GETEST: Een weekendje nazomeren op Resort Limburg Redactie op pad

GETEST: Een weekendje nazomeren op Resort Limburg

Laura - Kids Vakantiegids
Geschreven door

Laura - Kids Vakantiegids

De nazomer is in volle gang, en daar maken Kids Vakantiegids Detectives Elisa (5), Mila (5), Ryan (3) en Jari (3) graag gebruik van. Tijdens een zonnig septemberweekend logeert het viertal – met moeders – in een luxe familievilla op EuroParcs Resort Limburg. Drie dagen lang spelen, dansen, schelpjes zoeken, zwemmen en smullen tot ze niet meer kunnen. Dat vinden ze "super, super, súperleuk!" Of zoals ze dat in Limburg zouden zeggen: ‘Ut sjunste óp de welt!'

Nazomer weekendje weg in Limburg

Tijdens misschien wel het laatste zomerweekend van 2020 verblijven we een weekend in Europarcs Resort Limburg. Niet ver van de snelweg, maar in een rustige omgeving ligt dit kindvriendelijke resort. Bij binnenkomst op het park krijgen we gelijk een vakantiegevoel. De dierenweide, de speeltuin, het waterpark en daarachter het meer. Het ziet er allemaal super uit en de kids worden al meteen enthousiast! Terwijl de kinderen een kleurplaat inkleuren checken wij in. Onderweg naar ons huisje komen we al verschillende speeltuintjes tegen. “Ooh wauw, een glijbaan met een tunnel!” roept mijn zoontje Ryan die duidelijk niet kan wachten om de speelplekjes te testen.

Nazomer weekendje weg in Limburg

Lekker luxe in de Familievilla

We verblijven dit weekend in een familievilla aan het water. Wat een mooi plekje! Gelukkig is de tuin goed omheind met een hek, zodat de detectives veilig buiten kunnen spelen. Nadat we de villa bekeken hebben, kunnen de kinderen écht niet meer wachten om naar de speeltuin tegenover ons huis te gaan. Het park is echt gericht op kinderen en heeft veel speeltuintjes zowel voor jongeren als oudere kinderen. Én twee grote airtrampolines. Als we de spullen hebben uitgepakt en de kids hun eerste speeltuintje hebben veroverd lopen we richting de Horeca plaza. Hier vind je de Beau & Bloem Kids Club, restaurant Friends ’n Bites, Snackbar Taste & More, een supermarkt en het pannenkoekenrestaurant mét indoor speelhal Pancakes ’n Play. De kinderen zijn zó enthousiast dat we ze eerst even lekker laten uitrazen in de grotere speeltuin op het plein en de indoor speelhal voor we aan tafel gaan. 

Speelpret voor jong en oud

De detectives kijken hun ogen uit in de speelhal, maar de ruimte is toch lekker overzichtelijk. Ik kan rustig gaan zitten, terwijl de kids zich uitleven op de klimwand, de grote trampoline en de leuke interactieve spellen voor zowel jonge als oudere kinderen. Schattig, er is zélfs een babyspeelhoekje voor de allerkleinsten. Als de kids hun energie kwijt zijn gaan we gezellig op het terras zitten bij Friends ’n Bites. Hier heb je een prachtig uitzicht over het water en de glijbanen. Onze detectives zijn nog een beetje te jong om hier zelf vanaf te gaan, maar ze vinden het super om te kijken hoe de grotere kinderen er in volle vaart vanaf roetsjen. Als ik na het eten met mijn 3-jarige zoontje aan de hand terug loop zegt hij: “Mama, ik wil hier voor altijd blijven.” 

Zwemmen bij Resort Limburg

De volgende dag reserveren we eerst bij het zwembad. Er mogen op dit moment 20 personen tegelijk in het zwembad van Resort Limburg, en je kunt een uurtje zwemmen. We kunnen begin van de middag terecht, dus we gaan eerst naar de grootste speeltuin voor in het park. Slingeren, glijden, klimmen… de detectives proberen álles uit. Er is ook een supergrote airtrampoline, die wij als moeders natuurlijk ook even moeten uitproberen!

Dierenpret met 'oom Huub'

Als we zijn uitgesprongen gaan we naar de dierenweide, want we gaan dieren voeren met oom Huub. Zó leuk! De kleinste van het stel voert de alpaca’s en geiten vanuit zijn hand, terwijl grotere kinderen toch liever van een afstandje kijken. De kinderen kunnen haast niet wachten tot het middag is, want dan gaan we zwemmen. Voordeel is dat het nu rustig is in het bad, dus bommetjes maken en duiken zonder dat we met iemand rekening houden. Hoe fijn is dat? Na een uur gaan we terug naar onze woning en gaan de jongens even een dutje doen, want van al dat spelen en zwemmen word je wel moe. Terwijl de meiden kleuren op het terras achter onze woning, genieten wij even van de rust in de zon. Wat een heerlijk plekje!

Zwemmen bij Resort Limburg
Smullen en dansen in de Kids Disco

Smullen en dansen in de Kids Disco

Aan het eind van de middag heeft iedereen weer energie en lopen we via het strand naar het pannenkoekenrestaurant. Dat water nodigt natuurlijk wel heel erg uit met dit mooie weer, dus we nemen toch nog maar even een snelle duik in het water. Als we even later bij Panckes ’n Play aanschuiven kunnen de kinderen hun geluk niet op. Ze versieren een pannenkoek met allemaal lekkere snoepjes en daarna krijgen ze een muntje voor de grijpautomaat achterin het restaurant! Met een béétje hulp van mama krijgen ze allemaal een klein cadeautje.

We zijn precies op tijd klaar met eten, want nu begint waar de meiden al dágen naar uitkijken; de kinderdisco! Alle bekende liedjes komen voorbij en de kinderen mogen zelf ook liedjes aanvragen. Het animatieteam is enthousiast en vraagt de kinderen op het podium. Het is maar twee treden hoog, maar dat maakt het voor de kinderen niet minder leuk. Stralend komt mijn dochter Elisa even later naar mij toe: “Zag je mij mam? Ik heb gedanst op het podium!” 

Knutselen in de Beau & Bloem Kids Club

De volgende ochtend gaan we naar de Beau & Bloem Kids Club om te knutselen. Deze week is er iedere dag nog animatie dus we hebben geluk. De jongen die tijdens de kinderdisco gisteravond verkleed was als Beau komt nu de kinderen helpen. Terwijl hij binnen loopt (in zijn normale kleding) zegt Mila: “Hoi Beau!” We moeten allemaal hard lachen. Hij zet leuke kindermuziek op en gaat met de kinderen aan de slag om een minion te knutselen.

Als de minion klaar is spelen de kinderen nog even in de speelhal. Van al dat knutselen en spelen hebben we wel weer honger gekregen, dus we gaan voor een lekkere lunch naar Friends ’n Bites. De kinds nemen een ‘Broodje Aap’, waarbij ze kunnen kiezen voor beleg of een tosti-variant. Na de lunch spelen de detectives wat op het terras als Elisa ineens roept “Mamaaaa ik zie een schildpad. Een échte!” En inderdaad, ze heeft nog gelijk ook! Er zwemt een schildpadje voorbij in de grote zwemvijver op het park.

Nog even spetteren in de waterpeeltuin 

Het is al bijna tijd om naar huis te gaan, maar eerst gaan we nog héél even lekker op het strand liggen terwijl de kinderen met het water spelen. En we spetteren nog een laatste keer in de waterspeeltuin, waar ze maar geen genoeg van krijgen. Dit leuke plekje is ideaal voor hele jonge kinderen en baby’s, maar ook onze kinderen van 3 en 5 jaar vinden het superleuk! Dan is ons weekendje helaas afgelopen. We drogen Mila’s tranen, want ze is verdrietig dat het weekend weer voorbij is, en daarna rijden we weer naar huis. In de auto zijn de kids - én wij - unaniem. “Het was echt super, super, super leuk!”

Ook genieten bij EuroParcs Resort Limburg?

Ook genieten bij EuroParcs Resort Limburg?

Je boekt je nazomerverblijf EuroParcs alleen deze week nog met 30% nazomerkorting - geldig voor verblijven tot en met 5 oktober. Wil je vast verzekerd zijn van een mooi plekje in de herfstvakantie? Je boekt je verblijf tussen 9 en 26 oktober nu met 25% herfstvakantiekorting op de huurprijs van je accommodatie.

Te gekke winactie! 

Wil je kans maken om een weekend of midweek bij EuroParcs Resort Limburg te WINNEN? Laat op onze Facebookpagina weten weten waarom dit resort jou te gék lijkt en maak kans op een verblijf voor 4 of 6 personen

Laatste artikelen
Op wintersport met kinderen in coronatijd

Op wintersport met kinderen in coronatijd

Haal de handschoenen en snowboots maar van zolder, want Koning Winter staat weer voor de deur. Maar de wintersport 2020 verloopt anders dan voorgaande jaren vanwege corona. De wintersportlanden Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland en Italië hebben code geel, dat betekent dat je hier veilig vakantie kunt vieren met de kinderen. Wist je dat... het in sommige delen van Oostenrijk en Frankrijk zelfs in de herfstvakantie al mogelijk is om te skiën! Met deze tips van Kids Vakantiegids genieten jullie volop - én veilig - op de pistes en in de sneeuw in het buitenland - maar zeker óók in ons eigen land - komende winter. 

Als Robinson Crusoe op Curaçao in coronatijd

Als Robinson Crusoe op Curaçao in coronatijd

Is een vakantie naar Curaçao nu aan te raden? Om een antwoord op deze vraag te geven  vloog ik met TUI naar het tropische eiland. Voor vertrek twijfelde ik nog even of ik het wel aandurfde, maar toen ik eenmaal met mijn voeten in het witte zand stond verdwenen alle twijfels als sneeuw voor de zon. Het was hier zo rustig, dat we het strand praktisch voor ons zelf hadden. Ook het vliegtuig was maar voor een derde gevuld en alle passagiers hebben een negatieve Covid-19 test uitslag moeten overhandigen, wat mij een heel veilig gevoel gaf. In het vliegtuig moet je bovendien verplicht een mondkapje op. Het lijkt heel lang om 10 uur met een mondkapje op te moeten zitten, maar ook hier had ik geen last van. Integendeel, ik kon nu eindelijk eens gaan slapen zonder me druk te hoeven maken over mijn mond die openvalt wanneer ik wegdroom ;-) Fact: als je naar Curaçao wilt vliegen is het verplicht om in het bezit te zijn van een negatieve Covid-19 uitslag die niet ouder is dan 48 uur. Boek je via TUI? Dan is de Covid-19 test bij de prijs inbegrepen en kun je de test laten doen bij het dichtstbijzijnde Huisartsenlab. De uitslag krijg je per sms en per mail. Zonder deze uitslag word je niet toegelaten op de vlucht.

TOP 10 happy herfstvakantie aanbiedingen!

TOP 10 happy herfstvakantie aanbiedingen!

Ontdek samen met de kids de prachtige herfstkleuren van de Nederlandse natuur tijdens de herfstvakantie 2020. Waai heerlijk uit aan zee, pimp je eigen pompoen bij de Kids Club, show vol trots je zelfgemaakte lampion in de optocht, bubbel in je private jacuzzi en misschien spot je wel een kabouter op een van de ruim zestig speciale kabouterpaden. Met deze top 10 middenin de natuur vakantie adresjes mét aanbiedingen beleef je met het hele gezin een heerlijke herfstvakantie! Hallo herfst!

7 tips voor een Stuuftastische Herfstvakantie

7 tips voor een Stuuftastische Herfstvakantie

Willen jullie er even lekker tussenuit met het hele gezin nu de bossen op hun mooist zijn in de herfst? Kampeerdorp de Zandstuve is in het najaar en de herfstvakantie een stuuftastische vakantiebestemming met leuke activiteiten voor jong en oud. Check het binnen- én buitenzwembad, knutsel met Cobus en zijn vrienden, maak je eigen Zandstuve TikTok video en voel je een ridder in het giga Speelkasteel. Met deze 7 tips beleven jullie een heerlijke herfst in Hardenberg. Tot Stuuf!  

TOP 6 leukste vakantieparken tijdens Dierendag

TOP 6 leukste vakantieparken tijdens Dierendag

Op 4 oktober is het weer dierendag! We hebben speciaal voor jou een TOP 6 toffe vakantieparken en campings waar je met de dieren kan genieten op een rijtje gezet. Ga jij voor een avontuurlijke dierendag, een knuffelige dag of neem je toch liever je eigen hond mee naar de speciale hondenbungalow? Deze parken zijn niet alleen leuk voor de dieren maar ook voor het hele gezin! Alle dieren zullen super blij zijn met nog meer extra liefde op deze dag.

Sprookjes bestaan op Resort Kaatsheuvel

Sprookjes bestaan op Resort Kaatsheuvel

Een weekendje nazomeren bij het sprookjesachtige EuroParcs Resort Kaatsheuvel in de Brabantse natuur. Dat klinkt magisch! Samen met mijn Kids Vakantiegids detectives Abel van 5 en Reza van 3 ben ik uitgenodigd om een paar dagen te komen logeren op het gloednieuwe park van Beau & Bloem. En die uitnodiging nemen we natuurlijk graag aan. Op naar Kaatsheuvel!