Moezel & Hunsruck

9 Vakanties gevonden

De Moezelstreek is al jaren een van de meest populaire regio’s voor Nederlandse vakantiegangers. Vooral wie van fietsen en wandelen houdt zit hier helemaal goed, maar natuurlijk is er nog veel meer te beleven in het gebied met de prachtige rivier, eeuwenoude burchten en mysterieuze kastelen. De stad Koblenz is een van de absolute hoogtepunt van de Moezelstreek. Wist je dat deze plaats, waar de Moezel en de Rijn samenkomen, zelfs op de UNESCO werelderfgoed lijst staat? Op deze pagina ontdek je nog veel meer over de mooie Moezelstreek. 

1

Moezel & Hunsruck met kinderen

‘Gemütlichkeit’ (gezelligheid) is hét sleutelwoord in de Moezelstreek. De bekende rivier de Moezel stroomt diep in het dal tussen oevers vol burchten en kastelen, groene heuvels en idyllische dorpjes. De Moezelstreek is een populair vakantiegebied voor actieve gezinnen die houden van fietsen en wandelen. Niet zo gek, want de gevarieerde natuur leent zich perfect voor schitterende wandelingen en je vindt er de bekende Moezelfietsroute met een lente van 270 kilometer die geschikt is voor de  hele familie. Ook waterratjes en watersporters zitten goed in de Moezelstreek. Met de Moezel, Eifel en Rijn op een steenworp afstand is er altijd wel een mooi plekje te vinden om lekker rond te spetteren of te waterskiën, roeien, kanoën of windsurfen. 

2

Eropuit in de Moezelstreek

  • Wil je er een dagje op uit tijdens je vakantie in de Moezelstreek. Geen probleem, want er is genoeg te beleven. Natuurlijk mag een bezoekje aan het prachtige Koblenz niet missen, maar er zijn nog veel meer plekken die absoluut een bezoekje waard zijn.
  • Waan je een ridder of jonkvrouw in de middeleeuwen tijdens een bezoekje aan een (of meer) van de oude kastelen en burchten. Het indrukwekkende Burg Eltz in Wierscheim is absoluut hét sprookjeskasteel aan de Moezel.
  • Spot roofvogels, wolven en andere wilde bosdieren in het Adelaar en Wolfspark Kasselburg bij Gerolstein.
  • Stap in de Moezelbob en beleef 1170 meter lang rodelplezier vol bochten, heuvels en dalen. Je vindt de Triolago rodelbaan in Riol, op 20 minuutjes van Trier.
  • Zoek je een originele manier om een stad te verkennen? Ontdek de schitterende middeleeuwse stad Trier vanuit een originele rikscha koetsfiets.

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddelde score van 3.6 (8 reviews)

Door jou bekeken

Moezel & Hunsruck

Thema