Goedkoop naar Turkije

Tips om goedkoop naar Turkije op vakantie te gaan

257 Vakanties gevonden

Goedkoop naar Turkije met de kinderen? Ook met een klein budget kun je hier volop genieten van een heerlijke vakantie. Als je op een aantal zaken let, dan kan je dat vaak nog best veel geld besparen. Zo is het met kinderen vaak veel voordeliger om buiten de schoolvakanties een last minute te boeken. Als je kinderen al op het basisonderwijs zitten en je juist op zoek bent naar een goedkope 'Turkije vakantie' in de schoolvakanties, dan ben je juist weer veel voordeliger uit als je maanden van tevoren een all inclusive boekt met vroegboekkorting. Last but not least geven we je handige tips om je vakantie ter plekke zo goedkoop mogelijk te vieren!  

Verhalen die je wilt lezen 2

Goedkoop naar Turkije
Blog

Op hoteltour met Prettig Reizen door Antalya

Goedkoop naar Turkije
Blog

Met Prettig Reizen naar Turkije voor ieder budget

1

Hoe kan ik goedkoop een vakantie boeken naar Turkije?

Je kunt vooral goedkoop een vakantie naar Turkije boeken in januari, februari, maart, april, juni, september, november of in de eerste helft van december. Oftewel buiten de schoolvakanties van de kinderen. Je vindt dan vaak heel voordelige last-minutes of aanbiedingen, maar daar heb je met schoolgaande kinderen natuurlijk niet zo veel aan. Bovendien zijn januari en februari qua temperatuur misschien geen optie als je voor een zonvakantie goedkoop naar Turkije wilt, maar in april, juni, september en zelfs nog in november is het heerlijk weer in bijvoorbeeld Antalya. Dus met kleine kinderen zeker iets om over na te denken.

Wil je met de kids een goedkope all inclusive vakantie naar Turkije boeken tijdens de meivakantie, de herfstvakantie, in de zomervakantie of tijdens Kerst? Boek dan juist ruim 3 maanden van tevoren, want de goedkoopste aanbiedingen naar Turkije zijn altijd snel weg. Het meest voordelig is om eind december of begin januari te boeken met een vroegboekkorting. Hou daarnaast de algemene mei-, zomer- en herfstvakantie aanbiedingen naar Turkije in de gaten.

Goedkoop naar Turkije

Tip: boek je vakantie op een dinsdag. De meeste mensen kijken in het weekend voor een vakantie, waardoor de prijzen dan vaak wat hoger liggen. 

2

Goedkoopste vliegtickets naar Turkije

Wil je zelf een goedkope vakantie samenstellen? Check dan voor goedkope vliegtickets naar Turkije de low cost aanbieders naar deze bestemming. Let wel op dat je boekt bij een betrouwbare maatschappij als je naar Turkije vliegt. 

Tip: let bij je boeking ook op vanuit welke luchthaven je vertrekt. Als je goedkoop naar Turkije wilt vliegen, dan is het vaak voordeliger om te vertrekken vanuit een regionale luchthaven in Nederland of vanuit een Duitse luchthaven zoals Düsseldorf of Keulen. Zo kun je vaak heel veel goedkoper met het vliegtuig naar Turkije reizen dan vanuit Amsterdam (Schiphol).    

Goedkoop naar Turkije

Tip: Boek een pakketreis, dus een reis inclusief vluchten, transfers en hotel. Dat is vaak goedkoper dan alles los boeken als je voor een hotel gaat. 

 

3

Goedkoop door Turkije reizen

Als je goedkoop door Turkije wilt reizen, dan is een dolmus-taxibusje het goedkoopste vervoer. Deze pittige minibusjes rijden langs vaste routes en kunnen onderweg worden aangehouden. Dolmus betekent ‘volgepakt’, en dat is dan ook meestal het geval. Ga je winkelen in Turkije of naar de markt? Het is in Turkije heel normaal om te onderhandelen over de prijs. Als je goed onderhandelt hoef je vaak nog geen derde van de prijs te betalen!

Goedkoop naar Turkije

Tip: huur een auto als je graag eropuit trekt en excursies wilt doen. Boek je excursies rechtstreeks, of nog beter online, bij de bezienswaardigheid of attractie, dat scheelt je ook veel geld.

4

Hoe kan ik goedkoop all inclusive naar Turkije?

Zo goedkoop mogelijk all inclusive op vakantie in Turkije? Je denkt misschien dat all inclusive duurder is dan op basis van logies en/of ontbijt, maar dat hoeft zeker niet altijd zo te zijn. Bedenk voor vertrek goed wat je wilt qua eten en drinken. De prijs voor een all inclusive hotel ligt vaak hoger dan voor een hotel met alleen logies of ontbijt, maar op je vakantieadres kun je de portemonnee dan wel op de hotelkamer laten. Bedenk dat je anders voor ieder hapje, drankje, ontbijt, lunch en avondeten moet betalen. 

Goedkoop naar Turkije

Tip: een hotel dat niet direct aan zee ligt is vaak ook goedkoper. Dus als je bereid bent om 500 meter of 1.000 meter te wandelen, kan je dat veel geld besparen. 

Tip: een restaurant dat niet aan de boulevard ligt, is vaak ook goedkoper. Dus maak een mooie wandeling over de boulevard en neem plaats in een restaurant op een paar minuten lopen. 

Tip: excursies boek je het beste online, dus niet aan de kassa.

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddelde score van ( Reviews & ervaringen)

Door jou bekeken

Goedkoop naar Turkije

Thema