Logeren op De Boshoek in de Veluwe Redactie op pad

Logeren op De Boshoek in de Veluwe

Linda - Kids Vakantiegids
Geschreven door

Linda - Kids Vakantiegids

Kids Vakantiegids Detectives Daan (13), Gijs (11) en Noortje (8) logeren een weekend op Recreatiepark De Boshoek. Omdat vanwege het coronavirus de faciliteiten op het park tijdelijk gesloten zijn, kunnen we niet zwemmen in het binnenbad, bowlen of dansen met Keessie en Willie in de Kidsclub. Jammer, maar De Boshoek ligt midden op de Veluwe dus er is meer dan genoeg te ontdekken en doen in de groene omgeving. Let’s go green!  

Volop vermaak rond de Veluwse villa

De Detectives logeren in een Veluwse Villa met privé sauna. De villa ligt midden op het recreatiepark. Ideaal met kids. Vanuit het keukenraam kijken we op het huisje van mascotte Keessie (bonuspunten bij Noortje), de Western Plaza met pizza en frietjes (smulpunten bij Daan) en bijna op het binnen- en het buitenbad (spetterpunten bij Gijs). Helaas kunnen we daar nu geen gebruik van maken, maar de Detectives hebben het veel te druk met het ontdekken van alle andere dingen rondom de villa. Daan trekt direct zijn zwembroek aan om te chillen in de sauna, Noortje spot overal speeltuinen en Gijs heeft bij de receptie informatie meegekregen over welke dieren er in de bossen rondom De Boshoek leven.

Into the wild-tip: de Veluwe heeft zijn eigen ‘Big Four’: herten, reeën, moeflons en wilde zwijnen!

Chefkok in de Finse Kota

Daan ontdekt ook een houten huisje op een paar meter afstand van onze accommodatie. De villa ligt samen met twee andere villa’s om dat houten huisje. “Mam, wat is dat?” “Ik denk iets van een opberghuisje met spulletjes of een soort van speelhuis waar je kunt knutselen ofzo?” Daan loopt naar de deur en merkt dat die open is. “Je kunt hier stoken!” roept hij enthousiast. “Het is een soort van grote barbecue. Gaan we dat vanavond doen?” Het huisje blijkt een Finse Kota te zijn, een grillhuis, en hoort bij de Veluwse Villa. Dus een paar uur later is Daan onze trotse chefkok van de gehaktballen, gebakken aardappelen en stokbrood kruidenboter. Het smaakt heerlijk!

Wist je dat… Finland het gelukkigste land is ter wereld? Iedere Fin vindt binnen 500 meter een bos.

Dansen met Keessie en Willie

Dansen met Keessie en Willie

Na het eten spelen de Detectives nog een spelletje bij het knapperende vuur en als het dan toch wat fris - en rokerig - begint te worden in de Finse Kota, warmen we binnen in de Veluwse Villa verder op bij de gashaard (met afstandsbediening!) met een gave doorkijk naar buiten. Je kunt dus zowel vanuit de woonkamer als buiten op het terras genieten van de warmte en gezelligheid van de haard. Noortje danst voor de televisie mee met filmpjes van Keessie en Willie, Daan chat en appt met schoolvrienden terwijl hij lui op bed ligt en Gijs speelt spelletjes op zijn telefoon. Harm en ik kijken wat we de volgende dag kunnen doen in het groen. Bossen en wandelroutes genoeg op de Veluwe.

Wist je dat… het natuurgebied van de Veluwe tot een van de grootste natuurgebieden van Noordwest-Europa hoort?

Zandhappen in de Sahara van Europa

De volgende ochtend besluiten we naar Kootwijk te rijden op ongeveer 20 minuten van De Boshoek. Leuk weetje: Kootwijk is het kleinste dorpje van de Veluwe en heeft de grootste zandverstuiving van West-Europa: het Kootwijkerzand. Dit natuurreservaat is 700 hectare groot en is een absolute zandbakwalhalla voor kids. Het gebied wordt niet voor niets ook wel de Sahara van Europa genoemd en de temperatuur kan er oplopen tot 60 graden! Vanaf de 13.5 meter hoge uitkijktoren heb je een gaaf uitzicht. Als je goed kijkt zie je in de verte ook zenderpark Radio Kootwijk. Maar beneden is ook genoeg te zien. Gijs wijst op dierensporen in het zand: “Kijk, hier hebben reeën en zwijnen gelopen.“

Speurtip: bij zonsopgang of zonsondergang is de kans het grootst dat je de dieren ook in het echt spot.

Speuren naar Het Verscholen Dorp

Na een paar uur wandelen over de zandvlakte gaan de Detectives door naar Vierhouten. Op het eerste gezicht lijken de Soerelse Bossen een gewoon bos, maar dat is het niet. Als je goed speurt, vind je hier vier (nagemaakte) geheime ondergrondse hutten uit de Tweede Wereldoorlog. Deze plek heet dan ook ‘Het Verscholen Dorp’. Supergaaf, maar tegelijkertijd ook een beetje spannend. Tachtig jaar geleden zaten hier tientallen mensen ondergedoken. Het verhaal gaat dat een jongetje van 6 op een dag verder het bos in is gegaan en is gezien door soldaten. Zo hebben zij de hutten ontdekt en veel mensen gedood. Daan: “Ik vind het raar om hier te spelen, terwijl er zulke erge dingen zijn gebeurd.”

Wist je dat… de Pas-Opweg in het bos zo heet omdat het vroeger een handelsroute was met struikrovers.

Schatten zoeken bij SchatEiland

Schatten zoeken bij SchatEiland

Op de terugweg naar De Boshoek spotten we opeens een piraat in een kraaiennest van een piratenschip langs de A1. “Kijk een piraat! Wat is daar te doen?”, vraagt Noortje. De Detectives besluiten een kijkje te nemen. De piraat hoort bij Recreatiegebied Zeumeren en SchatEiland, het grootste overdekte avonturenparadijs van Nederland (ruim 5500m2). Vanwege corona is het park nu helaas gesloten, maar normaal kun je hier schatgraven met de kapitein, goud zoeken, schieten met ballenkanonnen en nog veel meer. Wat wel open is, zijn de houten speelplekken met waterpompen op het strand. Dat is ook altijd feest voor de Detectives, lekker kliederen met zand en water.

TIP: SchatEiland en de recreatieplas liggen op amper 2 kilometer van De Boshoek. Kom op een (gehuurde) fiets hier naartoe, of check de vele fietspaden die door Nationale Park de Hoge Veluwe lopen.

Nóg meer speelplezier op de camping

Eenmaal terug op De Boshoek besluiten Noortje en Gijs de bijbehorende camping van De Boshoek - aan de overkant van de straat - te verkennen. Het kampeerseizoen is sinds 21 maart toch gewoon geopend. Her en der staan wat caravans en campers en spelen wat kinderen. “Hier heb je nog veel meer speeltuinen… en een kabelbaan!”, roept Noortje. “En daar een voetbalveld, tennisbaan en panna-kooi”, vult Gijs aan. Hij gaat meteen zijn voetbal halen. Ondertussen loop ik met Noortje over het Safariveld. “Deze tenten zijn ook leuk. Dan kan ik op het speelveldje spelen en zie ik jullie toch bij de tent.” We spelen nog een potje voetbal totdat chefkok Daan vanuit de Finse Koka appt dat het eten weer klaar is.

Wist je dat… na Florida de Veluwe de grootste dichtheid van attractieparken ter wereld heeft? Dus voor de kids is er altijd een leuk park in de buurt, zoals Julianatoren of Burgers’ Zoo.

Nóg meer speelplezier op de camping
Spot reuzeninsecten in het dansende bos

Spot reuzeninsecten in het dansende bos

De volgende dag gaan we naar het Speulderbos, een van de oudste bossen van Nederland. Dit bos wordt ook wel het bos van de dansende bomen genoemd, omdat je hier veel kronkelende boomstammen vindt. Er zijn meerdere verhalen over de reden daarvan. Zo zouden vroeger kromme boomstammen namelijk niet gekapt zijn, omdat ze daar geen rechte planken van konden zagen. Een meer spooky versie is dat er vroeger dansende mensen in bomen zijn veranderd door het spel van een muzikant. Wat denk jij dat er waar is? Ook gaaf zijn de gebeeldhouwde reuzeninsecten in de bomen. Spot de duizendpoot, vliegend hert, pissebed, mestkever en andere ‘kleine helden van het bos’.

Hoogste ‘waterval’ van Nederland op de Veluwe

Tot slot rijden we nog door naar Loenen voordat we weer naar De Boshoek gaan. Je vindt hier de hoogste ‘waterval’ van Nederland met een verval van 15 meter. Vanaf de parkeerplaats is de hoogste waterval maar 250 meter lopen, ideaal dus om ook met kleine kids (in een buggy) naartoe te wandelen. Aan de overkant van de weg vind je op 1 kilometer loopafstand nog een kleinere ‘waterval’. Vanuit hier kun je nog heerlijk verder wandelen in het bos. Wij besluiten om weer terug te gaan naar De Boshoek voor een laatste check langs álle speeltuinen en een super grillmaaltijd van onze privé chefkok, voordat we ’s avonds laat weer terug naar huis rijden. Een dikke natuur-LIKE voor De Boshoek en de Veluwe.

Wist je dat… de Veluwe de enige plek is in Nederland waar je nog meer dan 5 kilometer van een verharde weg kunt zijn?

Hoogste ‘waterval’ van Nederland op de Veluwe
Laatste artikelen
Ontdek wat groen kan doen... in drenthe

Ontdek wat groen kan doen... in drenthe

Het is voorjaar in Nederland! De sneeuw is net goed en wel gesmolten, of de lente is in aantocht. En nu we eenmaal van het heerlijke voorjaarszonnetje hebben genoten, kunnen we helemáál niet meer wachten om er lekker op uit te gaan. Daarom lichten we deze maand de beste aanbiedingen en leukste vakantieparken van Landal GreenParks uit. In Drenthe welteverstaan. Want weet je wat nou zou leuk is aan deze provincie? Of je nu houdt van bos, hei, stad of water… Drenthe heeft het allemaal! En of je nu een natuurfreak bent, of juist een luxepaardje… Op vakantie gaat met een baby, kids of tieners... In Drenthe vind je altijd wel een Landal park dat bij jullie past! Ontdek wat groen kan doen… in Drenthe!

De zomer wordt NATUUR-lijk genieten

De zomer wordt NATUUR-lijk genieten

Deze zomervakantie geniet je met de kids van de prachtige natuur op de Veluwe en de Sallandse Heuvelrug. Logeer bij Recreatiepark De Boshoek of Vakantiepark Sallandshoeve en beleef elke dag een avontuur in de natuur! Ontdek de grootste zandverstuiving van West-Europa, speur naar de Big Five van de Veluwe en de wolf (!), maak een maanwandeling met de boswachter, zoek de ondergrondse hutten en vind de grootste waterval van Nederland! En weet je wat helemaal fijn is: deze maand boek je De Boshoek en Sallandshoeve met unieke Kids Vakantiegids-korting. Dat is NATUUR-lijk helemáál feest. 

VIER de ZOMER op Curaçao met deze vroegboekdeals

VIER de ZOMER op Curaçao met deze vroegboekdeals

VIER de ZOMER op Curaçao, helemaal met deze fantastische VROEGBOEKDEALS. Je bent je dan niet alleen verzekerd van een heerlijke plek onder de zon op een geweldige familie hotspot op het eiland én bijna 6 maanden voorpret! Mocht corona toch nog spelbreker zijn, dan kun je flexibel omboeken of je krijgt je geld terug. Dat is een fijne gedachte. Kids Vakantiegids tipt je daarom de vier coolste, vetste, meest luxe en chille kidsproof accommodaties op het eiland waar de zon altijd schijnt. Bon Bini op Curaçao!    

3x Zorgeloos genieten in de zon met Roan

3x Zorgeloos genieten in de zon met Roan

Waar we allemaal naar snakken na deze lange donkere periode is echt even onbezorgd languit op een strandbedje in de zon te liggen. Een animatieteam dat de kinderen bezig houdt…. Je neemt een slokje van je cocktail  terwijl je rustig verder leest in je vakantieroman in de altijd aanwezige en welkome Zuid-Europese zon… dat gevoel…Aaaaah…even helemaal niets..

Laat je inspireren met deze knallende kortingen voor 2021

Laat je inspireren met deze knallende kortingen voor 2021

Tijdens deze druilerige maand is het heerlijk om alvast voorzichtig te dagdromen en fantaseren over jullie vakantieplannen voor 2021. Het is helaas nog niet duidelijk wat de mogelijkheden zullen zijn in de mei- en zomervakantie, maar de vakantieaanbieders doen er alles aan om je op een veilige manier (ook voor je portemonnee) te laten wegzwijmelen bij warme oorden en leuke vakantieparken in eigen land. Denk aan geldterug-garanties, omboekmogelijkheden en gratis annuleren. Laat je inspireren door deze vakantietips met leuke (vroegboek)kortingen, zodat je je verzekerd bent van een fijn plekje onder de zon, in de natuur of op een superleuke familiecamping.  

Top 6 vakantieparken in de natuur

Top 6 vakantieparken in de natuur

Met de onverwachte lange kerstvakantie - bijna een grote vakantie in de winter! - is het extra fijn om er toch even tussenuit te gaan naar een veilig vakantiepark. Kom schaatsen op de ijsbaan, check wilde dieren vanaf je eigen terras, kampeer in een verwarmde luxe tent en klim en klauter in een giga outdoor speeltuin van 10.000m2. En 's avonds lekker chillen in een privé sauna of bubbelbad, heerlijk smullen van de TO GO maaltijden of gourmetservice en marshmallows eten bij een knapperend kampvuur. Met deze top 6 ruim opgezette vakantieparken in de natuur kun je veilig genieten van en met elkaar.

Overlayer