Azoren

3 Vakanties gevonden
Azoren

Naar de Azoren met kinderen? Deze Portugese eilandengroep is de ‘place to be’ als je op zoek bent naar een relaxte familievakantie. De eilanden zijn namelijk veel minder druk en toeristisch dan bijvoorbeeld de Algarve en er zijn hartstikke veel gave familie uitstapjes te ondernemen. Van walvissen spotten op zee tot vulkanen beklimmen en wandelen langs de ruige kustlijn. Zie je een vakantie naar de Azoren met kinderen wel zitten? Kids Vakantiegids zet de leukste uitjes op de eilanden vast voor je op een rijtje.

1

Azoren met kinderen

De Azoren zijn prachtige groene eilanden, waar vooral actieve en avontuurlijk ingestelde gezinnen samen een heerlijke vakantie zullen beleven. De natuur op de eilanden is op z’n zachtst gezegd indrukwekkend en de oude steden ademen een relaxte Mediterrane sfeer. Omdat de eilanden zijn gekoloniseerd door onder andere België, Spanje en allerlei Noord-Afrikaanse landen, is de cultuur enorm divers. Zo spot je in de steden oude Arabische bouwwerken en kun je in veel restaurants een heerlijk bordje kip piri-piri met friet eten. Check hier de leukste kidsvakanties naar de Azoren op Kidsvakantiegids.nl.

2

Highlights Azoren met kinderen

  • Free Willy in het wild spotten? Ga dan op een walvistour; wedden dat je in de zee bij de Azoren zo’n grijze reus ziet rondzwemmen! Vanuit de steden Pico en Faial worden leuke tours georganiseerd die 3 à 4 uur duren en garanderen dat je walvissen ziet. Supercool!
  • Dol op natuur? Huur dan een auto en ga op ontdekkingstocht! Vooral São Miguel, het grootste eiland van de Azoren, is heel geschikt voor een kleine ‘road trip’: hier spot je in het binnenland gigagrote bergen en vulkanen, schattige Portugese dorpjes en kleurrijke bloemenvelden.
  • Avontuurlijke kids en ouders mogen de vulkaan op Graciosa niet missen. Hier kun je namelijk een superspannende afdaling naar de bodem van de krater maken! En na je avontuur ga je lekker chillen in het familiebubbelbad van de Carapacho spa!

3

Beste reistijd Azoren met kinderen

De beste tijd voor een kidsvakantie naar de Azoren is tussen juni en oktober. In deze maanden liggen de temperaturen er tussen de 20 en 25 graden, is het lekker zonnig en heb je de minste kans op regen. Een ideaal klimaat om met kinderen op pad te gaan!

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddelde score van ( Reviews & ervaringen)

Door jou bekeken

Azoren

Thema