Camping 't Veld: klein maar heel fijn!

Detectives on Tour
Camping 't Veld: klein maar heel fijn!
Door Linda

De Detectives vieren de zomer op Camping ’t Veld in Overijssel, de kleinste 5-sterrencamping van Nederland. De camping is misschien niet zo groot qua oppervlakte, maar wel groots in vermaak! Je maakt hier álle weekenden en schoolvakanties plezier met het animatieteam en met mascotte Vinnie de Veldmuis. Je kunt hier áltijd zwemmen want het dak kan open en dicht. Alle dagen klimmen en klauteren want behalve heel veel buitenspeeltuintjes is er ook een binnenspeeltuin. En om het feest compleet te maken is er ook nog een visvijver waar je kunt vissen, suppen, bootje varen en zandkastelen bouwen. Camping 't Veld is klein maar heel fijn!  


1

Vier de zomer in Overijssel

Vrijdag in de namiddag arriveren de Detectives op het terrein van Camping 't Veld, de kleinste 5-sterrencamping van Nederland. Vanaf de straatkant is de giga airtrampoline al niet te missen. Tientallen kids hebben zich op, om of bij het springkussen verzameld om te chillen. Noortje zou het liefst uit de auto springen en meteen gaan jumpen. Daan en Gijs hebben meer oog voor de groen-oranje gekleurde waterglijbaan die direct achter de trampo zichtbaar is. Maar we gaan eerst inchecken bij de receptie en de koffers naar onze Veranda Lodge brengen. Met de sleutel in de hand en een echt Vinnie de Muis-masker op ons gezicht (Noortje dan ;) rijden we onder de slagbomen door. Ons weekendje weg is nu officieel begonnen!

Tip: download voor vertrek de app van de camping. Dan kun je thuis het animatieprogramma bekijken en je daags voordat je vertrekt al inschrijven voor het zwembad.

 

Camping 't Veld: klein maar heel fijn!

2

Vakantievibes in Veranda Lodge met overdekt terras

We logeren in Veranda Lodge 59, ongeveer halverwege de camping. De Lodges staan op een ruim grasveld - net als de Safaritenten, chalets, campers, tenten en eigen caravans - om een speeltuintje heen. Ieder veld heeft zijn eigen speeltoestellen, ze zijn allemaal uniek. Mega overzichtelijk voor als je vakantie viert met kleine kids. De velden zijn ook autovrij, dus echt superveilig. De Detectives logeren in de blauwe 6-persoons Veranda Lodge met een ruim overdekt en kidsproof terras, drie slaapkamers, twee televisies (!), een apart toilet en gratis WiFi (altijd handig voor de mobiele eenheid van de twee pubers en de Ipad voor ons TikTokkende dametje). Noortje is meteen 'verdwenen' naar de schommels en glijbaan bij onze Lodge. 

Autovrije velden met eigen speeltuintjes

Nadat we de koffers hebben uitgepakt, maak ik met Miss Speeltuin een wandeling over de camping. We grenzen met onze Lodges aan de Safaritenten die duidelijk erg geliefd zijn bij jonge gezinnen. Ook hier geldt weer dat de tenten in een soort van halve cirkel om een eigen speelveldje staan. Super overzichtelijk en lekker ruim, zodat je als ouder je peuter goed in de gaten kunt houden zonder er constant bovenop te hoeven zitten. Noortje checkt natuurlijk weer alle speeltoestellen. Schommels, klimrekken, glijbanen, kokerglijbanen, wipkippen, wipwappen, zandbakken... Op alle veldjes hangt een gezellige sfeer. Kindjes klimmen en klauteren, iets oudere kids fietsen op een gehuurde skelter rond, er wordt gevoetbald en gebadmintond en de lekkerste zandtaartjes gebakken. Vakantievriendjes maken is hier geen enkel probleem! De kleintjes spelen mooi samen met elkaar en elkaars speelgoed. 

 

3

Superslides en spetterpret in het peuterbad

Hoe heerlijk is het om 's avonds nog even een frisse duik te nemen in het zwembad op de camping. Daags voor vertrek hebben we ons ingeschreven voor het tijdvak 18.30-19.30, de laatste mogelijkheid om te zwemmen. Noortje checkt de waterspeeltoestellen in het peuterbadje, zoals een clowntje, dolfijn en slang. De jongens - en papa - sprinten meteen richting de groen-oranje waterglijbaan van bijna 50 meter lang mét tijdregistratie. Op een soort van scorebord worden de tijden van iedereen bijgehouden. Het record van Camping 't Veld staat op 3.01 seconden! Wow! De jongens en papa halen tijden van rond de 8 seconden. En in het diepe bad kun je heerlijk zwemmen en afkoelen. 

SUMMERTIME 'Het dak gaat eraf' bij het zwembad

Het toffe van het zwembad op Camping 't Veld is dat zowel het dak als de wanden verschuifbaar zijn. Dus met het mooie weer dat we dit weekend hebben, zwemmen we in een (deels) buitenbad. Dat betekent ook dat je buiten kunt chillen op ligbedjes en heerlijk kunt zonnen. Je kunt dus altijd zwemmen als je vakantie viert op deze camping, dat is ook heel fijn! Tip 1: Iedere avond kun je je na 20 uur opnieuw inschrijven voor het zwemmen voor de volgende dag. Wij hebben alle dagen kunnen zwemmen, er was plek genoeg. Tip 2: tussen 8.30 en 9.30 is het zwembad geopend voor papa's en mama's en opa's en oma's - en andere volwassenen - die graag baantjes willen trekken. Aansluitend is het bad tot 19.30 uur geopend in tijdvakken van een uur.

Na het zwemmen ploffen we neer op de loungeset op het overdekte terras. We bakken een pannenkoek op de skottelbrai, spelen spelletjes en chillen tot het bedtijd is.

 

4

Dolle pret met de animatie en Vinnie de Veldmuis

De volgende ochtend wandel ik met Noortje naar het winkeltje bij de receptie voor superverse broodjes. Onderweg zien we de jongen en het meisje van de animatie lopen. "Hoe heet jij?" "Noortje." "Dan kom ik jou zo hoogstpersoonlijk ophalen bij je accommodatie", zegt de jongen. Terwijl we in het ochtendzonnetje ontbijten op de veranda, horen we in de verte gezellige muziek. Het animatieautootje komt eraan! De jongen roept meteen: "Hé Noortje! Ga je mee!" Ze wordt er verlegen van, maar loopt graag mee in de parade richting de sportvelden voor de minidisco. Later op de dag komt mascotte Vinnie de Veldmuis tijdens de Theaterparade ook op de veldjes alle kids begroeten met een knuffel of high five. Wat een feest!  

Camping 't Veld: klein maar heel fijn!

5

Gooi je hengel uit en sup op de visvijver

Na het gezellige ochtendprogramma van de animatie besluiten we om een kijkje te nemen bij de visvijver achter de camping. Deze is afgezet met een hek, dus kleine kinderen kunnen hier niet zomaar komen. Je mag niet zwemmen in deze visvijver, maar je kunt er wel vissen en spelen. Dus hebben Daan en Gijs allebei hun hengels meegenomen. Van andere jongens horen we dat er flinke joekels in het water zitten. Terwijl de jongens hun hengel uitslaan, supt Noortje met papa over de vijver en voert ze de eendjes, ganzen en meerkoeten. Zwemtip: vlakbij de camping ligt Recreatieplas Oldemeijer. Het is ongeveer 15 minuten lopen door het bos, maar je kunt er ook eenvoudig met de auto komen en gratis parkeren.

Camping 't Veld: klein maar heel fijn!

6

Check de binnenspeeltuin... met restaurant

Als je even genoeg hebt van het zonnetje, of als het juist niet zo warm is of regent, kun je op Camping 't Veld ook terecht in de binnenspeeltuin. Deze is voor kids tot 12 jaar oud. De allerkleinsten kunnen wel wat hulp gebruiken met het klimmen en klauteren, want het speeltoestel telt drie verdiepingen! De binnenspeeltuin is dagelijks tot 20 uur geopend en vanaf 17 uur alleen toegankelijk voor kleine gasten van het restaurant dat er letterlijk aangrenst.

Tip: reserveer tijdig een tafeltje bij het raam, dan zit je echt maar 2 meter van je spelende kids vandaan tijdens het eten. Ideaal! Kids kunnen tussendoor lekker spelen in plaats van dat ze stil moeten blijven zitten op hun stoel. Het is ook mogelijk om eten af te halen en te laten bezorgen bij je accommodatie. 

Camping 't Veld: klein maar heel fijn!

7

Groots genieten op een kleine camping

En dan is het alweer zondagmiddag en tijd om naar huis te gaan. Camping 't Veld is misschien niet groot qua oppervlakte, maar dat is - zeker met kleine kinderen - alleen maar prettig. De camping is overzichtelijk ingedeeld, de velden zijn ruim van opzet en toch knus, kids kunnen hier echt ongestoord hun gang gaan. De avonden zijn ook rustig, maar ook dat is met hele kleine kinderen niet erg. We hebben ons prima vermaakt: alle dagen kunnen zwemmen, 5 visjes gevangen bij de visvijver, de persoonlijke sliderecords nog verder aangescherpt tot net boven de 7 seconden, alle speeltuintjes gehad, volop meegedaan met het animatieprogramma en heerlijk gechilled op de veranda. Kom jij ook de zomer vieren in Overijssel? 

Tip: check voor nog meer foto's en filmpjes het hoogtepunt Camping 't Veld op onze instagrampagina @kidsvakantiegids.

 

Camping 't Veld: klein maar heel fijn!

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddelde score van ( Reviews & ervaringen)

Reacties

Geen reacties gevonden

Onze nieuwste vakantie ervaringen 39

Camping 't Veld: klein maar heel fijn!
Blog

REVIEW: luxe kamperen bij TerSpegelt met Estivo Travel

Camping 't Veld: klein maar heel fijn!
Blog

REVIEW: Wunderland Kalkar opent nieuwe speeltuin

Camping 't Veld: klein maar heel fijn!
Blog

REVIEW: Camping 't Veld, weekendfun XL

Camping 't Veld: klein maar heel fijn!
Blog

REVIEW: Camping Campofelice Village

Camping 't Veld: klein maar heel fijn!
Blog

REVIEW: FarmCamps De Oostermaat

Camping 't Veld: klein maar heel fijn!
Blog

REVIEW: Terhills Resort, tropisch paradijs in Vlaams Limburg

Camping 't Veld: klein maar heel fijn!
Blog

REVIEW: Preston Palace met een dreumes

Camping 't Veld: klein maar heel fijn!
Blog

Zeelandvibes bij Camping De Vogel

Camping 't Veld: klein maar heel fijn!
Blog

Meivakantie onder de Franse zon

Camping 't Veld: klein maar heel fijn!
Blog

Paasweekend op De Boshoek, wat een feest!

Camping 't Veld: klein maar heel fijn!
Blog

REVIEW: Het Land van Bartje - het tofste land van Nederland

Camping 't Veld: klein maar heel fijn!
Blog

The Preston P(a)lace to be met tieners!

Camping 't Veld: klein maar heel fijn!
Blog

Op minivakantie bij Preston Palace

Camping 't Veld: klein maar heel fijn!
Blog

REVIEW: Center Parcs Erperheide

Camping 't Veld: klein maar heel fijn!
Blog

GECHECKT: Als een Viking op avontuur in Zweden!

Camping 't Veld: klein maar heel fijn!
Blog

100% Kidsgeluk in de Achterhoek

Camping 't Veld: klein maar heel fijn!
Blog

Camping 't Veld: klein maar heel fijn!

Camping 't Veld: klein maar heel fijn!
Blog

Op vakantie bij ACOYA Curacao Resort Villas & Spa

Camping 't Veld: klein maar heel fijn!
Blog

YI-HAA! Super Sunny Fundays in Slagharen

Camping 't Veld: klein maar heel fijn!
Blog

REVIEW: Een weekendje nazomeren op Resort Limburg

Camping 't Veld: klein maar heel fijn!
Blog

Sprookjes bestaan op Resort Kaatsheuvel

Camping 't Veld: klein maar heel fijn!
Blog

VakantieVibes aan het Veluwemeer

Camping 't Veld: klein maar heel fijn!
Blog

Vette FamilyFUN aan het Gardameer

Camping 't Veld: klein maar heel fijn!
Blog

Naar het strand in Stalis, met NIEUW AQUAPARK!

Camping 't Veld: klein maar heel fijn!
Blog

GECHECKT! 2 Toffe campings in Bella Italia

Camping 't Veld: klein maar heel fijn!
Blog

Op kindervakantie in Oostenrijk

Camping 't Veld: klein maar heel fijn!
Blog

Coronaproof GENIETEN op Gran Canaria

Camping 't Veld: klein maar heel fijn!
Blog

Coronaproof vakantie in Beautiful Bulgarije

Camping 't Veld: klein maar heel fijn!
Blog

GETEST: de nieuwe all-in formule van Preston Palace

Camping 't Veld: klein maar heel fijn!
Blog

Met kids op avontuur in de Achterhoek in de zomer

Camping 't Veld: klein maar heel fijn!
Blog

REVIEW: Spelen, spetteren en op sprookjesavontuur

Camping 't Veld: klein maar heel fijn!
Blog

Februari-fun Op Curaçao

Camping 't Veld: klein maar heel fijn!
Blog

Logeren op De Boshoek in de Veluwe

Camping 't Veld: klein maar heel fijn!
Blog

GETEST: Een nachtje logeren bij Preston Palace

Camping 't Veld: klein maar heel fijn!
Blog

REVIEW: Landal Village l'Eau d'Heure

Camping 't Veld: klein maar heel fijn!
Blog

'De zwarte parel' van de Canaries

Camping 't Veld: klein maar heel fijn!
Blog

Getest en 100% goedgekeurd: Catalonië

Camping 't Veld: klein maar heel fijn!
Blog

REVIEW: Dolgelukkig in Zuid-Denemarken

Camping 't Veld: klein maar heel fijn!
Blog

Safariresort Beekse Bergen is open!

Thema's 2

Camping 't Veld: klein maar heel fijn!

Detectives on Tour

Camping 't Veld

Door jou bekeken

Camping 't Veld: klein maar heel fijn!

Blog