100% Kidsgeluk in de Achterhoek

Detectives on Tour
Door Laura Kids Vakantiegids

Op uitnodiging van Kidsgeluk in de Achterhoek gingen Kids Vakantiegids Detectives Elisa (6) en Ryan (4) op avontuur in deze prachtige regio in het oosten van het land. Vol enthousiasme vertrokken ze op een zonnige vrijdagmiddag richting Laren, in het noorden van de Achterhoek. Ze bezochten eeuwenoude kastelen, speelden op de airtrampoline bij de Sevink Molen, spotten diertjes in de - in 2020 geopende - dierentuin Hof van Eckberge, trapten zich dol op de waterfiets bij de Leemputten én proefden héérlijke pannenkoeken. Lees mee over een TOP-weekend in de Achterhoek!


1

Huis Verwolde in Laren

In het noorden van de Achterhoek, in Laren, staat Huis Verwolde. Hier woonden verschillende generaties van een adellijke familie. Het huis ligt op een prachtig landgoed in een bosrijke omgeving. Wanneer we het lange grindpad oplopen kunnen we ons helemaal voorstellen hoe de vroegere bewoners hier in een mooie koets aan kwamen rijden. Het huis, dat zelfs een toren heeft, bestaat uit verschillende delen; in het onderhuis werkte het personeel en het gedeelte daarboven, dat de ‘bel-etage’ genoemd, verbleef de familie. In het onderhuis kom je door middel van interactieve spellen op een leuke manier meer te weten over de bewoners die hier eeuwen geleden woonden. Alles is nog in originele staat, dus heel bijzonder om te bekijken. De kinderen vinden het reuze interessant, maar als jouw kinderen al zelf kunnen lezen is dit nog leuker. Nadat we op ontdekking zijn geweest in het onderhuis gaan we de privé vertrekken verkennen. De kamers zijn prachtig en indrukwekkend groot. Wanneer je de statige trap naar boven neemt kom je zelfs te weten waar de gouvernante sliep en kun je de vele boeken van de baron bewonderen.

Activiteiten voor kinderen

Dan is het tijd om op pad te gaan en vertrekken we om de Dikke Bomen-route te gaan lopen. De kinderen doen dat met een ouderwetse knapzak op hun schouder gevuld met lekkers voor onderweg. Deze kun je kopen in de museumwinkel. In en om huis Verwolde worden regelmatig leuke activiteiten voor kinderen georganiseerd. Zo zijn er prinsessen en jonkerkinderworkshops, knutselmiddagen en spooktochten. 

2

Annie Cactus

De volgende ochtend rijden we richting Ruurlo. We gaan hier namelijk naar Belevingspark CactusOase. We worden ontvangen door de vrolijke en enthousiaste eigenaresse ‘Annie Cactus’. Bij binnenkomst bewonderen we eerst de verschillende modelspoorbanen die tussen de cactussen door rijden. Ryan roept verrast: “Hé die ken ik! Dat is Thomas!”. En inderdaad Thomas de trein rijdt er ook tussen. In de cactusoase kun je zelf rondlopen, want er is ontzettend veel te zien, maar wij gaan op pad met de puzzelroute. Onderweg zien we de meest bijzondere cactussen met mooie bloemen, praten we met papegaaien en bewonderen we kunstwerken, nostalgische kamers en gaan we in een griezelige grafkamer in de cactus piramide. De kinderen kunnen zich hier uitstekend vermaken, want ze kunnen in de knutselruimte zelf een potje schilderen voor een mini-cactus en daarnaast is er een speciale kindertuin met een grote tipi, een speeltoestel en een theater.

Annie Cactus heeft door de energiecrisis helaas definitief de deuren moeten sluiten (2022).

Sevink Molen Avonturenpark

Het gehele weekend verblijven we in een appartement op Sevink Molen Avonturenpark, pal naast Camping Sevink Molen, aan de prachtige plas 't Hilgelo in Winterswijk. Er is hier zoveel te doen, dat we niet uitgespeeld raken. Met een gigantische indoorspeeltuin, buitenspeelplek met klimtoren, airtrampoline en kabelbaan is het één groot feest. En wat dacht je van airhockey-tafels? Voor grote en kleine kids geweldig!

Wist je dat.. ín de molen op het park De Sevink Mölle meel wordt gemaakt om de lekkerste pannenkoeken te maken?! 

3

Dieren spotten bij Hof van Eckberge

Een volgend uitje op het programma is Hof van Eckberge in Eibergen. We zijn erg benieuwd, want hier hebben we al veel goede verhalen gehoord. Na aankomst is het eerst tijd voor een lekkere lunch. We hebben geluk dat het mooi weer is, dus we nemen plaats op het terras. Met nieuwe energie gaan we het park verkennen dat sinds 2020 officieel een dierentuin is. Het valt ons op hoe netjes het park is en dat alles er zo mooi bij ligt. We bekijken alle dieren, maar bij de wallaby’s blijven we wat langer staan, want er zijn 3 baby-wallaby’s geboren. Elisa is er niet weg te slaan want ze vindt de kleintjes “Echt mega schattig!”. Het terrein van Hof van Eckberge is meer dan 25.000 m2 groot en naast de dierentuin vind je er een grote speeltuin met airtrampoline, kabelbaan, speeltoestellen en een waterspeeltuin.

4

Indoorspeeltuin: YES!

Maar ook binnen is er vanalles te beleven bij Hof van Eckberge. Eerst gaan we gezellig bowlen en daarna mogen Elisa en Ryan klimmen en klauteren in de grote jungle-klimstructuur. Ze zijn helemaal uitgelaten en schreeuwen het uit van plezier. Terwijl eigenaar Maarten Reimes uitleg geeft over de toestellen worden we regelmatig onderbroken: “Mama kijk eens hier…mama zie je mij…ik ben helemaal hier!” Begrijpelijk, want na ruim een jaar niet meer bij een indoorspeeltuin te zijn geweest, is dit wel heel erg leuk! Je vindt hier glijbanen, trampolines, een touwbrug, een doolhof en een rodelbaan. En aan ouders is ook gedacht, want vanuit het restaurant kun je genieten van een heerlijk hapje of drankje én heb je zicht op het speelgedeelte.

5

Waterfietsen bij de Leemputten

De laatste dag begonnen we bij Natuurpark De Leemputten in Groenlo. Ooit werd hier leem afgegraven voor de steenfabriek in Groenlo en nu is het een prachtig natuurgebied. Het lijkt hier wel of je in het buitenland bent. Wij mochten een deel van het natuurgebied verkennen per waterfiets. Je bepaalt hier zelf de route en deze kun je extra avontuurlijk maken door de smallere doorgangen te kiezen waar je soms zelfs moet bukken. Van de eigenaresse kregen wij een rebus mee voor onderweg. Dit maakt het extra leuk voor kinderen. Na het waterfietsen kun je bijkomen aan het strandje of op het sfeervolle, festival-achtige terras, terwijl de kinderen zich vermaken in de speelweide. 

Speel- en Pannenkoekenboerderij De Neeth

Daarna reden we door naar Speel- en Pannenkoekboerderij De Neeth in Aalten. Hier kun je heerlijk spelen in de speeltuin met super leuke speelhuisjes, een kabelbaan, glijbanen en een springkussen. Maar dat is niet het enige, want bij De Neeth mag je altijd bij de koeien en kalfjes kijken en wat een geluk hadden wij dat er net een kalfje was geboren! Hoewel Elisa en Ryan het eerst wel even spannend vonden in de koeienstal, waren ze er later niet meer weg te slaan. Er stonden meerdere kalfjes bij elkaar, dus dat was natuurlijk ook weer “méga schattig” aldus Elisa. Buiten bevindt zich een groot terras en aan de voorkant van het terrein zit het pannenkoekenrestaurant. Eigenaar Patrick staat hier zelf in de keuken en bakte heerlijke pannenkoeken voor ons. Een leuke afsluiting van een geweldig weekend in de Achterhoek! Zeker voor herhaling vatbaar!

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddelde score van ( Reviews & ervaringen)

Reacties

Geen reacties gevonden

Onze nieuwste vakantie ervaringen 36

Blog

De leukste uitjes in de Achterhoek met Kidsgeluk

Blog

REVIEW: FarmCamps De Oostermaat

Blog

REVIEW: Terhills Resort, tropisch paradijs in Vlaams Limburg

Blog

REVIEW: Preston Palace met een dreumes

Blog

Zeelandvibes bij Camping De Vogel

Blog

Meivakantie onder de Franse zon

Blog

Paasweekend op De Boshoek, wat een feest!

Blog

REVIEW: Het Land van Bartje - het tofste land van Nederland

Blog

The Preston P(a)lace to be met tieners!

Blog

Op minivakantie bij Preston Palace

Blog

REVIEW: Center Parcs Erperheide

Blog

GECHECKT: Als een Viking op avontuur in Zweden!

Blog

100% Kidsgeluk in de Achterhoek

Blog

Camping 't Veld: klein maar heel fijn!

Blog

Op vakantie bij Acoya Resort Curacao

Blog

YI-HAA! Super Sunny Fundays in Slagharen

Blog

GETEST: Een weekendje nazomeren op Resort Limburg

Blog

Sprookjes bestaan op Resort Kaatsheuvel

Blog

VakantieVibes aan het Veluwemeer

Blog

Vette FamilyFUN aan het Gardameer

Blog

Naar het strand in Stalis, met NIEUW AQUAPARK!

Blog

GECHECKT! 2 Toffe campings in Bella Italia

Blog

Op kindervakantie in Oostenrijk

Blog

Coronaproof GENIETEN op Gran Canaria

Blog

Coronaproof vakantie in Beautiful Bulgarije

Blog

GETEST: de nieuwe all-in formule van Preston Palace

Blog

Met Kidsgeluk op avontuur in de Achterhoek

Blog

REVIEW: Spelen, spetteren en op sprookjesavontuur

Blog

Februari-fun Op Curaçao

Blog

Logeren op De Boshoek in de Veluwe

Blog

GETEST: Een nachtje logeren bij Preston Palace

Blog

REVIEW: Landal Village l'Eau d'Heure

Blog

'De zwarte parel' van de Canaries

Blog

Getest en 100% goedgekeurd: Catalonië

Blog

Dolgelukkig in Zuid-Denemarken

Blog

Safariresort Beekse Bergen is open!

Thema's 2

Detectives on Tour

Achterhoek

Door jou bekeken

100% Kidsgeluk in de Achterhoek

Blog