Even simpeler leven bij BoerenBed

Boerderijvakantie
Even simpeler leven bij BoerenBed
Door Linda

Even simpeler leven is de lijfspreuk van BoerenBed. Daar willen Detectives Tess en Noortje meer van weten. Zij verblijven een weekend op BoerenBed Mariahout in de Hei en genieten van de kleine dingen. Van het ophalen van de ontbijtmand met de skelter, het borstelen van de verzorgpony, het douchen onder een emmer in de privédouche, het wandelen met de alpaca's, het zelf maken van hun pizza's, het marshmallows stoken in de houtkachel, tot het knuffelen met de geitjes bij zonsondergang. Meer heb je toch niet nodig!


1

Op naar het Brabantse platteland!

Het weekendje weg naar BoerenBed Mariahout in de Hei is bijna een thuiswedstrijd voor Detectives Noortje en Tess. Op een goed half uur rijden van ons huis gaan we op boerderijvakantie. Knuffelen met de dieren, buiten koken op de houtkachel, meehelpen op de boerderij en jumpen op de trampo 'tot de zon ondergaat'. Na aankomst begeleidt boer Jos ons eerst naar het Tenthuisje helemaal achter op het erf van de Brabantse alpacaboerderij. Vijf Tenthuisjes staan daar ruim opgesteld met een weids uitzicht over de weilanden. Wat een rust en ruimte! Hier gaan wij komend weekend genieten van 'even simpeler leven'. 

Even simpeler leven bij BoerenBed

2

Wakker worden in een Tenthuisje

Boer Jos gaat ons voor bij het binnentreden van het Tenthuisje. Wauw! Achter het tentdoek gaat werkelijk waar een droomlocatie schuil. Het ziet er in het echt nóg mooier uit dan op de plaatjes die we van tevoren op de website hebben gezien. De aankleding met de steigerhouten meubelen, de bedstee - 'mama met hartjes' - in de woonkamer, de accessoires, de houtkachel, de koelkist, de olielampen... het voelt meteen als 'thuis'. 

50m2 woongenot: knus, ruim en vol details

Met 50 m2 biedt het Tenthuisje meer dan genoeg ruimte voor ons viertjes. De Detectives kiezen natuurlijk voor de bedstee om in te slapen met al hun knuffels. Harm en ik slapen in het tweepersoonsbed in de ruimte aan de achterzijde van de bedstee en dan is er ook nog een slaapkamer met een stapelbed. Een mooie extra kamer voor onze koffers. Maar ook als je met z'n zessen komt, is er voldoende bergruimte in het Tenthuisje. En heel fijn, het toilet is ook in het Tenthuisje aanwezig.

Simpelweg genieten bij de houtkachel 

Op de skelters gaan de meiden koelelementen halen bij de boerderijwinkel om onze boodschappen voor de komende dagen te koelen in een koelkist, want we hebben geen electriciteit. Dat hoort bij de 'Even simpeler leven'-gedachte van BoerenBed. De koelkist dient als koelkast, kaarsen en olielampen zorgen voor licht in de duisternis en we koken op een houtkachel. Douchen doen we in de privédouche naast de tent, letterlijk onder een emmer met gaatjes erin met koud en warm stromend water. De Detectives vinden het een supergaaf avontuur! Zo simpel zou het altijd moeten kunnen zijn!

CUTENESS OVERLOAD: Knuffelen met privékonijn Snuf

Detectives Noortje en Tess hebben een privékonijntje in een buitenhok bij ons Tenthuisje. Dit kun je als extraatje bijboeken bij je reservering. Het liefst nemen ze Snuf ook mee in de bedstee ;) Maar boer Jos heeft ook een speciale konijnenspeelweide gemaakt waar de dames volop met Snuf kunnen spelen. 

3

Beestenpret bij BoerenBed

Alle Tenthuisjes kijken uit op de weilanden waar boer Jos en boerin Lilian bokjes, geitjes, schaapjes en twee verzorgpony's - Neja en Zita - houden.

Kapsalon Kids Vakantiegids is geopend!

De dames hebben van boerin Lilian een plastic emmer gekregen met wat 'ponykamspullen' erin. Kapsalon Kids Vakantiegids is per direct geopend, en eigenlijk ook niet meer gesloten. Zita vindt al het gefröbel zichtbaar prima en wordt binnen de kortste keren dikke vriendjes met de meiden. Tot laat in de avond zijn de Detectives in de wei te vinden. Daarna genieten ze met de geiten in de geiten-speeltuin van de prachtige zonsondergang en jumpen ze op de trampo tot de zon echt helemaal onder is. Vanaf je Tenthuisje kun je alles goed overzien.

Meet & feed - en wandelen - met alpaca's

De volgende ochtend stappen Noortje en Tess achter in een laadbak van de tractor om met boer Jos alle beesten te voeren. Nadat de dieren in de wei zijn verzorgd, rijdt de boer naar de grote schuur van BoerenBed Mariahout in de Hei. Hier wonen nog konijntjes en zo'n 25 alpaca's. De dames vinden het prachtig om tussen alle dieren door te lopen en ze te aaien. 

Diezelfde middag zijn we weer terug bij de schuur voor een boswandeling van zo'n 5 kilometer met de alpaca's. De Detectives mogen met Mello en Stardust wandelen. Samen met nog ongeveer 6 andere alpaca's en een twintigtal mensen - je kunt de wandeling ook los boeken - lopen we een mooie ronde midden door de natuur. Eenmaal weer terug op de boerderij is het weer tijd om Snuf, Zita en Neja te knuffelen. Ze zijn BFF - Beest Friends Forever - geworden met de meiden.

 

4

Pizza's maken en marshmallows roosteren

Behalve wandelen met alpaca's en het verzorgen van je eigen privékonijn kun je je bij dit BoerenBed-adres ook opgeven voor de pizza-avond. De Detectives krijgen van boerin Lilian een grote bak met verschillende ingrediënten, waarmee ze hun eigen pizzacreatie maken. Vervolgens stopt boer Jos ze in de steenoven - en binnen een paar minuten smikkel je van je zelfgemaakte pizza. Als toetje zijn er geroosterde marshmallows en warme ananas met kaneel. Het is ook mogelijk om een echt boerenijsje te halen in de boerderijwinkel. 

Even simpeler leven bij BoerenBed

Breakfast at BoerenBed

Op zaterdagochtend bestellen we een echte boerenontbijtmand. De dames gaan de mand  in hun onesies ophalen bij de boerderijwinkel op de skelter. Wat een feest! Met uitzicht op de weilanden genieten we van het boerenontbijt met verse eieren aan de picknicktafel voor ons Tenthuisje. Zo simpel, zo chill!

5

Vakantiemodus (z)on!

Gedurende het hele weekend hebben we prachtig weer op ons boerenadres. Op de laatste dag, de zondag, wordt er zelfs 27 graden voorspeld. En wat doe je dan om 'even simpel' cool te blijven?

Stay cool in je kruiwagenpool!

Dan pak je twee kruiwagens - die er staan om je koffers naar het Tenthuisje te vervoeren. Die vul je met de potten en pannen met koud water uit het keukentje in je Tenthuisje. Hup, allebei de bikini aan en ze hebben de grootste lol in hun kruiwagenpools! Lekker chillen en kletsen. Tussendoor springen ze onder de emmer in de privédouche voor een extra coolingdown. Wist je dat... mama's van ongeveer 1.68 meter ook heel goed in de kruiwagen passen ;) Tip: Voor nog meer waterpret is er een zwemplas in de buurt.

Pannenkoeken bakken op de houtkachel

En met het mooie weer besluiten we om pannenkoeken te bakken op de houtkachel buiten bij ons Tenthuisje. Papa Harm vindt het stiekem maar wat leuk om het hout te hakken - dat je inclusief bij je boeking krijgt - voor in de kachel en een vuurtje te stoken. Ieder Tenthuisje heeft een grote picknicktafel waar we makkelijk alle spullen op kwijt kunnen. Tussen de bakrondes door knuffelen de meiden met de dieren of jumpen op de trampo voor ons Tenthuisje en mams chillt op een van de twee ligstoelen in het zonnetje die ook bij de inboedel horen. Het kan hier allemaal!

 

 

6

FUNFACT: op zondag tot 18 uur blijven!

Het fijne aan een weekendje weg bij BoerenBed (lees bij twee overnachtingen) is dat je de derde dag - zondag - nog tot 18 uur gebruik mag maken van je Tenthuisje en alle faciliteiten. Omdat we maar een half uur reistijd hebben naar huis - en het echt prachtig weer is - besluiten we de volle dag nog te blijven en zelfs nog een laatste keer voor het avondeten pannenkoeken te bakken op de houtkachel. Het weekend is voorbij gevlogen. In de avonden hebben we ons prima vermaakt bij de houtkachel in het Tenthuisje met marshmallows en spelletjes in de bedstee. En de kaarsen en olielampjes geven voldoende licht. Of we de stroom en wifi hebben gemist? Nee, we hebben het allevier veel 'te druk' gehad met 'even simpeler leven'. Dank je wel, BoerenBed. 

Special thanks to Zita, Neja, Snuf, Mellow en Stardust en alle andere dieren.

 

 

Even simpeler leven bij BoerenBed

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddelde score van ( Reviews & ervaringen)

Reacties

Geen reacties gevonden

Onze nieuwste vakantie ervaringen 7

Even simpeler leven bij BoerenBed
Blog

Joie de Vivre met BoerenBed in La France

Even simpeler leven bij BoerenBed
Nieuws

NIEUW: FarmCamps De Bonte Fries

Even simpeler leven bij BoerenBed
Blog

REVIEW: Een farmtastisch herfstweekend op De Verloren Kost

Even simpeler leven bij BoerenBed
Nieuws

Logeer nu ook in luxe op FarmCamps boerderij Hoeve Luyterheyde

Even simpeler leven bij BoerenBed
Blog

Even simpeler leven bij BoerenBed

Even simpeler leven bij BoerenBed
Blog

Lentekriebels in de meivakantie

Even simpeler leven bij BoerenBed
Blog

Kleinschalig, maar groots genieten

Thema's 3

Even simpeler leven bij BoerenBed

Boerderijvakantie

Even simpeler leven bij BoerenBed

Glamping bij de boer

Even simpeler leven bij BoerenBed

BoerenBed

Door jou bekeken

Even simpeler leven bij BoerenBed

Blog