GETEST: Een weekendje nazomeren op Resort Limburg Redactie op pad

GETEST: Een weekendje nazomeren op Resort Limburg

Laura - Kids Vakantiegids
Geschreven door

Laura - Kids Vakantiegids

De nazomer is in volle gang, en daar maken Kids Vakantiegids Detectives Elisa (5), Mila (5), Ryan (3) en Jari (3) graag gebruik van. Tijdens een zonnig septemberweekend logeert het viertal – met moeders – in een luxe familievilla op EuroParcs Resort Limburg. Drie dagen lang spelen, dansen, schelpjes zoeken, zwemmen en smullen tot ze niet meer kunnen. Dat vinden ze "super, super, súperleuk!" Of zoals ze dat in Limburg zouden zeggen: ‘Ut sjunste óp de welt!'

Nazomer weekendje weg in Limburg

Tijdens misschien wel het laatste zomerweekend van 2020 verblijven we een weekend in Europarcs Resort Limburg. Niet ver van de snelweg, maar in een rustige omgeving ligt dit kindvriendelijke resort. Bij binnenkomst op het park krijgen we gelijk een vakantiegevoel. De dierenweide, de speeltuin, het waterpark en daarachter het meer. Het ziet er allemaal super uit en de kids worden al meteen enthousiast! Terwijl de kinderen een kleurplaat inkleuren checken wij in. Onderweg naar ons huisje komen we al verschillende speeltuintjes tegen. “Ooh wauw, een glijbaan met een tunnel!” roept mijn zoontje Ryan die duidelijk niet kan wachten om de speelplekjes te testen.

Nazomer weekendje weg in Limburg

Lekker luxe in de Familievilla

We verblijven dit weekend in een familievilla aan het water. Wat een mooi plekje! Gelukkig is de tuin goed omheind met een hek, zodat de detectives veilig buiten kunnen spelen. Nadat we de villa bekeken hebben, kunnen de kinderen écht niet meer wachten om naar de speeltuin tegenover ons huis te gaan. Het park is echt gericht op kinderen en heeft veel speeltuintjes zowel voor jongeren als oudere kinderen. Én twee grote airtrampolines. Als we de spullen hebben uitgepakt en de kids hun eerste speeltuintje hebben veroverd lopen we richting de Horeca plaza. Hier vind je de Beau & Bloem Kids Club, restaurant Friends ’n Bites, Snackbar Taste & More, een supermarkt en het pannenkoekenrestaurant mét indoor speelhal Pancakes ’n Play. De kinderen zijn zó enthousiast dat we ze eerst even lekker laten uitrazen in de grotere speeltuin op het plein en de indoor speelhal voor we aan tafel gaan. 

Speelpret voor jong en oud

De detectives kijken hun ogen uit in de speelhal, maar de ruimte is toch lekker overzichtelijk. Ik kan rustig gaan zitten, terwijl de kids zich uitleven op de klimwand, de grote trampoline en de leuke interactieve spellen voor zowel jonge als oudere kinderen. Schattig, er is zélfs een babyspeelhoekje voor de allerkleinsten. Als de kids hun energie kwijt zijn gaan we gezellig op het terras zitten bij Friends ’n Bites. Hier heb je een prachtig uitzicht over het water en de glijbanen. Onze detectives zijn nog een beetje te jong om hier zelf vanaf te gaan, maar ze vinden het super om te kijken hoe de grotere kinderen er in volle vaart vanaf roetsjen. Als ik na het eten met mijn 3-jarige zoontje aan de hand terug loop zegt hij: “Mama, ik wil hier voor altijd blijven.” 

Zwemmen bij Resort Limburg

De volgende dag reserveren we eerst bij het zwembad. Er mogen op dit moment 20 personen tegelijk in het zwembad van Resort Limburg, en je kunt een uurtje zwemmen. We kunnen begin van de middag terecht, dus we gaan eerst naar de grootste speeltuin voor in het park. Slingeren, glijden, klimmen… de detectives proberen álles uit. Er is ook een supergrote airtrampoline, die wij als moeders natuurlijk ook even moeten uitproberen!

Dierenpret met 'oom Huub'

Als we zijn uitgesprongen gaan we naar de dierenweide, want we gaan dieren voeren met oom Huub. Zó leuk! De kleinste van het stel voert de alpaca’s en geiten vanuit zijn hand, terwijl grotere kinderen toch liever van een afstandje kijken. De kinderen kunnen haast niet wachten tot het middag is, want dan gaan we zwemmen. Voordeel is dat het nu rustig is in het bad, dus bommetjes maken en duiken zonder dat we met iemand rekening houden. Hoe fijn is dat? Na een uur gaan we terug naar onze woning en gaan de jongens even een dutje doen, want van al dat spelen en zwemmen word je wel moe. Terwijl de meiden kleuren op het terras achter onze woning, genieten wij even van de rust in de zon. Wat een heerlijk plekje!

Zwemmen bij Resort Limburg
Smullen en dansen in de Kids Disco

Smullen en dansen in de Kids Disco

Aan het eind van de middag heeft iedereen weer energie en lopen we via het strand naar het pannenkoekenrestaurant. Dat water nodigt natuurlijk wel heel erg uit met dit mooie weer, dus we nemen toch nog maar even een snelle duik in het water. Als we even later bij Panckes ’n Play aanschuiven kunnen de kinderen hun geluk niet op. Ze versieren een pannenkoek met allemaal lekkere snoepjes en daarna krijgen ze een muntje voor de grijpautomaat achterin het restaurant! Met een béétje hulp van mama krijgen ze allemaal een klein cadeautje.

We zijn precies op tijd klaar met eten, want nu begint waar de meiden al dágen naar uitkijken; de kinderdisco! Alle bekende liedjes komen voorbij en de kinderen mogen zelf ook liedjes aanvragen. Het animatieteam is enthousiast en vraagt de kinderen op het podium. Het is maar twee treden hoog, maar dat maakt het voor de kinderen niet minder leuk. Stralend komt mijn dochter Elisa even later naar mij toe: “Zag je mij mam? Ik heb gedanst op het podium!” 

Knutselen in de Beau & Bloem Kids Club

De volgende ochtend gaan we naar de Beau & Bloem Kids Club om te knutselen. Deze week is er iedere dag nog animatie dus we hebben geluk. De jongen die tijdens de kinderdisco gisteravond verkleed was als Beau komt nu de kinderen helpen. Terwijl hij binnen loopt (in zijn normale kleding) zegt Mila: “Hoi Beau!” We moeten allemaal hard lachen. Hij zet leuke kindermuziek op en gaat met de kinderen aan de slag om een minion te knutselen.

Als de minion klaar is spelen de kinderen nog even in de speelhal. Van al dat knutselen en spelen hebben we wel weer honger gekregen, dus we gaan voor een lekkere lunch naar Friends ’n Bites. De kinds nemen een ‘Broodje Aap’, waarbij ze kunnen kiezen voor beleg of een tosti-variant. Na de lunch spelen de detectives wat op het terras als Elisa ineens roept “Mamaaaa ik zie een schildpad. Een échte!” En inderdaad, ze heeft nog gelijk ook! Er zwemt een schildpadje voorbij in de grote zwemvijver op het park.

Nog even spetteren in de waterpeeltuin 

Het is al bijna tijd om naar huis te gaan, maar eerst gaan we nog héél even lekker op het strand liggen terwijl de kinderen met het water spelen. En we spetteren nog een laatste keer in de waterspeeltuin, waar ze maar geen genoeg van krijgen. Dit leuke plekje is ideaal voor hele jonge kinderen en baby’s, maar ook onze kinderen van 3 en 5 jaar vinden het superleuk! Dan is ons weekendje helaas afgelopen. We drogen Mila’s tranen, want ze is verdrietig dat het weekend weer voorbij is, en daarna rijden we weer naar huis. In de auto zijn de kids - én wij - unaniem. “Het was echt super, super, super leuk!”

Ook genieten bij EuroParcs Resort Limburg?

Ook genieten bij EuroParcs Resort Limburg?

Je boekt je nazomerverblijf EuroParcs alleen deze week nog met 30% nazomerkorting - geldig voor verblijven tot en met 5 oktober. Wil je vast verzekerd zijn van een mooi plekje in de herfstvakantie? Je boekt je verblijf tussen 9 en 26 oktober nu met 25% herfstvakantiekorting op de huurprijs van je accommodatie.

Te gekke winactie! 

Wil je kans maken om een weekend of midweek bij EuroParcs Resort Limburg te WINNEN? Laat op onze Facebookpagina weten weten waarom dit resort jou te gék lijkt en maak kans op een verblijf voor 4 of 6 personen

Laatste artikelen
Black Friday vakantie DEALS

Black Friday vakantie DEALS

WHOOP! WHOOP! Deze hele week is het nog Black Friday! Ook bij diverse vakantieaanbieders, vakantieparken en familiehotels. Dat betekent dat je nog tot en met zondag 28 november met extra korting een weekendje, weekje of midweek weg boekt naar een vakantiepark in Nederland of vlieg heerlijk naar de (winter)zon. Leg nu alvast je voorjaars-, meivakantie of zomervakantie extra voordelig vast en laat de vakantievoorpret maar beginnen! Pssst... er zijn ook nog plekjes vrij in het sintweekend en de kerstvakantie! Lang leve BLACK FRI-YAY!

Vier kerst met Landal in KerstStad Valkenburg

Vier kerst met Landal in KerstStad Valkenburg

KERSTFANS OPGELET! In het zuiden van het land is KerstStad Valkenburg afgelopen weekend van start gegaan en Kids Vakantiegids was daarbij! Geniet net als ons van de mooie kerstminiaturen - als je goed kijkt zie je zelfs nog Disney Figuren en spot je de Efteling. Sta oog in oog met dino's in Dinorijk, knutsel je eigen mergelkunstwerk, chill in de kabelbaan van Winter Wonderland, toost met een warme chocomel en glühwein op Santa's Village en kerstshop till you drop in de ondergrondse kerstmarkten. KERSTTIP: Je vindt alle kerstactiviteiten op loopafstand van Landal Kasteeldomein de Cauberg. Ideaal met kids!

Top 10 COOLE familieadresjes met 100% sneeuw!

Top 10 COOLE familieadresjes met 100% sneeuw!

SNOWALERT: Wil je deze kerstvakantie niets liever dan sleetje rijden in de sneeuw, sliden van de mooiste witte pistes, sneeuwschoenwandelen door een dik pak sneeuw, een sneeuwpop bouwen voor je vakantiehuis en knuffelen met husky's! TIP: Begin maar vast te oefenen met I'm dreaming of a white Christmas, want Kids Vakantiegids tipt je de TOP 10 van COOLSTE sneeuwzekere vakantieadresjes in Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Zwitserland, Zweden, Finland, Frankrijk en Canada! Wauw, wat een waanzinnige winterwonderland wannabe's!  

Top 6 Winterzon DEALS #creatingmemories

Top 6 Winterzon DEALS #creatingmemories

Op zoek naar de winterzon en wil je niet te ver vliegen met de kids? Op max 5 uur vliegen vind je twee topbestemmingen: Gran Canaria en Egypte! Met gemiddelde (zeewater)temperaturen rond de 20-22 graden en 7-10 zonuren per dag is het hier volop genieten van de zon, zee en strand tijdens de kerst- en voorjaarsvakantie! Kids Vakantiegids tipt 6 spetterende Sunweb familiehotels in Gran Canaria en Egypte voor een splashtastische holiday! En... de hele maand november geeft Sunweb ook nog eens 100 euro korting per boeking op deze fijne adresjes!  

Op minivakantie bij Preston Palace

Op minivakantie bij Preston Palace

“Wanneer mag ík nou een keer naar Preston Palace?” vraagt Reza regelmatig met een zucht als hij voor de zoveelste keer ziet hoe zijn grote broer dolgelukkig bij Preston de beer in zijn armen valt. Hij heeft de foto’s en filmpjes zo vaak bekeken, dat hij al bijna kan dromen hoe het hotel er van binnen uitziet. Maar nu is het éindelijk zover. Vlak voor de start van de herfstvakantie gaat Reza op bezoek bij het all-in Family Resort in Almelo. En hij gaat niet alleen, hij neemt zijn beste vriend Fedde mee. Dat kan alleen maar één groot feest worden.

Elke dag vakantie met je eigen chalet

Elke dag vakantie met je eigen chalet

Hoe gaaf is het om (bijna) iedere dag vakantie te vieren in je eigen chalet! Op Vakantiepark Lauwersoog in Groningen kun je eigenaar worden van je eigen gloedjenieuwe vakantiewoning. Wakker worden met uitzicht over het Lauwersmeer, spetteren en spelen in de (water)speeltuin, klimmen en klauteren op de speelzolder, meedoen met de animatieactiviteiten van het Ranger Team, knuffelen met mascotte Max en - in de zomer - suppen, varen en zwemmen in het Lauwersmeer en de Waddenzee! Super gaaf toch! Kids Vakantiegids' Linda reisde met haar Detectives naar het Noorden om hier meer te weten over te komen.