BoerenBed

  • Grootste aanbod gezinsvakanties
  • Blogs, artikelen & reviews van de redactie

Op zoek naar een leuke boerderijvakantie voor gezinnen met kinderen? BoerenBed biedt al jarenlang fantastische boerderijvakanties aan in Nederland en België. Op de vakantieboerderij kunnen kids kennis maken met het echte boerenleven en mogen ze de boer en boerin een handje helpen op de boerderij. Je slaapt in prachtige compleet ingerichte Tenthuisjes. Zonder elektriciteit, maar met een houtkachel, toilet, douche, kaarsen en olielampen. Super gezellig, back to basic met je gezin!

Verhalen die je wilt lezen 4

Blog

Joie de Vivre met BoerenBed in La France

Blog

Even simpeler leven bij BoerenBed

Blog

Lentekriebels in de meivakantie

Blog

Kleinschalig, maar groots genieten

1

Knuffelen met dieren en andere kinderactiviteiten

Iedere BoerenBed boerderij in Nederland en België heeft een dierenweide waar de kinderen met de boerderijdieren kunnen spelen. Sommige boerderijen hebben zelfs een knuffelschuur waar je met de konijnen, cavia's, kittens en andere dieren kunt knuffelen en helpen met voeren. Wandel met alpaca's, neem een kijkje bij de paarden en pony's en geniet van de hottub. Of trek er opuit en check de watertjes rondom het erf om te zwemmen, varen of vissen. Iedere BoerenBed locatie is uniek, dus je beleeft overal nieuwe avonturen! 

2

Boerenleven midden in de natuur

BoerenBed vind je op kleinschalige en grotere agrarische bedrijven waar de boer en boerin een gedreven en betrokken rol spelen bij het wel en wee van het landelijk gebied. Een BoerenBed Boerderij is altijd gevestigd op, rond of in de onmiddellijke omgeving van een natuurgebied of landgoed van een van de organisaties voor natuurbeheer. Hier kun je met de kinderen dus heerlijk op avontuur in de natuur! Je slaapt in een Tenthuisje op het terrein van de boer met een prachtig uitzicht over de weilanden en de dieren en soms heb je ook nog een bos in je achtertuin!

 

3

Tenthuisje met houtkachel en bedstee

Vier vakantie in een tenthuisje van 45-50 m2 op de boerderij. Back to basic zonder elektriciteit, maar met een gave houtkachel, leefruimte, keuken, drie slaapkamers - ouderslaapkamer, kamer met bedstee en een kamer met stapelbed, toilet en privé douche. Je kunt kiezen voor een douche in de tent, bij de tent of een privé douche bij de boer. Super knus en oergezellig! 'Ouderwets' samen een spelletje spelen bij de olielamp, voorlezen voor het slapen gaan of nog tot laat lekker buiten spelen voor de tent, terwijl papa en mama met een boek op het terras zitten. 

4

Boerderijwinkel

Niet alleen de BoerenBed Tenthuisjes geven je het gevoel van het echte boerenleven. In de boerderijwinkel vind je vaak echte ambachtelijke en lokale boerenproducten, soms zelfs door de boerin zelf gemaakt! Regelmatig worden er verse broden en pizza's gebakken in de gemetselde houtgestookte (brood)oven. Kids vinden het vaak hartstikke leuk om te kijken of te helpen bij het brood bakken. En niet alleen het brood is vers! In het kippenhok kun je iedere ochtend terecht voor een kakelvers eitje! Als de kinderen wakker worden kunnen ze meteen een vers eitje halen! Dat is nog eens leuk en lekker ontbijten.

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddelde score van ( Reviews & ervaringen)

Door jou bekeken

BoerenBed

Thema