids Vakantiegids zocht voor jou de beste plekjes en de meest kindvriendelijke campings op in de Cote d’Azur!

1

Strandplezier

De baai van Pampelonne, onder Saint Tropez, heeft maar liefst een vijf kilometer lang zandstrand! Je kunt hier lekker in het helderblauwe water plonsen en watersporten. Zo kun je waterfietsen huren met een gave glijbaan erop! Kijk ook niet vreemd op als je zomaar een beroemdheid voorbij ziet lopen. Want ook de sterren hebben heel goed door waar ze moeten zijn voor een heerlijke vakantie! 

Cote d'Azur

Wist je dat… in Cannes elk jaar het filmfestival wordt gehouden?

2

Varen in het autovrije Port Grimaud

Bij de Côte d’Azur denk je misschien aan grote namen als Cannes, Saint-Tropez en Monaco, maar ook in de minder bekende plaatsen is het goed vertoeven.  Neem Port Grimaud. Hier rijden nauwelijks auto’s, dus daarvoor hoef je niet uit te kijken. Met een rondvaartboot vaar je door de vele grachten. Wat staan hier veel boten!  Vergeet niet te bukken als je onder een brug door vaart.

Cote d'Azur

3

Wandelen in de bergen van het Massif des Maures

Een spannende plek in de Côte d’Azur om van alles te ontdekken is het Massif des Maures. Het gesteente is donker en er is een dichte bebossing. Klim naar boven over steile slingerpaadjes. Wie is er als eerst boven? Ook bijzonder is het vulkanische gesteente van le Massif de l’Estérel. Hier vind je diepe valleien. Vergeet vooral je zwemkleding niet, want er zijn hier meertjes te vinden waar je lekker in kunt zwemmen. Door de zon wordt het water ook nog heerlijk voorverwarmd in de zomer.

Cote d'Azur

4

Op en top zonvakantie in Sainte Maxime

Als je echt de hele dag in je zwemkleding rond wilt lopen, ga dan naar Sainte-Maxime. De zon schijnt er bijna 300 dagen per jaar! Hier zit je achter het gebergte van het Massif des Maures en zo  heb je geen last van de mistral, een stevige koude wind die over de kust van Zuid-Frankrijk raast. 

Cote d'Azur

5

Beleef de geschiedenis in de badplaats Frejus

Badplaats Frejus ligt tussen Cannes en St. Tropez en naast het Massif de l’Esterel. Je vindt er tal van historische monumenten. Frejus was voor de Romeinen vroeger een belangrijke militaire haven.  Je vindt hier bijvoorbeeld nog een echt Romeins amfitheater, een aquaduct en een kathedraal. Ook vind je in Frejus ‘Aqualand’, waar je een spetterende dag kunt beleven in de zwembaden met wilde waterglijbanen en -attracties.

Cote d'Azur

6

Zandstranden in Saint Raphaël

Saint Raphaël is in de loop der tijd aan Frejus vastgegroeid. Het wordt dan ook wel Fréjus-Saint-Raphaël genoemd. Je vindt hier een groot zandstrand aan de baai, waar ook de jachthaven van Saint Raphaël is gevestigd. 

Cote d'Azur

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddelde score van ( Reviews & ervaringen)

Door jou bekeken

Cote d'Azur

Thema