Bourgogne

4 Vakanties gevonden
Bourgogne

Ga je met de kinderen op vakantie naar de Bourgogne? Dan vind je hier een aantal leuke vakantietips voor jouw vakantie in de Bourgogne! Deze prachtige streek staat vooral bekend om het heerlijke eten, maar daarnaast is er nog véél meer te beleven voor jong en oud. 

1

Terug in de Middeleeuwen bij Guédelon

Het Middeleeuwse burchtkasteel Guédelon in de Bourgogne is eigenlijk nog niet af. Bouwen ze daar dan al honderden jaren aan? Nee, dat niet... In deze moderne tijd wordt in de steengroeve bij Saint-Fargeau een burcht gebouwd zoals men dat in de 13e eeuw deed. In het  Franse landschap van het jaar duizend vind je onder andere smeden, pannenbakkers, touwslagers en mandenvlechters. En dat is alles behalve saai! Je ontdekt alle bouwgeheimen, van hoe ze vroeger de materialen voor de bouw vervoerden tot waar alles vandaan kwam en welke gereedschappen werden gebruikt. Zelf experimenteren? Je kan leren steenhouwen, een Middeleeuws knopentouw of waterpas maken en nog veel meer. Het terrein verken je met een informatieboekje of een gids, eventueel Nederlandstalig. Honger gekregen van al dat steenhouwen en onderzoeken? Ga dan lekker een Middeleeuws hapje eten bij de boerenschuur. 
 

2

Grotklimmen en abseilen in La Grotte de Champ Retard

Voor een pittig vakantie uitstapje in de Bourgogne ben je bij La Grotte de Champ Retard in Coutarnoux aan het goede adres. Het maakt niet uit hoe oud je bent, in deze grot kan iedereen kennis maken met het grotklimmen. De echte diehard klimmers klauteren helemaal naar boven om daar aangekomen via een abseiltouw naar beneden te zoeven. Supergaaf! Als je klaar bent met klimmen kan je heerlijk geniet van een maaltijd bij het kampvuur.

Gekke dingen in La Fabuloserie

Musea zijn saai? Dan ken je La Fabuloserie bij Dicy niet! In dit fantasierijke museum in de Bourgogne staan de gekste, leukste, mooiste maar ook lelijkste dingen die je ooit hebt gezien buiten en binnen uitgestald. Niet alleen schilderijen, maar ook kleurrijke beeldjes, een kamer met verhalen gemaakt van zeeschelpen, tuinsculpturen in de vorm van gekke wilde dieren en een heuse minikermis van blik (werkt echt!) vind je hier. Een echte aanrader voor een cultureel én superbijzonder dagje uit.

4

Historie in Vézelay

Alleen voor het mooie uitzicht vanaf de basiliek op 300 meter hoogte zou je al naar het dorpje Vézelay gaan. De plaats Vézelay staat sinds 30 jaar op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is dus heel bijzonder. Vroeger, en nu nog steeds, was Vézelay een beroemde bedevaartsplek waar gelovige pelgrims massaal naartoe reisden. Ook begonnen hier de kruistochten van onder andere Richard Leeuwenhart. Nu kan je hier de geschiedenis en verhalen ontdekken van vroeger, leuke souvenirtjes vinden en een bezoek brengen aan de basiliek met zijn bijzondere uitzicht.

5

Fietsroutes Bourgogne

Zin in een ander sportief uitje tijdens jouw vakantie in de Bourgogne? Langs het Canal du Nivernais loopt een leuke fietsroute van Decize naar Auxerre (175 km). Deze groene route is ideaal voor een vakantie met (kleine) kinderen, want de route is vrij vlak en toch heel gevarieerd. Je kan gemakkelijk ter plekke een fiets huren en tussendoor zijn er genoeg leuke campings waar je een tentje kan opslaan! Door de hele Bourgogne vind je in totaal 800 km aan leuke fietsroutes als deze. 

6

Weer Bourgogne

Bourgogne heeft een zeeklimaat, waardoor er het hele jaar kans is op regen. De gemiddelde jaartemperatuur voor Bourgogne is 15°C, met in de zomermaanden temperaturen die schommelen rond de 24°C. Ideale temperaturen om zowel van de zon te genieten als er ook opuit te trekken en (actieve) dingen te ondernemen. Bourgogne ligt op nog geen 800 kilometer van Utrecht, dus het is prima met de auto te bereizen. Mocht je toch willen vliegen, dan is het iets meer dan een uur vliegen vanaf Schiphol.  

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddelde score van ( Reviews & ervaringen)

Door jou bekeken

Bourgogne

Thema