Op minivakantie bij Preston Palace

All-inclusive genieten bij familiehotel Preston Palace
Op minivakantie bij Preston Palace
Door Esley

“Wanneer mag ík nou een keer naar Preston Palace?” vraagt Reza regelmatig met een zucht als hij voor de zoveelste keer ziet hoe zijn grote broer dolgelukkig bij Preston de beer in zijn armen valt. Hij heeft de foto’s en filmpjes zo vaak bekeken, dat hij al bijna kan dromen hoe het hotel er van binnen uitziet. Maar nu is het éindelijk zover. Vlak voor de start van de herfstvakantie gaat Reza op bezoek bij het all-in Family Resort in Almelo. En hij gaat niet alleen, hij neemt zijn beste vriend Fedde mee. Dat kan alleen maar één groot feest worden.


1

Nooit te vroeg voor all-in

Preston Palace is een all-inclusive Family Resort, dat betekent dat tijdens je verblijf alles is inbegrepen: een overnachting in een fijne hotelkamer, een ruime keuze aan lekker eten en drinken, te gekke spelfaciliteiten zoals bowlen en minigolf, de waanzinnige indoor kermis, de thuisbioscoop, het subtropisch zwemparadijs, de spelotheek, entertainment en natuurlijk animatie met de gezellige beren Preston en Alice.

Standaard begint je all-in arrangement om 15 uur, maar wij hebben een vervroegde check-in vanaf 12 uur bijgeboekt. Het is tenslotte nooit te vroeg voor all-in, en je hebt wel even nodig om alle toffe dingen hier in één bezoekje te checken. Iets voor 12 uur parkeren we onze auto voor het hotel en het duurt niet lang voor onze kleine detectives hun grote roze vriend in de smiezen hebben. Alice staat al buiten om de jongens op te wachten. Met open armen rennen ze vol enthousiasme op Alice af. “Daar zijn we dan!” roept Reza, ervan overtuigd dat Alice minstens zo lang naar dit bezoek heeft uitgekeken als hij. En hij geeft Alice een dikke berenknuffel. Zó schattig.

Een ‘vroege aankomst’ is bij te boeken voor € 9,75 per kind en € 19,50 per volwassene. Liever langer blijven? Dat kan natuurlijk ook! Je kunt verlengen tot 14 uur of zelfs tot 19 uur voor € 22,50 per kind en € 45 per volwassene.

“Wat is het hier léuk!”

“Gaan we nu naar onze vakantie?” vraagt Fedde als we in de lift naar de 4e etage staan – de etage waar onze Royal kamer met balkon zich bevindt. Leg maar eens aan een 4-jarige uit wat een all-inclusive hotel inhoudt ; ) Als de detectives nieuwsgierig naar binnen stappen vallen ze meteen in de volgende verrassing: de kamer is versierd met slingers en ballonnen en voor beide detectives ligt een mooie knuffel van Preston en Alice op het bed te wachten. “Wat is het hier mooi!” roept Reza glunderend. We zijn net 10 minuten binnen en onze mini-vakantie kan nu al niet meer stuk!

2

Nog één taartje dan

Als je om 12 uur arriveert is de lunch op de dag van aankomst ook inbegrepen. Dus zodra we onze koffers hebben gestald gaan we naar Hotelrestaurant Ribbelton. Alle maaltijden worden hier in buffetvorm aangeboden. Superhandig, want zo kunnen de detectives hun bordje zelf vullen met broodjes, vers fruit en een lekker taartje. Het aanbod is enorm: van heerlijke salades en soepen, tot warme gerechten en de lekkerste zoetigheden. Voor iedereen wat wils!

Wist je dat… je met de vernieuwde all-inclusive formule van Preston Palace ook à la carte kunt dineren? In de nieuwe Foodplaza neemt het gloednieuwe restaurant Peppermill je mee op reis door The States met een menu vol Amerikaanse klassiekers als Texas Ribs, Mac & Cheese, Pulled Pork en Cheesecake met lemon curd. Jammie!

Voor het diner in de verschillende restaurants reserveer je gemakkelijk een tafeltje via de GastenApp. Voor alle andere faciliteiten en activiteiten hoeft niet meer gereserveerd te worden.

Op minivakantie bij Preston Palace

3

Bouwen, bouwen en nog eens bouwen

Als de buikjes zijn gevuld, is het tijd om op verkenning te gaan. Op naar de Spelotheek, die al snel tot Feddes favoriete ruimte in het hotel wordt gedoopt. Vooral vanwege de gigantische stapel blokken, waarmee hij grote ‘huizen’ bouwt, om ze vervolgens met een gigantische knal weer te slopen. En nog een keer. En nog een keer…
De jongens bouwen, rennen, glijden, springen en klimmen tot ze met vuurrode wangen om wat te drinken komen vragen. Wij hadden ons ondertussen al vast met een cappuccino op het terras gesetteld, dat aan de speelruimte grenst. Ideaal, zo kunnen we rustig van een drankje genieten (en vooruit: wat lekkers erbij – het staat er tenslotte toch), terwijl we met een half oog de kleintjes in de gaten houden.

De Spelotheek is elke dag van de week geopend voor kids tot een jaar of 7, en voor onze 4-jarige detectives een waar speelwalhalla.

Op minivakantie bij Preston Palace

4

Een balletje slaan tussen kippen en geiten

Ga je met kids naar Preston Palace, onthoud dan deze zin: “Zullen we even bij Preston en Alice gaan kijken?” Zonder de beren had Fedde nu waarschijnlijk nog steeds in de spelotheek gezeten. De jongens vinden het Berenhuisje, waar de beren een middagdutje doen, namelijk reuze interessant. Maar hoe vaak ze ook aanbellen, en hoe hard ze ook op het raam kloppen. Preston en Alice zijn niet wakker te krijgen. “Ik vind het maar slaapkoppen hoor”, besluit Reza lichtelijk teleurgesteld. “Ik hoop wel dat Preston vandaag nog een keer uit bed komt.”

Een blik op het animatieprogramma vertelt ons dat we ons daarvoor om 18 uur weer bij het Berenhuisje kunnen melden. Dus we hebben tijd genoeg om eerst een partijtje te bowlen op de ‘underground’ bowlingbaan én een potje minigolf te spelen tussen de varkens, kippen, schapen en geiten. Dat is dan weer een voordeel van kleuters met een lage spanningsboog: je kunt héél veel activiteiten in één dag ondernemen. En een voordeel daarvan, is dat het ’s avonds niet lang duurt voor ze in dromenland – of in dit geval waarschijnlijk ‘berenland’ – zijn.

Op minivakantie bij Preston Palace

5

Knutselen met ‘de roze meisjes’

Dag 2 begint vroeg in onze hotelkamer. En dat is maar goed ook, want er staat nog veel leuks op het programma. “Zouden Preston en Alice ook al wakker zijn?” vraagt ons detective-duo zich af, dus na het ontbijt gaan we eerst even bij het berenhuisje kijken. Helaas! Maar de dames van het animatieteam zijn al wél van de partij om samen met de kids te knutselen, en dat vindt Reza net zo gezellig. Vrolijk knipt, plakt en vouwt hij erop los, terwijl Fedde snel de naastgelegen Spelotheek in is gedoken.

Jungle Warriors 2.0

Als je een verlate check-out bijboekt, kun je tot 11 uur het pasje van je hotelkamer omruilen voor een dagpas, waarmee je nog van alle faciliteiten gebruik kunt maken. We zetten onze spullen in de auto en maken ons klaar voor toch wel hét hoogtepunt van een bezoek aan Preston Palace: subtropisch zwemparadijs Riviera.

Onze detectives weten niet wat ze zien als we het zwemparadijs binnenkomen. “Wauuuuw!” roepen ze in koor. “Wat móóóóói!” Toch wel een beetje onder de indruk van het felgroene water, de donkere sterrenhemel en alle jungledieren gaan ze voorzichtig op verkenning. Maar het duurt niet lang voor ze zich als ware krijgers een weg door de donkere jungle banen (bewijs op foto 2 in de post hiernaast). Fedde ontpopt zich tot een ware waterrat, en krijgt geen genoeg van de bubbelbanken en de stroomversnelling waar hij zich keer op keer door mee laat voeren. Magisch!

Zwemparadijs Riviera is onbeperkt toegankelijk voor hotelgasten. Je kunt ook een dagje zwemmen, voor € 12,50 per kind en € 15 per volwassene. Kids tot en met 2 jaar zwemmen gratis.

6

Zwieren en zwaaien in de octopus

“Deze vakantie is echt te gek”, glundert Reza als we met verrimpelde vingers het zwemparadijs verlaten. Hij moest eens weten wat hem nog te wachten staat: een complete kermis ín het hotel, dat kún je natuurlijk niet bedenken. We besluiten na het zwemmen even bij te komen met een relaxed filmpje in de huisbioscoop, want er staat ons nog een flinke adrenalinestoot te wachten.

De kermisgeluiden komen ons al tegemoet, als we de lange gang door wandelen naar indoor kermis Boardwalk. Als onze detectives hier binnenkomen vallen hun mondjes nog nét niet open van verbazing. Met grote ogen aanschouwen ze de spectaculaire attracties en ontelbaar gekleurde flikkerende lichtjes. “Dáár willen we in!” roepen ze, wijzend naar de grote Polyp. En dus worden we even later in volle vaart voor- en achteruit gezwiept en gedraaid door de sterke tentakels van de reusachtige octopus. Voor de andere grote attracties zijn onze detectives helaas nog een beetje te klein – al zijn ze het daar zelf uiteraard absoluut niet mee eens. Maar dat neemt niet weg dat we ons nog een hele poos vermaken op de kermis.

Moe maar héél voldaan

Om 19 uur komt er helaas een eind aan onze mini-vakantie. De kids zijn helemaal vol van alle indrukken en slapen al bijna voor we de parkeerplaats af zijn. Als Reza ’s avonds in bed ligt begint hij ineens zachtjes te huilen. “Ik wou dat ik nog bij Preston en Alice was”, zegt hij terwijl hij tegen zijn eigen knuffel-Alice aankruipt. Ik vermoed zomaar dat het niet lang zal duren we weer richting Almelo rijden.

Wil jij ook genieten van een mini-vakantie bij Preston Palace? Kijk op www.prestonpalace.nl voor meer informatie of om te boeken. (Ik zou het doen ;-))

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddelde score van ( Reviews & ervaringen)

Reacties

Geen reacties gevonden

Onze nieuwste vakantie ervaringen 43

Op minivakantie bij Preston Palace
Blog

REVIEW: luxe kamperen bij TerSpegelt met Estivo Travel

Op minivakantie bij Preston Palace
Blog

REVIEW: Wunderland Kalkar opent nieuwe speeltuin

Op minivakantie bij Preston Palace
Blog

REVIEW: Preston Palace mini vakantie met kleuters

Op minivakantie bij Preston Palace
Blog

REVIEW: Camping 't Veld, weekendfun XL

Op minivakantie bij Preston Palace
Blog

REVIEW: Camping Campofelice Village

Op minivakantie bij Preston Palace
Blog

All-inclusive genieten bij De Bonte Wever in de meivakantie!

Op minivakantie bij Preston Palace
Blog

Partytime bij Preston Palace

Op minivakantie bij Preston Palace
Blog

REVIEW: FarmCamps De Oostermaat

Op minivakantie bij Preston Palace
Blog

REVIEW: Terhills Resort, tropisch paradijs in Vlaams Limburg

Op minivakantie bij Preston Palace
Blog

Preston Palace opent NIEUWE WATERGLIJBAAN Monkey Rush

Op minivakantie bij Preston Palace
Blog

REVIEW: Preston Palace met een dreumes

Op minivakantie bij Preston Palace
Blog

Zeelandvibes bij Camping De Vogel

Op minivakantie bij Preston Palace
Blog

Meivakantie onder de Franse zon

Op minivakantie bij Preston Palace
Blog

Paasweekend op De Boshoek, wat een feest!

Op minivakantie bij Preston Palace
Blog

REVIEW: Het Land van Bartje - het tofste land van Nederland

Op minivakantie bij Preston Palace
Blog

The Preston P(a)lace to be met tieners!

Op minivakantie bij Preston Palace
Blog

Op minivakantie bij Preston Palace

Op minivakantie bij Preston Palace
Blog

REVIEW: Center Parcs Erperheide

Op minivakantie bij Preston Palace
Blog

GECHECKT: Als een Viking op avontuur in Zweden!

Op minivakantie bij Preston Palace
Blog

100% Kidsgeluk in de Achterhoek

Op minivakantie bij Preston Palace
Blog

Camping 't Veld: klein maar heel fijn!

Op minivakantie bij Preston Palace
Blog

Op vakantie bij ACOYA Curacao Resort Villas & Spa

Op minivakantie bij Preston Palace
Blog

YI-HAA! Super Sunny Fundays in Slagharen

Op minivakantie bij Preston Palace
Blog

REVIEW: Een weekendje nazomeren op Resort Limburg

Op minivakantie bij Preston Palace
Blog

Sprookjes bestaan op Resort Kaatsheuvel

Op minivakantie bij Preston Palace
Blog

VakantieVibes aan het Veluwemeer

Op minivakantie bij Preston Palace
Blog

Vette FamilyFUN aan het Gardameer

Op minivakantie bij Preston Palace
Blog

Naar het strand in Stalis, met NIEUW AQUAPARK!

Op minivakantie bij Preston Palace
Blog

GECHECKT! 2 Toffe campings in Bella Italia

Op minivakantie bij Preston Palace
Blog

Op kindervakantie in Oostenrijk

Op minivakantie bij Preston Palace
Blog

Coronaproof GENIETEN op Gran Canaria

Op minivakantie bij Preston Palace
Blog

Coronaproof vakantie in Beautiful Bulgarije

Op minivakantie bij Preston Palace
Blog

GETEST: de nieuwe all-in formule van Preston Palace

Op minivakantie bij Preston Palace
Blog

Met kids op avontuur in de Achterhoek in de zomer

Op minivakantie bij Preston Palace
Blog

REVIEW: Spelen, spetteren en op sprookjesavontuur

Op minivakantie bij Preston Palace
Blog

Februari-fun Op Curaçao

Op minivakantie bij Preston Palace
Blog

Logeren op De Boshoek in de Veluwe

Op minivakantie bij Preston Palace
Blog

GETEST: Een nachtje logeren bij Preston Palace

Op minivakantie bij Preston Palace
Blog

REVIEW: Landal Village l'Eau d'Heure

Op minivakantie bij Preston Palace
Blog

'De zwarte parel' van de Canaries

Op minivakantie bij Preston Palace
Blog

Getest en 100% goedgekeurd: Catalonië

Op minivakantie bij Preston Palace
Blog

REVIEW: Dolgelukkig in Zuid-Denemarken

Op minivakantie bij Preston Palace
Blog

Safariresort Beekse Bergen is open!

Thema's 5

Op minivakantie bij Preston Palace

All-inclusive genieten bij familiehotel Preston Palace

Op minivakantie bij Preston Palace

Weekendje weg naar Preston Palace

Op minivakantie bij Preston Palace

De leukste kinderhotels in Nederland

Op minivakantie bij Preston Palace

All inclusive Nederland met kinderen

Op minivakantie bij Preston Palace

Detectives on Tour

Door jou bekeken

Op minivakantie bij Preston Palace

Blog