REVIEW: Het Land van Bartje - het tofste land van Nederland

Detectives on Tour
REVIEW: Het Land van Bartje - het tofste land van Nederland
Door Kim

Vol spanning staat Quinn op vrijdagmiddag met zijn koffertje te wachten tot zijn grote zus Eva éindelijk thuiskomt. Direct wanneer de voordeur opengaat stormt hij de gang in. "Yes we kunnen gáán!" horen we nog net voordat de autodeur dichtgaat. Niet gek, want Eva en Quinn mogen een heel weekend lang naar het leukste vakantieland van Nederland: Landal Land van Bartje! De pumptrack, Bollo en de pony’s, Quinn droomt er al de hele week over!


1

UITDAGING 1: Nieuwe pumptrackbaan checken!

Na onze late aankomst op vrijdagavond maken we het onszelf gemakkelijk op zaterdagochtend door gebruik te maken van Bartje's ontbijtservice. Voor onze deur vinden we een grote zak. "Holy moly, dit is veel!", roept Quinn terwijl hij verlekkerd in de zak kijkt. We leggen een goede bodem want het beloofd een actieve dag te worden. We gaan namelijk de nieuwe pumptrackbaan checken! Dit is een circuit met bulten en bochten, een soort kruising tussen een BMX-baan en een skatepark. Bij de nieuwe Bartje's BikeXperience mogen Eva en Quinn (6) kiezen uit een stuntstep of een BMX-fiets. Met een step en BMX op maat en de nodige bescherming kan de pret beginnen! De beginnersbaan is lekker overzichtelijk en al snel krijgt Quinn het principe onder de knie. "Ik ga nog een keer hoor, want dit is echt cool!" roept hij in het voorbijgaan. De baan voor gevorderden durven ze nog niet aan, maar we kijken vol verwondering naar de stunts die daar uitgevoerd worden!

UITDAGING 2: Boogschieten als Robin Hood!

Na het stepavontuur krijgen we een clinic boogschieten. Thuis hebben we onlangs Robin Hood gekeken en Quinn loopt sindsdien te pas en te onpas met zijn zelfgeknutselde boog rond. A dream come true dus! Carmen van het Land van Bartje zorgt voor topbegeleiding en na enkele minuten schieten we al onze eerste pijlen. Binnen no-time vliegen zelfs de eerste pijlen in het target! Eva (15) blijkt een natuurtalent te zijn en ook Quinn schiet na wat begeleiding eigenhandig een pijl in het target! Een heerlijk extatisch vreugdedansje volgt. Wat een feest! Na een heerlijk kidsmenu bij het Smulpunt en een bad vol bubbels is het tijd om in dromenland na te genieten van deze te gekke dag. Morgen staan er weer nieuwe avonturen op het programma!

Tip: bij Land van Bartje kun je ook lasergamen in het bos! Verschuil je in de zelfgebouwde hutten om ongezien punten te scoren!

2

De leukste pony activiteiten van Nederland!

Op zondagmorgen worden we weer heerlijk uitgerust wakker. De kinderen elk in hun 'eigen' kamer, dat slaapt toch lekkerder! De detectives staan al te trappelen van ongeduld want de unieke Bartje's Ponyranch staat op ons programma! De pret start direct wanneer we om half tien mogen helpen om de pony's uit de wei te halen. Vanaf de receptie lopen we met de begeleiders naar de wei. Detective Eva straalt wanneer ze ziet dat elk kind met een eigen pony mag wandelen! Wauw! Wanneer elk kind een pony aan de lijn heeft, vervolgen we in stoet de weg naar de ponyranch. Quinn vindt het nog wat spannend maar met een heel klein beetje begeleiding lukt het ook hem om 'zijn' pony mee te krijgen. Vol trots levert hij hem af in de ponyranch, wat een ervaring!

De ponyranch is de hotspot voor de ponyactiviteiten op het park. We kijken toe hoe kinderen rijles krijgen en nemen een kijkje in de stal. We spotten Swiebertje, een echte BP (bekende pony). Wist je dat... deze oude rakker  maar liefst 42 jaar oud is, terwijl pony's gemiddeld 30 jaar worden!

Met de huifkar naar het Omgewaaide Bomenbos!

Inmiddels staat onze huifkar al klaar voor een onvergetelijke rit. Het Land van Bartje grenst direct aan een veelzijdig bos- en heidegebied dus we rijden meteen de natuur in. In een half uur zien we niet alleen het bos en de heide maar ontdekken we ook het 'Omgewaaide Bomenbos' én leren we alles over de gigantische gletsjerkuil waar we langskomen. Met de wind door onze haren genieten we van de prachtige omgeving. Wat een fijne familieactiviteit! Eenmaal terug bij de ponyranch horen we naast de ponygeluiden inmiddels ook knorrende magen. Tijd om te gaan lunchen dus!

3

Slide en spetter in de zwembaden

En dan is het tijd voor waterpret! Zelfs wanneer we de detectives vertellen dat ze het grote buitenbad mogen testen, vertrekken ze (ondanks een buitentemperatuur rond het vriespunt) geen spier en blijft de stralende lach. Gelukkig blijkt het buitenbad stiekem ook een binnenbad te zijn. In de zomer gaat het dak er hier namelijk letterlijk af!

In het zwembad sprinten Eva en Quinn direct naar de familieglijbaan. "Wow, deze gaat echt hard!", roept Quinn enthousiast. Een tweede, derde en vierde roetsj volgen en de lol blijft onverminderd groot. Terwijl Eva blijft glijden, checkt Quinn de waterspeeltuin. Met een schuin oog houdt hij de emmers boven hem in de gaten, het is altijd spannend wanneer de grote splash komt! Het water is lekker ondiep zodat jong én oud hier heerlijk kunnen spetteren.

En... nog meer zwempret!

Het uurtje zwemmen vliegt voorbij en de detectives vinden het maar wat jammer dat de waterpret erop zit, totdat ze horen dat er nóg een zwembad is! Het Land van Bartje heeft namelijk ook nog een binnenbad! We spotten de grote glijbaan al aan de buitenkant, die willen we checken! Met een grote plons komen de kinderen één voor één gillend en met een stralende lach uit de glijbaan. "Nog een keer!" 

NIEUW: Leer zwemmen als Ariël

Vanaf het voorjaar worden er in het land van Bartje namelijk clinics zeemeerminzwemmen gegeven! Je hoeft Eva maar één keer te vragen of ze dit wil uitproberen want hier heeft ze het al vaak over gehad! Stralend beweegt ze haar vin omhoog. Kinderdromen komen uit in het leukste land van Nederland: het Land van Bartje!

4

Boulderen, jumpen of van de kabelbaan?

Voordat we het zwembad induiken wil Quinn héél graag eerst de buitenspeeltuin tegenover Bartje's Boerderij checken. Hier kunnen durfals namelijk flink klauteren én boulderen. Dat laatste is nog even een uitdaging omdat Quinn nog net te klein is om de eerste stap te kunnen maken. Met de hulp van een oudere jongen lukt het hem en vol vertrouwen klimt hij tot boven. "Kijk een springkussen, ik ga een salto maken!" Nadat alle toestellen uitgetest en goedgekeurd zijn wandelen we ook nog even naar de speeltuin achter de Ponyranch. Hier nodigen de speeltoestellen echt uit tot samenspelen. Een heerlijk ontspannen manier om nieuwe vriendjes te maken dus! En ook bij deze speeltuin zit een heel fijne horecagelegenheid: Paviljoen de Swieber. 

REVIEW: Het Land van Bartje - het tofste land van Nederland

5

Bartje's Boerderij: gigaveel binnenspeelpret!

Quinn weet wel een plek waar we kunnen lunchen. Hij spotte gister in Bartje's Boerderij namelijk een giga binnenspeeltuin! Bartje's Boerderij is een vernieuwd indoor speelparadijs én een gezellige lunchroom. Daarnaast vind je hier ook de Bollo Kidsclub en het knutselatelier. We genieten van onze lunch terwijl Quinn de 400m2 grote binnenspeeltuin verkent. Terwijl de kleine kids in het zand spelen, klautert detective Quinn de klimmuur op. Wist je dat... je in deze speeltuin zelf de discomodus kunt activeren met een druk op de knop? Na een korte drinkpauze schuift Quinn ook nog even aan bij de Kidsclub om een kleurplaat voor Bollo te maken. "Wanneer je deze in Bollo's brievenbus stopt, stuurt hij je écht iets terug!", vertelt hij ons verwonderd. Na de heerlijke lunch zijn we weer helemaal opgeladen voor de middagactiveiten!

REVIEW: Het Land van Bartje - het tofste land van Nederland

6

Een heerlijk verblijf in een prachtig landhuis

Dit weekend verblijven we in een ruim 6-persoons landhuis. Waar Eva vooral blij is met een 'eigen' slaapkamer, is Quinn dolenthousiast over het ligbad! Dat wordt een groot schuimfestuin elke avond... Met een moderne keuken mét vaatwasser, een gezellige zithoek én een tweede toilet boven, voldoet dit landhuis aan al onze wensen. Er is zelfs een berging waar je de kinderfietsen en ander buitenspeelgoed kwijt kunt. Dat is handig! Doordat het park zo ruim opgezet is en er veel vogelhuisjes hangen kun je hier ook héél veel vogelsoorten spotten door de grote glazen pui. We spotten zelfs een eekhoorntje! 

REVIEW: Het Land van Bartje - het tofste land van Nederland

7

Dubbel en dwars goedgekeurd!

De tijd vliegt voorbij op het Land van Bartje! Het einde van dit fantastische weekend komt in zicht. Quinn rent nog één keer naar het speeltuintje achter ons huis terwijl wij de koffers pakken. Wanneer we bij het speeltuintje komen staat Quinn naar een boomtop te staren. "Luister!" roept hij en we horen het geroffel van de spechten. Nadat we de spechten ook écht gezien hebben, wandelen we naar Bollo's huisje om de kleurplaat in de brievenbus te stoppen. "Dag Bollo" horen we zachtjes. Vol van alle ervaringen en met héél veel nieuwe herinneringen stappen we in de auto. Het was een onvergetelijk weekend!

REVIEW: Het Land van Bartje - het tofste land van Nederland

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddelde score van ( Reviews & ervaringen)

Reacties

Geen reacties gevonden

Onze nieuwste vakantie ervaringen 57

REVIEW: Het Land van Bartje - het tofste land van Nederland
Blog

REVIEW: luxe kamperen bij TerSpegelt met Estivo Travel

REVIEW: Het Land van Bartje - het tofste land van Nederland
Blog

REVIEW: Wunderland Kalkar opent nieuwe speeltuin

REVIEW: Het Land van Bartje - het tofste land van Nederland
Nieuws

Nieuwe accommodaties op De Leistert nu boekbaar

REVIEW: Het Land van Bartje - het tofste land van Nederland
Nieuws

NIEUW bij Slagharen: accommodatie Rancho Grande tot 8 personen!

REVIEW: Het Land van Bartje - het tofste land van Nederland
Nieuws

Nieuw wateravontuur bij Het Land van Bartje

REVIEW: Het Land van Bartje - het tofste land van Nederland
Nieuws

NIEUW: Landal Klein Oisterwijk

REVIEW: Het Land van Bartje - het tofste land van Nederland
Blog

Last Minute naar Landal deze zomer? Check onze tips!

REVIEW: Het Land van Bartje - het tofste land van Nederland
Blog

REVIEW: Camping 't Veld, weekendfun XL

REVIEW: Het Land van Bartje - het tofste land van Nederland
Blog

6x de leukste vakantiepark terrassen

REVIEW: Het Land van Bartje - het tofste land van Nederland
Blog

REVIEW: Landal Marina Resort Well

REVIEW: Het Land van Bartje - het tofste land van Nederland
Blog

REVIEW: Camping Campofelice Village

REVIEW: Het Land van Bartje - het tofste land van Nederland
Blog

Uniek overnachten bij Landal

REVIEW: Het Land van Bartje - het tofste land van Nederland
Blog

Ontdek wat groen kan doen bij Landal GreenParks

REVIEW: Het Land van Bartje - het tofste land van Nederland
Nieuws

NIEUW: gamevilla's & bikepark op Kasteeldomein de Cauberg

REVIEW: Het Land van Bartje - het tofste land van Nederland
Nieuws

Landal Aelderholt opent dit weekend gave faciliteiten

REVIEW: Het Land van Bartje - het tofste land van Nederland
Blog

VIVA HOLLANDIA: Vier de zomervakantie op deze toffe plekken in Nederland

REVIEW: Het Land van Bartje - het tofste land van Nederland
Blog

REVIEW: FarmCamps De Oostermaat

REVIEW: Het Land van Bartje - het tofste land van Nederland
Blog

REVIEW: Terhills Resort, tropisch paradijs in Vlaams Limburg

REVIEW: Het Land van Bartje - het tofste land van Nederland
Blog

REVIEW: Preston Palace met een dreumes

REVIEW: Het Land van Bartje - het tofste land van Nederland
Blog

Zeelandvibes bij Camping De Vogel

REVIEW: Het Land van Bartje - het tofste land van Nederland
Blog

Meivakantie onder de Franse zon

REVIEW: Het Land van Bartje - het tofste land van Nederland
Blog

Paasweekend op De Boshoek, wat een feest!

REVIEW: Het Land van Bartje - het tofste land van Nederland
Nieuws

Drie nieuwe Landal GreenParks in Nederland

REVIEW: Het Land van Bartje - het tofste land van Nederland
Blog

REVIEW: Landal Landgoed 't Loo: kidsparadijs op de Veluwe!

REVIEW: Het Land van Bartje - het tofste land van Nederland
Blog

Lentekriebels in de meivakantie

REVIEW: Het Land van Bartje - het tofste land van Nederland
Blog

Kom deze zomer BUITEN SPELEN bij de Boshoek of Sallandshoeve

REVIEW: Het Land van Bartje - het tofste land van Nederland
Blog

REVIEW: Het Land van Bartje - het tofste land van Nederland

REVIEW: Het Land van Bartje - het tofste land van Nederland
Blog

The Preston P(a)lace to be met tieners!

REVIEW: Het Land van Bartje - het tofste land van Nederland
Blog

Op minivakantie bij Preston Palace

REVIEW: Het Land van Bartje - het tofste land van Nederland
Blog

REVIEW: Center Parcs Erperheide

REVIEW: Het Land van Bartje - het tofste land van Nederland
Blog

GECHECKT: Als een Viking op avontuur in Zweden!

REVIEW: Het Land van Bartje - het tofste land van Nederland
Blog

100% Kidsgeluk in de Achterhoek

REVIEW: Het Land van Bartje - het tofste land van Nederland
Blog

Camping 't Veld: klein maar heel fijn!

REVIEW: Het Land van Bartje - het tofste land van Nederland
Blog

Op vakantie bij ACOYA Curacao Resort Villas & Spa

REVIEW: Het Land van Bartje - het tofste land van Nederland
Blog

YI-HAA! Super Sunny Fundays in Slagharen

REVIEW: Het Land van Bartje - het tofste land van Nederland
Blog

REVIEW: Een weekendje nazomeren op Resort Limburg

REVIEW: Het Land van Bartje - het tofste land van Nederland
Blog

Sprookjes bestaan op Resort Kaatsheuvel

REVIEW: Het Land van Bartje - het tofste land van Nederland
Blog

Top 10 Landal GreenParks met WAUW-factor

REVIEW: Het Land van Bartje - het tofste land van Nederland
Blog

VakantieVibes aan het Veluwemeer

REVIEW: Het Land van Bartje - het tofste land van Nederland
Blog

Vette FamilyFUN aan het Gardameer

REVIEW: Het Land van Bartje - het tofste land van Nederland
Blog

Naar het strand in Stalis, met NIEUW AQUAPARK!

REVIEW: Het Land van Bartje - het tofste land van Nederland
Blog

GECHECKT! 2 Toffe campings in Bella Italia

REVIEW: Het Land van Bartje - het tofste land van Nederland
Blog

Op kindervakantie in Oostenrijk

REVIEW: Het Land van Bartje - het tofste land van Nederland
Blog

Coronaproof GENIETEN op Gran Canaria

REVIEW: Het Land van Bartje - het tofste land van Nederland
Blog

Coronaproof vakantie in Beautiful Bulgarije

REVIEW: Het Land van Bartje - het tofste land van Nederland
Blog

GETEST: de nieuwe all-in formule van Preston Palace

REVIEW: Het Land van Bartje - het tofste land van Nederland
Blog

Met kids op avontuur in de Achterhoek in de zomer

REVIEW: Het Land van Bartje - het tofste land van Nederland
Blog

REVIEW: Spelen, spetteren en op sprookjesavontuur

REVIEW: Het Land van Bartje - het tofste land van Nederland
Blog

Februari-fun Op Curaçao

REVIEW: Het Land van Bartje - het tofste land van Nederland
Blog

Logeren op De Boshoek in de Veluwe

REVIEW: Het Land van Bartje - het tofste land van Nederland
Blog

GETEST: Een nachtje logeren bij Preston Palace

REVIEW: Het Land van Bartje - het tofste land van Nederland
Blog

REVIEW: Landal Village l'Eau d'Heure

REVIEW: Het Land van Bartje - het tofste land van Nederland
Blog

'De zwarte parel' van de Canaries

REVIEW: Het Land van Bartje - het tofste land van Nederland
Blog

Nieuw glijbanenrecord Hof van Saksen

REVIEW: Het Land van Bartje - het tofste land van Nederland
Blog

Getest en 100% goedgekeurd: Catalonië

REVIEW: Het Land van Bartje - het tofste land van Nederland
Blog

REVIEW: Dolgelukkig in Zuid-Denemarken

REVIEW: Het Land van Bartje - het tofste land van Nederland
Blog

Safariresort Beekse Bergen is open!

Thema's 14

REVIEW: Het Land van Bartje - het tofste land van Nederland

Detectives on Tour

REVIEW: Het Land van Bartje - het tofste land van Nederland

Landal GreenParks

REVIEW: Het Land van Bartje - het tofste land van Nederland

Ponypret bij Landal

REVIEW: Het Land van Bartje - het tofste land van Nederland

Landal Drenthe

REVIEW: Het Land van Bartje - het tofste land van Nederland

Landal Weekendje Weg

REVIEW: Het Land van Bartje - het tofste land van Nederland

Vakantieparken in Nederland

REVIEW: Het Land van Bartje - het tofste land van Nederland

Landal vakantieparken Nederland

REVIEW: Het Land van Bartje - het tofste land van Nederland

Landal aanbiedingen

REVIEW: Het Land van Bartje - het tofste land van Nederland

Landal waterpret

REVIEW: Het Land van Bartje - het tofste land van Nederland

Landal bungalowparken Nederland

REVIEW: Het Land van Bartje - het tofste land van Nederland

Bollo van Landal GreenParks

REVIEW: Het Land van Bartje - het tofste land van Nederland

De leukste Landal parken met peuter

REVIEW: Het Land van Bartje - het tofste land van Nederland

Landal vakantiepark voor jonge gezinnen

REVIEW: Het Land van Bartje - het tofste land van Nederland

Landal Parken

Door jou bekeken

REVIEW: Het Land van Bartje - het tofste land van Nederland

Blog