Picardie

5 Vakanties gevonden
 • Grootste selectie familievakanties
 • Met zorg geselecteerd door de redactie

Op vakantie naar Picardië in Frankrijk met de kinderen? Dat bekent genieten van heel veel avontuur in de natuur! Picardië kent veel prachtige natuurreservaten, bossen waar je als Tarzan doorheen kunt slingeren en prachtige stranden. Kids Vakantiegids zette alvast de leukste uittips voor gezinnen met kids op een rij. 

Top 5 vakanties

Center Parcs Le Lac d'Ailette

 • Watersporten op het prachtige meer
 • Dikke pret in het Water Playhouse
 • Infinity zwembad, glijbanen en watervallen
Bekijk vakantie

Center Parcs Le Lac d'Ailette

Bekijk vakantie
Picardie

Vakantiepark Belle Dune

 • Buitenzwembad met waterglijbanen
 • Subtropisch indoor zwemparadijs
 • Autovrij vakantiepark & leuke kids activiteiten
Bekijk vakantie

Vakantiepark Belle Dune

Bekijk vakantie

Les Cottages de Valjoly

 • Aan het meer van Valjoly
 • Binnen- en Buitenzwembad
 • Voor watersporters
Bekijk vakantie

Les Cottages de Valjoly

Bekijk vakantie

Camping La Bien Assise

 • Kasteelcamping
 • Zwembad met kinderbad & glijbaan
 • Kinder- & babyfaciliteiten
Bekijk vakantie

Camping La Bien Assise

Bekijk vakantie
Picardie

Camping La Croix du Vieux Pont

 • 90 km van Disneyland Parijs
 • Ideaal voor baby's, kids & tieners
 • Watersporten en vissen
Bekijk vakantie

Camping La Croix du Vieux Pont

Bekijk vakantie
1

Picardië met kinderen

Picardië betekent heel veel avontuur voor de kids! In de groene, glooiende heuvels valt van alles te beleven! Jullie kunnen kamperen, in een hotel verblijven of op een vakantiepark logeren tijdens je vakantie. Waar je ook verblijft, twee dingen staan vast: heel veel natuur en avontuur staan op jullie te wachten!

Kijk hier voor vakanties naar Picardië.

Vakantietip: een echte topper in Picardië is glamping op Chateau de Drancourt.

Glamping betekent luxe en comfort voor jou en de kids! In de spiksplinternieuwe stacaravans van Chateau de Drancourt vind je dit! Op de camping, dat bij een prachtig kasteel gelegen is, kunnen de kids ponyrijden, zwemmen, minigolfen, spelen in de speeltuin, skelter rijden of naar de Eurocamp kinderclub gaan! In het Fun Station for all programma kunnen de kids aan leuke en spannende activiteiten meedoen, zoals voetballen en klauteren door boomtoppen. Hier komen de echte sportievelingen en avonturiers naar boven!

2

Beste reistijd:

Frankrijk is een vakantiegebied dat vooral in de zomer populair is bij gezinnen. Tijdens de zomervakantie is dit land een druk bezochte bestemming!

Nationale feestdag: 14 juli!

De revolutie wordt op deze dag herdacht.Op veel plaatsen wordt er op deze feestdag 's avonds vuurwerk afgestoken.

3

Kids Vakantietips

Klimparcours Le Parc Salomon

(afstand vanaf de camping:  ca. 5 km./3,5 minuut)

Klimparcours Le Parc Salomon ligt vlagbij camping Chateau de Drancourt. Een klimparcours van 3 hectaren groot middenin de bossen van Saint Valery sur Somme in het Franse Picardië. Een stoere manier om Frankrijk van boven te zien en als Tarzan door de boomtoppen te slingeren. Het klimparcours in Valery sur Somme kent vier niveaus en is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar tot volwassenen.  

-Parcours Pitchoun is geschikt voor de allerkleinsten vanaf 5 jaar en duurt zo’n 2 uur. 
Kosten: €6 per kind.

-Parcours Enfants is geschikt voor kinderen vanaf 1m10 en 5 jaar, duurt 2 uur. Bij dit klimparcours klimmen de kids hoger de bomen in dan bij Parcours Pitchoun.
Kosten: €14,- per kind.

Bij de klimparcoursen moeten de kinderen worden begeleid door een volwassene, maar dat kan ook vanaf de grond. 

Een niveau hoger is geschikt voor kids vanaf 1m30, duurt eveneens 2 uur en 16-jarigen mogen dit parcours alleen afleggen. Dit klimparcours kost €4,- meer: €18,- .

Volwassenen vanaf 1m60 hebben een eigen parcours en betalen €22,-.  

Meer info: www.parcaventure-baiedesomme.com

 

4

Ritje met de stoomtrein

(afstand vanaf de camping:  ca. 5km/3,5 min.)

Met een echte ouderwetse stoomtrein reis je een eeuw terug in de tijd. Stap in en je tuft met echte stoomtreinen tussen le Crotoy, Noyelles-sur-Mer, Saint Valery sur Somme en Cayeaux sur mer. Oftewel langs de Baie du Somme, een spoor langs riviertjes omzoomd door wilgen, tussen akkers en langs moerassen. Onderweg spot je bovendien tal van vogels en met deze oude brave beestje kun je ook een dagje naar het mooiste kindvriendelijke strand in de omgeving plannen:  Le Crotoy aan het einde van de route aan de Baie du Somme.

Meer info:www.cfbs.eu

5

Pretpark Bagatelle in Merlimont

(afstand vanaf de camping: ca. 50 km.,/drie kwartier rijden)

In het pretpark Bagatelle wacht de kinderen de hele dag megafun. Bagatelle telt 30 attracties en een spectaculaire circusshow met echte leeuwen! In Bagatelle vind je 18 fantastisch leuke familie attracties.  Daarnaast heeft het pretpark 7 attracties met een thrillfactor. Ook zijn er voor  jonge kinderen 5 attracties die speciaal voor hen zijn gebouwd.

Let op: in de praktijk  zijn de 7 attracties met een thrillfactor niet heel spannend. Park Bagatelle is volgens de redactie van Kids Vakantiegids meer geschikt voor gezinnen met kinderen tot 10 jaar. Er zijn veel attracties die zeer leuk zijn voor  jongere kinderen. Voor de oudere kids zijn de attracties van Park Bagatelle niet heel spannend meer.

Prijzen entreetickets Bagatelle:
 • Standaard tarief: €19,50
 • Kids  tot 1m45: €16,50
 • Kids tot 1m.: gratis toegang

Meer info:www.parcbagatelle.com

6

Le Parc du Marquenterre

(afstand vanaf de camping: 15 km./ruim kwartier rijden)
Het Parc du Marquenterre is een prachtig natuurreservaat van maar liefst 200m2 groot vlak aan het strand. Het natuurreservaat Parc du Marquenterre is onderdeel van De Baie du Somme, waar duizenden vogels een tussenstop maken op hun vlucht tussen Siberië en Zuid-Afrika. De ene vogel om een nestje te bouwen en hun kroost uit te zien vliegen, de andere vogel om te overwinteren. Hier kun je met de kinderen de helft van het aantal vogelsoorten in Europa spotten, maar liefst zo’n 340 soorten wilde vogels! Dit natuurreservaat bied je 3 routes, van een uur (2km), twee uur (4km) of 3 uur (6 km). Zo kun je zelfs met kleine kinderen een prachtige wandeling maken.  Het is ook mogelijk om met een huifkar om het natuurreservaat heen te rijden, maar dit moet wel 7 dagen vantevoren gereserveerd worden.

Leuk weetje: de naam ‘Marquenterre’ komt van ‘Mareskienterre’, dat wil zeggen ‘de zee die het land binnenkomt..’

Entreeprijs natuurreservaat Le Parc du Marquenterre: €33,- voor 2 volw.+2kind. 
Meer info:www.parcdumarquenterre.com

7

Aquapark Aqualud in Le Touquet

Aquapark Aqualud is een enorm overdekt subtropisch aquapark op een half uur rijden van Chateau de Drancourt, een beetje te vergelijken met aquapark Duinrell in Wassenaar .

In aquapark Aqualud beland je in een jungle van gave glijbanen en waanzinnige waterattracties.  Glij door flitsende glijbanen, dobber over turquoise rivieren, draai je dol in de trechter of ga spetter je gek in de waterspeeltuin. Het is er binnen met 29 graden altijd lekker warm, dus koud zul je het hier nooit hebben. Met warm weer kan je ook naar buiten.

Prijzen:

Entree kind: €16,50
Entree volw.:€18,95

Aquapark Aqualud is open van 9 april-13 november 2011

Meer info:www.aqualud.com

8

Eten

Met de Franse keuken zullen de kinderen waarschijnlijk geen moeite hebben, want de Franse keuken is in veel landen de standaard keuken geworden. Verse groenten, sla en stokbrood zijn vaste bijgerechten bij een gekruid stuk vlees of een stuk vlees met een sausje. De Franse keuken is erg gevarieerd.

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddelde score van 3.2 (9 reviews)

Door jou bekeken

Picardie

Thema