The Preston P(a)lace to be met tieners!

All-inclusive genieten bij familiehotel Preston Palace
The Preston P(a)lace to be met tieners!
Door Linda

Whooo! Detectives Gijs (13) en Noortje (10) zijn dit weekend een nachtje naar all inclusive Family Resort Preston Palace geweest om te checken wat er allemaal te doen is voor tieners. Nou, heel veel! Volop zwieren, zwaaien en botsen in de indoor kermis Boardwalk. Chillen en spetteren in het subtropische zwemparadijs Riviera dat helemaal in junglestyle is. Bowlen, midgetgolfen, filmpje pakken in de bioscoop, potje poolen, jumpen op het springkussen... en tussendoor natuurlijk ook proeven van alle lekkere snacks en maaltijden, want tieners hebben altijd honger ;) Wat een heerlijke minivakantie!  


1

Altijd partytime at Preston Palace!

Op zaterdagmiddag kunnen we om 13.30 uur al terecht bij Preston Palace. Onderweg naar Almelo zien we bevroren bossen en weilanden. De eerste sneeuw van 2021 is zelfs al gevallen! Ideale weersvoorspellingen om een weekendje indoor lekker warm en all inclusive te genieten van lekker eten en drinken en talloze faciliteiten in het Overijsselse familieresort. Na een ritje van anderhalf uur komen we aan bij het giga hotel. Bij de draaideuren bij de ingang knalt het roze je al tegemoet: knuffelberen Alice en Preston heten je van harte welkom in 'hun' beregezellige hotel. Nadat we hebben ingecheckt - en Noortje nog een goodiebag heeft gescoord met knuffel Alice erin - kunnen we direct naar onze 6p-familiekamer 1325 op de eerste verdieping.

Heerlijk chillen op de familiekamer

Hier wacht ons de volgende verrassing. Vanwege de verjaardag van papa Harm is onze familiekamer gezellig versierd met ballonnen, slingers, grote felicitatiekaarten en een flesje wijn. Noortje vindt het prachtig en springt op het grote bed met haar nieuwe BFF knuffel Alice. Gijs duikt meteen in de minibar die is gevuld met chips, nootjes en blikjes fris. Met pubers in tha house 'moet' je koelkast altijd goed gevuld zijn, want tieners hebben altijd honger ;) Gijs trekt dan ook meteen een zakje nootjes open en ploft op een van de twee stapelbedden met z'n mobieltje. De wifi is ook goedgekeurd. Nadat we de koffers hebben neergezet en de plattegrond van het hotel een beetje hebben bestudeerd, is het tijd om op verkenningstocht te gaan door Preston Palace. Op de gang bij de receptie botsen we als eerste tegen beer Alice - en een pietje met een zak vol pepernoten. Dit belooft een topweekend te worden! 

2

100% adrenaline en fun op de indoor Boardkermis

Detectives Gijs en Noortje willen als eerste naar de indoor kermis Boardwalk in het familiehotel. Vanaf je hotelkamer wandel je er zo naartoe, lekker warm in je shirtje of met een vest, want je hoeft niet naar buiten. Noortje gaat steeds sneller lopen door de gangen, helemaal als ze een achtbaan op de grond geschilderd ziet. "Ja, hier is de kermis!" Opeens staan we in een gigantische hal met overal attracties, vette beats, knipperende lichten, geluiden van gokkasten en de geur van eten. Door de aankleding met straatlantaarns, gevels en klinkers waan je je echt op een kermisplein in de buitenlucht in het donker.

8 kermisattracties: Zwieren, zwaaien én over de kop

Noortje wil als eerste in de vrije val van de Jumping Star, Gijs heeft zijn oog laten vallen op de Extraordinary Bikes - als je hard genoeg fietst, ga je over de kop! Vervolgens nog een rondje draaien in de Disk'O, de Discovery, de Polyp en de Energy Storm. "Deze zijn vet, mam!" Noortje vindt alles wat over de kop gaat nog iets te heftig, maar de botsauto's op de eerste verdieping zijn ook voor haar weer zeer interessant. Na tig keer te hebben gebotst, gezwierd en gezwaaid laat Gijs weer van zich horen. "Ik heb honger!" Is dat even boffen als je all inclusive een weekendje weg bent naar Preston Palace. In de kermishal kunnen kids onbeperkt en gratis smullen van milkshakes, donuts en ijsjes. Ze vinden het machtig interessant... en lekker. Daarna wagen we allemaal nog een gokje bij de grijpers en in de schiettent (deze zijn wel tegen betaling) en dan is het tijd voor de volgende activiteit.  

3

TO-DO LIST: Bowlen, filmpje pakken en snacktime!

We besluiten om een kijkje te nemen bij de bowlingbanen. Het is blijkbaar een populaire activiteit, want aan het einde van de middag is er geen plekje. Geen probleem, dan gaan we gewoon eerst midgetgolfen. De banen zijn toch tot 24 uur vanavond open! Nadat we een een potje hebben gegolfd, is het volgens Gijs ('Ik heb altijd honger') weer snacktime. We komen toevallig langs de Snack Corner waar je dagelijks tussen 12 en 24 uur een broodmandje, tapas, borrelplank of andere lekkernijen kunt halen. Wij ploffen met een bakje Tortilla chips, borrelnootjes en wat te drinken neer in de aangrenzende biljartbar. Gijs en Harm besluiten een potje te poolen, Noortje en mama nemen een kijkje bij de Speloteek. Met haar 10 jaar en Jumpsquare-tik vindt Noortje hier het springkussen nog erg interessant. 

Smullen in Restaurant Peppermill Food & Bar

Daarna besluiten we om terug te gaan naar onze hotelkamer, even bijkomen van deze middag vol actie. We hebben op deze eerste avond gereserveerd in het à la carte Restaurant Peppermill Food & Bar met Amerikaanse klassiekers. Vleesmonster Gijs gaat voor de spareribs, Noortje voor het kidsmenu. Het is ook mogelijk om hier - later op de avond - te kiezen voor Takeaway Streetfood. Als toetje kiezen we voor een heerlijke ijs. Om 19.30 uur staat de familieshow 'De Tijdreis met Puk & Polly' op onze to-do-lijst. Een leuke muzikale tijdreis aangekleed met een lasershow. Daarna doen we een nieuwe poging bij de bowlingbanen, nu met meer succes. We kunnen het bowlen zelfs verlengen! Om 23 uur besluiten Gijs en ik om nog een griezelfilm mee te pakken in de bioscoop. Om 24 uur treffen we elkaar weer op de kamer: papa Harm is nu echt jarig! 

4

TOF VOOR TIENERS: ontbijten kan tot 11 uur!

De volgende ochtend slapen Gijs en Harm graag een beetje uit. Noortje en ik gaan weer vroeg op ontdekkingstocht. We gaan nog een keer jumpen in de Speloteek en een halve ronde midgetgolfen. Knuffelbeer Alice mag ook vandaag weer overal mee naartoe. Tip: Je kunt tot 11 uur ontbijten - ideaal met tieners. Om 10.15 uur treffen we de mannen in buffetrestaurant Ribbleton. Gijs kan weer niet wachten om te mogen eten, hij vindt het allemaal even lekker en ook leuk om nieuwe dingen uit te proberen. Dat kan prima met de all inclusive formule van Preston Palace.

Zwemmen tussen de wilde dieren in junglestyle

Na het ontbijt besluiten we om te gaan zwemmen bij het subtropische zwemparadijs Riviera. Onderweg naar de indoor kermis zijn we er al een paar keer langs gelopen, het ziet er veelbelovend uit! Eenmaal binnen is het nog mooier! Je waant je hier echt midden in de jungle. De aankleding is super mooi met een sterrenhemel en overal dieren, zoals een panter, apen, slangen, krokodil en een octopus. Er zit een aquarium midden in het zwembad gevuld met piranha's waar je om heen kunt zwemmen. Ook is er nog een aquarium verstopt achter een waterval. Noortje rent over de touwbrug en verkent alle geheime gangen. Gijs heeft de stroomversnelling ontdekt bij de waterval. Op bepaalde momenten gaat deze op standje SUPER STRONG in een tunnel en klotst het water tegen de zijkanten. Onderweg moet je ook nog uitkijken dat je niet door een haai wordt aangevallen ;) Ook is er onweer met regenbuien en rookpluimen. Chillen kan in de sauna's - met dompelbad - gecheckt door Gijs, de bubbelbaden en in de wellness. We vermaken ons hier makkelijk een paar uurtjes. Je kunt hier waterijsjes en drinken krijgen in de poolbar. 

5

Wat een super minivakantie in eigen land!

Na het zwemmen gaan we eerst een taartje eten op de verjaardag van papa Harm, want ook dat kan bij Preston Palace. Kids kunnen zelf slagroom spuiten, dus dat is helemaal feest! Daarna splitsen we ons op: Noortje en ik gaan naar de tekenfilm Wonder Park in de bioscoop, terwijl de mannen nog een potje gaan poolen. Om 15.30 uur gaan we naar de Magic Show, waar de Detectives allebei op het podium worden gevraagd om te assisteren met een goocheltruc. In het begin van de avond schuiven we nog een laatste keer aan in buffelrestaurant Ribbleton voor het diner. Daarna 'moeten' we weer de kou in, naar huis. We hebben genoten van onze minivakantie in Preston Palace; echt the p(a)lace to be voor tieners!

 

The Preston P(a)lace to be met tieners!

6

Corona update Preston Palace

Op de dag dat de Detectives naar huis gaan, zondag 28 november, zijn de nieuwe coronamaatregelen weer ingegaan. Overdag tot 17 uur verandert er niets, alleen maar dat iedereen vanaf 13 jaar weer een mondkapje op moet bij het verplaatsen in het hotel. Na 17 uur verandert er wel het een en ander. Het zwembad, de kermis, de bowlingbanen en andere faciliteiten moeten dan helaas sluiten. Om dit te compenseren zijn de attracties overdag eerder geopend. Ook worden de shows verplaatst naar de middag. Afhalen van eten en drinken is na 17 uur nog wel mogelijk. Ook mag je op de dag van aankomst gratis eerder inchecken, al om 12 uur in plaats van 15 uur. Op de dag van vertrek mag je gratis langer blijven tot 17 uur in plaats van 11 uur. Check hier de laatste updates over de coronamaatregelen bij Preston Palace.  

 

The Preston P(a)lace to be met tieners!

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddelde score van ( Reviews & ervaringen)

Reacties

Geen reacties gevonden

Onze nieuwste vakantie ervaringen 43

The Preston P(a)lace to be met tieners!
Blog

REVIEW: luxe kamperen bij TerSpegelt met Estivo Travel

The Preston P(a)lace to be met tieners!
Blog

REVIEW: Wunderland Kalkar opent nieuwe speeltuin

The Preston P(a)lace to be met tieners!
Blog

REVIEW: Preston Palace mini vakantie met kleuters

The Preston P(a)lace to be met tieners!
Blog

REVIEW: Camping 't Veld, weekendfun XL

The Preston P(a)lace to be met tieners!
Blog

REVIEW: Camping Campofelice Village

The Preston P(a)lace to be met tieners!
Blog

All-inclusive genieten bij De Bonte Wever in de meivakantie!

The Preston P(a)lace to be met tieners!
Blog

Partytime bij Preston Palace

The Preston P(a)lace to be met tieners!
Blog

REVIEW: FarmCamps De Oostermaat

The Preston P(a)lace to be met tieners!
Blog

REVIEW: Terhills Resort, tropisch paradijs in Vlaams Limburg

The Preston P(a)lace to be met tieners!
Blog

Preston Palace opent NIEUWE WATERGLIJBAAN Monkey Rush

The Preston P(a)lace to be met tieners!
Blog

REVIEW: Preston Palace met een dreumes

The Preston P(a)lace to be met tieners!
Blog

Zeelandvibes bij Camping De Vogel

The Preston P(a)lace to be met tieners!
Blog

Meivakantie onder de Franse zon

The Preston P(a)lace to be met tieners!
Blog

Paasweekend op De Boshoek, wat een feest!

The Preston P(a)lace to be met tieners!
Blog

REVIEW: Het Land van Bartje - het tofste land van Nederland

The Preston P(a)lace to be met tieners!
Blog

The Preston P(a)lace to be met tieners!

The Preston P(a)lace to be met tieners!
Blog

Op minivakantie bij Preston Palace

The Preston P(a)lace to be met tieners!
Blog

REVIEW: Center Parcs Erperheide

The Preston P(a)lace to be met tieners!
Blog

GECHECKT: Als een Viking op avontuur in Zweden!

The Preston P(a)lace to be met tieners!
Blog

100% Kidsgeluk in de Achterhoek

The Preston P(a)lace to be met tieners!
Blog

Camping 't Veld: klein maar heel fijn!

The Preston P(a)lace to be met tieners!
Blog

Op vakantie bij ACOYA Curacao Resort Villas & Spa

The Preston P(a)lace to be met tieners!
Blog

YI-HAA! Super Sunny Fundays in Slagharen

The Preston P(a)lace to be met tieners!
Blog

REVIEW: Een weekendje nazomeren op Resort Limburg

The Preston P(a)lace to be met tieners!
Blog

Sprookjes bestaan op Resort Kaatsheuvel

The Preston P(a)lace to be met tieners!
Blog

VakantieVibes aan het Veluwemeer

The Preston P(a)lace to be met tieners!
Blog

Vette FamilyFUN aan het Gardameer

The Preston P(a)lace to be met tieners!
Blog

Naar het strand in Stalis, met NIEUW AQUAPARK!

The Preston P(a)lace to be met tieners!
Blog

GECHECKT! 2 Toffe campings in Bella Italia

The Preston P(a)lace to be met tieners!
Blog

Op kindervakantie in Oostenrijk

The Preston P(a)lace to be met tieners!
Blog

Coronaproof GENIETEN op Gran Canaria

The Preston P(a)lace to be met tieners!
Blog

Coronaproof vakantie in Beautiful Bulgarije

The Preston P(a)lace to be met tieners!
Blog

GETEST: de nieuwe all-in formule van Preston Palace

The Preston P(a)lace to be met tieners!
Blog

Met kids op avontuur in de Achterhoek in de zomer

The Preston P(a)lace to be met tieners!
Blog

REVIEW: Spelen, spetteren en op sprookjesavontuur

The Preston P(a)lace to be met tieners!
Blog

Februari-fun Op Curaçao

The Preston P(a)lace to be met tieners!
Blog

Logeren op De Boshoek in de Veluwe

The Preston P(a)lace to be met tieners!
Blog

GETEST: Een nachtje logeren bij Preston Palace

The Preston P(a)lace to be met tieners!
Blog

REVIEW: Landal Village l'Eau d'Heure

The Preston P(a)lace to be met tieners!
Blog

'De zwarte parel' van de Canaries

The Preston P(a)lace to be met tieners!
Blog

Getest en 100% goedgekeurd: Catalonië

The Preston P(a)lace to be met tieners!
Blog

REVIEW: Dolgelukkig in Zuid-Denemarken

The Preston P(a)lace to be met tieners!
Blog

Safariresort Beekse Bergen is open!

Thema's 4

The Preston P(a)lace to be met tieners!

All-inclusive genieten bij familiehotel Preston Palace

The Preston P(a)lace to be met tieners!

Weekendje weg naar Preston Palace

The Preston P(a)lace to be met tieners!

De leukste kinderhotels in Nederland

The Preston P(a)lace to be met tieners!

Detectives on Tour

Door jou bekeken

The Preston P(a)lace to be met tieners!

Blog