REVIEW: Landal Marina Resort Well

Landal GreenParks
REVIEW: Landal Marina Resort Well
Door Linda

HITTEGOLF-ALERT! Met 30+ temperaturen zijn detectives Noortje en Liesje een weekend naar het waterrijke Landal Marina Resort Well geweest. Perfecte timing, want het nieuwe park ligt pal aan het Leukermeer en heeft ook nog een buiten- én binnenbad! Met de bikini's thuis al aangedaan en onze supboard en floatie achterin de auto vertrekken we op vrijdagmiddag naar Noord-Limburg. Om nog geen half uur later onze splinternieuwe watervilla aan het Leukermeer binnen te stappen. Instant weekendvibes vlakbij huis! 


1

Heel warm welkom in Limburg!

Eenmaal aangekomen bij Landal Marina Resort Well kunnen we meteen door naar onze accommodatie. Dat is met deze temperaturen wel fijn. We hebben via de Landal-app thuis al ingecheckt en het kenteken van de auto doorgegeven, dus we rijden direct naar onze splinternieuwe 6-persoons Watervilla 6CE2 met uitzicht op het Leukermeer. We hebben de spullen nog niet uitgepakt of Noortje rent al naar het water. 'Gaan we zo suppen?' Jazeker! Wij gaan dit weekend heel veel zwemmen, chillen in de floatie, suppen en spetteren op het Leukermeer en in het buiten- en binnenbad. Let's get tropical!

REVIEW: Landal Marina Resort Well

ZOMERVAKANTIETIP: aquapark op het Leukermeer

In juli en augustus is er een opblaasbaar aquapark op het Leukermeer te vinden ter hoogte van restaurant Mio Mucho. Bij mooi weer is het aquapark geopend vanaf 13 uur en betaal je 5 euro per persoon per ronde.

2

NIEUW: Landal Watervilla aan het Leukermeer

Bij onze Watervilla - en volgens mij ook bij alle andere accommodaties in 'onze straat' - heb je twee parkeerplekken en kun je de auto laden. Ideaal! Wat direct opvalt is de ruimte rondom de accommodatie. We hebben veel tuin rondom de woning en een giga ruim overkapt terras. Noortje en Liesje vinden het iedere keer weer super spannend om een huisje van binnen te bekijken, dus de dames lopen voorop tijdens de roomtour. 'Wauw, deze slaapkamer heeft een eigen badkamer! Mag ik hier samen met Liesje slapen?' Alledrie de slaapkamers van onze 6-persoons acco hebben een eigen badkamer, waarvan dus één zelfs met een ligbad. De meiden slapen boven, papa en mama beneden. Verder heeft de woning een fijne open keuken die van alle gemakken is voorzien en een zithoek met televisie. Maar met dit mooie weer hebben wij eigenlijk alleen maar oog voor het ruime overkapte terras. Gezellig buiten eten en 's avonds nog tot laat buiten zitten. 

Vakantiewoningen aan het water

Nadat we de koffers op de kamers hebben opengeklapt, de knuffels zijn uitgestald in het bed en de koelkast is gevuld, gaan we het park via het Leukermeer verkennen. Vanaf onze accommodatie loop je zo met je supboard en floatie naar het water. SUPerhandig, want de sup kunnen we met gemak kwijt op het terras waardoor we hem niet telkens opnieuw hoeven op te pompen. Met al het mooie weer in juni is het water van het meer al heerlijk op temperatuur. We suppen binnen 10/15 minuten via verschillende Landal acco's en restaurant Mio Mundo naar de recreatieplas die centraler gelegen is op het park en waar voor kids ook een vlot en waterspeeltuin zijn. Wat een SUPerplek!

NIEUWE (water)woningen van Landal 

Wij verblijven in een 6p Watervilla aan het water, maar er zijn nog meer typen waterwoningen van Landal te vinden op Landal Marina Resort Well. Van twee tot zestien personen, allemaal nieuw en allemaal dichtbij het water.

3

FLOATIE TIME! Spetteren in het buitenzwembad

Nadat we de recreatieplas hebben verkend, laten we de sup achter op het strand en lopen vanaf de plas naar het buitenbad. Vlak achter de receptie vind je twee buitenbaden, een diepe van 1.40 meter en een peuterbadje van 35 centimeter. Het is aan het einde van de middag rond etenstijd niet druk, dus Noortje en Liesje jumpen met de floatie het water in. Ook dit water is 'perfect' qua temperatuur, zeker op deze tropische vrijdag. Mama Linda jumpt er meteen achteraan en geniet van wat baantjes in het diepe. Je kunt bij dit zwembad niet echt languit op een bedje neerploffen of in het gras liggen, maar er staan wel stenen bankjes waar je je spullen (in de schaduw) kunt neerleggen. Na een uurtje zijn we genoeg afgekoeld. Terwijl Harm met de detectives op de sup naar onze acco terug peddelt, loop ik nog even snel langs de Spar tegenover het zwembad. Uitgebreide winkel waar je van alles vindt!

REVIEW: Landal Marina Resort Well
4

Uiteten bij Beachclub Leukermeer

Op deze eerste vakantieavond besluiten we een hapje te eten bij Beachclub Leukermeer op het vakantiepark. We hebben de zwemtassen weer bij want 's avonds staat er discozwemmen in het binnenbad op het animatieprogramma. De Beachclub ligt naast het binnenbad, we hoeven straks alleen maar over te steken. Bij de Beachclub hebben ze een uitgebreide kaart met hapjes en drankjes en vanaf een deel van het terras (dat erg populair is en dus ook hartstikke vol als wij er zijn) kijk je uit over het haventje. De detectives smullen van frietjes, Harm heeft een steak en ik een salade. De meiden kunnen tijdens het wachten op de bestelling jumpen op het springkussen. En als het zonnetje is verdwenen achter het gebouw, gaan we naar het binnenbad.

REVIEW: Landal Marina Resort Well

Nog meer eetgelegenheden op het vakantiepark

Op het park vind je ook nog het sjiekere restaurant Mio Mucho. Hier kijk je uit over een ander deel van het Leukermeer. Tip: reserveer op tijd als je buiten wilt zitten op het terras met uitzicht over het water. Of neem plaats aan een tafeltje bij de snackbar - met de speeltuin om de hoek - of bestel een pizza. En in de Spar vind je natuurlijk ook allerlei lekkere dingen zodat je op je eigen terras kunt 'uiteten', barbecueën of gourmetten.

5

Spot jij alle dieren in het binnenbad?

Met de speciale zwempas die voor je klaarligt in een envelop in de accommodatie bij aankomst, kun je bij het binnenzwembad naar binnen. Je kunt je spullen in een kluisje stoppen. Het is prachtig weer, dus we hebben weinig bij. Het is niet heel druk als wij er zijn, dus we nemen de handdoek mee naar binnen en leggen deze op een stoel. Het is discoavond en de beats klinken al door de ruimte. Een van de animatiejongens is vanavond omgedoopt tot dj en af en toe mag een kind ook even meekijken achter de draaitafel. Lichteffecten en de nodige rook maken het feestje compleet.

Peuterbad met dieren

Behalve een 'diep zwembad' met waterval, bubbelbad en mooie muurschilderingen is er ook een peuterzwembad. Hier vind je een olifantje dat water spuit, een panda, een aapje, een babytijger en nog meer dieren en kunnen kleine kids spetteren en sliden van de miniglijbanen. Noortje en Liesje vinden de babytijger 'cute', maar springen daarna weer snel in het diepe.

Het binnenzwembad is tot 22 uur geopend. Omdat het nu nog steeds licht is buiten en het nauwelijks afkoelt, lopen we met onze bikini en handdoeken omgeslagen terug naar onze accommodatie. Het is vakantie! Thuis kleden we ons snel om en gaan we met de step nog een keer terug naar het park voor een laatste activiteit.

REVIEW: Landal Marina Resort Well
6

EXTRA COOL! Landal by night

Met de step gaan we terug naar de sportvelden op het vakantiepark. De dames willen met de step de PumpTrack baan verkennen. Dit is wel een hele vette! Omstebeurt sluiten de dames aan achter de stoere bikers, skateboarders en andere steppers. Jong en oud, kids van alle leeftijden vind je hier en het loopt eigenlijk als vanzelf. De baan is opgedeeld in twee delen. Een kleiner rondje voor beginners en - vind ik - best een heftig parcours met veel bulten en halfpipe achtige toestanden voor gevorderden. De PumpTrack baan is in het donker mooi verlicht, wat het een extra stoer effect geeft. Tegen elven lopen we weer terug naar onze Watervilla waar we nog even op het terras zitten voordat we naar bed gaan. 

REVIEW: Landal Marina Resort Well
7

Ontdek de onderwaterwereld bij de KidsClub

De volgende ochtend staat de zon al vroeg op ons terras. De dames gaan samen met Harm op de sup naar de Spar om verse broodjes te halen. Na het ontbijt willen de detectives weer op ontdekkingstocht op het park. 'Gaan we vandaag weer zwemmen?' 'Gaan we weer met de sup?' 'Mag de floatie mee?' Nadat we onze spullen bij het buitenbad hebben gedropt nemen we eerst even een kijkje bij de Kidsclub, die grenst aan het buitenbad.

Vanochtend staat er 'stressmannetjes maken' op het programma. De dames zijn allebei helemaal gek op squishy's dus ze vinden het wel leuk om met een ballon en zand een poppetje te maken. Terwijl de dames een stressmannetje maken, ontdek ik 'een verdieping lager' nóg een zandspeelparadijs voor kleintjes. Hier ligt een heuse onderzeeër waar jonge kids in kunnen spelen, er staat een glijbaantje en er ligt zandbakspeelgoed. Tip: met het warme weer is dit koele zand heel fijn aan de voeten. En als je van de onderwaterwereld houdt, kijk je je ogen uit in de KidsClub. Overal staat of hangt wel iets wat met de onderwaterwereld te maken heeft. 

SWIM, SUP, FLOAT, REPEAT

De rest van deze tropische dag wisselen we de recreatieplas, het binnenbad en het buitenbad af. Tussendoor gaan we nog terug naar onze accommodatie waar de meiden spelletjes spelen, TikTok filmpjes kijken en tekeningen maken op het terras - waar rond de middag de eerste schaduw is. Mams gaat dan met de floatie het water op voor de accommodatie - tip: bij de accommodaties is een stuk rustiger dan bij de recreatieplas. Harm maakt een grotere ronde op de sup.

's Avonds bakken we pannenkoeken die we op ons terras opeten, terwijl de meiden tussendoor een frisse duik in het water nemen. Tip van Linda: Voor het toetje gaan we naar de snackbar op het vakantiepark waar ze onder andere heerlijke Clevers-schepijs verkopen. Een begrip in de omgeving! Daarna slaan we nog een balletje op de tennisbaan en steppen de meiden nog een keer over de PumpTrack baan. Als het donker is, gaan we weer terug naar onze accommodatie en genieten we wederom van een zwoele avond op ons terras.

8

Dank je, Well!

En dan is het alweer zondag. De weersvoorspellingen zijn nog warmer dan vrijdag en zaterdag, dus ook vandaag zijn we weer de hele dag op en aan het water te vinden op Landal Marina Resort Well.

Dagje uit tips in de omgeving van Landal

Landal Marina Resort Well ligt super centraal voor de leukste uitjes in de omgeving, maar wij kiezen er voor om met dit tropische weer lekker op, in en bij het water te blijven. Toch wil ik jullie graag wat uitips meegeven van uitjes waar ik zelf met de detectives wel eens ben geweest: Irrland (16 km van het park): ga hier op ontdekkingstocht met kids in de basisschoolleeftijd. Tip: huur een bolderkar met jonge kinderen (een buggy is niet handig vanwege het vele zand) want het park is net zo groot als 30 voetbalvelden en neem barbecuespullen mee voor een van de vele gratis barbecueplekken; ZooParc Overloon (27 km van het park): ZooParc Overloon is een overzichtelijke niet al te grote dierentuin; Wunderland Kalkar (35 km van het park): hier geniet je all-inclusive van tientallen attracties en kun je tussendoor gratis onbeperkt ijsjes en frietjes en drinken pakken. Leuk voor kids in de basisschoolleeftijd; Attractiepark Toverland (34 km van het park): Attractiepark Toverland is leuk voor alle leeftijden, zeker ook voor tieners. En als je van de natuur houdt, rijd, fiets of wandel dan zeker ook naar Nationaal Park de Maasduinen met de kinderen vanaf het vakantiepark. ENJOY!

Aan het einde van de middag rijden wij weer terug naar huis. Noortje en Liesje hebben een SUPer float-tastisch weekend gehad aan het Leukermeer. Met zomerse temperaturen is dit Landal park echt the place to be voor waterratjes. 'Dank je, Well!'

REVIEW: Landal Marina Resort Well

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddelde score van ( Reviews & ervaringen)

Reacties

Geen reacties gevonden

Onze nieuwste vakantie ervaringen 18

REVIEW: Landal Marina Resort Well
Nieuws

Nieuw wateravontuur bij Het Land van Bartje

REVIEW: Landal Marina Resort Well
Nieuws

NIEUW: Landal Klein Oisterwijk

REVIEW: Landal Marina Resort Well
Blog

Last Minute naar Landal deze zomer? Check onze tips!

REVIEW: Landal Marina Resort Well
Blog

REVIEW: Landal Marina Resort Well

REVIEW: Landal Marina Resort Well
Blog

Uniek overnachten bij Landal

REVIEW: Landal Marina Resort Well
Blog

Ontdek wat groen kan doen bij Landal GreenParks

REVIEW: Landal Marina Resort Well
Nieuws

NIEUW: gamevilla's & bikepark op Kasteeldomein de Cauberg

REVIEW: Landal Marina Resort Well
Nieuws

Landal Aelderholt opent dit weekend gave faciliteiten

REVIEW: Landal Marina Resort Well
Blog

VIVA HOLLANDIA: Vier de zomervakantie op deze toffe plekken in Nederland

REVIEW: Landal Marina Resort Well
Nieuws

Drie nieuwe Landal GreenParks in Nederland

REVIEW: Landal Marina Resort Well
Blog

REVIEW: Landal Landgoed 't Loo: kidsparadijs op de Veluwe!

REVIEW: Landal Marina Resort Well
Blog

Lentekriebels in de meivakantie

REVIEW: Landal Marina Resort Well
Blog

REVIEW: Het Land van Bartje - het tofste land van Nederland

REVIEW: Landal Marina Resort Well
Blog

Vier kerst met Landal in KerstStad Valkenburg

REVIEW: Landal Marina Resort Well
Blog

Top 10 Landal GreenParks met WAUW-factor

REVIEW: Landal Marina Resort Well
Blog

REVIEW: Spelen, spetteren en op sprookjesavontuur

REVIEW: Landal Marina Resort Well
Blog

REVIEW: Landal Village l'Eau d'Heure

REVIEW: Landal Marina Resort Well
Blog

Nieuw glijbanenrecord Hof van Saksen

Thema's 8

REVIEW: Landal Marina Resort Well

Landal GreenParks

REVIEW: Landal Marina Resort Well

Landal vakantieparken Nederland

REVIEW: Landal Marina Resort Well

Landal waterpret

REVIEW: Landal Marina Resort Well

Landal parken aan het water

REVIEW: Landal Marina Resort Well

Landal vakantiepark aan het water

REVIEW: Landal Marina Resort Well

Landal Limburg

REVIEW: Landal Marina Resort Well

Landal Weekendje Weg

REVIEW: Landal Marina Resort Well

Landal Parken

Door jou bekeken

REVIEW: Landal Marina Resort Well

Blog